anne olmak istiyorum.

Camelwhite

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
4.563
1.380
333
kızlar merhaba yine ben. benim derdim tasam hiç bitmiyor yine sizlere danışmak istediğim bir konu var.

ben 6 aylık evliyim. 28 yaşındayım. anne olmayı hep istedim fakat beynim artık bana anne ol sinyalleri gönderimini daha hızlı aktarmaya başladı.
sorun şu ki borçlarımız var eşimi borç bitmeden çocuk konusunda ikna edemiyorum ki bazen düşündüğümde biz zor geçiniyoruz çocuk masrafını nasıl dahil edicem çocuğa haksızlık yapıcam diyorum.
fakat borçların bitmesine 3 yıl var. 3 yıl sonra hemen hamile kalcağım ne malum biyolojik saat olayı var malum, belki 1 yıl sürücek belki de tedavi sürecim olucak ve 2 ,3 yıl da ona gidecek diye oturup kurup kurup kafamda huysuzlaşıyorum
eşimin ilk evlilğinden bir çocuğu var. sen benim yaşadıklarımı anlayamazsın diye bir de ona çıkışıp kavga ediyorum adam da bıktı benden

kızlar bana bir akıl fikir verin eşim haklı biliyorum ama şu isteğim gitmiyor içimden bebekli arkadaşlarımı, tanıdıklarımı görünce hatta geçtim televizyonda bile hamile birini görsem, çocuk görsem ağlayasım geliyor
yanlış düşünüyorum beklemem gerekiyor değil mi

sen çalışıyor musun? çalışmıyorsan bu düşünceyi aklından atamadığın için takıntı haline getirmiş olabilirsin. çalışıyorsan biraz birikim yaptıktan sonra eşinin karşısına geçmeyi deneyebilirsin. veya çalışmaya başlayıp en az 1 sene çocuğun için birikim yapabilirsin. zaten 6 aylık evlilik çocuk için az bir süre kocandan %100 emin misin?

Bu borç ne borcu

Atıyorum ev borcudur sıkışırsam satar kiraya geçerim ya da araba ise satarım denir ama eşya aldım bankaya borç dersen kredi vs ödemelisin

Bu arada evlilik yeni geç falan kalmıyorsun daha yaşın 28

26 yaşında evlendim 30 da anne oldum az daha beklesem de olurmuş diyorum şimdi

Ya olmazsa vs diye kurma zira burada 20li yaşlarının başında kızların konuları var çocuğum olmuyor diye ya da 45li yaşlarda anne olanlar

herşeyin hayırlısı
birde sizde çalıştığınız halde kenara ayırmaya yetmiyor diyorsunuz
hamila kalıp doğum yapınca çalışamayaksınız bir müddet o zaman ne olacak
biraz daha bekleyin bence

Biliyorum haklısınız eşim de haklı bende sorun var işte bunları bildiğim halde hala düşünüyorum

cocuk evin rizkini artirir derler..
ben bunu gozle gorunur sekilde yasadim..
cocugumuz olmadan once zor yetiriyorduk..
hamile kaldim 1 ay sonra esim terfi etti..
maasi artti..
ve bu bekledigimiz bisey degildi oyle surpriz sekilde oldu ki cok sasirdik..
uzerine yine bes kurus paramiz yokken araba aldik.. oda yine hic ama hic beklemedigimiz sekilde alindi..
aile tarafindan hediye edildi :)
herseyimiz yetiyor artiriyoruz bile..
cocugunda Allaha sukur hic bir eksigi yok..
bunu anlatmamin sebebi ben herseyin onun nasibi olduguna inaniyorum..
onun sansiydi..
Allah onun rizkini verdi..
maddi herseyi gectim eve de huzur getirdi..
asla korkmayin maddiyattan dunyaya gelecekse onun rizki ayrilmistir

ne kadar güzel Allah daha çok versin inşallah. bunu ben de duydum ama riske atamam ki ya sizin gibi şanslı olamasak o zaman daha çok üzülürüm

Borc ne borcu? Geliriniz nedir? Elinizde kalan nedir?
kredi kartı ve bireysel kredi borçları.. yaklaşık 5.500 gibi gelirimiz var ama elimizde kalan 1000 -1.500 gibi bir rakam. zaten o da ev alışverişi ekstra ödemelere gidiyor. ayı zor döndürüyoruz.

Himm bu durumda yapmayin derim. Ev kira degilse 1500u gayet iyi yetirebilirsiniz ekstralardan kisarak. Biraz birikim dahi yapabilirsiniz. 1700 maas ile kirada oturan arti bebek bakan tanidiklarim var. Hesabinizi inceden inceye yapin. Fazla ve gereksiz gorduklerinizden kisin. 1 lira da 1 liradir. Biriktirin.

