Anne olmak istemiyorum.. Fikirlerinize ihtiyacım var

Vallahi yazdım yazdım sildim!!!! Kutsal analık ayağı falan ne çirkin bir yaklaşım bu böyle. Belliki evlat sevgisi tatmamışsınız. O bebelerle boşluk doldurmuyoruz biz

Herkesi kastetmemis ki brooke forrester ama kimi kadinlar gercekten boyle. Evliliginde bulamadigi mutlulugu cocugunda arayanlar, can sikintisindan cocuk yapanlar, hatta ayni zamanlarda evlendigi kuzeniyle once ben doguracagim diye yarisan bile gordu bu gozler. Siz bebeginizle mutluysaniz ne guzel..

21 yaşındayım bende çocuk istemiyordum. 26 , 27 de yaparım diyordum. Sonra dedim ki o kadar ömrüm olacak mı? Ve ben bu duyguyu tatmadan ölmek istemiyorum. İlk ay tutmadı o kadar üzüldüm ki psikolojim bozuldu neden olmadı diye. 2. Denemede çok şükür ki tuttu.. ne kadar istediğimi şimdi anladım... aylarca yıllarca olsun diye yanıp tutuşanlar var şimdi halime şükrediyorum. ama bu duygunun tarifi yokmuş gerçekten. Yine de karar sizin.

Bunun için tek cevabım annelik gerçekten delilik :)) düzen bozulmuyor kesinlikle çünkü düzen namına birşey kalmıyor, uykusuzluk had safhada oluyor çoğu zaman , hiçbir şey eskisi gibi olmuyor AMA bir kez gözlerini kısıp gulerken yarımlak bı konusmayla "anni" demesi yetiyor :))

Saygı duyuyorum fikirlerinize benim icimde hep anne olma istegi vardi kendimi bildim bileli

anac bir tipim yolda gordugum bebegi sever agzi yuzu kirli olani siler temizlerim karsı koyamadığım bir his bu

Ben böyleyim siz tam tersi bunda yadırganacak bir durum yok

Sadece hazir degilsin.Ben de 28 de evlendim.Senin gibi dusunuyordum
Hazir degildim.Hamilelikten dogumdan bakmaktan korkuyordum.Evliligim otursun dedim biraz da.Sonra 30 da bosandim.Yillar gecti .Max iki yil daha gecse ve evlenmemis olsam (ki oyle olacak) omur billah cocugum olmaz;(

.Bu arada ara ara cok istedim icim acidi hic bir tane bile olmayacagina.O guzel duygudan mahrum olan azinliktan olacagima...

Su an ufukta evlilik yok, ama dusunuyorumda. Su hayatta bi iz birakamadan gitmek zoruma gider. Ornegin babamin kuzeni var. Su an 60 yaslarindalar. Cocuklari olmadi Allah vermedi. Ona yapicak bisey yok, kismet nasip. Ama ufaktan " yanliz geldik, yanliz yasadik, ve biz öldukten snra kimse bizi anmiycak, ha variz ha yokuz' diye b dusunce tarzi sariyor beni onlar aklima geldiginde. Ve tamda " ben cocuk istemiyorum" dusuncesi bu yukardaki cumleye heveslenmek olunca. Ben garipsiyorun bu karari.

Sevgi pıtırcığı annelere inanmıyorum. Evet çok seviyorsunuz ama kafanızın attığı da oluyor, haliyle insanız

Bana göre bu dünyada yaşanılması gereken en güzel duygu...Zorlukları yok mu? Var tabi ki,ama yinede "iyi ki" dediğim tek duygu...Ne söylesem boş,anlatılmaz yaşanır...

Tam olarak gebelikten önceki düşüncelerim.
Gebelikte ise hem hayatım bitti dedim, hem oldu artık sağlıkla gelsin dedim, kendimi alıştırdım ufak ufak.
Doğumdan sonrası başka, önceye dair birçok şeyi gerçekten çok özlüyorum ama çocukla da çok mutlu oluyorum ve geçici bir mutluluk değil.

