- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.701
- 548
- 42
Galiba yazdıklarımı tam okumuyorsunuz. Ben spor yapın,makyaj yapın demedimki. Herkesin kendini iyi hissetmesi için yaptığı şeyler farklıdır. Kocamın manikür yapmasını istemem tabiki ama sporunu yapsın, göbeği olmasın isterim mesela,başka bir kadın belki göbekli erkek seviyordur.Bakın erkeğe yüklediğiniz görev sadece temiz olmak, kişisel temizliğine dikkat etmek. Bu ekstra bir şey değil. Kadın erkek şu devirde her insanın zaten yapması gereken şeyler. Kendine saygı değil bu, gereklilik.
Kadına yüklediğiniz spor yapmak, makyaj yapmak, fit olmak, fönlü saç, manikürlü el (tüm konunun özeti siz dediniz demiyorum).
Ben de diyorum ki bunları kadının görevi olmaktan çıkarın artık. Güzellik algılarınızı değiştirin. Makyajsız da, kilolu da, kısa da, uzun da olsanız karşınızdaki insan sizi seviyor istiyorsa zaten güzel ve seksisiniz.
İnanın gergin değilim. Mutfakta eşimle oturmuş kahve içiyoruz şu an, burada yazılanları okuyorum ona, fikrini soruyorum falan. Gayet relax bir anımdayım anlayacağınız.
İşte bu sebeplerden evliliğin sekteye uğramasını anlamıyorum ben. İyi günde kötü günde demiyor muyuz evlenirken? Yarın öbür gün başımıza bir kaza gelse, kolumuzu bacağımızı kaybetsek, güzelliğimize zeval gelse ne olacak o zaman? Nasıl yürüyecek o evlilik? Yakıtı ne olacak?Olunuyor, edindiğiniz misyonu destekliyorum ama herkes sizin kadar özgüvenli olmayabilir.
Siz duymuyo olabilirsiniz ama bizler belki bir erkek tarafından kadın olduğumuzu hissetmeye ihtiyaç duyuyoruz, kendimizi böyle iyi hissediyoruz.mesela ben eşimin beğenmediği parfümü sıkmam o da ben saçlarını uzun sevmem diye uzamadan kestirir.dediğim gibi dinamik meselesi, sizinki bambaşkaymış mesela.
sokakta bakımsız kilo vs herşeyi salmış saçları bembeyaz dolaşan kadınlar var mesela mutluysa ne güzel ama ben öyle kadın gibi hissetmezdim kendimi dolayısıyla eşim beğense bile mutlu da olmazdım sanırım.dayatma değil ama algı meselesi biraz da.
Mesela bizim bir akrabamız vardı 3.çocuktan sonra göğüsleri sarkmıştı kocası ameliyat olmasını çok istiyordu şaşırmıştım ama şimdi anlayabiliyorum ve o kadının ameliyat olması bana kötü, ezik vs. gelmiyor.
aynı şekilde eşi horlayan bir kadın da kilo vermesi için ve küçük dilini kestirmesi için ameliyata zorluyordu kocasını.
Salt ben ne istersem oyum öyleyimle evlilik bazen sekteye uğrayabiliyor anlatmak istediğim o
Sağlıklı da değil bence...Küçük çocuğu olup seksi kıyafet, seksi oyuncak fln alabilene de helal olsun. Çocuğa uyku ilacı mı veriyorsunuz napıyorsunuz? Bizimki 3 yaşına kadar gece ortası uyanıverdiğinde donumu toplayıp zor yetişiyordum zira. Hadi çocuk anne dedi, seksi gecelik çıkar, pijama giy fln mümkün değil.
Hepimiz çocuktan sonra seviştik de şartlarımız değişince sevişmeler hızlandı, kıyafetler bazen yarım yamalak çıktı.
