Anne olmak ... Kendimi bildim bileli en büyük isteğim ... Ve korkularım !

kuzeniniz değil pardon yanlış yazmışım ama kıskandığınızı siz söylemişsiniz açık açık .18 yaşında evlendi siz 22 yaşında hala evli değilsiniz .ne kaar küçük bir dünyanız var .okuyun kendinizi geliştirin .erkenden evleniyorsunuz sonra kucağınızca çocuk dönüyorsunuz evinize .

Benim bildiğim iki çeşit kıskançlık var, 1.Sizin anladığınız ve bildiğiniz fesatlık yönündeki, 2.si de özenme,gıpte etme yönündeki.Ben ikincisini kastetmiştim. Demek ki dünyası küçük ben değilmişim :) Okudum mezunum, iş arıyorum. Aynı zamanda yabancı dil kurslarına, ticaret kurslarına gidiyorum. Evlatlarıma bırakacağım bir kütüphanem var. O yüzden, ben sizin gibi insanlar hakkında bilip bilmeden atıp tutan, yargılarını savuran insanların dünyalarının küçük olduğunu düşünüyorum daha çok. Lakin, bana dünyamın küçük olduğunu söylemeniz için sizin dünyanızın büyük olması gerekir fakat dünyası büyük insanlar, tanımadığı insanlar hakkında "dünyan küçük" gibi ithamlarda bulunmazlar. Görmüş , geçirmişlerdir, önyargılı değillerdir. 22,33,40 fark etmez. Kimin elinde çocuğuyla evine geri döneceğini bir ALLAH bilir. Yarım saattir ALLAH adına karar veriyorsunuz, bırakın bu şirk koşmayı.

Son düzenleme:
Herkesin korkuları var tabi ki,ama sanırım sen takıntıya doğru götürüyorsun işi.Akışına bırak,ben insanın beklemediği anda güzel şeylerle karşılaştığını düşünüyorum.İnsanoğlu hep bir şeyler istiyor.Ama dualarında Allahım sen uygun gördüğün bir zamanda diye dua et...Allah gönlüne göre versin...

Evet bendeki takıntı. Gelecek korkusu. İnsan ister istemez çevresiyle kendini karşılaştırıyor. Çünkü böyle alıştık anlatabiliyor muyum ?
Yani komşunun kızı falanca yeri kazandı, şöyle mutlu böyle güzel. Hep böyle olmadı mı ?
"Aaaa Ayşe hep yemeğini yiyor, sen yemiyorsun" Daha bebeklikten çevre ile kıyaslandık.
Normal olduğunu düşünüyorum bendeki bu tutumun. Yani ister istemez herkeste olan bir şey olduğunu düşünüyorum.
Ben onu kıskanmışmışım, yapmasın kimse ALLAH aşkına. Sadece ben de istiyorum, özeniyorum onun 5 ay sonra yaşayacağı hislere.
Ama kendi küçük, korkuyorum bebek açısından... Tüm tasam ondan. ALLAH senin de kalbine göre versin kikiriklim :)

Ooooo daha yasın 22mıs mınnacıksın evlenmek ıcın allah hayırlısını versın ama oncelıkle evlenmek ıcın ıdeal yas 26-28bu benım fıkrım
Hıc korku yapma korku yaptıkca nedense olucak olan olmuyor!
Her seyın bır sırası var bu yaşta senın okulunu bıtır acıkogretım olur kurs semıner olur yanı gelıstır kendını oncelıkle kendını ne kadar gelıstırırsen Beklentın ısteklerın artar belkı bır kursa gıdersın orada bırıyle tanısırsın bu boyle yani

İşte ben de senin gibi düşünüyorum. Zaten ben evliliğe hazır değilim ki :)
25ten sonra düşünüyorum evliliği, 26-27 gibi. Ama bu işler plana uymuyor, kader kısmet :)
Bitirdim canım okulumu .. Ama okul, kurslar, iş güç bana göre maddi tarafı hayatın. Ama benim maneviyatım aç ... Onu doyuramadım yıllardır :)

Sen 22 yasinda bunlari dusunuyorsan ben ne yapayim peki ? 25 yasindayim ne sevgilim var, ne etrafimda biri var, daha once karsiliksiz kalan hislerimden yasadigim kalp kirikliklari var, var ustune var yani.

