- Konu Sahibi pembemasal
-
- #8.061
İyi yapmışsın bence doktora gitmekle canım..birde iyi bi doktora denke gelirse insan dahada rahat oluyodur kesin..
bende önümüzdeki ay gidicem bakalım bizde test yaptıralım en azından bişey varsa önceden öğrenmiş oluruz diyorum..
Kadınlar için adetin 2. veya 3. günü bazı hormon tahlilleri yapılır..Bunlar FSH,LH,ESTRADİOL,PROLAKTİN,VE TİROİD hormonları tahllileridir..Bir de adetin 21. günü de PROGESTERON tahlili vardır...Kadınlar için ayrıca dr. gerekli görürse rahim filmi ister..Tüplerin açık olup olmadığına ya da başka bir sorun olup olmadığına bakmak için...Erkekler için de en az 3 günlük cinsel perhiz sonrası sperm tahlili...Doktor tedavilerine çok gidip gelmiş tecrubeli bir anne olarak yazayım dedim...:)
Kadınlar için adetin 2. veya 3. günü bazı hormon tahlilleri yapılır..Bunlar FSH,LH,ESTRADİOL,PROLAKTİN,VE TİROİD hormonları tahllileridir..Bir de adetin 21. günü de PROGESTERON tahlili vardır...Kadınlar için ayrıca dr. gerekli görürse rahim filmi ister..Tüplerin açık olup olmadığına ya da başka bir sorun olup olmadığına bakmak için...Erkekler için de en az 3 günlük cinsel perhiz sonrası sperm tahlili...Doktor tedavilerine çok gidip gelmiş tecrubeli bir anne olarak yazayım dedim...:)
canım çok sağol paylaşım için bişi sorcam ben küçükken guatr geçirdim iyot eksikliyinden dedi dr bide ırsi baba tarafında çok var acaba şimdi hamileliye bi etkisi oluyomudur merak ettim
evet valla cuk die sıraladın. hormon tahlilleri ayın 26 sında buyuk ihtimal yapıtırıcam
rahim filmi - ok yapıldı
eşim için - o da yapıldı
:))
Canım ben 1996 da tiroid kanseri şüphesiyle tüm tiroid bezimi aldırdım..Görünüşte sadece hafif bir nodül vardı..Çok tedaviler geçirdim bu nedenle..Ameliyattan beri dışardan hormon tedavisi görüyorum..Tefor veya levotiron denilen eczanelerde kolayca bulunan ucuz bir ilaç..Dozajını dr belirliyor ve hormonların düzelinceye dek dozaj ayaranıyor..Hamileyken de 3-4 haftada bir tahlil gerekiyor..İlacın dozunu ayarlamak için...İhmal etmemek lazım...Geçmiş olsun...
Eh o kadar çok yaşadım ki bunları..Hele bebek için tedaviye gittiğim zamanlar günde 3-4 ayrı dr.un vajinal muaynesine girmek zorunda bile kaldım..Ve daha neler neler..O yüzden çok çok başındasınız yolun diyorum ama kırılmayın lütfen bu yazdıklarıma ....
Eh o kadar çok yaşadım ki bunları..Hele bebek için tedaviye gittiğim zamanlar günde 3-4 ayrı dr.un vajinal muaynesine girmek zorunda bile kaldım..Ve daha neler neler..O yüzden çok çok başındasınız yolun diyorum ama kırılmayın lütfen bu yazdıklarıma ....
amin canım ... çok tebrik ediyorum seni , allah kucağına almayı nasip etsin kan tahlil sonuçlarınıda bekliyoruz tatlım...herkeze günaydın, güzel haberler alacağımız bi hafta olur inşallah yine ilk haber benden cuma akşamı test yaptım çift çizgiyi gördüm, hamileyimmmm buğün izin alabilirsem işyerinden sağlık ocağına gidicem hala bi tedirginlik var içimde bu kan tahlilindede görmeden inanamicam galiba, darısı tüm isteyenlerin başına inşallah, allah herkezin yüzünü güldürsün
gitmeye çalış hayatım stres yaparsın kendine yaptır at stresi üstünden..sağol canım benim inş gidebilirsem buğün gidip yaptırcam testi hemen yazarım sonucu canım
güldenim günaydın hayatımmm , çok sevindimm sonucuna inşallah dahada güzel olacak, o tatlı canını hiç sıkma sen...kızlar herkese günaydın ve iyi haftalar..
