Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

yeni gelen arkadaslara bilgiler

HAMİLELİKTE SAKINCALI BİTKİLER
Hamilelikte kullanılması sakıncalı olan bitkiler

Bitki Olası etkisi

Aloe Vera Yaprakları müshil etkisi gösterdiğinden ağızdan alınmamalıdır

Sarı çiğdem, Cohosh, (Colichicum autumnale) Yüksek dozlarda alındığında hücre bölünmesini etkileyerek doğum defektlerine neden olabilir.

Fesleğen (reyhan) yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Kanotu (Sanguinaria canadensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Kusmaya neden olabilir.

Aslan kulağı (Caulophyllum thalictroides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Karanfil yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Eşekkulağı, karakafes (Symphytum officinale) Bebek için toksik maddler içerdiğinden kullanılmamalı dır.

Pamuk kökü (Gossypium herbaceum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Dong quai (Angelica polymorpha var. sinensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Koyungözü (Tanacetum parthenium) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. .

Kırlangıç otu (Chelidonium majus) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. .

Ardıç ve ardıç yağı (Juniperus communis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Ökseotu (Viscum album) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. İçerdiği toksik maddeler plasentadan bebeğe geçebilir.

Yarpuz (Hedeoma pulegioides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Kınakına (Cinchona officinalis) Geçmişte sıtma tedavisinde kullanılan bu bitki körlük ve komaya neden olabilir.

Yalancı Ginseng (Panax notoginseng) Doğum anomalilerine neden olabilir.

Sedefotu (Ruta graveolens) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Kafuriye (Artemisia abrotanum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.

Adasoğanı (Urginea maritima) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.

Solucan otu(Tanacetum vulgare) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.

Yabani yer elması (Diascorea villosa) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Hamilelikte aşırı miktarlarda kullanılması zararlı olabilecek bitkiler.
Bitki Olası etkisi

Akçaağaç (Rhamnus frangula) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalı dır.

Melekotu (Angelica archangelica) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Anason ve anason tohumu yağı (Pimpinella anisum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır, düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir ancak yağı kullanılmamalı dır.

Kimyon (Carum carvi) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Akdiken kabuğu (Rhamnus purshiana) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalı dır.

Kereviz tohumu ve yağı (Apium graveolens) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Papatya yağı Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak papatya çayı içilebilir.

Tarçın (Cinnamomum zeylanicum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Çuha Çiçeği(Primula veris) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalı dır.

Rezene ve rezene yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Çemenotu (Trigonella foenum-graecum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Sarımsak(Allium sativa) Yüksek miktarlarda tüketilmesi mşde yanmasına neden olabileceği gibi emzirme döneminde süte kendine özgü kokusunu verebilir.

Yasemin yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır.

Kore Ginsengi (Panax ginseng) Yüksek dozlarda alınması kız bebekte erkeklik hormonlarının yükselmesine neden olabilir.

Lavanta (Lavendula argustifolia) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Meyankökü (Glycyrrhiza glabra) Yüksek dozlarda kan basıncını arttırabilir.

Yaban kerevizi (Levisticum officinale) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Mercanköşk, keklik otu (Origanum vulgare) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Sarısakız, mür (Commiphora molmol) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Maydonoz (Petroselinum crispum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı ve fetusu irrite edici etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Nane yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak kuru nane ya da nane yaprağı yemeklerde kullanılabilir. nane yağı ise kullanılmamalı dır.

Ahududu yaprağı ve çayı (Rubus idaeus) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır. Doğumu kolaylaştırmak için kullanılabilir.

Ravent kökü(Rheum palmatum) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalı dır.
Biberiye ve biberiye yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Safran (Crocus sativa) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Adaçayı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sinameki (Senna alexandrina) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalı dır.

Siyah çay(Camellia sinensis) Fazla miktarda alınması çarpıntıya neden olabilir.

Kekik yağı (Thymus vulgaris) Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi olabilir ancak kuru kekik yemeklerde kullanılabilir.

Mine çiçeği (Verbene officinalis) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

teşekkür ederim arkadaşım bende öyle düşünüyorum zaten cana gelmesinde mal bugün gider yarın gelir zaten oda bişey değil millet bi anda kaç milyarlık arabasını evini kaybediyr bizim ki hiç ama işte olayın oluş biçimi beni biraz sarstı sanırım ..yok ben zaten kusmaya çalışıyorum o iyi geliyr gerçketen bazende fazla kusmaktan mide kaslarım filan ağrıyor ama ne yapalım geçecek bunlarda :) inanın herşeye değer evlat için dünyalıkların en güzeliymiş gerçekten rabbime duam evlatla imtihan etmesin benide kimseyide ve bu sevgiyi onun sevgisinin önüne geçirmesin çünkü gerçekten evlat aşkı başka bişey :)

Insallah ayni heycani bende yasarim

İşate bu yaaaaa tebrikler çok sevindim camnıımmmm oh oh çoğalsın hamişler

bugünde gelmedi kırmızılar kızlar,, ama 3gündür tüm regl belirtileri mevcut hatta şuanda.. ooffff ne olceekk benim bu halim

Yavrimooooooooooooooooo, tebrikleeeeeeeeeeeeer.. eh dedik sana bize inanmadın:)) Çooook sağlıklı bir gebelik geçir inşallah ve sağlıkla al bebeğini kucağına.. Darısı başımızaaaa...

