Anne olmak ... Kendimi bildim bileli en büyük isteğim ... Ve korkularım !

sen daha 22 yaşında böyle korkulara ve umutsuzluklara kapılıyorsan,33 yaşında olan,kötü bir evlilik,evlat acısı,berbat bir nişanlılık ve bi ton kalp kırıklığı yaşayan ben

ne yapayım?kendimi denizlere mi atayım,yerin dibine mi gireyim?kafama bi kurşun mu sıkayım?bunları düşündüğümde kendime kızıyorum,af diliyorum ve diyorum ki;

SABRET!ŞÜKRET!MÜCADELE ET!

Herkesin korkuları var tabi ki,ama sanırım sen takıntıya doğru götürüyorsun işi.Akışına bırak,ben insanın beklemediği anda güzel şeylerle karşılaştığını düşünüyorum.İnsanoğlu hep bir şeyler istiyor.Ama dualarında Allahım sen uygun gördüğün bir zamanda diye dua et...Allah gönlüne göre versin...

Selam kızlar ... Belki bir çoğunuza saçma gelecek.
Niye şimdiden dertleniyorsun diyeceksiniz. Haklısınız da. Ama düşünmeden edemiyorum.
Benden 4 ya küçük bir akrabamızın kızı evlendi. Düşünün , bebekliğini biliyorum.
4 aylık hamileymiş. Yani 3,5 aylık hamileyken evlenmiş. Anne olacak küçücük kız.
Çok güzel bir şey bu ama daha kendisi çocuk, nasıl bakacak o bebeğe ? Bilemiyorum...
Çevremdeki herkes, anne olmayı ne kadar çok istediğimi biliyor. Kıskandım mı? Özendim mi? Bilmiyorum.
Düğününe gittiğimde, kendimi evde kalmışlar gibi hissettim , ki ben evde kalma durumuna da inanmam ama öyle hissettim.
Oysa daha 22 yaşındayım yahu ....
Baksanıza, evlendi hadi onu geçtim 5 ay sonra anne olcak... Ben de istiyorum anne olmak :( Hemde canımı verircesine istiyorum.
Nasıl içlendim bilemezsiniz, duyunca ağlıcaktım zor durdum. Ya benim bebeğim olmazsa ? Ya anne olamazsam ?
Evlenmeyi , anne olmak için istiyorum. Yoksa aşk meşk değil. Ama ortada adam yok. Yemin ederim.
Nerde azgın, nerde yaşlı, nerde serseri hep onlar. Şöyle parmakla gösterilcek bir adam yok.
Güvenim de yok ... Bir tane doğru düzgün insan beğenmez mi yahu ? Yok işte ...
Oramı buramı açarak gezsem, taşkın hareketlerim olsa hak vercem ... Çoğu cinsellik peşinde.
Bilmiyorum. Bunlar beni çok korkutuyor.Bir ailem olması, evimi şenlendiren çocuklarımın olması en büyük isteğim...
Allahım beni bunla sınamasın :( Çok korkuyorum. En çok istediğimizden sınanırmışız ya... Bu cümle beni deli gibi korkutuyor.
O akrabımızın kızını da görünce, iyice bu korku sardı beni ...
Gelecek korkusu canımı sıkıyor.

Ooooo daha yasın 22mıs mınnacıksın evlenmek ıcın allah hayırlısını versın ama oncelıkle evlenmek ıcın ıdeal yas 26-28bu benım fıkrım
Hıc korku yapma korku yaptıkca nedense olucak olan olmuyor!
Her seyın bır sırası var bu yaşta senın okulunu bıtır acıkogretım olur kurs semıner olur yanı gelıstır kendını oncelıkle kendını ne kadar gelıstırırsen Beklentın ısteklerın artar belkı bır kursa gıdersın orada bırıyle tanısırsın bu boyle yani

sen daha 22 yaşında böyle korkulara ve umutsuzluklara kapılıyorsan,33 yaşında olan,kötü bir evlilik,evlat acısı,berbat bir nişanlılık ve bi ton kalp kırıklığı yaşayan ben

ne yapayım?kendimi denizlere mi atayım,yerin dibine mi gireyim?kafama bi kurşun mu sıkayım?bunları düşündüğümde kendime kızıyorum,af diliyorum ve diyorum ki;

allah yardım etsın ve boooool boll sabır versın canım...imtihan dünyasıı işte:(... yazdıgını okurken ıevlat acısını gordum yaa:( sabırlarınn en buyugunuu allahtan senın ıcın dılıyorummm:((

