- Konu Sahibi Melahatabla
-
Bunları zamanla öğrendik ama başta her aglama açlık sanırdık :) meğer gazmiş . Kilo alımı ,günlük kaka sayısı hepsi iyi . İlk Bir iki gün boşa mama verdim . Mama verince uyurdu meğer agır geldiği içinmiş .Gazı anlarsın bacaklarını karnını çeke çeke ağlar. Birde daha kesik kesik aglar. Sancısı oldukça. Açlık ağlamasi ortalığı bir birine katar asla uyumaz.ciyak ciyak ağlartabi en önemli kriter kilo kontrolü benimki kilo vermişti. Ve mama verince uyuyordu. Ağlamasi kesiliyordu. Senin böyle değilse mama verince de uyumuyorsa kilo alımı iyiyse gerek yok tabi.
Aslında mesele elimin para tutması degil. Yapabileceğimin en iyisi oldugu için kpss ve atama dedim. Faydalı olabileceğim herhangi bir şey de olabilir. Para getirmesine gerek yok. Ama buradaki birkaç üye bunu yanlış anladın. Hatta boşuna okumuşsun diyenler oldu. Kadınlar bunu kendine bence toplum baskısı yüzünden yapıyor. Buradaki birkaç yorum bile o yönde.Elin para tutmuyor diye niye kendini işe yaramaz gibi lanse ediyorsun. Sen insan yetiştiriyorsun. Toplumu oluşturan bir birey. En zor meslek bu zaten
kaldı ki diş fırçalamaya bile vakit bulamıyorum diyorsun bi de çalışırsan nasıl yapacaksın? Çocuk bakmak zordur illaki ama hem zorlanıp hem kendine ekstra iş çıkarmak istiyorsun
kadınlar kendine niye bu kadar eziyet eder anlamam
Çocuk değilsiniz ki ben de bilmiyordum evlilik bebek nedir ama eşimin ısrarlarına rağmen kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmicem diye tutturdum.Evlendikten sonra da bulunduğum yerden daha yüksek bir yere daha atandım.Ve şimdi hamileyim.Her şey sizin seçiminizdi.Bebek büyüyünce çalışırsınız artık.Zaten 75-77 puanla bile atanıyorsunuz.Merhaba
Hepinize saglıklı, hayırlı geceler diliyorum.
Buraya onlarca konu acıyorum ve bana her zaman yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.
Bir aylık bebegi olan taze anneyim. 25 yaşındayım. Üniversite mezunu,öğretmenim. 2018 mezunuyum ama bugune kadar çalışmak için hiçbir şey yapmadım. Kpss de çalışmadım. Mezun oldum ve hemen eşimle evlendik. Ben de ileride olur, yaparım dedim. Evlilik oturmadan bebek istedik, hem de cok istedik. Hamileyken ders çalışırım dedim. Bulantı,evliliğe alışmak vs derken olmadı. Ama ben bu hayatta sadece tüketici olarak yaşamak istemiyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum. Ancak çok girişken biri degilim. Bu sebeple gelecegimi kpss ye bağladım diyebilirim. Çünkü bunun dısında faydalı olmak için ne yapabilirim bilmiyorum gerçekten.
"Konu başlığı ile ilgisi nedir?" diyeceksiniz.
Şimdi ben anne olmanın bu kadar zor gelecegini hiç düşünmemiştim. Bebekle ders bile çalışırım sanmıştım. Her şey bebekten önceki gibi devam eder sanmıştım. Çok şükür bebegim zor bir bebek degil ve de sağlıklı. Allah isteyen herkese hayırlı ise nasip etsin. Sakın bana kızmayın evlat hasreti çekenler, çok büyük bir şükür sebebi, biliyorum.
Ama gece uykularımın bölünmesi, kişisel bakımı geçtim,bazen diş fırçalama için bile vakit kalmaması... Klasik şeyler,biliyorsunuz.Anneler biliyor işte . Bu durum bana agır geldi ve çok sarsıldım.Sanki bundan sonra ömür boyu yorgun ve kendine yetemeyen biri olarak kalacağım gibi hissediyorum . Neredeyse bebegime bile yetemeyecek kadar yorgun hissediyorum . Yarıda kalan hayallerime sonsuza kadar ara vermişim gibi .
Kısacası alışamadım ve çevreme sorduğum zaman, ilerde daha kolay olacak mı, dedigim zaman istisnasız hepsinin daha zor olacagını söylemesi beni iyice umutsuzluğa sürükledi. Sizce birkaç aya her şey daha zor mu olacak? Uykusuzluğa, yorgunluğa alışmayacak mıyım?