Rızka bende inanirim ama gideride cok bence hamilelikte.Ben özel hastaneye gidiyorum ama büyuk sehirde de 15 günden önce devlet hastanesine sıra alamıyoruz malesef benim durumum bu aya kadar sizin ki gibiydi borclardan.Ama cok sukur bu ay arabanin borcu bitti ona ödeyecegimizde elimize kalacak artik.Yani 3 yila kadar bitecek borclariniz varsa bebek planinizi ona göre yapabilirsiniz.Bu sebeple esinizide üzmeyin 6 ay kısa bir süre..

peki açlıktan ölen bebkler, sokakta yalın ayakla gezen çocuklar, yetimhanedeki yavrular, karaya vuran çocuklar, okuldan liste verildiği halde o listeyi hazır edip okula gidemeyen, hasta olup özel odaya gücü yetmediği için evde çaresizce bekleyen, eczaneye gidildiğinde reçetesi alınamadan eve dönülen çocukların rızkları hakkında ki fikirleriniz nelerdir??

arkadaşım sen de çalışıyormuşsun elde kalan 1000 lirayla çocuğun bakıcı ve mama parasını ancak karşılarsın. bezi, kıyafeti dr parası, sizin harçlıklarınız, faturalar falan nolacak?? yani eşin haklı. biraz hafifletin borçları. bir de evliliğiniz oturtun. ikinci evliliği+1 de çocuğu olan adamların evlilikleri sallantılı oluyor genelde. yani etrafımda çok yok ama kk da birçok kez şahit olduk hepimiz malesef.

Kredimiz bitince çocuk yapıcaz şu an geçinemeyiz diyen bi arkadaşım vardı.. 3 yıl sonra kredi borçlarını bitirip çalışmalara başladılar ama çocukları olmadı 2 aşılama 5 tüp bebek yaptılar bunlar için de bir sürü krediler çektiler ve yine borçlandılar.. Şu an hala kendilerini toparlayamadılar ve malesef çocukları hala olmadı.. Bu arada kız 26 yaşındaydı 29-30 gibi çocuk yapma çalışmalarına başlamışlardı şimdi 34 yaşında.. Yumurta rezervleri nerdeyse bitmiş daha erken davranmalılarmış doktorlar o şekilde açıklamış.. Neyse demem o ki önce iyi bikaç tane doktor seçip güzelce tüm hormonlarınıza baktırın.. Yumurtalık rezervi testini (AMH) de özellikle talep edin ve bikaç doktora da sonuçlarınızı gösterip görüş alın.. Herşey çok yolunda ve zamanınız uzun gibi görünüyosa bence bekleyin.. yoksa beklemeyin derim..
NOT: Bu arada arkadaşım bunları yaşadığında ben de evli değildim 33 yaşımda ilk defa bu testi yaptırdım ve rezervlerim çok çok düşük çıktı 3-5 ay içinde acilen evlendim.. 2 ay sonra gebelik oluştu ama bebeğim 2 ay yaşadı.. Sonra da 1 yıl hamile kalamadım en son geçtiğimiz eylülde tüp bebek yaptım.. İkiz bebeklerim yine 2 ay yaşadılar karnımda.. Sonuç itibariyle 35 yaşındayım ve hala bebeğim olmadı.. Bize de tüp bebek doktorumuz oldukça fazla gecikmiş olduğumuzu söyledi.. Zaman biz kadınlar için önemli bazen insanlar 50 yaşında normal gebe kalabiliyor bazen de 25-35 yaşlarında bile kalamayabiliyor.. Bunları göz ardı etmeyin derim.. İnşallah zamanı gelince sağlıklı evlatlarınız olur..

28 yaş büyük bir yaş değil, borcunuz varken ve maaşlardan elinize 1000-1500 lira kalırken, üstelik henüz 6 aylık evliyken eşinizi dinleyin derim.
Biyolojik saat tamam, hemen çocuk sahibi olamama riski de tamam ama bu zamanda 1500 liradan arttırabileceğinizle bebeğinize dilediğiniz gibi bakamazsınız, bu da sizi üzer, anne olunca göreceksiniz biz kadınlar bebek için herşeye heves ediyoruz, yapamayınca da çok üzülüyoruz.
Ya birkaç yıl bekleyince olmazsa diye korkuyorsunuz, olmayacaksa zaten bugünde olmaz inanın, tedirginseniz kadın doğumcudan randevu alıp birkaç yıl içinde gebelik olasılığınız var mı yok mu öğrenmek için gerekli tetkikleri yaptırın, bir sorun varsa da erken öğrenmiş olur şimdiden tedavisini yaptırırsınız.

Her cocuk rızkıyla dogarmis. 3 yil cok gec ya.

Teşekkür ederim herkese Mune yorumunuz için teşekkür ederim bu arada üyeliğim pasif hale gelmişti kural ihlali yazıyordu ama acaba hangi kuralı ihlal ettim düşündüm bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…