Anne olmak ... Kendimi bildim bileli en büyük isteğim ... Ve korkularım !

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Selam kızlar ... Belki bir çoğunuza saçma gelecek.
Niye şimdiden dertleniyorsun diyeceksiniz. Haklısınız da. Ama düşünmeden edemiyorum.
Benden 4 ya küçük bir akrabamızın kızı evlendi. Düşünün , bebekliğini biliyorum.
4 aylık hamileymiş. Yani 3,5 aylık hamileyken evlenmiş. Anne olacak küçücük kız.
Çok güzel bir şey bu ama daha kendisi çocuk, nasıl bakacak o bebeğe ? Bilemiyorum...
Çevremdeki herkes, anne olmayı ne kadar çok istediğimi biliyor. Kıskandım mı? Özendim mi? Bilmiyorum.
Düğününe gittiğimde, kendimi evde kalmışlar gibi hissettim , ki ben evde kalma durumuna da inanmam ama öyle hissettim.
Oysa daha 22 yaşındayım yahu ....
Baksanıza, evlendi hadi onu geçtim 5 ay sonra anne olcak... Ben de istiyorum anne olmak :( Hemde canımı verircesine istiyorum.
Nasıl içlendim bilemezsiniz, duyunca ağlıcaktım zor durdum. Ya benim bebeğim olmazsa ? Ya anne olamazsam ?
Evlenmeyi , anne olmak için istiyorum. Yoksa aşk meşk değil. Ama ortada adam yok. Yemin ederim.
Nerde azgın, nerde yaşlı, nerde serseri hep onlar. Şöyle parmakla gösterilcek bir adam yok.
Güvenim de yok ... Bir tane doğru düzgün insan beğenmez mi yahu ? Yok işte ...
Oramı buramı açarak gezsem, taşkın hareketlerim olsa hak vercem ... Çoğu cinsellik peşinde.
Bilmiyorum. Bunlar beni çok korkutuyor.Bir ailem olması, evimi şenlendiren çocuklarımın olması en büyük isteğim...
Allahım beni bunla sınamasın :( Çok korkuyorum. En çok istediğimizden sınanırmışız ya... Bu cümle beni deli gibi korkutuyor.
O akrabımızın kızını da görünce, iyice bu korku sardı beni ...
Gelecek korkusu canımı sıkıyor.

olmuyorsa daha hayırlıları olacağı içindir mutlaka ben buna inanıyorum
bunlar sadece senin başında değil genel bir şey cnm çünkü artık düzgün insan bulmak zorlaştı ama eminim zamanı gelince olacaktır sadece sabır
çocuk meselesini kafana takman için de çok erken zamanı gelince inşallah olacaktır ama lütfen kötü düşünceleri at kafandan çünkü sana bi yararı yok

canım daha cok kucuksun..ama ınsallah karsına hayırlı bırısı cıkar ısteklerıne kavusursun..annelık coook guzel ve cok sabır gerektırıyor...bu benım fıkrım tabıkı..evlılık ıcın olmasa daa annelık ıcın bıraz olgunluk gerektıgını dusunuyorum...

Sorunda bu ya, ben o olgunlukta olduğumu düşünüyorum. Ama hala çöplerle uğraşıyoruz.
Dediğiniz doğru, iyi insan bulmak zorlaştı. O dönemdeyiz artık...

Daha cok küçüksün bosver yasının keyfini yasa
Ilerde takacak cok derdin olacak zaten şimdiden dert edinme kendine

sadece çocuk için istemeyeceğin bir adamla karşılaşırsan şenlenir asıl evin
Bu cümleyi bir erkek yazsa 'damızlık inek mi arıyorsun' der çıkışırdık...

