Anne olmak istemiyorum.. Fikirlerinize ihtiyacım var

Hele bi denemeye başla, bi süre olmasın sonra ağlarsın çocuk da çocuk diye... :))
Tecrübe ettim ondan biliyorum

Herkes anne olmak zorunda değil. Kendini bu duruma hazır hissetmediğin sürece yapma ! Ama şunu da demeden geçemeyeceğim. Bende anne olmadan önce çocukları ve bebekleri seven biri değildir. Karında bir canlının büyümesi, onun o tekmelerini hissetmek harika tarif edilemez bir duygu. Etrafımda çocuk doğurduğuna pişman olan bir anne duymadım .
Yaşın 28 geç değil artık 40 yaşında bile anne olan var . O zamana kadar fikrin değişebilir.

Anneyim iki çocuklu. Herkes anne olmalı demiyorum, gerçekten isteyen olmalı, altından kalkabilen olmalı. Çocuklarımın bazı konularda ayak bağı olduğunu düşündüğüm oldu ha bunu vicdan azabını yaşadım ama düşündüm de.
Annelik öyle toz pembe değil, harika değil yani.
Pişman olursanız evlat edinirsiniz. Ama olacağınızı sanmıyorum, o duygu sonradan gelmez, yoksa yoktur.

Vallahi yazdım yazdım sildim!!!! Kutsal analık ayağı falan ne çirkin bir yaklaşım bu böyle. Belliki evlat sevgisi tatmamışsınız. O bebelerle boşluk doldurmuyoruz biz
Sizi tebrik ederim. Ne güzel yazmıssınız. Çocuk sahibi olmamak/istememek bir tercihtir saygı duyarım ama hanımefendi haddini aşan bir cümle kurmuş. Kutsal analık ayağına ne demek oluyor ya!!!

Bende kendimi bildim bileli hiç çocuk isteğim olmadı. Çocuk için uğrasmadım. Hayatımda hiç bebek sevmedim. Kimsenim çocuğunu kucağıma alıp sevmedim. Elime zorla bebek verirlerdi o çocuğa nasıl laf verilir bilmem. Aptal aptal ben çocuğa çocuk bana bakardı. Tutmasını bile bilmem. İlk evliliğimde öyleydim. İkinci evliliğimi yaptım. Bebeği tutma konusunda bile acemiyken ben o halimle kalktım çocuk yapmak için uğrastım. Dr a gittim geldim. Hamile kaldım . Kaybettim... bilmeden ikinciye kaldım. Onunda kalbi durdu ikinci kez kürtaj oldum. Hemde 3 ayın içinde gerçekleşti bunlar.

Velhasıl iyice uzaklaştım. Eşim çok istiyor. Bense ikimizin parçası olacağı düşüncesiyle heyecanlanıyorum sadece. Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur inşallah.

Hasret çekmiyorum ama olsa iyi olurdu heralde. Nebilm ya. Ruhsal olarak iyi olmadığım bi döneme denk geldi konun :))

İstemiyorsan yapma canım. Kmse seni zorlayamaz bunun için. Çünkü ona sen bakacaksın hayatını adayacaksın...

http://www.5harfliler.com/bir-tabunun-yikilisi-cocuk-sahibi-olmaktan-pismanlik-duyanlar/
Şöyle bir okuyun derim.
Allah ikinciyi de tez zamanda hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

bende hep sizin gibi diyordum
ama sunu soyleyim o tekmeleri hissetmek bile pahabicilemezmis hayattaki en guzel deneyimlerdenmiş

Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil. Cidden psikoloji istiyor,sabır istiyor,fedakarlık vs vs birsürü şey. Bunu kaldırabilirim diyen istemeli zaten. Kiminin yaşam tarzı uygun değildir veya icinde anne olmak isteği yoktur. Olmasın dünyanın sonu değil o kişi için.
Isteyipte olmayan bi kişi içinse herşey demektir.
24 yaşımda anne oldum. Iyiki de olmuşum. Lütfen her anne olmak istemeyen insanın bir tutulamayacagi gibi analık ayağına pismanlar ses cikarmiyolar falan denmesin. Bu çok kötü ve talihsiz bir cümle.
Allah isteyen bakabilecek durumda olan herkese versin. Istemeyen,kendini hazır hissetmeyen veya bakamayacak olanlarda nasıl istiyorlarsa o sekilde olsun.
Ama lütfen kimse haddini asmasın.

