Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

teşekkür ederim arkadaşlar hepinize
deneyimli olanlardan yardım istiyorum ilk muayneye cumartesi gidicem doktor normal ultrasonla bakıyor dimi göbekten
ilk zamanlar vajinal ultrasonla bakılır ama henüz erken senin için..kese oluşmamıştır daha...kan tahlili yaptır..1500 civarı çıkınca gir ultrasona...
bebek planlamadan önce çok iyiydi gününde olurdu şaşmazdı ama şimdi 26 günde oluyor ocakta tamamen rotasını şaştı 34 gün gelmedi bende düzensizleşti diye onada takılıyordum yani

mevsim değişikliklerinden ,stresten falan etkilenebilir ara sıra canım...

Bugün getireyim tatlım olmaz mı?:)) Severim tabii, hele bi de haberini alalım bak buradaki bütün teyzoşları nasıl sevecek onu:)

yalelcim benim zaten 4 gün adet günüme 1 hafta bile değil 5 mart normalde bende ne olur ne olmaz diye 6 yazdırdım banuya :):):) soktunuz kafama alayım eve giderken sabahta ilk idrarıma yapayım bakim

teşekkür ederim arkadaşlar hepinize
deneyimli olanlardan yardım istiyorum ilk muayneye cumartesi gidicem doktor normal ultrasonla bakıyor dimi göbekten

kaç haftalık olduğunla ve senin tercihinle alakalı canım bu.

çok erkense... 4+ iken yani, henüz karnından bakıp bişey göremez. sana sorar, alttan bakıyım mı diye... izin verirsen, bakar.. her şeyi görür. keseyi görür. başka da bişey göremez zaten.
eğer izin vermezsen, haftaya gel bakalım der.. haftaya karnından bakar... 5+ olursun zaten, kalp atışlarını bile duyabilirsiniz...

her iki şekilde de haftaya ikinci bir muayene isteyecektir... kalp atışlarını duymak için.

bence alttan muayene olmanın hiçbir mahsuru yok. erken erken görüyorsun, kese var mı yok mu diye... belki içinde bi minik bişey bile görülebilir hatta erken dönemde....

amma ben, şahsen.. hep söylediğim gibi.... hemen atlayıp gitmicem doktora. 5+ olunca ancak gidicem. kalp atışlarını da duyalım diye.. iki kere git-gel olmasın diye. tavsiye de ederim.

beysalcım önce çok küçük olduğu için altan muaine ediyolar diye biliyorum ben canım..
bu aradalatacım naber kusura bakma kendi derdimden sana şimdi yazıyorum..
bensana dübndemiştim canım
ee senin soğanlardan akacak bişey kalmadığı için akıntınyok oyzden merak etme senheheheheh:
inşallah hamilisindir..

ben kaç haftalık olduğumu nerden anlyacamki ama yalel

gunaydın herkeze martt ayının ılk gunundeyız bakalım kımlerden hayırlı haberler alacagız....

yalel dun aksam uzerı sag kasıgıma ıkı kez bı batma oldu nefesım kesıldı sonra ara ara agrılar basladı ve bel agısı bır basladı gece agrıdan uyuyamadım felaket kotu agrıyo hala oyle kasıklarımda da sımıdı cok belırgın olmasada hafııf agrılar oluyo ara ara hıssedıyorum ve memıslerde agrıyo arada bır sancı gıryor goguslerıme ve bende yıne akıntı yok... kızzzlarrrr yoksa ben hamılemıyımmmmm ama gecen ay da boyledım bır fark var gecen ay bel agrısı ve gogus agrım yoktu bel agrısı yerıne basenlerım agırırdıı. dunden ıtıbaren yasadıgım seyler boyle kızlar. ama bakalım bana gore yumurtlama gnunu kacırdım erken degılmı bu belırtılerı yasamak cunku benım bat 9 bana gore yıne psıkolojık dıyorumX sence sen ne dıyorsun sımdıden bu tıp seylerın baslaması ne kadar dogru olabılırr:)

bugun olabılır...:)sana cok az kaldı yarınnn sen ne zman test yapmayı dusunuyorsun...

benim pek umudum kalmadı tatlım, kırmızlar geldi gelecek hissediyorum başladı belirtileri, o yüzden sanırım test yapmama gerek kalmayacak:) geçen ayda öyle olmuştu

Lata, bi rüya anlatmış...
aklıma başka bişey geldi... size bişey anlatayım mı..