O laf söyleyenleri de çatlatmışsındır bu akşam inşallah:)) Ama bir yerlerine nazar boncuğu falan tak yarından itibaren tamam mı kuzum, ayyy yaa çok sevindim valla, kocaman sarılıp öpesim var seni..

Haydi gözün aydın arkadaşım, tebrikler tekrar.. doktorda onaylayınca iyice rahat etmiştir için.. allah sağlıklı bir hamişlik nasip etsin tatlım..

Olsun tatlım, sıkma canını dediğin gibi adetin düzene girmiş ki bu çok iyi haber, demektir ki yakında bebiş haberini de alıcaz senden inşallah..

Ay nasıl bekleyeceksin pazartesiye kadar, bence yap kurtul bu stresten derim ama karar senin elbette:) hayırlı haberlerin olsun inşallah tatlım..

Hoşgeldiniiiiiz kızlar aramıza, ekledim ikinizi de listeye.. İnşallah tez vakitte hamiş haberlerinizi alırız..

Canimcim,

Cok sagol kocaman destegin icin... Elimden geleni yapmaya calisacagim... Umarim ise yarar

Canımmm... Elbette işe yarar, bu bebiş olayı geriyor arada sinirleri olacak o kadar, sen sakin kalmaya çalışacaksın artık:) Sevginiz, saygınız oldukça hiç merak etme çözülmeyecek hiçbir sorun yok karı koca arasında.. Hepimiz yaşıyoruz ara ara aynı sancıları, sonra dönüyor normale.. Sıkma hiç canını tatlım..

Hayatım ben sorunu tam anlayamadım ? anladığım kadarıyla adetin bitmesi gereken zamanda bitmemiş doğru mu?? eğer öyleyse bazı zamanlar fazla olabilir , değişkenlik göstermesi normaldir, ama normalin çok çok üstünde ve bitmeyen bir durum varsa doktora git derim, kist veya benzeri birşey de olabilir.. İnşallah bir sorun yoktur tabii..

Son düzenleme:
Uğurlu, Bol hamişli Mart Listesi....

Tek rakibimiz Mart Kedileriiiiiiiiiii....

derda_ = HAMİLEEEE
Beysal = HAMİLEEEEE
nersan = HAMİLEEEE
ramrod = HAMİLEEEE
buca2006 = HAMİLEEEE...
furtadoo = 5 Mart HAMİLEEEE
kullanilmayannick = 6 Mart HAMİLEEEE
pozitifenerji = 8 Mart HAMİLEEEE
emos_musti = 11 Mart HAMİLEEEE

berceste = 5 Mart Nisana İnşallah..
tulins = 6 Mart Nisana inşallah..
mukut31 = 7 Mart Nisana İnşallah..
blgts = 1 Mart Nisana İnşallah..
ruveyda12 = 5 Mart Nisana İnşallah..
sesise = 19 Mart Nisana İnşallah..

ahirimsin_S = 1 Mart
kandilll = 2 Mart
7VerenGul = 3 Mart
simsiyah83 = 4 Mart
Aeroplain = 5 Mart
ay_nur = 6 Mart
gunes8 = 6 Mart
Berrak = 8 Mart
elvan_byz = 8 Mart
yasamım = 8 Mart
asiia = 8 Mart
lata = 9 Mart
gulden59 = 9 Mart
yasenyasar = 9 Mart
vitamin87 = 9 Mart
nurdansvs = 10 Mart
YAPRAK15 = 10 Mart
vanillia = 10 Mart
yalel = 11 Mart
Oflu = 11 Mart
NarMik = 11 Mart
tuhfe = 11 Mart
mononokez = 11 Mart
aqua_83 = 12 Mart
goonnca = 12 Mart
romaroma = 12 Mart
elabebek = 13 Mart
haver87 = 13 Mart
okkesa = 14 Mart
ness66 = 15 Mart
siyahkugu = 15 Mart
elifyesiller = 15 Mart
mustafaATA = 15 Mart
ilkbhr = 16 Mart
edaerdugan = 17 Mart
kara_gül = 17 Mart
nariko = 18 Mart
kadriye_33 = 18 Mart
gül_sen = 18 Mart
meriyyy = 19 Mart
fulyaky = 20 Mart
esra9923 = 21 Mart
ebneha = 22 Mart
h_n86 = 22 Mart
kelam = 23 Mart
Ozlem2334 = 24 Mart
manolyax = 24 Mart
nesedavut = 24 Mart
hazelrose = 24 Mart
belus = 24 Mart
dalin26 = 24 Mart
yazçiçeği = 25 Mart
pinarosm = 25 Mart
ozgezeren = 26 Mart
canommmm = 26 Mart
hayal_hayal = 28 Mart
melzanur = 30 Mart
Banu_K = 30 Mart
9ay = 30 Mart
ayseem = 30 Mart
hayatcokzor = 30 Mart
zytin = 30 Mart
ebru_1907 = 31 Mart

