Anne olmak çok mu zor?

Anne olmak zor ama gülüşü yeteeeer 🎶🎶

Eveet zor tarafları illa ki var ama çok mucize bisey resmen gözünün önünde büyümesi felan. Dün yeni doğduğu zaman ki kıyafetlerini çıkardım duygulandım ne ara büyüdün diye 2 yaşında 🥰 Rabbim isteyen, anne olabilecek herkese nasip etsin inşallah.

Bir insanın tüm sorumluluğu siz de bu bile çok zor. Bazen insan kendini prangalı hissediyor. Ama güzel tarafı tüm olumsuzlukları siliyor. Bir tane daha nasip olursa sağlıkla kucağıma almak isterim. Çok isterim.

Zor olmasına zor ama geriye dönsem anne olmam diyeceklerin sayısı da azdır bence, sen de yapma denmesini de yanlış buluyorum bu yüzden. Birinci den sonrası herkesin kendi bileceği iş tabi.

O zorluğu katlanılabilir kılan bir bağ ve sevgi oluyor çocuğunuzla aranızda. Sürekli bir ızdırap hâlinde olmuyorsunuz yani.

Evlat sahibi olmak ve onu layığıyla yetiştirebilmek, hamilelik süreciyle beraber kolay olmayan ve çok meşakkatli bir yol ...
En ağırı , ömür boyu bitmeyecek bir mesai olması.. fakat zorlukları yanında güzellikleri de var.

gerçekten çok iyi düşünülmesi gereken bir karar çocuk mevzusu..

umarım hakkınızda en hayırlısı olur , tüm anne babalara geleceğimizi, çocuklarımızı çook güzel bir şekilde yetiştirmek nasip olur umarım..

Zor ama güzel, en büyük zorluğu sizi fiziksel olarak çok yorduğu ilk 3 yıl, sonrası daha iyi.

Şöyle diyeyim evet zor ilk 6 ay gaz sancısı olur çok uyanır hep emmek ister 2 yaşa kadar düzenli uyku olmayabilir gündüz uyumayabilir ek gıdaya geçiş sorun olabilir vs ama sabır anlayış ve bu günlerin geçici bir süreç olduğunu bilirsen geçiyor hepsi 2.5 yaşında oğlum artık çoğu düzeni oturdu ve inanın bebeklikte yaşanan sorunları zorlukları unutuyorsunuz hatta bir süre sonra bir küçük bebek özlemi duyuyorsunuz.yoksa kim 2 3 çocuk yapardı geçmese unutulmasa

Benim bebek doğduğu günden beri agliyor şuan 4aylik mahvetti beni
Besin alerjisi çıktı birde
Sutum dokunuyor ne yiyeceğimi şaşırdım
Kolik bebek saatlerce ağlıyor
Hep mutsuz aglak
Uyku yok onu geç huzur kalmadi evde
Ağla ağla ağla abartısız böyleyim
Kasım annelerindenim hatta oraya bakabilirsin
Özel mama çıkarttık şimdi onuda kusmaya basladi yemiyor
Beni her emdiginde ağlıyor bende asiri gazliyim.
Gazilaclari zerre fayda etmiyor
Ama büyüsun buna rağmen ikinciyi istiyorum
Çok başka birşey şuan zor ama duzelecek inşallah sonuçta hep böyle gitmeyeceğine göre 🤩

Dunyanin en zor şeyi olabilir.
9 yil once anne oldum, bidaha tovbeler olsun.
Ömür boyu bitmeyecek bir sorumluluk, dünyanın en agir yükü, uykusuz gecesini yorgunlugunu bikac sene cekiyorsunuz ama hastalığını, gelecek kaygisini, basina bir sey gelir mi korkusunu, bu kotu dunyaya neden cocuk getirdim hissiyatini ömür boyu...

Benim bebek doğduğu günden beri agliyor şuan 4aylik mahvetti beni
Besin alerjisi çıktı birde
Sutum dokunuyor ne yiyeceğimi şaşırdım
Kolik bebek saatlerce ağlıyor
Hep mutsuz aglak
Uyku yok onu geç huzur kalmadi evde
Ağla ağla ağla abartısız böyleyim
Kasım annelerindenim hatta oraya bakabilirsin
Özel mama çıkarttık şimdi onuda kusmaya basladi yemiyor
Beni her emdiginde ağlıyor bende asiri gazliyim.
Gazilaclari zerre fayda etmiyor
Ama büyüsun buna rağmen ikinciyi istiyorum
Çok başka birşey şuan zor ama duzelecek inşallah sonuçta hep böyle gitmeyeceğine göre 🤩
Rabbim yardımcınız olsun inşallah elbette hiçbişey kalıcı değil ablamda aynı durumdaydı 1 yaşına kadar bağrış çığrış geçti şuan 2 yaşını doldurdu bir annee diyişi var ben bile etkileniyorum😌

Annelik zor evet,kolay diyenini gormedim hic. Ama zor diyen de kolay diyen de 3 cocuk yapiyor,cevremde goruyorum. Demek ki fark yok ikisi arasinda baskalarina gore ;) bana gore tek cocuk yeter de artar bile.

