- Konu Sahibi pembemasal
-
- #7.361
tamam tamam aradım dedim aşkım yürüyerek gelme sakın ben çok fenayım dolmuşa atla gel..ay çocuğun yüreğine incek..neyse ben şimdi kaçıyım yarın hepsini anlatırım ayh çok heycanlıyım..:))
canım benim hoşbuldum,aa süper ne güzel bir haber bu,darısı başımıza özlemim :)) bu arada ahirimsinden haber var mı,sanırım oda bgugün test yapacaktı
tatlım ana sayfada hesaplamalar diye bi alan var.orada ovulasyon hesaplama ya gir.en son adet tarihini ve adet arası tarihini gir.aşağıda hangi günler olduğu yazıyor.....ben kendimden biliyorum.1 hafta sürüyo ama bu kişiden kişiye değişiyor.
Allah allah merak ettim şimdi ahirimsini,umarım ters birşey yoktur..evet yakınız seninle,valla canım ne desem yalan olur,hem görüyorum belirtileri sonrada kendi kendime diyorumki" kızım delimisin kaptırma kendini,geçen aylarda hep belirtilere takıldın bişey çıkmadı " diye.Ama sanki göğüslerde hafif sızı var ve hazımsızlık yaşıyorum canım ya..sende var mı belirti canım ?
arkadaşlar merhaba ben dün hamile olduğumu yazmıştım.idrar testinde 2. pembe çizgiyi görmüştüm.bugün doktora gittim ve kan testindende(b-hcg 243) 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim.bide doktorum progestan diye bir ilaç verdi onu araştırırken. gebeliğe hazırlık içinde kullanılması gerektiğini ve rahimi gebeliğe hazırlayacak hormon desteği yaparak gebeliği kolaylaştırıyormuş.belki bir çoğunuz biliyosunuzdur ama yinede yazayım dedim en yakın zamanda pozitif haberle inşallah:))
tatlım bende göğüs ağrısı var hemde daha önce hiç olmadığı kadar, yumurtladığım günden beri devam ediyor, birde bir kaç gündür kasıklarımda batmalar var. birde göğüsslerimde daha önce görmediğim mor damarlanmalar var. bugünde akıntım gelmeye başladı ama bunlar bir belirtimi bende bilmiyorum canım. bende umutlanmamaya çalışıyorum ama, olmuyor bazen kesin hamileyim diyorum bazende yok diye düşünüyorum, inşallah bu ay hayırlısı ile hamiş oluruz canım. isteyen herkes olur. inşallah.....
valla canım yazıklarını okuyunca bende direk hamile bu kız dedim,çünkü belirtiler ona işaret ediyor,inşallah hislerimiz olumlu yönde çıkar canım,çıkmasada canımız sağolsun dimi ama :))
Mukut, arkadaşım, moralini bozma.. Ben de 33 de tanıştım eşimle ama işlemlerdi şuydu buydu derken evlenip kocişin yanına gelmem 35i buldu, ocakta 36 oldum bile daha bebiş yok ortada:))
Erkekler bizim gibi değil hayatım, yaşadıkları sıkıntıları bizim gibi anlatıp rahatlayamıyorlar içlerinde tutuyorlar ve sonra da işte böyle olmadık zamanlarda olmadık şekillerde patlıyorlar..
Çocuk isteyen adam birden böyle bir ruh haline girmişse, bana göre o da şu an büyük üzüntüler yaşıyor içinde.. sadece dışa yansıtma şekli , istemiyorum şeklinde.. Senin üzülmen, bebiş olsun diye yaşadığınız stres, çevrenin soruları onu da bunalıma sokmuş gibi.. Unutma ki bu süreci tek başına yaşamıyorsun, o da bütün olan bitenden en az senin kadar etkileniyor.. hatta belki kendini bile suçluyor olabilir.. Bir kardeşin olarak görürsen beni sana tavsiyem olaya sakin yaklaşmaya çalış.. Tam bu dönem, eşine küserek, kızarak değil aksine daha fazla ilgi ve sevgiyle yaklaşman gereken dönem.. Bebek konusuna fazla girmeden, eşinle yakınlaşmaya içindeki kafasındakileri sana aktarmasına çalış.. Birbirinize destek olmanın, sevginizi göstermenin tam zamanı.. O bunu yapamıyorsa sen at ilk adımı, inat meselesi yapma hiç, siz bir ömrü birlikte geçirmeye karar vermişsiniz, çocuğunuz olsa da ilerde onlar büyüyüp çekip gidince , yine siz başbaşa kalacaksınız, edi büdü hesabı:) O yüzden sakin ol arkadaşım, onun tarafından da olayları görmeye çalış, biraz arkadaş, biraz eş , biraz psikolog gibi yaklaşmayı dene..
ayy ne yedrirseniz yerim yeterki bana süt dme çocukluğumdan beri ağzıma koymadım..ya dayanamam gibime geliyo..az önce yazdığımı görmedin sanırım.. görümcemle kaynanam da orda olcak ..onlar da benden sonra evlenen herkesi gösterip bak seni geçtiler diyip duruyodu onlara da söylemem lazım..ya da napsam onlara gizliden söylyip kocişe eve gelince mi sölesem..