Daha 22 yaşındasın,Allah izin verirse altı ay sonra bende 22 olucam,ne evde kalması :)))
Gençliğinin enn güzel zamanları
Hele bir evlen de,çocuk her zaman olur.sen önce bir gençliğine güzelliğine -kocacığına doy :17: ayrıca çocuk yapmak için evlenilir mi???İnsan hayatının erkeğine benzeyecek çocuklar yapmak için evlenir bence,mantıklı olan da bu.Ebru Şallının bir tartışması olmuştu zamanında; eşin mi çocuğun mu sorusuna eşini daha çok önemsediğini söylediği...
Ay bütün herkes ayağa kalktı,kadını kötülüyo...O zaman annem ona hak verip çocukklu yaşamın çok güzel bir dönem olduğunu,ama yuvadan uçunca yine eşinle kaldığını söylemişti. Hiç yadırgamadım annemin ağzından böyle birşey duyunca,hatta çok hoşuma gitmişti.Çocuk dediğin onsekizine kadar senin,sonra okuldu askerdi eşti tayindi...bayramdaaaaan bayrama..
sonuçta sen ölene kadar yanında olan -hayat arkadaşın- olacak.Doğurduğun çocuk mutluluklar içinde yeni yuvasına gidecekken sana sarılıp ağlayan da hayat arkadaşın olacak...O yüzden çocuk için evlenme fikrinden vazgeç ve sevdiğin için çocuk fikrine alışmaya bak..
yani bence :))
ben de çok isterim çocuk doğurmayı,hem yengeç burcuyum -kanımda var.Evcilik oyunlarında karnıma giysi doldurur hamile kalırdım hep=)
ama herşey gibi bu da zamanı gelince güzel.Kuzenine özendiğini yazmışsın
allahaşkına evlilik dışı hamile kalıp onca strese girip binbir yalandolanla evlenmenin ,sonra her insanın parmak hesabıyla senin hamileliğinin evlendikten önce olduğunu anlamasının özenilecek tarafı ne??
Ben anne olamam korkun da yersiz,Neden olamayasın ki???
tüpbebek yönteminde hergün ne gelişmeler oluyor,hadi diyelim olur ya sorunlar,hamile kalamıyorsun bir türlü,Allahın taktiridir
yine çözüm bitmiyor
sen de çocuğunu karnında değil kalbinde büyütenlerden olur,evlat edinirsin.
Bak KK'nın evlat edinme topiğinde daha bugün bir yeni kişi bebişine kavuştu...
kendini kuruntularınla strese sokma derim.
Ayrıca hayatına düzgün birinin girmemesi,çooook düzgün birinin gelip de sen istemeden hayatından çıkmasından çok daha iyidir,buna emin olabilirsin

18 yaşında 3.5 aylık hamile olarak evlenen birinde imrenecek inanın hiçbir şey göremiyorum.

Selam kızlar ... Belki bir çoğunuza saçma gelecek.
Niye şimdiden dertleniyorsun diyeceksiniz. Haklısınız da. Ama düşünmeden edemiyorum.
Benden 4 ya küçük bir akrabamızın kızı evlendi. Düşünün , bebekliğini biliyorum.
4 aylık hamileymiş. Yani 3,5 aylık hamileyken evlenmiş. Anne olacak küçücük kız.
Çok güzel bir şey bu ama daha kendisi çocuk, nasıl bakacak o bebeğe ? Bilemiyorum...
Çevremdeki herkes, anne olmayı ne kadar çok istediğimi biliyor. Kıskandım mı? Özendim mi? Bilmiyorum.
Düğününe gittiğimde, kendimi evde kalmışlar gibi hissettim , ki ben evde kalma durumuna da inanmam ama öyle hissettim.
Oysa daha 22 yaşındayım yahu ....
Baksanıza, evlendi hadi onu geçtim 5 ay sonra anne olcak... Ben de istiyorum anne olmak :( Hemde canımı verircesine istiyorum.
Nasıl içlendim bilemezsiniz, duyunca ağlıcaktım zor durdum. Ya benim bebeğim olmazsa ? Ya anne olamazsam ?
Evlenmeyi , anne olmak için istiyorum. Yoksa aşk meşk değil. Ama ortada adam yok. Yemin ederim.
Nerde azgın, nerde yaşlı, nerde serseri hep onlar. Şöyle parmakla gösterilcek bir adam yok.
Güvenim de yok ... Bir tane doğru düzgün insan beğenmez mi yahu ? Yok işte ...
Oramı buramı açarak gezsem, taşkın hareketlerim olsa hak vercem ... Çoğu cinsellik peşinde.
Bilmiyorum. Bunlar beni çok korkutuyor.Bir ailem olması, evimi şenlendiren çocuklarımın olması en büyük isteğim...
Allahım beni bunla sınamasın :( Çok korkuyorum. En çok istediğimizden sınanırmışız ya... Bu cümle beni deli gibi korkutuyor.
O akrabımızın kızını da görünce, iyice bu korku sardı beni ...
Gelecek korkusu canımı sıkıyor.
Acele etme Senin güvenini kazanacak heyecanlandırıcak birileri çıkar karşına ozaman Bebek sahibi olursun mutlu ve huzurlu şekilde. Korkulucak hiçbişi de yok ortada telaşlanma kendini zamanın akışına bırak