23 e girdim artık da, 2013 olana kdr 22 dicem :D Çaktırma. Kız , sen de benden 2 yaş büyüksün ya .
Ben de senin gibiyim işte. Erkeklere karşı inancımı kaybettim. Senin karşına çıkan erkekler öyle diyorlarda benim karşıma 1 erkek çıktı ztn , bitti gitti büyük bir hüsranla.
Diğerleri olma aşamasında bitti çünkü belli ettiler kendilerini.
E çevremizde görüyoruz, sırf benim karşıma çıkanlar öyle değil. Ne ş...sizler var :S

kardeşim 21 yaşında. gelip abla evlenmek istiyorum dese ağzına bi tane patlatırım:) bu yaşta ne acele. okulun biter, işin olur evlenirsin. boşanmak için evlenilmez ama bir gün boşanacakmış gibi donanımlı evlenmeli bir kadın. maddi manevi gücüyle, tek başına da yaşayabileceğine olan özgüveniyle.

:)) Ben evlenmek istemiyorum ki, anne olmak istiyorum :D Evliliğe hazır değilim. En azından bir erkeğe tahammül etme gücüm ne kadar sınırda bilmiyorum :)
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Boşanacakmış gibi tedbirli olmalı. Merak etme , annem ve babamdan tedbirliyim :)
Ama istersen ağzıma patlatabilirsin :1:

Benim bildiğim iki çeşit kıskançlık var, 1.Sizin anladığınız ve bildiğiniz fesatlık yönündeki, 2.si de özenme,gıpte etme yönündeki.Ben ikincisini kastetmiştim. Demek ki dünyası küçük ben değilmişim :) Okudum mezunum, iş arıyorum. Aynı zamanda yabancı dil kurslarına, ticaret kurslarına gidiyorum. Evlatlarıma bırakacağım bir kütüphanem var. O yüzden, ben sizin gibi insanlar hakkında bilip bilmeden atıp tutan, yargılarını savuran insanların dünyalarının küçük olduğunu düşünüyorum daha çok. Lakin, bana dünyamın küçük olduğunu söylemeniz için sizin dünyanızın büyük olması gerekir fakat dünyası büyük insanlar, tanımadığı insanlar hakkında "dünyan küçük" gibi ithamlarda bulunmazlar. Görmüş , geçirmişlerdir, önyargılı değillerdir. 22,33,40 fark etmez. Kimin elinde çocuğuyla evine geri döneceğini bir ALLAH bilir. Yarım saattir ALLAH adına karar veriyorsunuz, bırakın bu şirk koşmayı.

küçük dünya diyerek demek istediğim buydu .siz oteritesiniz sanırım Allaha şirk koştuğumu söylüyorsunuz .ben dinime bağlı biriyim inançlyım .şirk koşmak mı bu ne saçma birşey .neyse arkadaşım senin sorunların var belli .akraban hamile kaldı diye oturup ağlıyorsun .gelecekle ilgili karamsarsın .çocuk sahibi ol olma diyen yok ama çocuk sahibi olmak için evlenme fikri çok saçma geliyor bana .neyse birşey demiyorum önyargılı değilim şu anda bana yaptığın şey çok çirkin .kıskandığın çok net agresifleşmene gerek yok .evet allah kıskanana vermez o yüzden kafanı boşalt .

Senin yaşındaydım eşimle tanıştığımda ve hayatımdan da bi sürü kurbağa geçmişti malesef hiçbiri prens olmadı hepsi birbirinden işe yaramazdı.
Senin tabirinle çöplerdi.Doğru düzgün bir tane adam çıkmaz mı derken karşılaştım eşimle bir yıl sonra evlendim.
Mutluyuz Allaha şükür.