Arkadasim hayirlisi olsun....
Icebilirsen kefir ic ya da bol bol yogurt ye... Yalniz yogurdunu kendin yap. Sutu de en fazla 8-9 dk kaynat. Bana doktor oyle dedi. Ha birde ceviz badem findik ve az da fistik tuket gunde 1 avuc olabilir. Tuzsuz olani tercih et; cunku tuz albumini yukselterek kordonu daraltip bebegin beslenmesini durduruyor. Kuruyemis Icindeki maddeler bebek icin coookkk faydali. Yersen keci boynuzu da olabilir ama kuruyemisi ve folik asidi kesinlikle unutma.... COOOKKK Onemli. 35 dk elma sirkeli suda beklemis bolca marul yiyebilirsin fakat adacayi maydanoz ve de ozellkle yesil caydan cok uzak dur....
bitki çayları ve detoks etkisi, yapan yiyecekler düşüğe neden olur.
Kızlar ben çıkıyorum iyi akşamlar hepinize ,
yarın güzel haberler alırız inşallah sizlerden
evet duymustum bende bole bişiler
evet duymustum bende bole bişiler
yeşil çay sakıncalımı cnm ???
Hızlı gebe kalmak , hamile kalmak için yapmanız gerekenler, hızlı hamile kalma istiyorum arzusunun yanıtları...
Kolay gebe kalmak için rahat olun,strese girmeyin .Gebe kalamayacağınız korkusuna kesinlikle kapılmayın.
Adet düzeninizi doğru takip edin, kolay gebe kalabileceğiniz muhtemel günlerde cinsel ilişkide bulunmaya özen gösterin, bu şekilde gebe kalmak daha hızlı olacaktır.
Eşinizin kısa sürede sigara ve alkolü bırakmasını sağlayın,hayatını düzenlemesine sizde yardım edin.
Eşinizin kalın, dar , sentetik ve sıkı pantolon,iç çamaşırı giymesini engelleyin.Sauna, hamam ve sıcak banyolardan kaçınmasını tavsiye edin.
İlişkiden ortalama 2 saat önce eşinizin sert bir kahve içmesi sperm hareketlerini uyaracaktır.
Hamile kalmak için en uygun pozisyonda cinsel ilişkiye girin.
İlişki sonrası hemen belinizin altına ince yastık koyup ortalama bir saat yataktan kalkmayın ve yatak odasının fazla sıcak olmamasını sağlayın.
Sabahleyin erken saatlerde cinsel ilişkiye girmeye çalışın.Sabahları sperm kalitesi en iyi durumda ,sayıda olmaktadır.
Cinsel ilişkiyi yapılması gereken bir ev ödevi olarak görmeden arzulayarak eşinizle birlikte olun. Çünkü orgazm olmak vagina salgısının ph derecesini değiştirmekte ve spermin rahim ağzından daha hızlı geçmesini sağlamaktadır. Ayrıca gereğinden fazla, sık cinsel ilişkiye girmekten kaçının.
Daha önce hamilelikten korunmak için değişik yöntemler kullanmışsanız bunların olası etkileri için doktorunuza danışın.
Adet düzensizliği var ise gereken tedavi ve takiplerle adet düzenini sağlayın.
Servikal mukus unuz gereğinden koyu ise inceltici, akışkanlığı sağlayıcı özel ilaç kullanmak gerebilir.
Günlük beslenmenize ve yiyeceklere dikkat edin.Dengeli, doğru ve düzenli beslenin. Bol miktarda süt,süt ürünü ve yoğurt tüketin.Enginar, yeşillikler ve taze fasulyeyi tüketmeyi unutmayın.Aşırı kırmızı et ve yağlı yiyecek tüketmeyin , bunlar östrojen düzeyini olumsuz etkileyebilir.
Aşırı olmamak şartıyla düzenli ve hafif eksersiz yapın.
Doktorunuzun haberi ve bilgisi olmadan hiçbir ilaç kullanmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?