Anne Olmaktan Vazgecme Eşiği

Benim annemle aramda tam 35 yaş var, ben şimdi 35 yaşındayım ve üniversite yıllarımdan beri arkadaş gibiyiz. Siz de olumsuz düşünmeyin bence..bu arada ben de şimdi hamileyim, kendi çocuğumla aramda da 35 yaş olacak :)

Son düzenleme:
kızımla aramda 32 yaş var bazen bende sizin gibi hesaplarım acaba 30 lu yaslarini görecekmiyim ne bileyim evlenirse yaninda olabilecekmiyim vs diye.
ama bizim bir artımız var bence eskiler gibi dışa özel hayata kapalı insanlar degiliz, ilerde cocuklarimizin özel hayati oldugunda normal karşılayacağız aaa ne demek erkek arkadas, ne demek başka şehirde okumak veya başka sehirlere ulkelere tek basina gitmek gibi baskilarimiz olmayacak bence.
evet yaş farkimiz var ama bir çocugu bunaltmadan sıkmadan yetistirebilecek yapıya sahibiz bence

Kimi anne 20 yaşında ölür, kimisi 80 yaşında. Ölümün kimi ne zaman bulacağı belli değilken bu hesaplara girmeye gerek yok.
Artı kimsenin çocuğuna bu tarz sorular sormayın, kimseyi de kınamayın. Belki kadın tedaviyle 20 yıl sonra çocuk sahibi olabildi.
Geç anne oldu diye meraklı tiplerle uğraşmak zorunda mı?

Valla inanılmaz 50 yaşında anneyi öldürüp mezara koymuşlar gözü görmüyormuş da çocuğun ödevlerine yardım edemiyormuş da. Ayol benim annem 66 yaşında. 65 yaşında zorla emekli oldu (yaştan dolayı) okulun en sevilen, en istenilen, en başarılı sınıf öğretmeniydi. Hala yolda durdurur aç"ay keşke bırakmasaydı" diyorlar bana değil 1 çocuk kaç çocuk okuttu.

Annemle aramda 29 yaş var, kardeşimle arası 31 yaş. Kadın bize taş çıkartır. Daha birkaç sene önce italya gezisine çıktık benim peltim çıkarken o geziyordu. Daha 6 ay önce mısır gezisine gitti. Yahu bu 60lı yaşlar ne sanılıyor çok ilginç. İnsanın karakteri, genetiği, bunlar asıl önemli olan. Ben 36 yaşımda doğurdum kızım 1 yaşında. Her şeyine yetişiyorum 20li yaşlarda anne olsaydım asla böyle olmazdım. Aklım bir karış havadaydı. Asıl 25 öncesi çocuk bana çok çok büyük kumar geliyor. Kendi çocuk bir de çocuk bakacak

Bir bitmedi şu yaş eziklemesi gitti. Hadi erkekler yapıyor onu anlıyorum. Yamuk tiplerine, bozuk karakterlerine aklı başında kadın bakmaz, gençken kandırıp kapatması lazım ki üreme, eşe sahip olma şansı olsun. Kadınlar niye bunu yapıyor hiç anlamıyorum.

Hepimizin hayatı aynı düzlemde ilerlemiyor.. Kimisi 70 yaşında hippi olup dünyayı gezerken kimisi 40 yaşında evlere kapanıp yaşlandım diyor. 40 yaşında yeni anne olan insanlar da var.

Neyin geç neyin erken olduğu herkese göre değişir, çok göreceli bir kavram bence. Kardeşimin üniversitede sınıf arkadaşı 76 yaşında bir dedeydi Çocuğunuzla aranızda kaç yaş olursa olsun sizin kendinizi geliştirip çocuğunuza uyum sağlamanızla ilgili bence bu durum. O yüzden kendinizi kötü hissetmeyin.

Bir de şu açıdan bakın çok küçük yaşlarda anne ya da babasını ya da her ikisini birden kaybeden insanlar var her birimizin hikayesi eşsiz. Ne yaşayacağımızı bilemeyiz. Hiçbir şey için geç değil bana göre.

İnsanın ruhu yaşlanmasın gerisi hallolur.
Annem 64 yaşında bekarken gittiğimiz tatilde beni sollamıştı.Şehri didik didik etmiştik,sürekli yoruldun mu diye soruyordum.Bir süre sonra nerdeyse ben ona yetişemedim. =)
Geçen sene eşim,annem,kayinvalidem tatile çıktık.Nemrut dağına mı tırmanmadık,travertenleri mi gezmedik
Bana mısın demedi.Annem grubun en yaşlı üyesi ama hepimizi solladı.Ruhu hala genç,dinamik ve yaşam sevincini kaybetmedi.
İnsanın kendisiyle de alakalı bazı şeyler.
Ben de genç anne değilim.Pişman da değilim.Eşimle cocuktan önce Türkiye'yi dolaştık, maceradan maceraya en güzel,en keyifli zamanlarımızı geçirdik.
Şimdi iyi ki diyorum bundan sonra çocukla biraz daha kısıtlı olacak çünkü. =)
İlerde anne olmadığınız için pişman olma ihtimaliniz çok daha yüksek.