Tüm ömür seksi bir bomba olarak gezmek gerçekçi değil
Kaç kez söyledim bilmiyorum. Temiz olmak, kokmamak zaten insan olmanın asgari gerekliliklerinden biri.Galiba yazdıklarımı tam okumuyorsunuz. Ben spor yapın,makyaj yapın demedimki. Herkesin kendini iyi hissetmesi için yaptığı şeyler farklıdır. Kocamın manikür yapmasını istemem tabiki ama sporunu yapsın, göbeği olmasın isterim mesela,başka bir kadın belki göbekli erkek seviyordur.
Göğüslerimden memnun değildim eşim istemediği halde yaptırdım mesela. Kendim için yaptırdım ama gece yatarken eşime kötü kokmayayim diye güzel koku sürerim. Cunku pis kokmak istemem. Aman anneyim ben diye kusmuk kokmak istemem yani.
Evet ayık kalmak için kahve içiyoruz.Kahve içmek yaşamsal ihtiyaç mıben yaşamıyorum o zaman :)
Dediklerinize katılmıyorum, bence dediğim gibi öncelik meselesi. Ben boş kalınca direkt duşa girerim mesela, sonra da giyim makyaj. Bu yüzden dedim isteyen yapar diye yarım saatte bitiyor işim, sonra istesem kahve de içerim de pek sevmiyorum :)
Kişisel bakım ile kişisel temizlik nerdeyse aynı şey aslında. İngilizcede de personal care zaten. Ben sadece bu bilgiyi vermeye geldim, gidiyorum.Bu saydıklarıniz bakım değil yalnız, kişisel temizlik
Dünden beri bakım bakım dediğiniz bu muydu?
Bir insan kendini nasıl anlatamazin güzel bir örneği oldunuz.
Ben doğumdan önce de zayıf bir kadın değildim. 38 bedendim. Doğumda 42 beden oldum, emzirirken 44 oldum. Çocuk 2 yaşını geçince diyet spor 42-40 beden arasına döndüm. 38e de sanmıyorum dönebileyim. Sezeryanden kalma bir göbekçik de kaldı, emzirmeden memem de sarktı. Göbeğimde çatlak da oluştu.İşte bu sebeplerden evliliğin sekteye uğramasını anlamıyorum ben. İyi günde kötü günde demiyor muyuz evlenirken? Yarın öbür gün başımıza bir kaza gelse, kolumuzu bacağımızı kaybetsek, güzelliğimize zeval gelse ne olacak o zaman? Nasıl yürüyecek o evlilik? Yakıtı ne olacak?
İnkar etmiyorum ben dış görünüş olarak şanslı bir kadınım. Benim kadar şanslı olmayan bir kadın neden benden 1-0 geride olsun? Neden sürekli toplumsal güzellik algılarına ulaşmak için çaba sarfetsin? Bu algılar kadınları yaralıyor. Gerçekten yaralıyor. Erkekleri kolay kolay değiştiremeyiz bu konuda, ama biz değişelim bari. Biz yıkalım o algıları. O zaman erkekler de değişecek.
Tamam, siz haklısınız, ben haksizimKaç kez söyledim bilmiyorum. Temiz olmak, kokmamak zaten insan olmanın asgari gerekliliklerinden biri.
Benim için takdir edilecek kadın ve ilişki profili budur. Her daim seksi ve güzel olmaya çalışan değil.Ben doğumdan önce de zayıf bir kadın değildim. 38 bedendim. Doğumda 42 beden oldum, emzirirken 44 oldum. Çocuk 2 yaşını geçince diyet spor 42-40 beden arasına döndüm. 38e de sanmıyorum dönebileyim. Sezeryanden kalma bir göbekçik de kaldı, emzirmeden memem de sarktı. Göbeğimde çatlak da oluştu.
Ama hala sevgimiz, ilgimiz aynı. Seks hayatımızda öyle bitti öldü, eşim beğenmiyor arzulamıyor durumunu yaşamadık.