Sen 22 yasinda bunlari dusunuyorsan ben ne yapayim peki ? 25 yasindayim ne sevgilim var, ne etrafimda biri var, daha once karsiliksiz kalan hislerimden yasadigim kalp kirikliklari var, var ustune var yani.

ne kadar üzücü .kuzeninizi kıskanıyorsunuz hamile diye .herkesin kısmeti farklıdır farklı zamanlarda gelir .bütün erkekler sınıflandırdığınız gibi değil .size öyleleri denk gelmiş olabilir .22 yaşındasınız ve bu düşünceleriniz çok sağlıksız kusura bakmayın .siz kendi hayatınıza bakın .başkalarının hayatınla ilgilenmeyin .bütün arkadaşlarım benden önce evlendi hepsinin düğününe gittim oynadım eğlendim zerre kıskanmadım .şu an bende evliyim çok şükür .ama böyle düşünürseniz allah size hiçbirşey vermez .bence kendinize gelin .

kardeşim 21 yaşında. gelip abla evlenmek istiyorum dese ağzına bi tane patlatırım:) bu yaşta ne acele. okulun biter, işin olur evlenirsin. boşanmak için evlenilmez ama bir gün boşanacakmış gibi donanımlı evlenmeli bir kadın. maddi manevi gücüyle, tek başına da yaşayabileceğine olan özgüveniyle.

Sorunda bu ya, ben o olgunlukta olduğumu düşünüyorum. Ama hala çöplerle uğraşıyoruz.
Dediğiniz doğru, iyi insan bulmak zorlaştı. O dönemdeyiz artık...

Senin yaşındaydım eşimle tanıştığımda ve hayatımdan da bi sürü kurbağa geçmişti malesef hiçbiri prens olmadı hepsi birbirinden işe yaramazdı.
Senin tabirinle çöplerdi.Doğru düzgün bir tane adam çıkmaz mı derken karşılaştım eşimle bir yıl sonra evlendim.
Mutluyuz Allaha şükür.

Senin de öpeceğin kurbağa birgün prens olacak canım.Hiç umutsuzluğa kapılma.Ben yolda yürürken bile düşünürdüm yahu hiç mi 'adam' yok bu dünyada diye :) Eşimle karşılaşana kadar doğru düzgün bir tane ilişkim olmadı en uzunu bir ay falandır.Kimi cinsellik peşindeydi anladığımda yol verirdim kimi serseri kimiyle dünya görüşüm uymazdı.Senin ''adam'' bekliyor seni bi yerlerde önünde sonunda karşılaşacaksınız değil mi ama :)

32 yasındayım eşimle bi süre ayrı yasamak zorundayız....ya ben napıyım daha cocuk yapma calışmlarına bile baslamadık...senin daha yasın cok genc hepsi olur sırayla....

Selam kızlar ... Belki bir çoğunuza saçma gelecek.
Niye şimdiden dertleniyorsun diyeceksiniz. Haklısınız da. Ama düşünmeden edemiyorum.
Benden 4 ya küçük bir akrabamızın kızı evlendi. Düşünün , bebekliğini biliyorum.
4 aylık hamileymiş. Yani 3,5 aylık hamileyken evlenmiş. Anne olacak küçücük kız.
Çok güzel bir şey bu ama daha kendisi çocuk, nasıl bakacak o bebeğe ? Bilemiyorum...
Çevremdeki herkes, anne olmayı ne kadar çok istediğimi biliyor. Kıskandım mı? Özendim mi? Bilmiyorum.
Düğününe gittiğimde, kendimi evde kalmışlar gibi hissettim , ki ben evde kalma durumuna da inanmam ama öyle hissettim.
Oysa daha 22 yaşındayım yahu ....
Baksanıza, evlendi hadi onu geçtim 5 ay sonra anne olcak... Ben de istiyorum anne olmak :( Hemde canımı verircesine istiyorum.
Nasıl içlendim bilemezsiniz, duyunca ağlıcaktım zor durdum. Ya benim bebeğim olmazsa ? Ya anne olamazsam ?
Evlenmeyi , anne olmak için istiyorum. Yoksa aşk meşk değil. Ama ortada adam yok. Yemin ederim.
Nerde azgın, nerde yaşlı, nerde serseri hep onlar. Şöyle parmakla gösterilcek bir adam yok.
Güvenim de yok ... Bir tane doğru düzgün insan beğenmez mi yahu ? Yok işte ...
Oramı buramı açarak gezsem, taşkın hareketlerim olsa hak vercem ... Çoğu cinsellik peşinde.
Bilmiyorum. Bunlar beni çok korkutuyor.Bir ailem olması, evimi şenlendiren çocuklarımın olması en büyük isteğim...
Allahım beni bunla sınamasın :( Çok korkuyorum. En çok istediğimizden sınanırmışız ya... Bu cümle beni deli gibi korkutuyor.
O akrabımızın kızını da görünce, iyice bu korku sardı beni ...
Gelecek korkusu canımı sıkıyor.