Daha 22 yaşındasın,Allah izin verirse altı ay sonra bende 22 olucam,ne evde kalması :)))
Hele bir evlen de,çocuk her zaman olur.sen önce bir gençliğine güzelliğine -kocacığına doy :17: ayrıca çocuk yapmak için evlenilir mi???İnsan hayatının erkeğine benzeyecek çocuklar yapmak için evlenir bence,mantıklı olan da bu.Ebru Şallının bir tartışması olmuştu zamanında; eşin mi çocuğun mu sorusuna eşini daha çok önemsediğini söylediği...
Ay bütün herkes ayağa kalktı,kadını kötülüyo...O zaman annem ona hak verip çocukklu yaşamın çok güzel bir dönem olduğunu,ama yuvadan uçunca yine eşinle kaldığını söylemişti. Hiç yadırgamadım annemin ağzından böyle birşey duyunca,hatta çok hoşuma gitmişti.Çocuk dediğin onsekizine kadar senin,sonra okuldu askerdi eşti tayindi...bayramdaaaaan bayrama..
sonuçta sen ölene kadar yanında olan -hayat arkadaşın- olacak.Doğurduğun çocuk mutluluklar içinde yeni yuvasına gidecekken sana sarılıp ağlayan da hayat arkadaşın olacak...O yüzden çocuk için evlenme fikrinden vazgeç ve sevdiğin için çocuk fikrine alışmaya bak..
ben de çok isterim çocuk doğurmayı,hem yengeç burcuyum -kanımda var.Evcilik oyunlarında karnıma giysi doldurur hamile kalırdım hep=)
allahaşkına evlilik dışı hamile kalıp onca strese girip binbir yalandolanla evlenmenin ,sonra her insanın parmak hesabıyla senin hamileliğinin evlendikten önce olduğunu anlamasının özenilecek tarafı ne??
tüpbebek yönteminde hergün ne gelişmeler oluyor,hadi diyelim olur ya sorunlar,hamile kalamıyorsun bir türlü,Allahın taktiridir
yine çözüm bitmiyor
Ayrıca hayatına düzgün birinin girmemesi,çooook düzgün birinin gelip de sen istemeden hayatından çıkmasından çok daha iyidir,buna emin olabilirsin

İnsallah zamanı gelince hamile kalırsan bu yazını bir daha okumanı öneririm
Ebru salliya sende kızarsın emin ol
Koca guzel ama evladın tırnağına kendi caninİ bile değişirsin emin ol
Ebru salliinin kocası olmazsa onun istedigi bu lux hayatida olmazdı, onun cevabını pek dikkate almayın

ben 27 yaşında evlendim, 30 yaşında çocuğum oldu, hiç acelen yok bence, ayrıca hayatta kaygılanacak şeyler hep olur, evlenirsin çocuğum olacakmı, hamile kalırsın sağlıklı olacak mı, doğar acısını gösterme Allahım diye kaygılanırsın, düşüncelerin normal, evlilik konusunda ise kendini en iiyi tanıyan sensin, hayata duygularınla bakıyorsan aşık olmayı bekle, ama mantığınla bakıyorsan, ilk gördüğünde seni itmeyecek, işi gücü olan, çevrenin iyi diye bahsettiği biriyle tanışıp görüşebilirsin, görücü usülü gibi, yani gelenlerin özelliklerine göre tanımaya çalış, bir müddet görüş, derim