Senin de öpeceğin kurbağa birgün prens olacak canım.Hiç umutsuzluğa kapılma.Ben yolda yürürken bile düşünürdüm yahu hiç mi 'adam' yok bu dünyada diye :) Eşimle karşılaşana kadar doğru düzgün bir tane ilişkim olmadı en uzunu bir ay falandır.Kimi cinsellik peşindeydi anladığımda yol verirdim kimi serseri kimiyle dünya görüşüm uymazdı.Senin ''adam'' bekliyor seni bi yerlerde önünde sonunda karşılaşacaksınız değil mi ama :)

Çok tatlısın . Yorumun çok içten geldi, teşekkür ederim. Kurbağaları öpmekten her yerimiz siğil oldu vallahi ... hehe.
ALLAH bana da mutluluk nasip etsin inşallah.
Herkes de oluyormuş bu umutsuzluk demek ki, içim rahatladı. Kendimde bir sorun olduğunu düşünüyordum.
Tabi canım, arada bir sesleniyorum ona. "nerdesin pislikkk" diyorum :)

küçük dünya diyerek demek istediğim buydu .siz oteritesiniz sanırım Allaha şirk koştuğumu söylüyorsunuz .ben dinime bağlı biriyim inançlyım .şirk koşmak mı bu ne saçma birşey .neyse arkadaşım senin sorunların var belli .akraban hamile kaldı diye oturup ağlıyorsun .gelecekle ilgili karamsarsın .çocuk sahibi ol olma diyen yok ama çocuk sahibi olmak için evlenme fikri çok saçma geliyor bana .neyse birşey demiyorum önyargılı değilim şu anda bana yaptığın şey çok çirkin .kıskandığın çok net agresifleşmene gerek yok .evet allah kıskanana vermez o yüzden kafanı boşalt .

"ALLAH kıskanana vermez "
Ben ne , anne olmayı hak etmeyen insanlar gördüm hepsinin 2-3 tane çocuğu var.
Şu yaptığınız ALLAH adına karar vermek. "vermez" gibi kesin yargılar günahtır. Ama dini konuşmalar yasak olduğu için bu konuya girmeyeceğim.
Nedense bir tek siz "kıskandığımı" düşünüyorsunuz. Herkes kendi penceresinden görür. O yüzden daha başka bir şey demeyeceğim.
Otorite ben değilim, aksine size olmadığınızı söylüyorum.

32 yasındayım eşimle bi süre ayrı yasamak zorundayız....ya ben napıyım daha cocuk yapma calışmlarına bile baslamadık...senin daha yasın cok genc hepsi olur sırayla....

Kıyamam ... İnşallah tüm isteklerin gerçekleşir. Mutlu bir yuvan varsa ne mutlu :)

leonela, inşallah yaşayacaksın bunları...22 henüz çok ama çok erken bir yaş..karşına çıkan onca insana karşı doğru insan çıktığında
1. ya bunu hissedeceksin.(ben hissetmiştim)
2. ya da öyle bir gelişecek ki her şey nasıl oldu bitti anlamayacaksın.
ama Allah'ın senin için tayin ettiği bir süre var. onun dışına çıkamaz hiç bir şey..
içinde bulunduğun zamanın tadını çıkar... bunlar için üzülme..

Mükemmel yorumuna can kurban :)

Ne güzel 2 seçenek bu :) 2 . seçeneği tercih ediyorum :D

ALLAHın bana tayin ettiği bu süre dilerim gerçekten vardır ve biri de benim için kaderime yazılmıştır dilerim. Çok teşekkür ederim Yorumun için İpek :16:

"ALLAH kıskanana vermez "
Ben ne , anne olmayı hak etmeyen insanlar gördüm hepsinin 2-3 tane çocuğu var.
Şu yaptığınız ALLAH adına karar vermek. "vermez" gibi kesin yargılar günahtır. Ama dini konuşmalar yasak olduğu için bu konuya girmeyeceğim.
Nedense bir tek siz "kıskandığımı" düşünüyorsunuz. Herkes kendi penceresinden görür. O yüzden daha başka bir şey demeyeceğim.
Otorite ben değilim, aksine size olmadığınızı söylüyorum.

