Anne olmak ne zormuş

Saglıkla büyütün ama ben umutsuzca konuşan insanlardan hazetmiyorum.
1.5 yasında kızım var 10 ay oldu işe başlayalı, hem sınavlarım, işim, derslerim, yemek, temizlik, çocuk, bir de bunun üstüne aylarca evde olmayan asker bir eş... Ama hiçbirşey pes ettirmedi ettirmeyecek de....

Kötü yorum yapana cevabı sen vakit ayırıp sınavına hazırlanarak vereceksin. İlk aylar zaten sürekli uyuyor bebek biraz bilinçlenince de pek zorlugu olmuyor. Uyudugu zaman vakti degerlendrmen gerekiyor. Bahane degil fırsat yaratman gerekiyor açıkçası...

Konuyu açtığım tarihe bakmadım ama bebegim iki aylık oldu. Corona sebebiyle eşim işe gitmedi ve bebeğimizi birlikte büyütüyoruz. Basta eşim varken de bir süre konumdaki gibi psikolojim devam etti. Ama sonra birden her şey bambaşka oldu. Oğlumun minik gelişimleri ( elini izlemesi, bize gülümseyerek, agulayarak cevap vermesi) adeta mucize gibiydi. Bunlara şahit olmak, hem de babasıyla birlikte, sanki lütuf gibiydi. Kara bulutlar üzerimden kalktı ama nasıl oldu bilmiyorum ben de. Hala zor ama arkadaşlar şunu anladım ki yeni annelik, lohusalık, bebegin ilk haftaları en zor günler bana kalırsa.
"Oho sonrasını gör asıl" diyenler bence o ilk haftalarını unutan anneler. Bir kere arada sevgi bağlılık arttıkça, bünye uykusuz kalmaya alıştıkça ve meleğimizdeki o gelişimler, o gerçek gülümsemelere şahit oldukça insan alışıyormuş. Bunu duymaya çok ihtiyacım vardı ve bence bütün yeni annelere moral olmalı tecrübeli anneler. İlk zamanlar gerçekten kabus kadar zor. Bir kere bir daha asla eskisi gibi bağımsız olmayı bilinç altımıza kabul ettirmek zor,asla eski uykuların olmayacağını kabullenmek zor. Bunlar zaman alıyor.
Şimdi artık bebegim ve ben birbirimizi tanıyoruz, baya yol katettik.
Bu süreçte:
1.Tracy hogg, Yeni Annelere Mucize Çözümler (mesela uyku egitimi vermemeye kesin karar vermemi sağladı ve bir rutin oluşturmama yardımcı oldu) kitabı çok işime yaradı. Rehberlik ihtiyacımı karşıladı.
2.Devamlılığı sağlandığı sürece gaz masajları ( ki uykusuzluk sebebinin birinci aktörü).
3. Corona nedeniyle evde kalan eşimin destegi
4. Sİzlerin moral veren yorumları (ki hepsi çok kıymetli)
Bir işe yaramama düşüncesini tamamıyla olmasa da kafamdan attım,en azından uzaklaştırdım. Şuan bir numaralı işim insan yetiştirmek ki aslında bu çok kıymetli bir görev. Ayrıca kendimi tamamen salmadım. Eşim sagolsun arada kitap okumama, ders çalışmama hep ortam, imkan sağladı. Bırakmayı düşündüğüm kursuma da devam ediyorum. şimdi çok umutlu ve mutlu bir anneyim . Kpss ye bİlE hazırlanacak gücü kendimde görüyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…