Eşimle 10 senedir beraberiz, o da on sene önceki adam değil zaten. Göbeklendi, saçları beyazladı, yanları açıldı. Değişti. Ben hala seviyorum, seksi bulup arzuluyorum. Aynı kalmasını beklemiyorum. Eşim de bendeki değişimi biliyor sevgisi devam ediyor.
On sene sonra ben yine değişeceğim. Bu sefer kırışacağım o yine sevecek.
Her zaman aynı kalmam mümkün değil.
Estetik ameliyatlar mı olmal zorundayız tüm kadınlar olarak? Uzun süreli her ilişkide kadın da erkek de değişiyor. Bunu bilerek bir yola çıkıyoruz zaten.
Kendimi de hala severim, beğenirim. Özgüvenim 5-6 kiloyla sarsılmayacak kadar yüksek
Pardon ama dayatma bunun neresinde ? Mesajım hep ben böyle mutluyumla gidiyor konu sahibine de herkes kendince kendi savunduğu düşünceyle karşılık vermiş şu forumda kim çıkıp böyle olacaksınız olmak zorunda dedi de siz celallendiniz ? Dediğiniz gibi nasıl mutluysak öyleyiz ve bu kimseyi ilgilendirmezDayatmalarınıza karşı çıkıyorum. Siz kendinizi böyle mutlu hissedebilirsiniz kimseyi ilgilendirmez. Ama kadın dediğin seksi olacak, fit olacak, kendine bakacak dediniz mi orda durun derim. Kadın dediğin nasıl mutluysa öyle olacak.
Dedim ya kadınları bu seksi, güzel, fit, süperkadın, süperanne batağından kurtarmayı misyon edindim.
Ben gerçek anlamda anneliği tatmadığım ve şu an evli olmadığım için çocukla yapılabilir mi bilemiyorum şu an annelik yapıyorum ama çok küçük bir çocuğa değil rahatlığım bundan sanırımKüçük çocuğu olup seksi kıyafet, seksi oyuncak fln alabilene de helal olsun. Çocuğa uyku ilacı mı veriyorsunuz napıyorsunuz? Bizimki 3 yaşına kadar gece ortası uyanıverdiğinde donumu toplayıp zor yetişiyordum zira. Hadi çocuk anne dedi, seksi gecelik çıkar, pijama giy fln mümkün değil.
Hepimiz çocuktan sonra seviştik de şartlarımız değişince sevişmeler hızlandı, kıyafetler bazen yarım yamalak çıktı.
Tüm ömür seksi bir bomba olarak gezmek gerçekçi değil
Ben anlatmıyorum artık, siz de anlatmayın bence.Pardon ama dayatma bunun neresinde ? Mesajım hep ben böyle mutluyumla gidiyor konu sahibine de herkes kendince kendi savunduğu düşünceyle karşılık vermiş şu forumda kim çıkıp böyle olacaksınız olmak zorunda dedi de siz celallendiniz ? Dediğiniz gibi nasıl mutluysak öyleyiz ve bu kimseyi ilgilendirmez
E ondan o zaman.Ben gerçek anlamda anneliği tatmadığım ve şu an evli değilim bu yüzden çocukla yapılabilir yapılabilir mi bilemiyorum şu an annelik yapıyorum ama çok küçük bir çocuğa değil rahatlığım bundan sanırım
Keşke bunları yaşamadan şöyle olmalı böyle olmalı gibi öneriler vermeseniz.Ben gerçek anlamda anneliği tatmadığım ve şu an evli değilim bu yüzden çocukla yapılabilir yapılabilir mi bilemiyorum şu an annelik yapıyorum ama çok küçük bir çocuğa değil rahatlığım bundan sanırım
Hiçbir mesajımda böyle olmalı gibi bir öneri yok zaten kişisel görüşlerim olduğu yazıyor tek bir genellemem var oda kimse hadi olsun bitsin istemez demem ve bunu hala savunuyorum oldu bittiye getirilen bir şeyi bence kimse istemez görev gibi hadi yapalım gibi iki taraf da arzulandığını özel olduğunu bilmek ister benceKeşke bunları yaşamadan şöyle olmalı böyle olmalı gibi öneriler vermeseniz.