İnsallah zamanı gelince hamile kalırsan bu yazını bir daha okumanı öneririm
Ebru salliya sende kızarsın emin ol
Koca guzel ama evladın tırnağına kendi caninİ bile değişirsin emin ol
Ebru salliinin kocası olmazsa onun istedigi bu lux hayatida olmazdı, onun cevabını pek dikkate almayın

evladın yerini hiçbirşey tutamaz, hele ki koca asla, ama hayatta çoluğu çocuğu bırakıp sadece kocasının derdinde olan kadınlar da var, ben çok kocacı kadınları hep garipsemişimdir, annemin bir arkadaşı vardı gün ortamlarında sürekli ama sürekli kocasını anlatırdı psikolojik vaka olabilir bu:1:

26 gün önce anne oldum ve 30 yaşındayım ilk bebeğim iyi bir eşim ve iyi bir mesleğim var ama ben çocuğumu kucağıma aldığım andan itibaren korkuyorum onun geleceğini nasıl şekillendireceğiz iyi anne olabilecekmiyim vs vs bir sürü şey dönüp duruyor kafamda ve sen bu genç yaşta bunları düşünüyorsun çocuk oyuncak değil annelikte evcilik oyunu değil o gerçekten ciddi bir sorumluluk ağır bir yük vakti gelince bunu çok daha iyi anlayacaksın ama vakti gelince biraz sert olacak ama küçücük yaşta anne olmak gibi bir sorumluluğun altına girmeye kalkmak cehaletten başka bir şey değil nekadar yetiştirdiniz kendinizi nekadar hazırsınız hayata bugün çocuk sahibi olacağınız adam herhangi bir nedenden yanınızda olmazsa o çocuğun ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksınız bunların hepsi çok önemli vs vs yani çok imrenilecek bir şey değil 18 de anne olmak bir gün hazır olduğun bir gün çok sevdiğin ve çok sevildiğin bir adamla evlenecek ve güzel çocuklar yapacaksın

evladın yerini hiçbirşey tutamaz, hele ki koca asla, ama hayatta çoluğu çocuğu bırakıp sadece kocasının derdinde olan kadınlar da var, ben çok kocacı kadınları hep garipsemişimdir, annemin bir arkadaşı vardı gün ortamlarında sürekli ama sürekli kocasını anlatırdı psikolojik vaka olabilir bu:1:

nasıl bir kıyaslama bu nasıl bir ayrım yani ya çocuk önde olacak yada koca ikisi bir arada önemli olamaz öylemi ? kusura bakma bu çok hoş bir yaklaşım değil yani ben senin zihniyetinde bir kadınla asla evlenmezdim zaten ben bu kadınlarada şaşıyorum kocalarını ya cüzdan yada damızlık olarak görüyorlar ve sonra böyle düşünen kadınların çocukları anneye bağımlı kendi ayaklarının üzerinde duramayan zayıf kişilikler oluyorlar çocuklarımızı sevelim onlara bağlı olalım ama bağımlı olmayalım yol arkadaşım hayat arkadaşım ve çocuğumun babası onun sayesinde sahip olduğum oğlum kadar değerli ve önemli ikisinden asla vazgeçmem...

yine çözüm bitmiyor

Benim de yükselenim yengeç :)
Ben erkekleri sevmiyorum. İsteyen kızsın. Ümidimi kestim onlardan. Damızlık olmayı hak ediyor bir çoğu. Hak etmeyen de benim karşıma çıkmadı daha :)
Çıkarsa ne ala. Ama ben yine de çocuğumu eşimden daha çok severim. Yalan yok ...