ne kadar yazilsa bos o yasanmadan bilinen bir sey degil ben de nasil olsa olacak diye bir cocuk yaptim tup bebek tedavisi gordum niye buradayim istemiyorum ki dusunceleriyle zoraki 4 aya kadar hic bir sey hissetmedim taakii ruyamda kizimin karnimda oldügünü gorene kadar delirdim cildirdim haftalarca agladim iyiki var oyle buyuk bir sevgisi var ki dunyalik zevklerin hepsi bos

Istemiyorsaniz anne olmayin sonra acisini cocuklar da cekiyor...sadece siz degil..
Anne olunca hayatiniz altust olacak demiyelim de tamamen degiscek diyelim hele ilk zamanlar wc ye bile gitmeye vakit bulamayacaksiniz.
Bana gelirsek 2 cocuk annesi olarak Allahima cok sukur tarifsiz bir duygu

1 sene önceki halim gibisiniz.Önceki konularıma bakabilirsiniz nerdeyse tamamen aynı şeyleri düşünüyodum.Daha sonra kazara hamile kaldım, henüz anne olmadım ama onun varlığını kabul etmem ve onu dünyadaki her şeyden çok sevmem 1 gün sürdü hamileliğimi öğrenince.Doğuma az kaldı ve ben onun tekmelerini 2-3 saat hissetmezsem korkudan ölecek gibi oluyorum.Nası bi anne olurum bilemiyorum ama onu çok seviyorum ve sevicem de.

O yüzden hayatın ne getireceğini bilemezsin bazen akışına bırakmak gerekiyo bence...

Cok hassas bir konu aslinda bu.Anne olup olmak istemeyenleri yargılamak kadar çocuk sahibi olmayanlarinda bu duyguyu kucumsemesi gereksiz.Zira herkes tercihlerini yaşar.O cocuk olduktan sonra bosanamamayi bahane gosterenler de bunun arkasına siginmasin istisnalar dışında.Onlarında mukemmel bir evliliği mi varmış da çocuk olduktan sonra bisanamiyorlar.Evliliği kurtarmayı cozum olarak bulan kişilerdir onlar bahane lere siginilmasin.Herkesin kendi kararı iki dusuncedeki bayanlarda saygı duymalı olaya.Ama kutsal anne olmak için sırf sosyal ağlarda paylaşım yapmak için çocuk dusunulmez.Dusuneninde akıl sağlığından şüphe ederim.Kimse bu duyguyla göklere çıkıldığını söylemiyor .Ama yaşadığınız diğer duygulara benzemediğini bildiriyorlar.Zorluklarını sorarsanız çok zor ama karşılığı benim annelik duyguma göre paha gidilemez.Yani bu bir duygu görev değil çok güzeldir yada gereksizdir bu dünyaya çocuk getirmek.Neye göre kime göre iki tarafta birbirinin tercihini yadirgamamali tercih meselesidir ya

Evlenmeyi dusunmuyordum evlendim.hep.cocuk sahibi olmak istedim.niye ben de bilmiyorum.hersey iyidi.dogumda olumden dondum
Cark tersine dondu.bence inancli biri oldugum halde atlatmam zor oldu.dogduktan sonra 1 kere gordum.o gun hic sormadim ne yapiyor diye..istemedim.hemsire kucagina almis seviyor.emzirmeye getirdiler.hayir dedim.neyle beslenecekti dusunmedim
Cunku soktaydim galiba
Hala o.gun neden emzirmedim.tek basina bebek odasinda gece boyunca aglamis.onun pismanligi var.zor bir cocuktu hala da oyle
5 yil sonra kendi.kendimi ikna ederek 2.hamileligimi yasadim.hic bag kurmadim.cok tuhaftim.kimseyle gorusmedim.hep birsey olacak duygusuyla yasadim.dogdu saglikla atlattik
İlk defa dogum yaptim dedim.hersy normal.gecti
Lohusalik yine zor gecti.
Ben bu isin adami degilim ama guclu olmaya calsiiyorum.rahat bir zaman diye birsey yok.sevmek karsiliksjz sevilmek en guzel duygu..
İstemezsen anlar...hersyi zor gelir.inan seni kimse anlamaz...