Annemle aramda 20 yas var iyi anlaşirız. En küçük kardeslerimle 37 yas var arasında. Inlarin sorumlulugu daha çok bizde. Sanki torunları gibi davraniyorlar. Ama bu durum bence annemlerin cok cocugu olması yani ilk cocuklarda cok cabalamislar yorulmuslar. En kuçük kardes ilk çocuk olsa farklı olabilirdi bence

Hiç çocuk yapmama istediğiniz hakkında bir şey diyemem saygı duyuyorum düşüncenize yorumlar bi anımı aklıma getirdi. annemle aramda 24 yaş var benim ilkokul zamanında annem çalıstıği icin ananem okula getirir götürürdü sonra bi gün bi çocuk aa annen ne kadar yaşlı dedi bende o benim annem değil ananem demiştim o gün annem işten gelince okula gelmesini arkadaşlarımın annemin genç olduğunu görmesini istemiştim çocuk aklı o an utanmiştım kızmıstim öyle sandıkları için :) şimdi düsünüyorum o zamanlar ananem 50lili yaşlarin basindaydi ve gercekten anane gibi görünüyodu, şimdi annem o yaşlarda ve anane gibi gözükmüyor genc spor yapan dinamik biri kardeşimi 36 yaşında doğurdu ve hicbir zaman onun arkadaslari arasında fark olmadı suan lise gidiyor hala arkadas gibiler her seyi beraber yaparlar :) Yani bu sizinle ilgili artık nesil değişti anneler bilinçli dinamikler

Sevindim

Anneniz

Bazi kadinlar yaşlandim kafalarina giriyor 45-50 oldugu an ve bu az bir kesim degil sanirim. Burada da okuyorum annem yaşli calisamiyor vs yaziyorlar. Ben de soruyorum annenizin yaş kaç diye hep 50-55 yaşinda diyorlar kaç tane denk geldi oyle.
Daha 50 yaşinda insanlar ben yaşliyim diye evde oturup cocugundan para bekler halde.

Bende 25 yaşında anne oldum Allah nasip ederse 2. Çocugumu 30larımda düşünüyorum cünkü kendimi sürekli geliştirmeyi keşfetmeyi seven bi kadınım ve yeni jenerasyon çocuklarıma ben ne kadar ögretirsem bi o kadarda onlardan ögrenmeye açığım. Tek bir pencereden bakmayın olaya kalbinizin sesini dinleyin, bu kadar ince hesaplar yapan bi kadın isterse çokta güzel bir anne olur eminim ki

Annemle aramda 30 yaş var. Kayınvalidem 21 yaşında doğurmuş.
Ama annem çalışma hayatı olan, yurtiçi yurtdışı gezen, sanat müzik gibi alanlarda hobileri olan, sergilere konserlere giden enerjik bir insan. Kayınvalidemse genç de olsa bugün ne yirsin yavrumdan öre sohbet edemediğin biri.
Şimdi size soruyorum, gençlik hangi gençlik. Annemin ruhu da genç görüntüsü de. Siz hangi anneyi tercih ederdiniz?

artık 30 dan sonra doğum yapılıyor genelde zaten 2 çocuğumu da 30 dan önce doğurdum şimdiki aklım olsaydı 30 dan sonra evlilik çocuk toplarına girerdim arkadaşlık durumu da aranızda kuracağınız bağ ile alakalı

Asla katilmiyorum ben de gec dogmus bir cocugum. Babam alzheimer oldu Allah rahmet eylesin cocugum gibi olmustu. Babama elimizden geldigince baktik iyi ki o benim babam olmus. Annem de yasli ve kışlari yanimiza geliyor cok guzel vakit geciriyoruz canlarim onlar benim

Annem 63 yaşında oğlum 10 yaşında. Aralarında muhteşem bir bağ var. Hatta 2 yaşındaki kızım bile anneme anne diyor
Annem oğlumu da büyüttü anne gibi ama kızıma haki kalmadı doğal olarak. Neyse işte tüm şartlar yerindeyse 36 yaş hiçbir şey değil.

Çocuklu olup 41-42 de 3. Veya 4. Ya yapanlar var
Saygı duyuyorum tabi ama Sizin hiç yokmuş yaşa takılmayın 36-37 normal bence

Annemden ileri yaş annesi olurmuş ama kayınvalidem ununu elemiş eleğini asmış modda. İkisi de aynı yaştalar. Annelik kişiye özgü bir şey. Herkesinki farklı. Ama ülke geneline bakarsak 60 yaşında olup mezarı hazırmış gibi davranmayan, canlı, şenşakrak az insan var. 50 için orta yaş diyorsunuz ama ülkemiz için algısı (50 yaşındaki kişilerin kendisinden bile duyarsınız) yaşlı modu açık oluyor. Bu yüzden bizim gibi toplumlarda 35 ve sonrası için anne olmak geç görülüyor.

30 yasimdan sonra evlendim. 33 yasimda ilk cocugumu kucaga aldim. Geri baksam benim hayatimi.göu önünde bulundurursam iyi ki 20li yaslarda anne olmadim diyorum. Hem yalnis baba adayini (yani eş) secerdim. Üstüne bütün iyilesmemis travmalarim ve yaralarim ile annelik yapmak zorunda kalirdim, o da berbat olurdu. Sükür öyle olmadi. Kendi yasimin gayet farkindayim, her gün ölümü hatirliyorum, ama bu yasta anne olduguma pisman olmadim. Cünkü cocuklarimin su anda benim kucagimda kendilerini güvende hissedebilmeleri icin bu gerekli bir sürecti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…