ben genel birşey söyledim ben öyle hisettim o doğrultuda yorum yaptım .bu benim yorumum .olayı die getiren sensin .şirk koşma gibi birşeyi bana söylüyorsun .bu yanlış ve çok çirkin .Ben Allah yerine karar vermiyorum ki ne alakası var .ben diyorum ki bu tür yapılan evlilikler bitmeye mahkum .18-19 yaşında evlenip boşanan çok kız gördüm .geliyor 25 yaşına kucağında çocuk hadi bu sefer ikinciye evleniyor .bu tür örneklerden bahsettim ve uyardım .size öyle olucak demedim .genel konuştum .ama anlamıyorsun neyse bildiğin hayatı yaşa ve mutlu ol ne diyeyim .

Özenmekle kıskanmak farklı yalnız. Şahsen ben de daha çocuk olarak nitelendirilebilecek veya anne olma olgunluğunda olmayan insanların hamilelik haberlerinde garip olurum ki kıskanmakla alakası yok bunun. Ki arkadaş oyüzden ağladım mı demiş ben mi kaçırdım:9: Siz haklıysanız ben de çok kıskanç bi'insanım demektir çünkü benim de bu tür kaygılarım var
:44:

herşeyin vardır bi vakti saati
kısmet kader...
sakın aklına ben evlenemedim ,''çocugum olmayacakmı '''
''birde insan neyi çok isterse olmaz '''diye sakın düşünme:20:

ben şuan hamileyim ,bundan 1 yıl önce bir bebek düşürdüm ogün eltimin bebegi olucagını duydum:14:
ama hiç kötü düşünmemeye çalıştım benimde olur onun bebeginden 4 ay küçük olur dedim
ve gerçektende öle oluyo şimdi..
benim bebegimin yiyecek içeçek ekmeyi suyu yokmuş....
yani şunu demek istiyorum bana şöyle biri geliyo benim olmayacakmı diye olumsuz düşünme....
daha yaşın 22 önünde uzun bir ömür var inş.
nasıl olsa olacaktır,nasıl olsa anne olacaksın....
yaşının güzelligin,i bekarlıgının tadını çıkar..
evlendiginde bu günlerine tekrar dönemezsin....

İnan ben de kötü düşünmüyorum. Benim düşündüğüm tek şey, ben de anne olmayı herkes gibi hak ediyorum.
Şuan örnek verdiğim kişi sadece biri ... X yani ... Misal.
Ya olamazsam diye kötü, korkunç düşüncelerim var sadece ..
ALLAH bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

Çok küçük yaşınınız. Hatırlıyorum da ben de o yaşlarda deli gibi anne olmak isterdim.

Sanırım hormonlarla alakalı bir durum, biyolojik olarak, vücut olarak hazırsın ve istiyorsun...

Hamile haberi duyunca ben de gıpta ederdim... Normal olduğunu düşünüyorum bu hislerinizin.

Buna rağmen 33 yaşımda evlendim. Şimdi bebek sahibi olmayı istiyorum. (panik ataktan dolayı kullandığım ilacı yazın bıraktım.)

Kesinlikle hormonlar sanırım. İnanın sokakta gördüğüm her bebek, her çocuk , akrabalarımızın her çocuğu benim canımdan kopmuş gibi. Benim yavrularım gibi sanki ... Öyle hissediyorum.
Teşekkür ederim anlayışınız için.

hiç bunları düşünme canım sağlıklısın aklın başında gerisi boş ben hiç evliliği düşünmedim ne yaparım ne ederim çocuğum olurmu olmaz mı derdim olmadı sevgilim bile olmadı istemedim eşimle tanıştım tanışma nişan nikah derken 4 ay içinde evlendim çocuğumda oldu 24 yaşında evlendim hayatı çoğu zaman akışına bırakmak en iyisi etraf kötü adam yok diye şartlama kendini çok iyi erkeklerde var niye olmasın bi taneside seni bulsun:16:22 yaşında insan umutsuz olur mu hiç ya inşallah evlenir hamile kalır hamile topicinde yazışırız