korunduğum halde hamile olduğumu öğrendim.
hiç hazır hissetmedim, annelik fikri çok uzaktı..
eşim o kadar heyecanlandı ve mutluydu ki tarif edemem.
ona haksızlık ettiğimi bile düşündüm.
sonra ekranda görüntüsünü gördüm, kalp atışlarını dinledim..
dakikalarca ağladım.
endişe yerini heyecan ve mutluluğa bıraktı.
bebeğim şuan 11 haftalık.
yaşayabileceğin en mucizevi duygu olduğunu söyleyebilirim.

Bende senin gibi düşünüyordum. Hamile kaldım eşimin yaşı geçiyor diye. Neyse hamileliğim bile komikti o his bir türlü gelmedi.hatta karnına düştüğü gibi annecim diye sevenlere anlam vermedim hiç. Hep korktum hep eşimi suçladım sen istedin yaptık dedim (çok utanıyorum bunu söylerken) herneyse. 15 gün oldu doğuralı. İlk gün doğum tranvasındanmıdır nedir ştt pşt diye seviyordum çocuğu bir acayip geldi bana. Ama daha doğumda ben asla kanlı bebeğe değmem derken yanağını sevdim. O güzel fal taşı gibi açmış gözlerini bana bakıyordu. Hastahanede ikinci gün aşkıö diye sevmeye başlamıştım.Eve geldim ve herşey değişti. Sancısı olduğunda acı çektiğinde dudağını büzdüğünde keşke bana olsa onun canı yanmasa dedim. Öptüm kokladım.ve gerçekten sakinlik olup eve gelince diyorsunki iyiki yapmışım. Okadar güzelki. Bence bebel dahi olsa insanların çocuklarına aşırı bağlanmaması lazım. Birgün gidicek bilincinde olmalı ve sen sadece bir aracısın bu dünyaya bir insan getirmek için. Bende severmiyim pişman olurmuyum diyordum ama hiç pişman olmadım.evet çok küçük dışarı çıkamıyorsun ama kurbanda geziceğim onla. Eşin yardımcı bir insansa gezmeyi seviyorsanız bir çocuk çokta engel değil. Sadece eğitim verebilicek yapıdaysan uyku ve yemek düzeni vermelisinki sanada hayat kalsın. Ben 15 günlük bebeğe uyku düzeni ve yemek düzeni oturtmaya başladım. Millet küçücük çocuk olurmu diyor ama dinlemelisin. Tracy hogg un kitabı çok işe yaradı. Gün içinde bayada zaaman kalıyor, uyuyorumda. Pişman olucağını sanmıyorum. Çocuk senin hayatına uyum sağlıyacak sen onun hayatına değil

Şimdi gençsiniz ve yeni evli sayılırsınız. Belki yoğun bir işiniz ve hayatınız var. Ama bunların hiçbiri böyle kalmayacak. Hayat sürekli değişiyor, bizler de değişiyoruz. Aslına bakarsanız bebek de hep bebek kalmıyor :) Yani uykusuzlukmuş gazmış bunlar çok kısa sürüyor.
Keşke doğurmasaydım diyen duymadım ama keşke doğursaydım diyen çok var. Ben ileri yaşta pişman olabileceğinizi düşünüyorum.

Benim de öyle hayallerim yok. Çocuk yapmak için çok geçerli bir sebep bulamıyorum. Bakalım ilerde ne olacak. Gerçekten çocuktan sonra hayatın onun olacak artık.

Gayet normal bir kadınım. Anne olursam da mükemmel bir anne olurdum eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…