• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmaya Hazır Hissetmiyorum, Yanlış mı Düşünüyorum?

Mumsu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2025
9
5
1
27
Merhaba herkese,
Foruma yeni üye oldum ve öncelikle herkese selam vermek istiyorum.
Sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum. Belki birçoğunuz benim şu anda geçtiğim süreçten yıllar önce geçmiş olabilir.

1 senelik evliyim fakat şu an çocuk sahibi olmak istemiyorum. Kendimi buna hazır hissetmiyorum.
En az 4–5 yıl sonra anne olmayı düşünüyorum. Ancak bu konuda çevremden gelen “artık çocuk yapmalısınız” tarzı baskılar beni zaman zaman strese sokuyor.

Regl düzensizliğim yok, ama rahmimde şekil bozukluğu olduğu tespit edildi. Doktor bunun için denemeden bilemeyiz şekilde farazi konuştu.
Bu durum ilerde çocuk sahibi olma sürecimi etkiler mi diye endişeleniyorum.
Şu an çocuk istemesem de, bir gün anne olmayı istiyorum ve bu konuda şimdiden bilgi sahibi olmak istiyorum.

Benzer süreçlerden geçmiş kişiler varsa, tecrübelerini paylaşabilir misiniz?
Kendimi daha iyi hissetmek ve geleceğim için doğru adımları atmak adına tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden okuyup anlayan herkese teşekkür ederim.

Merhaba herkese,
Sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum. Belki birçoğunuz benim şu anda geçtiğim süreçten yıllar önce geçmiş olabilir.

1 senelik evliyim fakat şu an çocuk sahibi olmak istemiyorum. Kendimi buna hazır hissetmiyorum.
En az 4–5 yıl sonra anne olmayı düşünüyorum. Ancak bu konuda çevremden gelen “artık çocuk yapmalısınız” tarzı baskılar beni zaman zaman strese sokuyor.

Regl düzensizliğim yok, ama rahmimde şekil bozukluğu olduğu tespit edildi. Doktor bunun için denemeden bilemeyiz şekilde farazi konuştu.
Şu an çocuk istemesem de, bir gün anne olmayı istiyorum ve bu konuda şimdiden bilgi sahibi olmak istiyorum.

Kendimi daha iyi hissetmek ve geleceğim için doğru adımları atmak adına tavsiyelerinizi bekliyorum.
Daha 1 sene olmuş hazır olmaman çok normal. İnsanlara sana çocuk gibi özel bir konuda soru sormaları haddini vermemelisin. Ağzının payını verirsen susturursun. İsteyen kendi yapsın

Sadece 1 yıl olmuş, gayet normal hazır olmamak. Etraf dediğin genelde bos konuşan, cahil insanlar hiç takılma geç.
Teşekkür ederim cevabın için, gerçekten insan böyle dönemlerde anlayışlı bir yorum görünce biraz rahatlıyor.

Şu an 27 yaşındayım. Sahiden 4–5 sene sonra çocuk düşünmek çok mu uzun sence

Merhaba herkese,

Çevre ne derse desin sizin hazır olmanız lazım. Emin olunmayan gebeliklerde hem stre fazla oluyor hem de lohusalık zor geçiyor. Evliliğinizin tadını çıkarın.
Rahimde yapısal bir sorun varsa şimdi de sıkıntı olur sonra da. Onun için acele etmenize gerek yok.

Çevre ne derse desin sizin hazır olmanız lazım. Emin olunmayan gebeliklerde hem stre fazla oluyor hem de lohusalık zor geçiyor. Evliliğinizin tadını çıkarın.
Rahimde yapısal bir sorun varsa şimdi de sıkıntı olur sonra da. Onun için acele etmenize gerek yok.
Teşekkür ederim, söylediklerin çok anlamlı.

Hazır hissetmiyorsan yapmamalısın zaten, etraf hep konuşur birinciyi yapınca ikinciyi de yap yalnız kalmasın derler, derler derler yani.
Sen hazır hissettiğinde olursa hem sen hem eşin hem çocuğun mutlu olur diğer türlüsü herkese eziyet.

Yaşınız 27ymiş. Sizin yerinizde olsam 30a kadar çocuk düşünmem. 30dan sonra kadınların metabolizması yavaş yavaş değişiyor. Maalesef bu bir bilimsel gerçek. Ama şimdilik aceleniz yok.

Yaşınız 27ymiş. Sizin yerinizde olsam 30a kadar çocuk düşünmem. 30dan sonra kadınların metabolizması yavaş yavaş değişiyor. Maalesef bu bir bilimsel gerçek. Ama şimdilik aceleniz yok.
32-33 yaş çok mu geç olur? Genelde bu fikrim yüzünden eleştiriliyorum. Daha önce yaşamadığım bir konu olduğu için haklılar mı haksızlar mı bilemiyorum. Benzer süreçlerden geçtiysen ya da yakın çevrende şahit olduysan, gebelik için 32-33 yaş çok yorucu olur mu?