23 e girdim artık da, 2013 olana kdr 22 dicem :D Çaktırma. Kız , sen de benden 2 yaş büyüksün ya .
Ben de senin gibiyim işte. Erkeklere karşı inancımı kaybettim. Senin karşına çıkan erkekler öyle diyorlarda benim karşıma 1 erkek çıktı ztn , bitti gitti büyük bir hüsranla.
Diğerleri olma aşamasında bitti çünkü belli ettiler kendilerini.
E çevremizde görüyoruz, sırf benim karşıma çıkanlar öyle değil. Ne ş...sizler var :S

2013 te 26 olacagimi soylemeden gecemicem :)

1. Son 4 yildir cikma teklif eden, yaklasan bir kisi bile yok.
2. Sevip karsilik bulamamak gibi b.k duruma dusmedigin surece , adamin gitmesinde ben o kadar korkunc bir durum goremiyorum. Adamla bir seyler yasasaydim, sonra gitseydi bu kadar koymazdi bana.
3. Erkeklere yaklasmaya korkar oldum, kimseye guvenemiyorum.

Liste boyle uzar gider :( Turk erkeklerinden umudu kestim ben, yabancilara yoneldim :)

Sanırım bir ben farklıyım, üstelik bir de yengeç burcuyum :) Hani annelik genlerin de var derler ya genelde.:9:
Bende o yok işte, çocukları çok fazla sevmeme rağmen evlat sahibi olmak, anne olmak benim ilgimi çekmiyor.. Hiç bir zaman da çekmedi. Zaten daha önceleri etrafımda genç anne de yoktu hiç evlenen arkadaşım, anne olan arkadaşım olmadı o yaşlarda. Ben 16 yaşındayken bir arkadaşım evlenecekti o yaşta genelde bulutlarda oluruz, her yer toz pembe görünür kod adımız da aşktır zaten, ama ben kıza sürekli bu yaşta evliliğin normal olmadığını, mantıklı olmadığını söyledim. Daha çocuğuz kızım ne evliliği diyordum. :) O arkadaşım evlendi ve şuan 6 yıllık evli benden 1 yaş büyüktü. Ve bir dolu problem, sorun ve çocuğuda olmuyor. Şimdi 2 arkadaşım anne, birinin bebeği daha 2 aylık bile değil dediğim gibi bebekleri, çocukları çok seviyorum kuzenlerim elimde büyümüştür ama kendimi anne olarak düşünmedim hiç, hala da düşünemiyorum çocuğum olmazsa diye bir korkum da yok zaten anne olabileceğim aklıma geldiğinde sorumlulukları, nasıl yetiştirmem gerektiği, yetiştirebilir miyim? meselesi herşeyden ağır basıyor öyle sizin gibi içim kıpır kıpır etmiyor. Ne evlilik evcilik oyunu gibi masum, ne de annelik oyuncak bebekle oynamak gibi basit.. :ssz:

Hele bir de KK' da tanık olduğumuz mutsuz evlilikleri okudukça insan daha da soğuyor, uzaklaşıyor evlilik fikrinden. Geçen yıl arkadaşım evlendi şuan 25 yaşında ve pek mutlu sayılamayacak bir evliliği var, her evlenenden evlenmeyin! lafını duyuyorum henüz 1,5 yıllık evli olan arkadaşlarımdan bile.. Yani bakıyorum etrafıma 10 kişiden 8' i mutsuz aldatan, ana kuzusu erkekler, aldatan kadınlar, ki özellikle aldatan kadınlar çok fazla mevcutlar etrafımda. Böyle gördükçe insan daha çok soğuyor her şeyden.