Ben, bundan 5-6 ay evvel, hamileyken... saçma sapan rüyalar görüyordum sürekli..
bir gün, bi dergide ... mol gebelik diye bişey okudum.. üzüm gebeliği gibi bişeydi yanılmıyorsam... ondan çok etkilendim heralde..
gece rüyamda ne gördüm biliyor musun :)))
benim bir bebeğim olmuş... ve o bebek bir üzümmüş.. mis gibi misket üzümü.. büyük bir salkım üzüm...
kucağımda üzüm salkımı, onu okşuyorum seviyorum falan... ama çok seviyorum üzümümü..
bi uyandım, ter içindeyim...
rüyalar işte..

yalelcim benim zaten 4 gün adet günüme 1 hafta bile değil 5 mart normalde bende ne olur ne olmaz diye 6 yazdırdım banuya :):):) soktunuz kafama alayım eve giderken sabahta ilk idrarıma yapayım bakim

git al tülin ya... nedir yani.. bi FORTEL test al.. ilk idrara gerek yok... 4 gün kalmış, gece bile yapabilirsin sen o testi...
sabah sonucu bekliyoruuzzzzz

hahahaha ya ben nebiçim bi yerde oturuyorum burda olan doktorların hiç birisinin senin iznini aldığını duymadım tatlım direk alıyolar muaineye heheh:
ayyyyy vallalaha taşınacam burdan artıkkkk

aman nasıl bir yapımız varmış en küçük bişeydende etkileniyoruz ya erkek olmak varmış ohh ne rahat görevlerini yapıp bekliyorlar sakin sakin :)))

Herhalde 300 kilo olucam yakında..Hafif bir mide bulantısı,açlık hissi ve uyku isteği...((

guldenım yazdıklarını okuyorum gune yıne mı umutsuzlukla basladın morelını nıye bozuyorsun sımıdıden ak arkadaslrımız hemen hemen yardımcı olmaya calısmslar soz dınle bıraz:)uzulme stres her hastalıgın bası dıkkat etmek lazım kıyamam sana kuzucuk uzulmek yokkkkk

slm kızlar

şimdi daha ok gerildim yaaa ikizain hem hamileliği hem sonrası zor birde eşimiz ikizi vefat etmiş bebekken allah herkezin çouğnu esirgesin
eşimin ikizliği kayınbabamdan geliyo onun anneside varmış bilmiyorum Allah hayırlısını versin herkeze

ben kaç haftalık olduğumu nerden anlyacamki ama yalel

son adet tarihin, gebeliğinin ilk günü sayılıyor beysalcım.
gir bi hesaplama sitesine.. gebelik hesaplayıcı aç...
son adet tarihin neyse, ona göre kaç haftaık olduğunu öğrenirsin..

son adet tarihini söyle bakalım cicim bana bi?

doğru olabilir lata
bana hep olur..
bu, biraz da senin vücudunu dinlemenle ve hissetmenle alakalı.
kimi kadın, hamile olduğunu 3 ay anlamaz..
kimisi de döllenmeyi bile hisseder.
ben hissediyorum mesela genelde. kendimi dinliyorsam, döllenme anını ve hatta rahmime düştüğü anı bile hissediyorum.

batmalar gibi değil de, pat diye bişey düşer gibi içinde.. bi anlık bi pat duygusu oluyor insanda... döllenen yumurta rahme düşerken.. sonra hafif bi ağrı sızı.. geçip gidiyor birkaç dakika içinde.

bilemiyorum yani ben bu anlattıklarını latacım. ne hissettin, neyi hissettin... kimse de bilemez kanımca.
sen ilk hamileliğin olduğu için, adlandıramıyorsun şimdi... ikinci bebeğinde bak daha rahat isimlendireceksin bu hissettiğin şeyleri..

beysal tabrık ederım hemen cts dra gıtmesende olur bır kan taestı yaptır bakalım sonuc kac cıkıcak 1500lere ulasınca kese görünür ancak yoksa dra bosuna gıtmıs olursun
ben ılk gitiğimde alttan bakıcak dıye esımı cagırmamıstım ultrason odasına dr karından bakıcaz görünmezse alttan bakıcaz demsıtı esımıde cagırdı odaya sonra karından baktı ve keseyı gördü ozamn alttan bakmasına gerek kalmamıstı hıc alttan bakılmadı 9 ay boyunca
banucum mart lıstesınıde bır güncellesene canım kımler hamıle kımler nısana kaldı yavas yavas lısteyı görelım benımde 5 günüm kaldı ama 2 aydır hep 1-2 gün erken gelıyor

Çift yumurta ikizliği anne tarafının genlerinden geçer...

tek yumurta ikizliği ise tamamen tesadüftür genler yoluyla geçen bir özellik değildir canım..

Son düzenleyen: Moderatör:

bak bana gelnce agzından bal akıyo... benım evet akıntı konusunda bana mantık bır yol gosterdın sozunu dınledım ben ters gıden bırseylrın old dusundum attım kafamdan onu. ve sogan kurunude bıraktım cok sukur daha mıgdemde almıyordu walla hamıs konsuna gelınce belım cok agrıyo gulden neden olb ıs falanda yapmadım ama az kaldı beklıyoruz stres yapamyacgız guzel gunlerde beraberız kotu gunlerde de hep yıne bır arda olacagız uzulme caNIMM arkadasım benım:) emın ol herseyın bır caresı vardır sabır beklemekten baska care yok suannn

lata benımde ocak ayında cok agrıalrım olmustu kasıklar falan bende hamılemıyım demsıtım ama sanırım üşütmüşüm kı gebelık falan olmadı yınede bellı olmaz tabı
narmıkcım senın bat nezamn buay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…