18 yaşında 3.5 aylık hamile olarak evlenen birinde imrenecek inanın hiçbir şey göremiyorum.

Benim imrendiğim 3,5 aylık hamile evlenmesi değil ki ... Benim imrendiğim küçük bir bebeğin onun karnında olması ...
Ve üzüldüğüm, onun anne olgunluğunda olmaması .

ben 27 yaşında evlendim, 30 yaşında çocuğum oldu, hiç acelen yok bence, ayrıca hayatta kaygılanacak şeyler hep olur, evlenirsin çocuğum olacakmı, hamile kalırsın sağlıklı olacak mı, doğar acısını gösterme Allahım diye kaygılanırsın, düşüncelerin normal, evlilik konusunda ise kendini en iiyi tanıyan sensin, hayata duygularınla bakıyorsan aşık olmayı bekle, ama mantığınla bakıyorsan, ilk gördüğünde seni itmeyecek, işi gücü olan, çevrenin iyi diye bahsettiği biriyle tanışıp görüşebilirsin, görücü usülü gibi, yani gelenlerin özelliklerine göre tanımaya çalış, bir müddet görüş, derim

Adam gibi biri çıksa, inan tanımaya çalışacağım. Aşık olmak, aşık olunmak isterdim hem de çok . Ama mantık olayına da evet diyorum :)

26 gün önce anne oldum ve 30 yaşındayım ilk bebeğim iyi bir eşim ve iyi bir mesleğim var ama ben çocuğumu kucağıma aldığım andan itibaren korkuyorum onun geleceğini nasıl şekillendireceğiz iyi anne olabilecekmiyim vs vs bir sürü şey dönüp duruyor kafamda ve sen bu genç yaşta bunları düşünüyorsun çocuk oyuncak değil annelikte evcilik oyunu değil o gerçekten ciddi bir sorumluluk ağır bir yük vakti gelince bunu çok daha iyi anlayacaksın ama vakti gelince biraz sert olacak ama küçücük yaşta anne olmak gibi bir sorumluluğun altına girmeye kalkmak cehaletten başka bir şey değil nekadar yetiştirdiniz kendinizi nekadar hazırsınız hayata bugün çocuk sahibi olacağınız adam herhangi bir nedenden yanınızda olmazsa o çocuğun ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksınız bunların hepsi çok önemli vs vs yani çok imrenilecek bir şey değil 18 de anne olmak bir gün hazır olduğun bir gün çok sevdiğin ve çok sevildiğin bir adamla evlenecek ve güzel çocuklar yapacaksın

Haklısınız ... Kesinlikle kolay sorumluluklar değil. Zaten ben şimdi anne olmak istemiyorum. Ama istiyorum bir gün elbet. Ama öyle bir günün hiç olmaması,benim kaderimde olmadığı ihtimali düşüncesi beni delirtiyor. İyice ruh hastası olmaya başladım. O,bu düşünceye sarıyorum. Bence de insanlar erken anne olmamalı katılıyorum size.

nasıl bir kıyaslama bu nasıl bir ayrım yani ya çocuk önde olacak yada koca ikisi bir arada önemli olamaz öylemi ? kusura bakma bu çok hoş bir yaklaşım değil yani ben senin zihniyetinde bir kadınla asla evlenmezdim zaten ben bu kadınlarada şaşıyorum kocalarını ya cüzdan yada damızlık olarak görüyorlar ve sonra böyle düşünen kadınların çocukları anneye bağımlı kendi ayaklarının üzerinde duramayan zayıf kişilikler oluyorlar çocuklarımızı sevelim onlara bağlı olalım ama bağımlı olmayalım yol arkadaşım hayat arkadaşım ve çocuğumun babası onun sayesinde sahip olduğum oğlum kadar değerli ve önemli ikisinden asla vazgeçmem...

Çocuk can, koca canan ...

