Anne olmadığınız yılları arıyormusunuz?

vuavv çok ağır bi laf bu "akşam birkaç saatten ibaret. Nasıl aynı sayabiliriz ki bu durumda?" ne kadar saçma gereksiz bir cümle olmuş....

Senin gibiler oldukça daha çok kopyala yapıştır yapacağım..
Tekrar uzun uzun yazmak istemedim yazmam da...

Sadece örnek bir günüm o..
Nerde böyle alakalı bir şey olsa paylaşırım senin gibi değil pozitif insanlara muhakkak bir yararı olur..

Mükemmel nedir öyle bir şey yazdığımı hatırlamıyorum...
Bu kadar tepki verecek bir şey de yazmadım ama yaranız çok sanırım..

Bir de şurda haddinizi bilin bebeğimin ağlamasından keyif almak ne demek?
Nasıl bir ruh haliyle okuyorsunuz anlamadım..

Sanki sizi suçlamışım da savunmaya geçmişsiniz...

Burda zaten farkettiysen kimse "hiçbir zorluğu yok ya süper bişi" diye bahsetmemiş..
Herkes zorluğunu neler olabileceğini zaten söylemiş ama sonuç olarak herkes "normal bir anne" gibi varlıklarının güzelliğine bağlamış...

Zaten her aklı başında insan kimsenin dediğiyle yol almaz arkadaşım..

Paylaşım yapılıyor..

Söylediklerinden de mesulsün..

Ben de öyle..

vuavv çok ağır bi laf bu "akşam birkaç saatten ibaret. Nasıl aynı sayabiliriz ki bu durumda?" ne kadar saçma gereksiz bir cümle olmuş....

Benim bebeğimle geçirdiğim o birkaç saat eminim tüm gün evde çocuğuna bakan bir çok anneden çok daha güzel geçiyordur... (Böyle böyle uzayıp gider kıyaslama)

Olayı buraya kadar getirdiler yani..

Her yorumda paylaşımda altında bişi mi aranmalı anlamadım...

Kiminin çocuğu doğduğu andan itibaren kırlent gibi olur gazı olmaz emer uyur kimisi koliktir 45 dk uykuya waawww dersin, kimi bebek/çocuk uyumludur nereye gitsen rahat edersin ama kimisi de düzeni bozuldum mu canavara dönüşür, bu iş kısmet işi, rahatından fedakarlık etmeye hazır olmalısın,sonsuza kadar sürecek bir sorumluluğa hazır olmalısın, hep bir adım sonrasını düşünmeye hazır olmalısın, ömrü billah endişe edecek olmaya hazır olmalısın,biz Batman'da markete gideriz annem 30 mesaj atar geldiniz mi eve diye, offf anne geldik derim,kızım oralar karışık korkuyorum diyo kalbim orda diyo, yani bu işin emekliliği oh diyip köşeye çekilmesi yok

2 yeğenim var, onlar küçükken ablam hep sıkıntıdaydı ben bekardım rahat rahat gezerdim. Şimdi ben bebekliyim evde hapisim resmen. Ablam rahat siz gibi büyüttü çocukları okula bırakıyor gidiyor arkadaşlarıyla kafeye:) o günleri görmek nasip olur inşallah bize de,sağlıcakla büyüsünler

Eminim konu sahibi anneliğin zor taraflarını ilk kez burada okuyacaktır. Üstelik bir de çalışanların anneliği toz pembe gördüğünü de vurgulamak gerekir ki afallamasin. Ha bu arada yazisirken geçen vakitte tuvalete gidip yüzümüzü de yikayabilirdik. Demek ki tüm vakit bebekle geçmiyor.

Çok tatlı bir annesiniz. Doğru da söylüyorsunuz evde olduğu halde çocuğuyla kaliteli vakit geçirmeyi başaramayan bir çok anne var. Yazınızı gülümseyerek okudum

Aslında bu işin hazır olması da yok, hele ilk çocuksa, daha önce tatmadığın sadece etraftan gördüğün birsey nasıl tam olarak hazır olacaksın ki, ya nasip

Çalışan Anne çalışmayan anne olayina girersek çıkamayız pembe tablolar da elimizde patlar bence herkes olumlu olumsuz tecrübelerini yazarsa daha faydalı oluruz

Zaten düşünüyorum kreşe vermeyi, 2,5-3 yaşındayken. Daha çok öğrensin, arkadaş edinsin, sosyalleşsin diye... Şu anda bunalıyorum ama eminim o zaman çok çok çok özleyeceğim. Çünkü şimdi 1-2 saat anneme bırakıp bi iş için dışarı çıksam bile özlüyorum, evi arıyorum 50 kere.

Über olmayan anneler kulübü mü açsak biz de?

İşte konu sahibi emin olmadığına göre hayatın tadını çıkaramamış daha. O yüzden biraz daha beklemeli diyorum.

Çok tatlı bir annesiniz. Doğru da söylüyorsunuz evde olduğu halde çocuğuyla kaliteli vakit geçirmeyi başaramayan bir çok anne var. Yazınızı gülümseyerek okudum

Ben kıyaslama yapmamaya çalışarak yazdım bişileri ki en azından şanslı olduklarını biraz olsun hatırlasınlar mutlu olsunlar diye...
Amacım yoksa kimseyi ezmek değil...
Ama eziklik psikolojisi midir nedir anlamadım...
Benim genel olarak yani birgünüm böyle geçiyor..
Not aldım.. Alakalı konu olunca da hep yazıcam...
Bir insana pozitif bir his yaratsam, gülümseme yaşatsam da kafi..