Hemen size bendeki gelişmeleri yazayım..
Cumartesi benim kahverengi akıntıya döndü durumum..
Sonra doktoru aradım yanındaki kadın gel ben seni araya alıcam dedi o gün 2 3 defa akıntım oldu ama kahverengi..
Sonra ogün hep yattım tabi akşam 4te doktora gittim şuanda baksamda hiç birşey göremem pazartesi göre biliriz dedi ama bu sonuçlara göre hamilesin tabiki dedi fakat nasıl 1 gebelik bilemiyorum dedi..
Ama bu birer damla kanamanın ve kahverengi akıntının çok olmadığı sürece normal dedi ama ben önlem olsundiye sana 1 tane iyne yazıcam dedi bebişin tutunması içinmiş bu arada..
Pazartesi kantahlil sonucunu tekrarlayıp yine geldedi..
Tabi ben dururmuyum iyneyi yaptırmaya hastaneye gittim ve hemen orda kan testimi tekrarlattım ve sonuç 1500 çıktı yani tam istediğimiz gibiydi zaten 48 satate iki katı olması gerekiyormuş allahıma çok şükür öyleydi..
Sonra dün yine bütün gün yatttım ama 2 3 defa çok az kahverengi akıntım oldu bakalım buakşam 4te yine kan tahlili yaptırıp gidicem bakalım nediyecek of benim için dua edin kızlar çok tedirginim çokkk:
ilk gün bunalımı söylenecek birsey yok sana birsey olmasın, bizde nisan hamişleri olacaz inşallah...günaydın kızlar bugün benim bat günüm ve sabah kalkınca akıntımın içinda kırmızıyı gördüm.
Henüz başlangıç aşamasında ama kewsin gördüm yani
çok moralim bozuk sabahtan beri ağlamaklıyım..eşim işe getirirken onunda moralini bozdum
Bu ay her 2 günde 1 çalışmamız var neden böyle oldu bilemiyorum..doktora gitmeye karar verdik ama ilk müsait oldugumuz ay nisanda filan oluyo o zamana kadar hep doluyuz..
Ne yapıcagımı nasıl düşüneceğimi bilemiyorum malesef
narmikcim sendende güzel haberler alalım inşallah.... Günaydın bu arada...bu arada ben de adet olmadım hala...ama her an gelebilir diye orkdim altımda :))
özlemimmmmmm günaydın....herkeslere gunaydın
aeroplain ve elvan tebrikler arkadaşlar. Inşallah sonuçlarınızda pozitif çıkacak. Darısı başımıza. Cok sevindim
başka var mı havadisler
günaydın tatlım...herkese günaydın
hamile olabilirsin , olmayadabilirsin bunun için bir test alıp yapman gerekiyor tatlım... Strese girmeye ne gerek varki tarihinde geçmiş nasılsa , yap testi kurtul..arkadaşlar benim regl günüm geldi. Cuma yada cumartesi olmam gerekiyordu cumartesi olucam sandım o akşam sanki bi damla geldi gibime geldi. Ped koydum o gece hiç brşey yok ertesi gün de yok gelmemiş. Sonra pazar günü baktım olmıcam gibime geldi. Tuvalete gittim sanki geldi gibime geldi ped koydum akşama kadar bi damla ya var ya yok kirli bişi vardı. Hala da tık yok normalde ilk günüm benm çok gelir bardak bardak nerede ise ama hala yok o üç damla içimdeki son şey olabilirmi.
Acaba hamile miyim. Iki gün geçti günümü. Ve iki haftadır göğüslerim çok ağrıyor. Offf dünden beri meraktan ölücem. Ama kesin olmadan test yapmaya korkuyorum. Yardım edin kızlar olabilirmi????*
her yere yazıyorum valla szce olabilirmi merak ediyorum
günaydın banucum...sana kolay gelsin o zaman dönünce konuşuruz....günaydııııııııııııııııııııın herkeseeeeeeeeeee..:) harika bir hafta olsun hepimize hamiş haberleriyle dolsun listemiz inşallah..