glchn
arazko
ncinar
yaprak__
mavusbebek
dalin26
belfü 29 Şubat
güney
bonbons

carisma
seyda83 29 şubat

BAnucuk ben bekliyorum işte hani yazmıştım ya daha önce biri silik son 3 test negatif çıktı die ondan testlere güvenim yok. ben p.tesi kanda baktırıyım diorum ama k.validem kanda baktırmak için p.tsi bile erken diyor!!! caNIM sende bizim bilir kişimiz oldu:)) gözlerim seni arıyo olmadığında topikte:)))

arkadaslar ben bugun hala olmadim adet ama kasiklarimda tuhaf bir agri var belim de agriyor acaba olacakmiyim ki yaa offf..yaaa bir de benim rahmimde tuhaf bir yanma var arkadaslar niyeki boyle bir durumu yasayan var mi arnizda acaba.stresim tavan yapti sanki kocisimlede konusamiyorum basindan saliyor artik beni bikti adam ne yapsin surekli kendimi dinleyince kiziyor artik

Aaay canım güldürdün beni akşam akşam bu kadar olur benimkide bıktıı içim böleşöle dedikçe oda valla aşkımbenim içimçıktı yiteeerr dio gelelim belirtilerine cnm aynen benimde belirtiler aynı ama yok kırmızılar gelmesinde valla tabi hamişsem ve diğer muallakta kalan arkadaşlarde sonuçlansada rahatlasak deme beklicez artık tatlım..

Oha, kayınvalden sallamış yani kusura bakma:)))) Kuzum kanda çok daha önce belli olur, adet gecikmeden önce hatta..:) adetin geciktiyse de , bir kaç gün sonra silik de olsa idrar da çıkar...

Kızlar, bence yarın sabah da olmazsanız gidip bir test alın yapın artık.. aaa ama ne sabır varmış yahu sizde:))) valla ben gelip sizi işeticem zorla:)))

iste ne yapalim arkadasim kuzu kuzu bekliyoruz iste bakalim yarin yapacam test gelmezse benim kirmizilar hakkimizda hayirlisi olsun artik

Kızlar, bence yarın sabah da olmazsanız gidip bir test alın yapın artık.. aaa ama ne sabır varmış yahu sizde:))) valla ben gelip sizi işeticem zorla:)))

ilahi banu bugun aldim da ben test yarin yaparim dedim artik sabah idrarimla birde sanki olacakmisim hissi de var ya cekiniyorum ya negatif gorecem diye

ilahi banu bugun aldim da ben test yarin yaparim dedim artik sabah idrarimla birde sanki olacakmisim hissi de var ya cekiniyorum ya negatif gorecem diye

hayatım korkunun ecele faydası yok en azından bilir stresten kurtulursun.. Ama inşallah pozitif haberini alırız yarın senden.. yapar yapmaz yaz bize sonucu tatlım..

Oha, kayınvalden sallamış yani kusura bakma:)))) Kuzum kanda çok daha önce belli olur, adet gecikmeden önce hatta..:) adetin geciktiyse de , bir kaç gün sonra silik de olsa idrar da çıkar...

yok canımcım bakmadım kusura:)) ben pazartesi gidicem kanda baktırmaya valla böylee beklenmezkiii dediğin gibi kanda çıkar artık varsa hamişlik durumu sen nasılsın canım yorum yapamadım ama okudum dr.gitdiğinizi eşinle herşey yolundaymış artık gelsin bebişler:))

hayatım bence hftasonu idrar testi bile yapabilirsin tekrar, ben olsam yapardım yani ama sen bilirsin yine de, ama en kötü pazartesi git kan testine, kayınvalideni dinleme sen, o doğuralı çok uzun zaman olmuş, unutmuştur artık o zamanları:)))))
İnşallah da güzel haberlerini alırız..

Evet hayatım sonuçlar iyi çıktı, ben soğan kürüne başladım bu ay, bakalım artık kısmet ne zamansa gelecek bebiş ama inşallah bekletmez fazla:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…