Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

Merhaba kızlar nasılsınız iyimisiniz vallahi sayfaları okumadan direk konuya gireyim dedim vee ben test yaptım ikinci cizgi silik çıktı sanırım hamileyim yuppihhhhhhhhh

çok sevindim canım hayırlısıyla Allahım kucağına almayı nasip eder inşallah

merhaba arkadaşlar siteyi çoktandır takip ediyorum ama yeni üye oldum,ben de hamilelik hayali mart a kalanlardanım...3.5 yıllık evliiyim 1.5 yıldır olmuyor malesegf bu ay (normalde düzenlidir)20 gün gecikmeden sonra hasta oldum ve bu sancı ile çalışmak çok zorrrr

yaş konusu açılmış :))
valla ben de hayata geç atılanlardanım heralde :)
şu an itibari ile 31 içindeyim, ama 2 ay sonra 32 içinde olucam :)

ohhh ne güzel bak.. şanslı kadınlarız çok şükür.
anlayışlı, yardımcı olan, hormonlarımızın farkında olan, nabza göre şerbet vermeye çalışan kocalarımız var.
ne kocalar biliyorum ben... ne adet gününden haberi vardır karısının, ne adet semptomlarından, ne ağrısını ne sancısını bilir.. işine bakar sadece... ''gene mi hamile değilsin sen'' der... bu tip erkekler de var hayatta maalesef.
allaha şükür arkadaşlar...

valla bizim ev hiç boş kalmaz banu :)) gelen de hemen yiyip içip gitmez genelde.
bi gelen, kök salar bizim evde :))
misafir 1 ay kalacaksa, tabi bişey olmayacak diye bişey olmaz :)) elbet bi yolu bulunur... ama o yolu bulunan zaman, yumurtlama günlerine denk getirilebilir mi.. onu bilemiyorum :)

kendi ailemden birileri olduğunda bu kadar kendimi sıkmıyorum ama... eşimin tarafından birileri olunca zor oluyor benim için. utanıyorum heralde. gece banyo yapsam, duyulabilir birileri tarafından. bu da hoşuma gitmez elbette. sabah duş yapsam, bu da muhakkak görülecektir bilinecektir.. e günün gerisi çuvala mı girdi de, sabah karka mamasını yemeden o vakitte banyo yaptım ben.. o durumda da faaliyet belli :)
velhasıl, zorlanıyorum ben.. 3 senelik gelinleriyim, hiç bir gelişlerinde bu gibi meraklanmalara yol açmadım :)
ama bu 20 günlük ilaçlı kür meselesi de uzun zaman yani... off offff

Merhaba kızlar nasılsınız iyimisiniz vallahi sayfaları okumadan direk konuya gireyim dedim vee ben test yaptım ikinci cizgi silik çıktı sanırım hamileyim yuppihhhhhhhhh

KUTLARIIMMMMMM
SÜPER HABER BU :)))
Allah kucağında göstersin canım benim... inşallah kolayca geçer gebeliğin, göz açıp kapayana kadar geçer şu 9 ay... :))

çok sevindim canım hayırlısıyla Allahım kucağına almayı nasip eder inşallah

Tşk ederim tatlım inşallah amin. Ama bak sende üzülme cnm herşeyin bir hayırlısı var 2 aydır benim olmadı sonra folik asit çok önemlimiş ona başladım oldu( Bu arada ilaçtan sebep olmadı yanlış anlaşılmasın) Yani herşeyde bir hayır vardır tatlım.

hoşgeldin glchn,
20 gün çok uzun bir gecikme.. bir sebebi olmalı diye düşünüyorum.
doktorla görüştün mü acaba?