Rabbim yardımcınız olsun inşallah elbette hiçbişey kalıcı değil ablamda aynı durumdaydı 1 yaşına kadar bağrış çığrış geçti şuan 2 yaşını doldurdu bir annee diyişi var ben bile etkileniyorum😌
Amin çok tatlı herşeye değiyor

Dikkat edin.
Onu diyen 2. Hatta 3. Çocuğu yapar. :D

Zor evet.
Ama güzelliği zorluğunu aşıyor..

Anne değilim ama bence zor. Hiç bitmeyen sorumluluk. Hayatta ilk kez birini kendinden daha fazla düşünüyorsun. Her şeyden vazgeçebiliyorsun. Taşınabilir, işini değiştirebilirsin ama çocuğu bırakamıyorsun yoruldum zormuş bana göre değilmiş diye. Geri dönüşü yok yani. Bana göre en kaygı verici yanı bu. Biraz da özgürlük kısıtlanıyor gibi. Ama eminim güzeldir. Yoksa istisnalar hariç kimse ikinci üçüncü çocuğu doğurmazdı diye düşünüyorum.

Benimkiler dehset ve vahsetti..15 dakika uyku ile gece bitirdigimi bilirim..maşallah gelimisleride oyle iyiydi..Oglum gazliydi..esimi beni cok yordular biz 2 tane ile biraktik..belki cok uslu olsalar bir cocuk daha yapardim..ama cocuk var tum gun uyuyan onu da gordum..sans isi

Anneligi iyi yapmaya gayretin varsa zor. Cocugun gelisimindeki gaz uykusuz geceler felan sadece az cok belli bir süre icin. Ama genel olarak kendinizi cok gelistirmeniz lazim. Ben mesela cocuklarima vurmam (bizim zamanimizda normal sayilirdi), bagrip cagirmamaya da gayret ederim. Bildigim "yetistirme tarzi" yerine yeni bir tane kurmam lazimdi mesela. Bu konuda etrafa da kulaklari tikamak lazim gerekirse. Sabrimi da artdirmaya gayret ediyorum. esim kadar sabirli asla degilim, ama deniyorum😅

10 yaşında kızım, 4 yaş 3 aylık oğlum var. Kızım nasıl büyüdü anlamadım ama oğlum hayattan soğuttu :) Ancak varlıklarına bin şükür,iyi ki doğurmuşum. Evet zor hem de çok zor. Ama Allah annenin içine öyle bir şefkat ve merhamet yüklüyor ki,erinmiyorsun,üşenmiyorsun,bütün dünya onlar oluyor. 3 çocuk hep hayalimdi hatta ama gözüm kesmiyor ve leş gibi bir dünyada yaşıyoruz. İkisini insanca büyütüp yetiştirebilirsem ne mutlu. Anne olmak dünyanın en güzel duygusu.

Ben ki 5-6 tane doğururum , aşığım çocuklara , dünyanın en güzel şeyi diyen hatun ,bir tane doğurdum hayatım kaydı. Abartıyorsun bence diyen insanları hep benimle bir gün geçirmeye davet ettim , illallah ettiler bu nasıl çocuk diye 🤭 Kızımın videosu var 42 günlükken kalkmaya çalışıyor ve kalkamıyor diye ağlıyor. 42 günlük. yatmaz ,oturmaz, uyumaz ,kolik, reflü var sürekli kusar ,itiraz ,inat , çığlık bir yılın özeti. Alerji yok sebep yok özel bir neden yok. Öyle bir çocuk. Arkadaşlarımdan birinin daha kızı böyle ,biz tek çocukta kaldık diğerleri yaptı 2 , 3 , 4 bile var. Bu acayip şans işi. 4 çocuğu olan arkadaşımın 3 oğlu 1 kızı var ve hepsi kuzu gibi inanılmaz.

Tuçe öyle deme . Benim oğlumda çok huysuz bir bebekti. İnanın sabahlara kadar sallardım uyusun diye. Şimdi 7 yasına girecek. Arkadaş gibiyiz hadi hayatım yürüyüşe çıkalım diyor.
Giyip montumuzu cıkıyoruz. Biraz daha sabırlı ol :)))
Evet haklısın aslında bazen kendime kızıyorum ama işte . Mesela annem yakınımda olsa bile oğlumu ona bile bırakıp bir yere gidemem . İçimde oğluma benden başka asla kimse güzel bakmaz hissi var . Eşimde beni yoruyor açıkçası . Yemekten sonra biraz alsın birlikte bi kitap baksınlar birşeyler yapsınlar istiyorum . Adam çocuğu kucağına alıyor eline de telefonu alıyor sinirleniyorum hiç yararlı birşey yapmıyor çocukla . Bu konuda anlaşamıyoruz ne yazıkki mutfakta işleri koşa koşa yapıyorum ki çocukla ilgileneyim diye vicdanım durmuyor yorgunum 😣

Back
X