Çocuk kararı çok zor, ben alamadım o kararı plansızdı bizimki.
Şimdi olsa yine erteler dururum ama iyi ki olmuş.
Çocuk istemeyen çiftleri de çok iyi anlıyorum.

Çevre baskısı ve sürekli mükemmel annelik empoze edildiğinden bunu söyleyebilecek biri yoktur zaten. Misal ben söyleyebiliyomuyum kafayı yediğimi?
Hayır.

Kafayı yemek ayrı birşey bende çok bunalıyorum yeri geldimi çıldırıyorum.
Ama akşam özellikle yataklarında uyurken iyiki yanımdalar ve bizimleler diye dua ediyorum.
Çocuk tercih meselesi tabi fikirler de kişiden kişiye değişir.
Rabbim bana iyiki nasip etmiş.
Rabbim isteyipte olmayanlara ve hakedecek herkese nasip etsin.

degildir.
Savunmaya geçmeniz de alindiginizi gosterir bana. Dedigim gibi rahat olabilirsiniz, sizi tanimiyorum. İstedigimi dusunmekte de ozgurum. Bana gore fotograflarini paylasmak icin cocuk dogurmak yanlis. Evliligi evcilige çevirmek yanlis. Sorumlulugunu bilmemek yanlis. Yeni bir birey o. Haklari var. Buyuyunce benden izin alamayacaginizi bile bile ne hakla fotograflarimi paylasirsiniz deme hakki var.

Fikrimi bir sozunuzle degistirecek degilim. Neden kendi dogrunuzu dikte ediyorsunuz onu da anlamis degilim.

Herkesin kendi dusuncesi diyip geçemediginize göre, var bir sey

daha fazla uzatmamak icin gozardi ediyorum. Bu kadar diyalog bu konuda kafi

Ben o kutsal anneciklerden değilim o zamanKendine has, belki mesajlarımda rastlamışsındır,3 çocuğum var.Ve anne mi doğdum onu bilmem ama,annelik hevesiyle büyüdüm.Şunu diyebilirim ki,gerçekten çok çok isteyip,ruhen de hazır olmalı insan,yoksa bir ömür boyu insanı etkileyebilecek büyük bir karar.
Ben buna gönüllüydüm.Ama şunu da biliyorum ki,sadece ve sadece hamile kaldığı için doğurup,ben seni doğurdum,büyüttüm diye başa kakan anneler var.E mecbur doğacaktı,ömür boyu karnında bebeğiyle gezen yok.Daha bu hafta sonu,arkadaşımın gözyaşlarına şahit oldum.Annesinin tavırlarına çok içerliyordu.Hayatları düzene girmeden,daha bebek düşünmezken annesi ona hamile kalmış.Ve her ortamda da demiş küçükken,ona istemeden hamile kaldığını...
Düzene girdikten sonra dünyaya gelmiş 2 kardeşi daha var.Annem beni hala kabullenemedi,eltisine,görümcesine,kaynanasına bakar gibi uzak ve duygusuz bakıyor hala bana,kardeşlerimden farklı muameleyle büyüdüm,hala da farklıyım diyor.Yok,ben de artık,sen ve konu sahibi gibi düşünenlere hak vermeye başladım bunlardan sonra.Canı gönülden isteyenler çocuk doğursun.Planlı olmayabilir tamamen,fakat o bebeğe hazır bir çift kalp olmalı kesinlikle...

Bende çok anaç olamıyorum nedense yaratılış zahar.

cok haklisiniz. Arkadasimin bebegi daha 8 aylik. Cocuk agladiginda bagiriyor, dayanamiyorum sus artik, tahammul edemiyorum sana off poff, tepki bu sekilde. Evin kirlenmesine alisamiyormus, gezmek istiyormus, bu cocuk her seye engelmis.

Ve var ya kac sene ugrasti o iteledigi cocuk olsun diye, ameliyatlar oldu, dusuk oldu. Dualar etti vs...

Biraz rahat ol rahatla aliş bak artik hayatin bu bebisle beraber olacak diyorum.