YALELCİM TATLIM İYİYİZ UMUTSUZ OLURMUŞMU HİÇ KISA SÜRELİ BİR BUNALIM TAKILIP GELDİM..SANA GELİNCE ÜZÜLDÜM YİNE MİSAFİR AMA SAĞLIK OLSUN KIZ BEŞ DAKİKA SIKIŞTIVERİRSİNİZ ARAYA HALLEDERSİNİZ SIKMA CANINI...
YOK TATLIM GEÇİYOR ÜZÜLMÜYORUM TAMAM ENERJİMİ TOPLAMAYA ÇALIŞIYORUM ....TAKILMAMAYA ÇALIŞ DİYEBİLİRİM O ZAMAN SADECE HERSEY OLACAĞINA VARIYOR ÖNÜNE GEÇEMİYORUZ. MALESEF
KİLO SORUNUM YOK BEBEĞİM ŞU ARALAR ÇOK ŞÜKÜR ARADA YİYORUM ARADA DİYET YAPIYORUM İDARE EDİYORUM ŞİMDİLİK ....HAHAHA BALIĞINA GÜLDÜM ÇÜNKÜ BENDEDE VARDI FANUSUM VARDI ESKİDEN ONDA İKİ TANE BALIĞIM VARDI BİRİ ÇOK YEMEK YERDİ SIRT ÜSTÜ YÜZERDİ BATAMAZDI NE GÜLERDİM ONA SONRA ODA ÖLDÜ MALESF DAYANAMADI..ÇOK ŞÜKÜR ALLAHIMA KOCACIMDAN ÇOK MEMNUNUM ELBETTE KIZDIĞIM ŞEYLER VAR AMA GÖZÜMDEN YAŞ AKTIMI ÇOK KIUZIYOR ASLINDA ARADA ÇEMKİRİYOR ÜZÜYORUM KENDİMİ DİYE SONRA BENİM DUDAK BÜKÜLÜNCE DAYANAMAZ HİÇ GÖZÜMÜN İÇİNE BAKAR ...VARLIĞINA ŞÜKÜR...
DOKTORA GİT TABİ HAYATIM KONTROL ETSİN BAKALIM Bİ RUTİN ŞEYLER ZATEN BUNLAR.....
CANIMMM ÇOK SEVİNDİMM HADİ BAKALIM KAN SONUCUNDADA NETLEŞSİN ÇOK ÖPTÜM TATLIMMM

Yaşlı olduğumu düşünmüyorum zaten tatlım..Sadece nüfus yaşı olarak bu topiğin en yaşlısıyım :)) Fiziksel olarak en fazla 27-28 görünüyormuşum :))

zaten nüfus yaşı olarak 39 u yaşlı bulmuyorum seni kestetmemiştim canım aman yanlış anlaşılmamayım :)))

insan hissettiği yaştadır, biraz genetik şans biraz da bize emanet olan bu bedene iyi bakmakla da alakalı

ama hamilelikte ne yazıkki bizim 30 lu yaşalar, testlerin sonuçları etkiliyo yani bu benim zaman zaman çok kafama takılıyo

hoşgeldin glchn,
20 gün çok uzun bir gecikme.. bir sebebi olmalı diye düşünüyorum.
doktorla görüştün mü acaba?

hoşbulduk cevabın için teşekkür ederim:)
evet doktora gittim adet olamıyorum gebe de değilim dedim..ceevabı: adet olunca gel oldu:) ben de yarın gidecem canım.yarın 2. günüm oluyo...hiç bu kadar gecikmem olmazdı en fazla 3-4 gün ben de anlayamadım.....

KUTLARIIMMMMMM
SÜPER HABER BU :)))
Allah kucağında göstersin canım benim... inşallah kolayca geçer gebeliğin, göz açıp kapayana kadar geçer şu 9 ay... :))

Amin cnm inş. çok tşk ederim cnm

CANIMMM ÇOK SEVİNDİMM HADİ BAKALIM KAN SONUCUNDADA NETLEŞSİN ÇOK ÖPTÜM TATLIMMM [QUOTE=

çOK tşk ederim tulinscim annem geliyor bugun bana yarın annemle gidicem sabah kan a kociş çalışıyor

:) o testleri yaparken, senin yaşını da formül içinde değerlendiriyorlar tatlım.
anne yaşı, gebelik haftası, kandaki bilmemne değerleri hepsi o formülasyon içinde yer alıyor.
elbette o yaş faktörü önemli ama, kafaya takmamak lazım.

43 yaşında komşum anne oldu 4 ay önce. belki de 5 ay olmuştur, emin değilim.
ikili test, üçlü test, dörtlü tarama, amniyosentez.. hepsi yapıldı. çıkan sonuçlar, hep bi sonraki testi gerektirdi yani. amniyosentez sonrasında çok düşündüler. çıkan sonuç, oldukça riskli gösteriyordu durumu.
amniyosentezi yapan doktor, ''ben ne riskli sonuçlar gördüm, hep turp gibi çocuk oldular. sende de turp gibi çocuk taşıyor havası var. güven bana'' demiş ankarada.
kadın doğurdu velhasıl çocuğu işte 4-5 ay evvel.
maşallahı var bebeğin, turp gibi, tosuncuk çıktı. sağlığı iyiymiş. bi sorun yokmuş.