Teşekkür ederim..
İnan çalışsam da oğlumu kısıtlamıyorum.. Onu dökme bunu yapma gibi şeyler dememeye çalışıyorum..
Kendimce oyunlar çözümler buluyorum ve bebekler çocuklar gerçekten güzel vakit geçirirlerse hiçbir sıkıntı çıkarmıyorlar..
Çocuğu tv nin karşına oturtur kendi işine bakarsan ya da oyuncakları önüne döküp ilgilenmezsen zaten en fazla 15 dk oyalanıyorlar sonra yine mızmızlık..
Her işi oyuna çevirirsen o da zevk alıyor oyuna doyuyor inan bir süre sonra kendi oynamaya başlıyor..
Bir çok şeyi şimdilik böyle aşmaya çalışıyorum...
Fikir olur yardımcı olur diye yazıyorum birileri de akıl hocalığı yaptığımı sanıyor sanırım..

Daha ne denir bilemedim

Kafanızı karıştırmak istemem ama bende 1 yıllıke vliyim 21 yaşndaym . Bizde şuan bebek düşnümyüoruz . zaten kanmda pıhtılaşmadan dolayı 3 yıl yasak en az . hamileleiğimdede hergün kan sulandırıcı kullancam büyük ihtimal .
Bende şuan bebek düşünmüyorum hatta baya süre istemiyorum bende senin gibi korkuyorum ama pişmanllıktan değilde daha farklı şeylerden . Merak ettiğim şeyler var belkide daha yeni evli olduğum ve eşimle henüz sadece 1 kez otele gdip tatilede 1 kez gittiğim içindir . daha çok böyle yalnz gezmek filan istiyorum . bence önce gezin tozun istediklerinizi rahat rahat yapın tam karar verdiğnz zaman yapın . bebeğim olmadığı için böyle düşnüüyorumdur belki ama daha çok merak .
İnsan düşünüyo . bebek olunca hayat nasıl olacak . nebiliyim yaşıtlarımız okurken elimizde bebek arabasıyla dolaşınca kötü hissedermiyiz ya da hissedermiyim evliliğimiz daha kötüye gidermi ona nasıl bakaacağız tatile gidttiğimzde nasıl olacak vs. ya da cinsellik nasıl olacak insan her şeyi düşünüyor . bunlar zor olur mu acaba nasıl olur insan bunları düşününce korkuyor bence biraz yani ben öyle . Aynı şekilde bende pek uğraşmak istemiyorum senin yaşında benden 3 yaş büyük ama bazı insanlar için anne olmak için tam yaşı olabilir ama bana göre 24 yaş da erken anne olmak içinn 25 in üstünde olmak daha iyi bence . Ama tabi herkesin fikri farklı . eşininde bakacak olması senin için iyi bi taraf benim eşim hiç bakmaz ilgilenmez altını filan değiştirmez . ev işleriyle bile ilgilenmiyor . eşinin o konuda sana yardım edecek olması güzel o yüzden düşünebilrsin . ama hazır hisssetmeden yapma

anne olmak dünyanın en güzel şeyi
ama bi o kadar da zor
anne olmadan önceki günlerimi özlüyor muyum? bazen ama asla her dakika o zamanlara dönmek istemem.
çünkü evlat dünyanın en güzel şeyi
çalışan bi anneyim.üstelik işim gereği şehir dışına da çok sık çıkıyorum.ne kadar yorgun olursam olayım ne kadar stresli bi gün geçirirsem geçireyim onun gülen yüzünü görmek yetiyor, anneciğim demesi dünyalara bedel.
ama zorlukları da var.o çocuğun bi düzeni var, belki uykusuzluk çekeceksiniz, hasta olacak, sorunları olacak vs
size tek tavsiyem kendinizi iyice hazır hissetmeden çocuk yapmamanız.çünkü çocuk fedakarlık ve emek ister.

Çalışan Anne çalışmayan anne olayina girersek çıkamayız pembe tablolar da elimizde patlar bence herkes olumlu olumsuz tecrübelerini yazarsa daha faydalı oluruz

Ben de ayrım yapmadan bişileri açıklamaya çalıştım kendimce gün için pratikleştirmeye çalıştığım şeyleri yazdım ki bunalmış insan varsa da biraz pozitiflik görsün diye ama arkadaş anlamamakta ısrarcı...

Ben gibi tembellik söz konusu ise heykeli yapılsı insan çocuk yapıp gece gündüz uyumadan bakan kişi . Evliligim den çok pişman olduğum dönem oldu hatta doğduğumdan bile. Ama 4 yıldır hiç doğurduğumdan pişman olmadım. İyiki de yaptım. Çok zor evet. Ama o benim hayatta başıma gelen tek iyi şey. Ne arkadaş gezmesinde 2 geyige tercih ederim ne sabahtan akşama Fink Fink gezmeye nede tembelliğe . Hepsini de yaşadım zamanında bekarlik ta evlilikte ama o tüm eğlenceyi dinlenceyi bir yana koy bir yanada tüm gece viyak viyak ağlayan oğlumun o pıııırrrt sesiyle rahatlamasını koy çok daha iyi geliyor insana. :)

Son düzenleme:
pişman olucaksınız bu geçirdiğiniz zamana ahh diceksiniz niye evlenince hemen yapmamışım.o minnaklar dünyaya bedel :)) aayyy kızçemi özledimmm

Ben daha yeni anneyim. Oglum iki bucuk aylik. Bes yillik evliyim ve otuz yasindayim. Ama sanki hayatimin Ahmetten oncesi yok. Uykuya hasretim yeri geliyo ac kalıyorum deli gibi yoruluyorum ama nefes aldigim her saniye sukrediyorum Rabbim iyiki vermis onu bana :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…