- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
İnstagramda sevdiğim bı sayfa var sahibi öğretmen ve 3 çocuklu ve yazar adı Sermin yaşar . bı onun sayfasına ve yazdıklarına bakmanızı öneririm. Her okuduğumda içim açılıp yaşama sevinci geliyor. insan her şeye alışan bir canli. Kolaylıklar dilerim size sağlıcakla büyütün bebisinizi
Teşekkürlero hanımefendiyi biliyorum ve onun o enerjisi beni daha da yoruyor . Özel,güçleri vsr gibi kadının
Çevremdeki herkes beni daha da dibe itmek için konusuyor gibi. Hani biri de desin ki bu birkaç sonra alılacaksın, daha kolay gelecek. Ama herkes diyor ki bu zamanları arayacaksın. Şimdi emzir, uyut çok kolay. Oysa ben bu hayatta uykuya aşırı düşkün biri olarak hayatımda ilk kez geceleri üç dört defa kalkıyorum. Aşırı zor geliyor. İleride alışacaksın demelerini bekliyorum. Kimse demiyor. Ama bunu duymaya çık ihtiyacım var.Daha çok erken. Muhtemelen lohusa depresyonundasiniz. Çocuğunuz büyüyecek okula gidecek elbette sizin de çalışmak için zamanınız olacak. Sadece sizin istediginiz zamanda degil olmasi gereken zamanda olacak. Büyüyünce daha zor kısmına katılmıyorum ben. Bir bebeğin ya da cocugun derdini anlayinca bakmak daha kolay geliyor. 3.5 yaşında kızım var doğduğundan beri calismiyorum kreşe başladı ve ancak kendime zamanım oldu. İşe geri döneceğim evet garantisi yok hayat zor ama tamamen kısmet. Çocuğunuz olmasaydı da 2 3 sene belki kazanamayabilirdiniz. Şu an a odalların çünkü geçmişi değiştiremezsiniz bebeğinize sarılın. Evet eski yasaminiz tamamen degisecek ama elbet büyüyecek ve hayatınız da düzene girecek.
Edersin canim hayırlısı ile. 2 çocuklu akademisyen bir anneyim. Milletin 20lerde yaptığını ben 30larda yapıyorum:)Merhaba
Hepinize saglıklı, hayırlı geceler diliyorum.
Buraya onlarca konu acıyorum ve bana her zaman yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.
Bir aylık bebegi olan taze anneyim. 25 yaşındayım. Üniversite mezunu,öğretmenim. 2018 mezunuyum ama bugune kadar çalışmak için hiçbir şey yapmadım. Kpss de çalışmadım. Mezun oldum ve hemen eşimle evlendik. Ben de ileride olur, yaparım dedim. Evlilik oturmadan bebek istedik, hem de cok istedik. Hamileyken ders çalışırım dedim. Bulantı,evliliğe alışmak vs derken olmadı. Ama ben bu hayatta sadece tüketici olarak yaşamak istemiyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum. Ancak çok girişken biri degilim. Bu sebeple gelecegimi kpss ye bağladım diyebilirim. Çünkü bunun dısında faydalı olmak için ne yapabilirim bilmiyorum gerçekten.
"Konu başlığı ile ilgisi nedir?" diyeceksiniz.
Şimdi ben anne olmanın bu kadar zor gelecegini hiç düşünmemiştim. Bebekle ders bile çalışırım sanmıştım. Her şey bebekten önceki gibi devam eder sanmıştım. Çok şükür bebegim zor bir bebek degil ve de sağlıklı. Allah isteyen herkese hayırlı ise nasip etsin. Sakın bana kızmayın evlat hasreti çekenler, çok büyük bir şükür sebebi, biliyorum.
Ama gece uykularımın bölünmesi, kişisel bakımı geçtim,bazen diş fırçalama için bile vakit kalmaması... Klasik şeyler,biliyorsunuz.Anneler biliyor işte . Bu durum bana agır geldi ve çok sarsıldım.Sanki bundan sonra ömür boyu yorgun ve kendine yetemeyen biri olarak kalacağım gibi hissediyorum . Neredeyse bebegime bile yetemeyecek kadar yorgun hissediyorum . Yarıda kalan hayallerime sonsuza kadar ara vermişim gibi .
Kısacası alışamadım ve çevreme sorduğum zaman, ilerde daha kolay olacak mı, dedigim zaman istisnasız hepsinin daha zor olacagını söylemesi beni iyice umutsuzluğa sürükledi. Sizce birkaç aya her şey daha zor mu olacak? Uykusuzluğa, yorgunluğa alışmayacak mıyım?