Baska bir arkadasin 1 kizi var, bir de yeni oglu oldu. Cocugu ihmal ediyor. Cocuk yerde buldugu incik boncugu yiyor, alsana agzindan diyoruz aman bana ne diyor. Offf seni bakiciya atip gidicem eski hayatima donucem, git basimdan, laflar boyle. Kocasi cok zengin, ailenin beklentisi oldugu icin 2 tane pespese yapti sonucu bu oldu.

Bunlari gordukce cok sinirleniyorum ve uzuluyorum. Baskasinin cocuguna nasil ki kizamayiz, belli olcude davranmamiz gerekir. E bu cocuklar da Allah'in emaneti. Biz dogurmus olsak da, baskalarinin cocuguna kizmadigimiz sekilde kizmamak lazim diye dusunuyorum.

canı gönülden istemeyle de çok alakası yokki bu durumun. ben de 6 sene doktor doktor gezmelerin sonucu hamile kalmış bir annenin kızıyım. kaynanam annemden daha yakın bana. başka konularda da belirttim annemin "yavrum" deyip de bana bir kere sarıldığını hatırlamam. ben de 4 senenin üzerine hamileyim şimdi ve tüp bebekle. anneme hamileliğimi söylediğimde ilk cümlesi sakin bir ses tonu ile "kuzenin de hamile imiş, ikinize de çok sevindim" demek oldu kuzenle yakın değiliz bu arada. ne alaka şimdi?

bazı insanlar istese de içinden gelmiyor sanırım anaçlık, bazılarını da şartlar zorluyor. çocuk bakımı, ev işleri, işe gitme falan hepsini kadın yüklenince anaçlık diye bişey kalmıyor da olabilir. çocuk her türlü sevilir. en istemeyen kadının dahi olduğunda kolay kolay sevmiyorum diyeceğini zannetmiyorum ama bakım işi zorluyor kadınları bence. erkeklerin elini taşın altına daha fazla koyması gerekiyor. anne bebekle ilgileniyor zaten , ev işleri ve yemek gibi şeylerle de baba ilgilenip annenin yükünü hafifletmeli. kadın robot değil, herşey üstüne yıkıldığında sinirlerinin sağlam kalması çok zor. sonra gelsin depresyonlar...

Sözlerinin bir çoğunda haklısın,fakat süregelen bir ayrım olunca insan bunu sorgular doğrusu.Bahsettiğim arkadaşın annesinin,kazayla!hamile kaldığını onun ve bizim bulunduğumuz ortamda rahatça anlatmasını,annem ve halamın onu kaş göz ederek susturmaya çalıştığını bende hatırlıyorum.İnsan yaradılıştan sevgisiz,soğuk olabilir ki belki annen de öyleydi,belki sorumluluk ağır geldi,fakat istemeden doğurdum ben onu dediği çocuğun diğerlerinden ayrımını neyle açıklayacağız...Artık geride kalsın deyip affetmek istediğim anlarda bana yeniden herşeyi hatırlatıyor diyor gözyaşlarıyla 2 çocuk annesi annesi kadın...Yoksa sadece vicdansızlık mı bilmiyorum...

Ben sizin yapamadığınızi yapıyorum katılmasamda size saygi duyuyorum.Sizin üslubunuz bana zaten cok uzak hircin ve öfkeli.Nasıl anlamak istiyorsanız oyle anlayin.

Evet,en önemli eksiklik benimseme ve sabır...3. bebeğim doğduğunda diğerleri 4 ve 2.5 yaşlarındaydı.Bu dediğiniz sözleri çocuklarıma tek bir kere kullanmadım.
Zorluklarım vardı evet,ama kaynağı onlar değildi.Eşimle yürüttüğümüz bir işimiz vardı ve ben çocuklarımı da yanımda götürüyordum.Bakacak yakınım yoktu,yabancıya da bırakmadım.
Onlarla herşey güzel geliyordu bana.Ama o sabır ve benimseme olmadan,çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…