Önce can sonra canan:)
( kocam duymasin)

Aşık olduğum bir kocam olucak bir gün inşallah.
İkisinin sevgisini de ayırmak istemiyorum. Ama yalan yok, eş bir kere aldatır, bir kere vurur o zaman çocuğa olan sevgi daha çok büyür içte, daha ön plana çıkar.
Ama koca da, dünyalar iyisi ise, ikisinin sevgisi eşit olur.
ALLAH ikisi arasında ciddi seçimler yaptırtmak zorunda bırakmasın kimseyi.
Klasik bir soru var ya, kocan ve ya çocuğun. Birinden biri ölecek hangisini seçersin? derler. Allah bu ayrımda bırakmasın işte.
Çünkü şahsen ben kendi adıma söyleyim, çocuğumu seçerdim. Ve bir çok insanda çocuğunu seçer bence.

canım bende kendımı bıldım bılelı hep bır cocugum olsun ıstedım kucukken bıle hayalını kurdugum sey hep 2 cocuk kendını onlara feda etmıs bır anen olarak ben
kardesımde olmadı abım var 9 yas buyuk
evlendım bı takım olaylardan sonra cocugumunuzun belkıde hıc olmayacagını ogrendıgımde dunyalar basıma yıkıldı
cok agladım tedvaı gorduk 3.tüp bebek denemesınde19 yasındayken tüp bebek klınıgıne gırdım 3.denememde hamıle kaldım ama cok ınandım hep olacak dedım ama 3.denemedede degıl sınavın bıraz daha uzun olacagını dusundum hamıle kaldıgımda kendıme ragmen hamıle kaldıgıma ınanamadım
onun asla normal bı bebek olacagına hıc ınanamadım takı dogana kadar
onu ne kadar sevdıgımı 6 aylıkken hastaneye yattıgımda o gece sabaha kadar sancılarımın arasında onun yokoldugunu dusunerek kendımı kahrettım
cok dua ettım Allahım bısey olacaksa ıkımıze aynı anda olsun onun acısını bana gosterme dedım

o kadar cok cocuk ıstedımki

eskı eısmın benı aldattıgını goremedım yakalayamadım anlayamadım

dogumdan sonra herseyı ogrendım gel zaman gıt zaman bebegım dogalı subatta 3 sene olacak 3 ayı geckın evlılıgım .

yıne cocuk ıstıyorum sankı dogurmak ıcın dunyaya gelmıs gıbıyım cok cocuk sevıyorum , cocugumun bı kardesı olsun cok ıstıyorum nıye boyleyım bılmıyorum ıyı bır anne oldugumu dusunuyorum cocuguma sevgımı sonuna kadar gosterıyorum her aksam uyudugunda senı cok sevıyorum lutfen benı bırakma dıyorum
hala bazı geceler nefesını kontrol edıyorum

televızyonda cocugunu kaybetmıs aıleler gorunce dayanamıyorum aglıyorum
bu cocuk sahıbı olmak annelık bana cok yuce gelıyor yeryuzundekı hıc bıseyı belkıde bu kadar var edemezsın yoksa yoktur mesela oyle buyuk bır mucıze bazen 34 beden bedenımzıde 3 kıloluk bır cocugu tasımak sonra gene eskı halıne donmek

suanda 25 yasındayım cocugum erkek
onunla yaptıgım herseyı cok sevıyorum baska turlu bısey yanı ınan bana hıc bısey benım ruhuma o kadar ıyı gelmıyor
hafta sonu olmus ısımızı halletmısız ana ogul suslenmıs gıyınmısız(erkek cocuklarda suslenır ! ) ev oturmasına gıtmısız yok boyle bır mutluluk

cocugumu cocugum gıbı degıl bu hayatta omrumun sonuna kadar nefesım yettıgı surece onu yol arkadasım olarak goruyorum ınsan olarak bır bebek olarak bır evlat olarak onu cok sevıyorum
ve artık emınım yuregımde baska cocuklarada yer var
ama daha cok erken , senın gıbı korkularım var once evlılıgım sonra cocuk dıyorum..

Back
X