Burada böyle konu açan annelere kızardım içten içe. Hem kendi istedi hem şikayet ediyor derdim ama sizleri şimdi anlıyorum. Bu, asla şikayet degil. Evladım saglıklı ya binlerce şükür. Kokusu zaten her şeye yeter. Ama bebekle hayallerime devam edebilir miyim sizce? İleride birkaç aylık olunca daha mı zor olacak her şey?
Lütfen,morale çok ihtiyacım var
İşte aynen böyle diyorlar emer, uyur. Ama hayatımda ilk kez yaşadığım bir durum var. Bu ilk olma durumu kendi basına bier zorluk degil mi?Bir aylik bebek emer uyur genelde uzgunum ama hazirlikli ol iki çocuk annesj olarak zor günler yeni geliyor o yuzden kendini salma ve dirençli ol
Siz onlara aldırmayın zor çocuklar da var elbette ama pozitif düşünmek lazım. Büyüyünce inşallah uykuları da düzene girer. Ne istediğini anlatınca beraber konuşup anlasirsiniz evet hiçbir zaman çok kolay olmayacak ama o kadar da zor değil yani. Düzelecek geçecek merak etmeyin.Çevremdeki herkes beni daha da dibe itmek için konusuyor gibi. Hani biri de desin ki bu birkaç sonra alılacaksın, daha kolay gelecek. Ama herkes diyor ki bu zamanları arayacaksın. Şimdi emzir, uyut çok kolay. Oysa ben bu hayatta uykuya aşırı düşkün biri olarak hayatımda ilk kez geceleri üç dört defa kalkıyorum. Aşırı zor geliyor. İleride alışacaksın demelerini bekliyorum. Kimse demiyor. Ama bunu duymaya çık ihtiyacım var.
Çok teşekkür ediyorum. İşte beni anlayan bir yorum olmuş. Bi anda bütün rahatlığın tam tersşme dönmesi beni sarstı. Bazen çıldıracak gibi oluyorum.Annelige hosgeldin kardeşim. Sağlıkla büyüt insallah bebeğini. Hersey fazla birbirinie girse ve ortada iyi bir planlama yoksa durumlar böyle karışabilir. Kaldı ki bebek ile ne kadar plan yapsanda, sen uysan bile onlar uymaz. Bence öncelikle biraz kendinize zaman verin ve kendinize yüklenmeyin. Annelige de alışmak lazim. Öyle pat "ben anayım" moduna kimse girmiyor. Her doğumda tek bebek değil, bir annede dünyaya geliyor. Alışma sürecindesiniz daha. Ilk senesi çok zor uykusuzluk yüzünden. Sonra insan alışıyor yavaş yavas. Öncelikle herseyi bir anda yapma hayalden vazgecin. Cünkü şu anda oldukça yorgunsunuz. Yurtdisinda olduğum icin kpss sistemini tanımıyorum, ama bence bu sene zaten olacak iş değil. Onun icin onu seneye hedef alin. Hem bebeginiz büyümüş olur, hem siz alışmış olursunuz.
Çok geçmiş olsun, bir anne olarak yaşadığınız anlayabiliyorum. İnşallah en kısa zamanda sağlıkla kucağınızda olur yavrucak. Ama şu kısmı lütfen yanlış anlamayın. Kişisel bakımı geçtim ama resmen insanlıktan cıktım. Mide bulandırmamak için belirtmedim ayrıntıyı.Okudum ama istemsizce dedim ki (Preeklampsi yüzünden erken doğum yaptım ve bebem küvezde 10 gündür ve 1 haftadır görüşte yasak) ; Evladım yanımda olsa kollarımda olsa da tek derdim kişisel bakımım bölünen uykularım olsa ...Neyse.. Bir süre böyle gider.. Şuan bebek o belli bir düzen oluşturana kadar bu şekilde yorucak seni .. Yapacak birşey yok buna.. Ama zamanla bir düzen oturtursan senin için de evladın içinde daha verimli zamanlarınız olur.. Allah yardmcınız olsun
7 aydir uykumu alamiyorum ama alistim artik. Uyutmadigi gecenin sabahinda bir gulucuk atiyor affettiriyor kendini, ama ben zombi gibier gezmeye devam ediyorum tabi. Bence baslar biraz daha zordu. Zamanla hem alisiyorsun hem bebegini taniyorsun anliyorsun kolaylasiyor. Ihtiyaclari artiyor, ama en azindan neden agliyor ne derdi var anlayabiliyorsun baslarda zordu
Her yere razıyım, eşim de kabul ediyor. Kısmet :) teşekkür ederimAtanmadan başka yol çizin kendinize hocam. 4 sene tayin isteyemiyorsunuz. Eş durumuna da izin vermiyor. İnsallah duzelir
O süreci de anlatabilir misin. :) cok ihtiyacım var. Bu arada tabrik ederimEdersin canim hayırlısı ile. 2 çocuklu akademisyen bir anneyim. Milletin 20lerde yaptığını ben 30larda yapıyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?