leonela, inşallah yaşayacaksın bunları...22 henüz çok ama çok erken bir yaş..karşına çıkan onca insana karşı doğru insan çıktığında
1. ya bunu hissedeceksin.(ben hissetmiştim)
2. ya da öyle bir gelişecek ki her şey nasıl oldu bitti anlamayacaksın.
ama Allah'ın senin için tayin ettiği bir süre var. onun dışına çıkamaz hiç bir şey..
içinde bulunduğun zamanın tadını çıkar... bunlar için üzülme..

herşeyin vardır bi vakti saati
kısmet kader...
sakın aklına ben evlenemedim ,''çocugum olmayacakmı '''
''birde insan neyi çok isterse olmaz '''diye sakın düşünme:20:

ben şuan hamileyim ,bundan 1 yıl önce bir bebek düşürdüm ogün eltimin bebegi olucagını duydum:14:
ama hiç kötü düşünmemeye çalıştım benimde olur onun bebeginden 4 ay küçük olur dedim
ve gerçektende öle oluyo şimdi..
benim bebegimin yiyecek içeçek ekmeyi suyu yokmuş....
yani şunu demek istiyorum bana şöyle biri geliyo benim olmayacakmı diye olumsuz düşünme....
daha yaşın 22 önünde uzun bir ömür var inş.
nasıl olsa olacaktır,nasıl olsa anne olacaksın....
yaşının güzelligin,i bekarlıgının tadını çıkar..
evlendiginde bu günlerine tekrar dönemezsin....

canım sırf çocuk olsun diye evlenen insanlar bir müddet sonra boşanma eşiğine geliyor sen sevecegin mutlu olcagın birini bekle boşver evlenenleri.Kendi hayatında ki mutluluğu bak ve inanarak bekle.Allah karşına imanı olan düzgün insan çıkarsın inşallah.

Çok küçük yaşınınız. Hatırlıyorum da ben de o yaşlarda deli gibi anne olmak isterdim.

Sanırım hormonlarla alakalı bir durum, biyolojik olarak, vücut olarak hazırsın ve istiyorsun...

Hamile haberi duyunca ben de gıpta ederdim... Normal olduğunu düşünüyorum bu hislerinizin.

Buna rağmen 33 yaşımda evlendim. Şimdi bebek sahibi olmayı istiyorum. (panik ataktan dolayı kullandığım ilacı yazın bıraktım.)

Sanırım bir ben farklıyım, üstelik bir de yengeç burcuyum :) Hani annelik genlerin de var derler ya genelde.:9:
Bende o yok işte, çocukları çok fazla sevmeme rağmen evlat sahibi olmak, anne olmak benim ilgimi çekmiyor.. Hiç bir zaman da çekmedi. Zaten daha önceleri etrafımda genç anne de yoktu hiç evlenen arkadaşım, anne olan arkadaşım olmadı o yaşlarda. Ben 16 yaşındayken bir arkadaşım evlenecekti o yaşta genelde bulutlarda oluruz, her yer toz pembe görünür kod adımız da aşktır zaten, ama ben kıza sürekli bu yaşta evliliğin normal olmadığını, mantıklı olmadığını söyledim. Daha çocuğuz kızım ne evliliği diyordum. :) O arkadaşım evlendi ve şuan 6 yıllık evli benden 1 yaş büyüktü. Ve bir dolu problem, sorun ve çocuğuda olmuyor. Şimdi 2 arkadaşım anne, birinin bebeği daha 2 aylık bile değil dediğim gibi bebekleri, çocukları çok seviyorum kuzenlerim elimde büyümüştür ama kendimi anne olarak düşünmedim hiç, hala da düşünemiyorum çocuğum olmazsa diye bir korkum da yok zaten anne olabileceğim aklıma geldiğinde sorumlulukları, nasıl yetiştirmem gerektiği, yetiştirebilir miyim? meselesi herşeyden ağır basıyor öyle sizin gibi içim kıpır kıpır etmiyor. Ne evlilik evcilik oyunu gibi masum, ne de annelik oyuncak bebekle oynamak gibi basit.. :ssz:

Hele bir de KK' da tanık olduğumuz mutsuz evlilikleri okudukça insan daha da soğuyor, uzaklaşıyor evlilik fikrinden. Geçen yıl arkadaşım evlendi şuan 25 yaşında ve pek mutlu sayılamayacak bir evliliği var, her evlenenden evlenmeyin! lafını duyuyorum henüz 1,5 yıllık evli olan arkadaşlarımdan bile.. Yani bakıyorum etrafıma 10 kişiden 8' i mutsuz aldatan, ana kuzusu erkekler, aldatan kadınlar, ki özellikle aldatan kadınlar çok fazla mevcutlar etrafımda. Böyle gördükçe insan daha çok soğuyor her şeyden.

Son düzenleme:
ne kadar üzücü .kuzeninizi kıskanıyorsunuz hamile diye .herkesin kısmeti farklıdır farklı zamanlarda gelir .bütün erkekler sınıflandırdığınız gibi değil .size öyleleri denk gelmiş olabilir .22 yaşındasınız ve bu düşünceleriniz çok sağlıksız kusura bakmayın .siz kendi hayatınıza bakın .başkalarının hayatınla ilgilenmeyin .bütün arkadaşlarım benden önce evlendi hepsinin düğününe gittim oynadım eğlendim zerre kıskanmadım .şu an bende evliyim çok şükür .ama böyle düşünürseniz allah size hiçbirşey vermez .bence kendinize gelin .

Olayı nereye çekmişsiniz. Ne kadar fesat bir yorum ?
Birincisi kuzenim değil. Ben de düğününde gayet oynadım eğlendim.
Öyle bir yansıtmışsınız ki, sanki fesatlanmışım gibi.
Ben zaten kendi hayatıma baktığım için üzülüyorum.
Böyle düşünürsem ALLAH bana bir şey vermezmiş... Haşa ... Tövbe Yarabbi.
Bence siz bu söylediğiniz cümlenin ne anlama geldiğini bilmeden konuşmuşsunuz.
Hamile diye kıskanıyormuşum :)

canım bende kendımı bıldım bılelı hep bır cocugum olsun ıstedım kucukken bıle hayalını kurdugum sey hep 2 cocuk kendını onlara feda etmıs bır anen olarak ben
kardesımde olmadı abım var 9 yas buyuk
evlendım bı takım olaylardan sonra cocugumunuzun belkıde hıc olmayacagını ogrendıgımde dunyalar basıma yıkıldı
cok agladım tedvaı gorduk 3.tüp bebek denemesınde19 yasındayken tüp bebek klınıgıne gırdım 3.denememde hamıle kaldım ama cok ınandım hep olacak dedım ama 3.denemedede degıl sınavın bıraz daha uzun olacagını dusundum hamıle kaldıgımda kendıme ragmen hamıle kaldıgıma ınanamadım
onun asla normal bı bebek olacagına hıc ınanamadım takı dogana kadar
onu ne kadar sevdıgımı 6 aylıkken hastaneye yattıgımda o gece sabaha kadar sancılarımın arasında onun yokoldugunu dusunerek kendımı kahrettım
cok dua ettım Allahım bısey olacaksa ıkımıze aynı anda olsun onun acısını bana gosterme dedım

o kadar cok cocuk ıstedımki

eskı eısmın benı aldattıgını goremedım yakalayamadım anlayamadım

dogumdan sonra herseyı ogrendım gel zaman gıt zaman bebegım dogalı subatta 3 sene olacak 3 ayı geckın evlılıgım .

