benim kastettigim bir grup var gercekten evliligi evcilige çeviren, cocuk sahibi olmayi da ciddiye almayan.Anne olmak bir görev değil aynen bir his ve bu hissin sağlıklı bir anne olmak için bayan da olsamasi şart.Anne olmak isteyeni anladığım gibi olmak istemeyenede saygı duyarım.Benimde Allah bagislarsa iki oğlum var.Iyikide rabbim nasip etti varlar.En kötü anımda bile onlarla ilgili keşke demedim hep iyi ki dedim.Bana anne olmak iyi geldi.Söyleki anne olmadan ve olduktan sonraki bana bakıyorum sabır özveri yeryonlu bakış gerçekten karşılıksız sevgi bunların hepsi cocuarimdan sonra daha iyi oturdu sukurki.Ama hazır hissetmeyen bayanlara da saygım var tercih meselesi.Ama yorumunuzda hoş olmayan birşey varki sosyal medyaya çocuk resmi paylaşmak için doguruluyor.Annelik anne olmak bu kadar basit mi yada oyle mi düşünüyorsunuz.Bu evmi arabamı esyami gösteriş için yapılsın. Siz genelleme yapmışsınız evet ama cogumluguda icine katmissiniz.Bence azınlık ve ve gerçekten psikolojisi iyi olmayan bir bayan anneliği bunun için tercih edebilir.Zira akıl mantık işi değildir bu kadar özel bir duyguyu bu kadar hafife indirmek
eyvallah Tweety kardes, ben de opuyorum, Allah gonlune gore versinBöyle daha yumuşak yorumların alnından öperim
Çevre baskısı ve sürekli mükemmel annelik empoze edildiğinden bunu söyleyebilecek biri yoktur zaten. Misal ben söyleyebiliyomuyum kafayı yediğimi?Çocuğunuz olur olmaz bilemem ,ama sadece şunu diyebilirim en azındançevremden örnek verecek olursam çocuğu olupta pişman olan neden yaptım diyeni görmedim .
Amin kardeşim hepimizineyvallah Tweety kardes, ben de opuyorum, Allah gonlune gore versin
Kk da kavgaya dönmeyen konumu varAnne olmak istiyorum istemiyorum konularina ben artik hic yorum yapmiyorum, konu amacindan sapiyor bir sekilde mutlaka. Anne olmak istiyorum/istemiyorum konulari safi kavga dovuse donuyor 4-5 sayfadan sonra
Çevre baskısı ve sürekli mükemmel annelik empoze edildiğinden bunu söyleyebilecek biri yoktur zaten. Misal ben söyleyebiliyomuyum kafayı yediğimi?
Hayır.
Nadir de olsa bu düşünceler geliyor gelmiyor değil ne yalan söyliyim. Tek başıma yaşamayı yeğlerim iş ona gelene kadar... ama daha çok iyiki çocuklarım var duygusu var tabi içten gelen bişey.Kafayı yemek ayrı. Anneliğin Kolay olduğunu zaten kimse iddia etmez. Bütün hayatının değişeceğini , bütün planların artık canın istediği gibi değil bebeğe uyduğu şekilde yapılacağı , uykusuzluk yorgunluk şu bu herşeyi anlıyorum. Be tabiki kabul ediyorum.
Ama anne olmaktan pişman olmak benim için "keşke bu çocuk hiç olmasaydı" demek. Bunu diyebiliyor musunuz? Ne de olsa sizi tanıyan bir Allah'ın kulu yok burda. Böyle bir düşünceniz varsa niye söyleyemeyesiniz ki?
Nadir de olsa bu düşünceler geliyor gelmiyor değil ne yalan söyliyim. Tek başıma yaşamayı yeğlerim iş ona gelene kadar... ama daha çok iyiki çocuklarım var duygusu var tabi içten gelen bişey.
Ama üzüldüğüm nokta kendi emellerimize göre çocuğu yapıyoruz büyütüyoruz ediyoruz. Sonra şikayet etmeye hakkım yok diye kendimi sorguluyorum. Ha bu olmadı yeniden yapalım şusu eksik ayar çekelim olmuyo.
Allah sağlık sıhhat versin acılarını göstermesin evlatlarımızın.
gerçekten o kadar zor mu bnm çocuğum olmuyor olduğunda ayaklarımın yerden fln kesilecek zannediyorum toz pembe geliyor bize o zmn ne diyeyim olmayacaksa da hakkımızda hayırlısı Rabbiminbir bildiği var isyan etmiyorum artıkAnneyim iki çocuklu. Herkes anne olmalı demiyorum, gerçekten isteyen olmalı, altından kalkabilen olmalı. Çocuklarımın bazı konularda ayak bağı olduğunu düşündüğüm oldu ha bunu vicdan azabını yaşadım ama düşündüm de.
Annelik öyle toz pembe değil, harika değil yani.
Pişman olursanız evlat edinirsiniz. Ama olacağınızı sanmıyorum, o duygu sonradan gelmez, yoksa yoktur.
Yanlis dusunmussunuz alinmadim.Beni tanimayan birisinin benim için özellikle anneligim için yorum yapicagini elbet düşünmem.Ama yinede konu bir görev yada bir meslek değil bahsettiğiniz duygu annelik duygusu .Şimdi size annelik duygusundan dem vurmiycam.Ama su dünyadaki en zor şey sorumluluk fedakarlık olmasına rağmen en içten duygusu bana gorebenim kastettigim bir grup var gercekten evliligi evcilige çeviren, cocuk sahibi olmayi da ciddiye almayan.
Ancak bunlar çogunluktur demedim
Etragimdaki cogu arkadasimdan bahsettim. Sonra da soyledigim konuya degindim ama cogunluk demedim, zamane insanlarindan boyleleri var dedim.
Sizi tanimiyorum, alinmaniza gerek yok bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?