Güldencim, inşallah herşey yolunda gidecek canım, gelişmeleri anında ilet bize, kafanı da hiç takma:)
romaroma, üzüldüm hayatım kırmızıları görmene ama lütfen bozma moralini, bak daha çok yeni deniyormuşsunuz, öyle hemen dağıtma kendini lütfeeeeennn..:)))
narmik ve aeroplain, inşallah sizden de güzel haberle alırız kızlar..
Bahar arkadaşım, o damlalar inşallah yerleşme kanamasıdır da bebiş vardır orda:))
elvancııııııııııııııım, tebrikler bitanem... Inşallah kan testi sonucunu da alırsın pozitif diye, bize de haber ver..
Ben bugün dışarda olacağım yine kızlar, şimdi çıkmam lazım, dönünce güncellerim listeyi ve inşallah bir sürü hamiş eklerim listeye...
Hepinizi çoooooooooooooook seviyorummmmm....
hayır tatlım herkeste yerleşme kanaması olacak diye bir kaide yok...kızlar bişey sorcam size.. Hani yerleşme kanaması oluyor ya bu herkeste olmak zorunda değil dimi.
tencere yuvarlanmış kapağını bulmuşsunuz vallahi.... Neşenşz bol olsun yavrum..ya kızlar kilo falan konusuonuz ya dun akşam ne oldu bilionusmuuuu.
Eşim olcak adam tv izlerke yattı dizlerime sonra bana dogru baktı. E tabi kafasını cevirince yanağı göbeeeğiiiime değdi. Tepki aynen şu: Ayy o neydi yaaaa, yastık gibin. ( bu arada kafayı sürekli çevirip durmaktadır, göbeğime değdirip yaylanıyormus gibi yapıo) begenmiosan kalk dedim bende. Yok dedi sefiorum onu o da senin bi parçan:))
sonraaa işyerinde bunun dedikodusu yapılıomuş arkasında biri var ondan terfi etti die ( beyim terfi etti de:) ) . Sen ne dedin dedim. Ne dese begenirsiniz: Benim arkamda aslan gibi karım var. Göbekiyle size bir çarparsa karşı duvara yapışırsınız. Demişşşşş :))) gulmemek için zor tuttum kendimi. Bir cimcikle hallettim olayı ama
sizce erken mi kasık ağrısı daha 9 gün var ama yada psikolojik yapıyorum sanırım
amin canım ... çok tebrik ediyorum seni , allah kucağına almayı nasip etsin kan tahlil sonuçlarınıda bekliyoruz tatlım...
gitmeye çalış hayatım stres yaparsın kendine yaptır at stresi üstünden..
güldenim günaydın hayatımmm , çok sevindimm sonucuna inşallah dahada güzel olacak, o tatlı canını hiç sıkma sen...
ilk gün bunalımı söylenecek birsey yok sana birsey olmasın, bizde nisan hamişleri olacaz inşallah...
narmikcim sendende güzel haberler alalım inşallah.... Günaydın bu arada...
özlemimmmmmm günaydın....
günaydın tatlım...
hamile olabilirsin , olmayadabilirsin bunun için bir test alıp yapman gerekiyor tatlım... Strese girmeye ne gerek varki tarihinde geçmiş nasılsa , yap testi kurtul..
günaydın banucum...sana kolay gelsin o zaman dönünce konuşuruz....
hayır tatlım herkeste yerleşme kanaması olacak diye bir kaide yok...
tencere yuvarlanmış kapağını bulmuşsunuz vallahi.... Neşenşz bol olsun yavrum..
daha erken bebeğim kafanızı yormayın böle belirti aramakla az düşünün rica ederim,,,
merhaba kızlar eşimin annesini göresi gelmiş 3 gündür memleketdeydik. Oradan takip edemedim tabi. Meraktan çatladım neler yaptınız varmı yeni haberler. En son 12 hamişimiz vardı gelişme varmı? Kırmızı görenler varmı? özledim sizleri ya. Birisi bana kısaca özet geçerse çok sevinirim. Tulin hastalığın nasıl oldu iyileştinmi?