yıne cocuk ıstıyorum sankı dogurmak ıcın dunyaya gelmıs gıbıyım cok cocuk sevıyorum , cocugumun bı kardesı olsun cok ıstıyorum nıye boyleyım bılmıyorum ıyı bır anne oldugumu dusunuyorum cocuguma sevgımı sonuna kadar gosterıyorum her aksam uyudugunda senı cok sevıyorum lutfen benı bırakma dıyorum
hala bazı geceler nefesını kontrol edıyorum

televızyonda cocugunu kaybetmıs aıleler gorunce dayanamıyorum aglıyorum
bu cocuk sahıbı olmak annelık bana cok yuce gelıyor yeryuzundekı hıc bıseyı belkıde bu kadar var edemezsın yoksa yoktur mesela oyle buyuk bır mucıze bazen 34 beden bedenımzıde 3 kıloluk bır cocugu tasımak sonra gene eskı halıne donmek

suanda 25 yasındayım cocugum erkek
onunla yaptıgım herseyı cok sevıyorum baska turlu bısey yanı ınan bana hıc bısey benım ruhuma o kadar ıyı gelmıyor
hafta sonu olmus ısımızı halletmısız ana ogul suslenmıs gıyınmısız(erkek cocuklarda suslenır ! ) ev oturmasına gıtmısız yok boyle bır mutluluk

cocugumu cocugum gıbı degıl bu hayatta omrumun sonuna kadar nefesım yettıgı surece onu yol arkadasım olarak goruyorum ınsan olarak bır bebek olarak bır evlat olarak onu cok sevıyorum
ve artık emınım yuregımde baska cocuklarada yer var
ama daha cok erken , senın gıbı korkularım var once evlılıgım sonra cocuk dıyorum..

Yenidendoğdum, senin hayatının da zorlu yollardan geçtiğini biliyorum.
Ama kalbinin ne kadar temiz olduğunu da biliyorum. Allah sana hak ettiğin yuvayı verdi, dilerim hep bu huzurla geçsin ömrün.
Çocuğuna ne kadar düşkün olduğunu biliyorum. ALLAH sizi hiç ayırmasın :)
Ben de anne olmak için dünyaya geldiğimi düşünüyorum, dilerim ALLAH bana da nasip eder. Korkularımı anladığın için teşekkür ederim :)

Olayı nereye çekmişsiniz. Ne kadar fesat bir yorum ?
Birincisi kuzenim değil. Ben de düğününde gayet oynadım eğlendim.
Öyle bir yansıtmışsınız ki, sanki fesatlanmışım gibi.
Ben zaten kendi hayatıma baktığım için üzülüyorum.
Böyle düşünürsem ALLAH bana bir şey vermezmiş... Haşa ... Tövbe Yarabbi.
Bence siz bu söylediğiniz cümlenin ne anlama geldiğini bilmeden konuşmuşsunuz.
Hamile diye kıskanıyormuşum :)

kuzeniniz değil pardon yanlış yazmışım ama kıskandığınızı siz söylemişsiniz açık açık .18 yaşında evlendi siz 22 yaşında hala evli değilsiniz .ne kaar küçük bir dünyanız var .okuyun kendinizi geliştirin .erkenden evleniyorsunuz sonra kucağınızca çocuk dönüyorsunuz evinize .

Haklısın canım. Ben de bunları düşündüğümde kendime kızıyorum. İnan , yaş filan değil. Bak sen de benden 10 yaş büyüksün. Ben bu korkularımın gerçekleşmesinden korkuyorum. Ben zaten şimdi kalkıp anne olayım ,evleneyim demiyorum. :(

Aa yaşıtmışız bilmiyodum:1:

Seni çok iyi anlıyorum çünkü bu durum malesef oluyo ve bunun kıskanmakla hiç alakası yok aslında. Sanırım artık hormonlardan mıdır nedir hazır olduğumuzu hissediyoruz. Benim bi'dünya arkadaşım evlendi bazen okadar özeniyorum ki:31:

Ama yaşıtlarımdan evlenen arkadaşlarımın hamilelik haberlerine özenmiyorum çünkü yanlış anlaşılmasın ama hepsi küçük kadınlar gibi küçük gösteriyorlar annelik için (genç değil küçük):26:

Allah her şeyi doğru zamanda doğru kişiyle nasip etsin, daha güzelleri bizim olsun inş:1:

Back
X