İşTe ben de senin düşündüğün bu sebeplerden soğudum evlilik fikrinden, erkeklerden.
O yüzden bana kızıyorlar ya erkekler damızlık mı diye ...
Benim korkum da bu, anne olmayı böylesine isterken çevremden gördüğüm bildiğim sorunlardan olayı, o isteğime hiç ulaşamamak.
Mesela şuan, benim hislerim sana garip geliyordur, çünkü o hisler sen de yok. Sende o hislerin olmaması da bana garip geliyor mesela çünkü anneliği hissetmemek bana göre nasıl bir şey bilmiyorum.
Zaten, her şeyin bir evcilik kadar kolay bir şey olmadığını düşündüğüm için böyle manyak korkular geliyor ya üstüme :))

Aa yaşıtmışız bilmiyodum:1:

Seni çok iyi anlıyorum çünkü bu durum malesef oluyo ve bunun kıskanmakla hiç alakası yok aslında. Sanırım artık hormonlardan mıdır nedir hazır olduğumuzu hissediyoruz. Benim bi'dünya arkadaşım evlendi bazen okadar özeniyorum ki:31:

Ama yaşıtlarımdan evlenen arkadaşlarımın hamilelik haberlerine özenmiyorum çünkü yanlış anlaşılmasın ama hepsi küçük kadınlar gibi küçük gösteriyorlar annelik için (genç değil küçük):26:

Allah her şeyi doğru zamanda doğru kişiyle nasip etsin, daha güzelleri bizim olsun inş:1:

Aynennnn özeniyorum yani. Evet 90lıyım ben :))))
Valla bebekleri çocukları çok sevdiğimden, ben yolda bir hamile görünce bile karnıma dokunup iç geçiriyorum. İçim gidiyor, sanki o bebek benim içimde :)

Yaşın çok genç daha..

Biz yaşlılar napak:)

22 yi bitireli 13 yıl oldu ben..ortada hala birşey yok..Herkes benim gibi olacak diye birşey yok..Çoğu insan 30 undan önce evleniyor..Olmadı 30,31,32,33,34,35..Ama bende hala bir şey yok gibi..Var gibi..Ama belirsizlik ..Belki bir zaman sonra yine yalnız kalacağım..

Geçici bir umumtsuzluk hissidir,kedidir kedi..

Son düzenleme:
ben genel birşey söyledim ben öyle hisettim o doğrultuda yorum yaptım .bu benim yorumum .olayı die getiren sensin .şirk koşma gibi birşeyi bana söylüyorsun .bu yanlış ve çok çirkin .Ben Allah yerine karar vermiyorum ki ne alakası var .ben diyorum ki bu tür yapılan evlilikler bitmeye mahkum .18-19 yaşında evlenip boşanan çok kız gördüm .geliyor 25 yaşına kucağında çocuk hadi bu sefer ikinciye evleniyor .bu tür örneklerden bahsettim ve uyardım .size öyle olucak demedim .genel konuştum .ama anlamıyorsun neyse bildiğin hayatı yaşa ve mutlu ol ne diyeyim .

Kıskanç diye damgalamanız ve ALLAH çocuk vermez diye beni yaralamanız çok güzel bir davranış sayılmaz değil mi ?
Ben "ALLAH çocuk vermez" lafınıza şirk koşma diyorum, çünkü bilemeyiz değil mi kime veriyor kime vermiyor ?
Çirkin bir davranışta bulunduğumu düşünmüyorum ama bulunduysam da ,sizinkine bir cevap olsun.
Ben de biliyorum 18-19 yaşında yapılan evliliklerin çoğunun kötü sonuçlandığını. Ama bana kalkıp "erkenden evleniyor"sunuz" sonra eve geri dönüyor"sunuz" derseniz ben orada agresifleşirim.
Genel konuşmadınız, direk "sunuz" şeklinde genele beni kattınız. "Erkenden evleniyorlar sonra eve geri dönüyorlar " deseydiniz anlardım.
Sağol, siz de mutlu olun.

Son düzenleme:
Back
X