bu arada benim fsh.m en son 13 tü umarım menepoza girmiyorumdur:):):)

git bakalım doktorun bilir en iyisini. bi muayene etsin... v ardır bi bildiği muhakkak. ne zaman gitmen gerektiğini söylediğine göre, bi bakacağı olay var heralde.

valla ben bu fsh değerlerinden hiç anlamıyorum. bilgim dahilinde değil canım

Ben asla amniyosentez yaptırmam yaptırmadım da..Sağlam gebelikleri biten insanlar biliyorum bu yüzden..Ve amniyosentez sonuçlarına da hiç güvenmiyorum..Çoğu zaman yanlış sonuç verdiğini gördüm çevremde..Tabi etkilemek istemem ama yaptırmak isteyen yaptırır..Ben o riski göze alamam....

inşallah önemli bişey çıkmaz canım hep mi düzensiz yoksa bu hamilelik olayına takılıp sters mi yaptın

yarın doktordan çıkınca bizi de haberder etmeyi unutma

ya, ben asla asla demem. hiçbir konuda asla demem yani narmikçim.

ama, şunu biliyorum.....
bir test yaptırınca, onun sonucuna göre hareket edeceksem... o durumda yaptırırım o testi.
test sonucu ne çıkarsa çıksın, ben bebeğimi istiyorum.. diyorsam, o durumda zaten yaptırmam.

amniyosenteze gelince, yaptırmam diyemiyorum. çünkü allah korusun, o aşamaya kadar gelmişsek, beli riskler barındırıyorsa bebeğim bünyesinde, ben o amniyosentezi yaptırırım sanırım. ama emin değilim. hamileyken farklı düşünüyor insan çünkü.
amniyosentez sonucunda çok negatif, çok karamsar bir tabloyla karşılaşırsam... doktorlar da riskli görüyorlarsa..... şu anki düşünceme göre, o hamileliğe son vermeyi tercih ederim. daha fazla detaya girmek istemiyorum bu konudaki düşüncelerim hakkında.... ama, bildiğim şey, bebeğimi göz göre göre sıkıntılarla dolu bir hayata başlatmak istemem.
ama bu, şu andaki düşüncem. öyle bi durumla karşılaştırmaz umuyorum rabbim, umuyorum öyle ikilemlerde bırakmaz....

iki şekerli bir sade.... haydi bana müsadeeeee :))

öptüm hepinizi teyzoşlar..
bizim yemek saatimiz geldi begümle.
bi zorlayalım bakalım kendimizi..

sonra da akşam yemeği hazırlamam lazım.
görüşürüz yarın inşallahhh....
başbaaaşşşş

Yalelcim benim güvenmemin nedeni amniyosentez sonucu alınmasına karar verilen bebeğin patoloji raporunda temiz çıkması...Yani amniyosentez yanlış sonuç vermiş ve sapa sağlam bebeğinden olmuş kadın..Bu bir bayan kadın dr un başına gelmişti bu sitede..40 yaşlarında ve tedaviyle hamile kalmıştı..Yeniden hamile kalmaya çalışıyordu ama olmuyordu...
Başka bir örnekte de amniyosenteze göre alınması gerekliydi bebeğin..Kadın aldırmıyor ,doğduğunda da gayet normal ,sorunsuz bir bebek dünyaya geliyor...

Yani bu tarz çok örnek gördüğüm için ben bu teste güvenmiyorum ve bu yüzden asla diyorum..

Allah kimseye yaşatmasın inşallah..

Ayrıntılı ultrasona girmeyi tercih ettim hep.....

Son düzenleyen: Moderatör:

benim yakın bir arkadaşımın tarama testinde olasılık oldukça yüksek çıkmıştı sonra tahlili yaparken son adet tarihi yanlış girmişler test tekrarlandı bu sefer olasılık düşük çıktı ama hem çok tedirgin oldu hemde kafasında acaba diye soru işaretleri kaldı ve kendi isteği ile amniyosentez yaptırdı bazen olaylar bizim kontrolümüzden çıkabiliyo heleki hamilelik psikolojisi bambaşka bişey
umarım hepimiz sağlıkla hamile kalırız ama bu testi yaptırmak durumun da kalmayız (Amiiiiiiiiiin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…