Burada böyle konu açan annelere kızardım içten içe. Hem kendi istedi hem şikayet ediyor derdim ama sizleri şimdi anlıyorum. Bu, asla şikayet degil. Evladım saglıklı ya binlerce şükür. Kokusu zaten her şeye yeter. Ama bebekle hayallerime devam edebilir miyim sizce? İleride birkaç aylık olunca daha mı zor olacak her şey?
Lütfen,morale çok ihtiyacım var
Konu atanmak degil ki. O sadece bir parçası. İşe girmek ve para kazanmak hiç degilÇocuk değilsiniz ki ben de bilmiyordum evlilik bebek nedir ama eşimin ısrarlarına rağmen kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmicem diye tutturdum.Evlendikten sonra da bulunduğum yerden daha yüksek bir yere daha atandım.Ve şimdi hamileyim.Her şey sizin seçiminizdi.Bebek büyüyünce çalışırsınız artık.Zaten 75-77 puanla bile atanıyorsunuz.
Her bebek bir değil kesinlikle. Ben aylarca dışarı çıkmakta zorlanırken bebeği benimle aynı ayda sayılan arkadaşım şıkır şıkır giyinip gezmeye gidiyordu mesela. Ama ben bunun emzirmeyle de alakalı olduğunu düşünüyorum. Bebeği emen anneler bebekten uzakta kalamıyor.Beş kez mülakat hakkı kazanıp elenmek nedir ya cok üzücü. Hakkınız olan yere en hayırlı zamanda gelirsiniz inşallah. Benim burada kvli kpli konularım var bu yüzden ifşa olmamak için branşı demeyeyim :) ama ben hala bundan daha zor olacagını düşünmüyorum. Mesele bu gece hem emzirmek içn uyandım defalarca, hem de onunla birlikte 6.30 da kalktık. Hala ayaltayız. Suyumu zor içtim. Bütün ömür böyle hatta bundan daha kötü gececek dedikleri zaman inanmak istemiyorum.
Pardon 75-77 puanla atanıyorsunuz derken?Çocuk değilsiniz ki ben de bilmiyordum evlilik bebek nedir ama eşimin ısrarlarına rağmen kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmicem diye tutturdum.Evlendikten sonra da bulunduğum yerden daha yüksek bir yere daha atandım.Ve şimdi hamileyim.Her şey sizin seçiminizdi.Bebek büyüyünce çalışırsınız artık.Zaten 75-77 puanla bile atanıyorsunuz.
Tüketmekten çok üretmek istiyorum ama girişken değilim “Bu sebeple gelecegimi kpss ye bağladım” demişsiniz.Geleceğini kpssye bağlayan bir insanın konusu nasıl atanmak ve işe girmek olamaz?Zevkine mi geleceğinizi Kpssye bağladınız?Hemen evlenip hemen çocuk yapmışsınız.Seçiminizi siz yapmışsınız.Çocuğunuz biraz büyüdüğünde belki çalışır atanırsınız dediğim gibi zor bir puan değil.Konu atanmak degil ki. O sadece bir parçası. İşe girmek ve para kazanmak hiç degil
Evet?Pardon 75-77 puanla atanıyorsunuz derken?
Öyle bi şey hepsi için geçerli değil. Benim branşım 85 üstü ile atanıyor. Ki yıllardır böyle. Azıcık araştırırsanız görürsünüz. Bi yerlerimizi yırtıyoruz atanıcaz diye.
Bölümünüz ne ki?Öyle bi şey hepsi için geçerli değil. Benim branşım 85 üstü ile atanıyor. Ki yıllardır böyle. Azıcık araştırırsanız görürsünüz. Bi yerlerimizi yırtıyoruz atanıcaz diye.
Tüketmekten çok üretmek istiyorum ama girişken değilim “Bu sebeple gelecegimi kpss ye bağladım” demişsiniz.Geleceğini kpssye bağlayan bir insanın konusu nasıl atanmak ve işe girmek olamaz?Zevkine mi geleceğinizi Kpssye bağladınız?Hemen evlenip hemen çocuk yapmışsınız.Seçiminizi siz yapmışsınız.Çocuğunuz biraz büyüdüğünde belki çalışır atanırsınız dediğim gibi zor bir puan değil.