32-33 yaş çok mu geç olur? Genelde bu fikrim yüzünden eleştiriliyorum. Daha önce yaşamadığım bir konu olduğu için haklılar mı haksızlar mı bilemiyorum. Benzer süreçlerden geçtiysen ya da yakın çevrende şahit olduysan, gebelik için 32-33 yaş çok yorucu olur mu?
35inden sonra 3 cocuk doğuran amcamın eşi var, sizin yumurtlama kalitenizle alakalı bir durum. Amh degerlerinize baktırın

32 de evlendim, 33 yaşında anne oldum. Hamileliğim genel anlamda gayet rahat geçti.
Rahim şekil bozukluğu hamileliği etkilemiyor bence, bana da doktorun biri demisti

32 de evlendim, 33 yaşında anne oldum. Hamileliğim genel anlamda gayet rahat geçti.
Rahim şekil bozukluğu hamileliği etkilemiyor bence, bana da doktorun biri demisti
Ne güzel bir örneksin gerçekten... Hayalim tam olarak bu: Evliliğimin eşimle birlikte her anının tadını doya doya çıkarmak. Sonrasında bir çocuk düşünüyorum; aile olmanın huzurunu yaşamak istiyorum. Bir yandan da çok ertelersem sıkıntı olur mu diye korkuyorum ama bence günümüzde 33-34 yaş çocuk sahibi olmak için çok ideal. Bunu hem kendime hem de çevreme kabul ettirmeye çalışıyorum.

Ne güzel bir örneksin gerçekten... Hayalim tam olarak bu: Evliliğimin eşimle birlikte her anının tadını doya doya çıkarmak. Sonrasında bir çocuk düşünüyorum; aile olmanın huzurunu yaşamak istiyorum. Bir yandan da çok ertelersem sıkıntı olur mu diye korkuyorum ama bence günümüzde 33-34 yaş çocuk sahibi olmak için çok ideal. Bunu hem kendime hem de çevreme kabul ettirmeye çalışıyorum.
Başka arkadaşlarda yazmışlar, genel bir kontrolden geç ve yumurta rezervlerine baktır. Yıllık kontrollerini düzenli yaptırdıktan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama her şey Allah'tan tabi ki

Başka arkadaşlarda yazmışlar, genel bir kontrolden geç ve yumurta rezervlerine baktır. Yıllık kontrollerini düzenli yaptırdıktan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama her şey Allah'tan tabi ki
Çok teşekkür ediyorum. Sadece rutin bir kontrol amacıyla gitmiştik; doktor şekil bozukluğu ile ilgili bir durumdan bahsetti. Yumurta rezervlerimle ilgili olarak mutlaka tekrar bir değerlendirme için yeniden başvuracağım

Çok teşekkür ediyorum. Sadece rutin bir kontrol amacıyla gitmiştik; doktor şekil bozukluğu ile ilgili bir durumdan bahsetti. Yumurta rezervlerimle ilgili olarak mutlaka tekrar bir değerlendirme için yeniden başvuracağım
Geçmeyen kansizliktan dolayi üniversitede check up yaptırdığım zaman rahim yamuklugunu söylemişti doktor. Doktorun dediği doğru da olmayabilir bu arada. İhmal etmeyin ama kafaniza da takmayın. Ne zaman hazir hissederseniz o zaman anne olmanız en doğrusu. Diğer türlü anne olup, çocuğunu, hayatını sevmeyen insanlarla dolu ortalık.

28 de evlendim 33 yaşında anne oldum. Son üç seneye yakın çocuk istedik denedik ama olmadı ama o dönemde bunu ne kimseye söyledim ne de eşimle aramızda strese sebep oldu. Hatta doktor yardımına son ana kadar almadım gerçekten hazır hissetmek istedik. Beş yılı dolu dolu geçirdik. Gerçekten hem çocuğa hazır hissettik hem de evliliğimizin oturduğunu hissettim. İyi ki kızım bize gelmek için bu zamanı beklemiş. Yani demem o ki kimseye aldırmayın hatta gerekli kontrolleri yaptırıp çocuk için beklemek istiyorsanız bekleyin. Hem hamilelik hem de lohusalık daha güzel geçiyor o zaman

Geçmeyen kansizliktan dolayi üniversitede check up yaptırdığım zaman rahim yamuklugunu söylemişti doktor. Doktorun dediği doğru da olmayabilir bu arada. İhmal etmeyin ama kafaniza da takmayın. Ne zaman hazir hissederseniz o zaman anne olmanız en doğrusu. Diğer türlü anne olup, çocuğunu, hayatını sevmeyen insanlarla dolu ortalık.
Çok haklısınız

31 ve 34 yaşında hamile kaldım ilki tedaviyle olmuştu. istediğin zaman anne olursun yaşa takılma 💐

Ne güzel, ben de 26 yaşında evlendim. Bu bir yıl benim için adeta bir rüya gibi geçti. Eşimle bu konuyu ciddi ciddi konuştuğumuzda, kendisi 4-5 yıl olmasa da 2-3 yıl bekleme taraftarı olduğunu söylüyor. Tabii ki zaman içinde fikirler değişebilir; 'istersen tekrar konuşuruz' diyerek çok anlayışlı yaklaşıyor. Sizin yaşadığınız tecrübeler benim için gerçekten çok kıymetli. Etrafımda genellikle 20-25 yaş arası genç anneler var ve bu yüzden sizin gibi örnekleri duymak beni hem rahatlatıyor hem de mutlu ediyor

Back
X