burnbum tıkanık işte bir sümüklüyüm yani anlayacağın , iyiym onun dışında domuz gibiyim maşallah..bşrde aslında bugün benim doktor kontrol günüm ama gitmiyorum ben bu ay bebek istemiyorum demiştim size,,,, ondan ötürü azcık vicdan yaptım ama kararım kesin gitmicem banane..yavrişkom gunaydınnn, nasıl oldun bakim sen. Gittimi tamamen hastalıgın
kızlar ben düngece bi rüya gördüm çok güzeldi hala etkisindeyim süperdi
bi evim var bahçesinde rengarenk çiçekler yeşil bitkiler çok düzenli bi bahçe bembeyaz bi ev allahım hayıra çıkarsın ama o bahçeyi unutamıyorum süperdi (rüya tabiri bilen varmıkine aranızda :)
bi evim var bahçesinde rengarenk çiçekler yeşil bitkiler çok düzenli bi bahçe bembeyaz bi ev Allahım hayıra çıkarsın ama o bahçeyi unutamıyorum süperdi (rüya tabiri bilen varmıkine aranızda :)
bende kasımdan beri bebek düşünüyordum doktora gittim yara var dedi önce yarayı halledelim yoksa düşük riski olur dedi korunmaya devam ettik. Yara iyileşmedi üstelik baya da geniş bi alana yayılmış olduğu için yaktırdım.1 ayda oyüzden ilişki yasağı oldu şubattkontrole gittim kadın demezmi çok azda olsa yaran varyhala 3-4 ay daha haftada 3 gün bu fitilleri kullan 3-4 ay sonra kontrole gel bakayım geçmemişse yara tekraryakarız dedi. Tabi bu arada o 3-4 ayda korunarak ilişkiye izin verdi. Kadına güvenmedim 2.kere bir tahribat istemedim rahimde. Adet zamanım gelmişti adetimin bitmesini bekledim şubat ortasında başka bir doktora gittim dr. Ender aydınhan özel muaynehanesi var. Herşeyi en başından anlattım muayne etti dedi yakılma işleminden doğan minik benekcikler kalmış ama hiç mühim birşey değil kesinlikle bunları tekrar yakma bunlar zamanla geçecekve tehlike arzeden şeyler değil dedi. Bayaa rahatlattı konuşmalarıyla ve hiç birşeyin yok keyfine bak için rahat olsun hamile kalınca görüşüz dedi :)
kasımdan bu yana şubat ortasına kadar korunmak zorunda kaldım bugün adet olmam gerekiyor bakalım olacak mıyım :))))
bi evim var bahçesinde rengarenk çiçekler yeşil bitkiler çok düzenli bi bahçe bembeyaz bi ev Allahım hayıra çıkarsın ama o bahçeyi unutamıyorum süperdi (rüya tabiri bilen varmıkine aranızda :)
bende kasımdan beri bebek düşünüyordum doktora gittim yara var dedi önce yarayı halledelim yoksa düşük riski olur dedi korunmaya devam ettik. yara iyileşmedi üstelik baya da geniş bi alana yayılmış olduğu için yaktırdım.1 ayda oyüzden ilişki yasağı oldu şubattkontrole gittim kadın demezmi çok azda olsa yaran varyhala 3-4 ay daha haftada 3 gün bu fitilleri kullan 3-4 ay sonra kontrole gel bakayım geçmemişse yara tekraryakarız dedi. tabi bu arada o 3-4 ayda korunarak ilişkiye izin verdi. kadına güvenmedim 2.kere bir tahribat istemedim rahimde. adet zamanım gelmişti adetimin bitmesini bekledim şubat ortasında başka bir doktora gittim Dr. Ender Aydınhan özel muaynehanesi var. herşeyi en başından anlattım muayne etti dedi yakılma işleminden doğan minik benekcikler kalmış ama hiç mühim birşey değil kesinlikle bunları tekrar yakma bunlar zamanla geçecekve tehlike arzeden şeyler değil dedi. bayaa rahatlattı konuşmalarıyla ve hiç birşeyin yok keyfine bak için rahat olsun hamile kalınca görüşüz dedi :)
kasımdan bu yana şubat ortasına kadar korunmak zorunda kaldım bugün adet olmam gerekiyor bakalım olacak mıyım :))))
burnbum tıkanık işte bir sümüklüyüm yani anlayacağın , iyiym onun dışında domuz gibiyim maşallah..bşrde aslında bugün benim doktor kontrol günüm ama gitmiyorum ben bu ay bebek istemiyorum demiştim size,,,, ondan ötürü azcık vicdan yaptım ama kararım kesin gitmicem banane..
valla anlamam ama şöyle diyeyim yeşil güzeldir.beyaz temizliktir ,,,, allah hayıra çıkarsın canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?