Ben 19 yasinda lise terk olarak evledim 20 de kizim dogdu sonra aradan 2 yil gecti dedim ki biseyler yapmam gerek ve liseyi bitirdim kizim varken hemde. Sonra ogluma hamile kaldim ama azimle hirsla calistim. 2 senemde liseyi bitirmekle gecti kizim 4 yasinda oglum ise henuz 1 yasindaydi. Sonra drama sanatlari fakultesini bitirdim oda 2 yil surdu. Diplomami aldim ve Yaratici drama egitmeni oldum. Simdiki hayalim ise henuz ise baslamadan universite sinavlarina grip moda tasarim bolumu okumak. Oglum 3 yasinda suan ve 5 yasina kadar vaktim var ama sinifina baslayana kadar yani rahat rahat okurum mezun olduktan sonra da ister ogretmenlik yaparim ister stilistlik. Ben gucumu esiminde destegiyle cocuklarimdan aldim.Merhaba
Hepinize saglıklı, hayırlı geceler diliyorum.
Buraya onlarca konu acıyorum ve bana her zaman yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.
Bir aylık bebegi olan taze anneyim. 25 yaşındayım. Üniversite mezunu,öğretmenim. 2018 mezunuyum ama bugune kadar çalışmak için hiçbir şey yapmadım. Kpss de çalışmadım. Mezun oldum ve hemen eşimle evlendik. Ben de ileride olur, yaparım dedim. Evlilik oturmadan bebek istedik, hem de cok istedik. Hamileyken ders çalışırım dedim. Bulantı,evliliğe alışmak vs derken olmadı. Ama ben bu hayatta sadece tüketici olarak yaşamak istemiyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum. Ancak çok girişken biri degilim. Bu sebeple gelecegimi kpss ye bağladım diyebilirim. Çünkü bunun dısında faydalı olmak için ne yapabilirim bilmiyorum gerçekten.
"Konu başlığı ile ilgisi nedir?" diyeceksiniz.
Şimdi ben anne olmanın bu kadar zor gelecegini hiç düşünmemiştim. Bebekle ders bile çalışırım sanmıştım. Her şey bebekten önceki gibi devam eder sanmıştım. Çok şükür bebegim zor bir bebek degil ve de sağlıklı. Allah isteyen herkese hayırlı ise nasip etsin. Sakın bana kızmayın evlat hasreti çekenler, çok büyük bir şükür sebebi, biliyorum.
Ama gece uykularımın bölünmesi, kişisel bakımı geçtim,bazen diş fırçalama için bile vakit kalmaması... Klasik şeyler,biliyorsunuz.Anneler biliyor işte . Bu durum bana agır geldi ve çok sarsıldım.Sanki bundan sonra ömür boyu yorgun ve kendine yetemeyen biri olarak kalacağım gibi hissediyorum . Neredeyse bebegime bile yetemeyecek kadar yorgun hissediyorum . Yarıda kalan hayallerime sonsuza kadar ara vermişim gibi .
Kısacası alışamadım ve çevreme sorduğum zaman, ilerde daha kolay olacak mı, dedigim zaman istisnasız hepsinin daha zor olacagını söylemesi beni iyice umutsuzluğa sürükledi. Sizce birkaç aya her şey daha zor mu olacak? Uykusuzluğa, yorgunluğa alışmayacak mıyım?
Burada böyle konu açan annelere kızardım içten içe. Hem kendi istedi hem şikayet ediyor derdim ama sizleri şimdi anlıyorum. Bu, asla şikayet degil. Evladım saglıklı ya binlerce şükür. Kokusu zaten her şeye yeter. Ama bebekle hayallerime devam edebilir miyim sizce? İleride birkaç aylık olunca daha mı zor olacak her şey?
Lütfen,morale çok ihtiyacım var
Ben 19 yasinda lise terk olarak evledim 20 de kizim dogdu sonra aradan 2 yil gecti dedim ki biseyler yapmam gerek ve liseyi bitirdim kizim varken hemde. Sonra ogluma hamile kaldim ama azimle hirsla calistim. 2 senemde liseyi bitirmekle gecti kizim 4 yasinda oglum ise henuz 1 yasindaydi. Sonra drama sanatlari fakultesini bitirdim oda 2 yil surdu. Diplomami aldim ve Yaratici drama egitmeni oldum. Simdiki hayalim ise henuz ise baslamadan universite sinavlarina grip moda tasarim bolumu okumak. Oglum 3 yasinda suan ve 5 yasina kadar vaktim var ana sinifina baslayana kadar yani rahat rahat okurum mezun olduktan sonra da ister ogretmenlik yaparim ister stilistlik. Ben gucumu esiminde destegiyle cocuklarimdan aldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?