Çünkü dediğiniz gibi olmuyor, olamıyor.
Karın gerdirme operasyonlarının son birkaç yılda oldukça arttığı ile ilgili bir haber okumuştum.Benim için takdir edilecek kadın ve ilişki profili budur. Her daim seksi ve güzel olmaya çalışan değil.
Gerçekten kendi için isteyen de aslında gerçekten kendi için istemiyor. Dayatılan toplumsal güzellik algıları beyinlerini ele geçirdiği için istiyor. Güzel olmalıyım, fit olmalıyım, seksi olmalıyım algısı yüzünden istiyor.Karın gerdirme operasyonlarının son birkaç yılda oldukça arttığı ile ilgili bir haber okumuştum.
Bunun sebebide çoğunlukla, burada da gördüğümüz rekabet anlayışında olan kadınlar bence.
Ve kadını fizikten öteye görmeyen erkekler. Baba olmaya gelince tamam deyip onun kadının vücudunda ki etkisine tahammül edememek. Ben kadınların sırf bu algıya uymak eşinin gönlünü yapmak için bıçak altına yatmasınıda üzücü buluyorum. Gerçekten kendi için isteyenler ayrı tabi.
Erkeğin bakımı denilen şey o kadarda basit ki kadınınkilerin yanında. En fazlası spor ötesi yok. Kadınlar da uğraşsın dursun,memem, göbeğim kalcam.
Daha yeni hamileliğini öğrenmiş bir kadının bu endişelere düşmesinin sebebi de bu.
Bunca libidoya sevgiliniz yok mu yaniBeni bir önceki mesajda alakasız alıntıladığınız için şimdi ben sizi alıntılıyorum bunun kocayla alakası ne ? Bence sizin bilinç altınızda ciddi sıkıntılar var 17 yaşımdan itibaren çöp atmaya dahi makyajsız çıkmadığım için defalarca ailem beni doktora götürdü ( okuyan küçük kardeşlerim varsa doğruluğunu asla savunmuyorum) o zaman kocam yoktu mesela ? ben öğrenciyken cebimde beş kuruş yokken youtube dan video izleyerek spor yapardım kocam yoktu mesela ? İç çamaşırlarımı ilk annem gördüğünde ufak çaplı bir kriz geçirmişti çünkü ona göre kocam yoktu bunları kime giyiyordum o zaman da param ve kocam yoktu ama garsonluk yapa yapa almıştım , üniversiteden beri otobüslerde hosteslik yapa yapa sürüne sürüne diyebiliriz bütün kişisel ihtiyaçlarımı karşılardım ve o yaşlardan beri saten geceliklere sabahlıklara özellikle bayılırdım kendimi mutlu hissettirirdi e koskoca yurtta onları da bir kocaya giymiyordum ya da bir kocaya giymek için mi o kadar uğraşıp aldım ? Benim en önemli görevim kendimi sevmek kendime sexi görünmek önce kendimi beğenmek ve ben sarkmış kilolu vücut beğenmiyorum bir gün bile geçse yıkanmamış saç fırçalanmamış diş yumuşak ve özellikle vanilya ya da hindistan cevizi kokusu gelmeyen ten beğenmiyorum bunlar benim beğenilerimle alakalı sizi aydınlatacaksa eşim veya sevgilim fark etmez cinsel hayata önem veriyorum yataktaki bakımıma dikkat ediyorum dolabımda en az 4 çift jartiyerim var bol hiçbir ev kıyafetim yok en salaş ev kıyafetim tayttır ama bilin bakalım neyim yok kocam ? Yani bunlar yine bir koca için değil kendim için ve en önemlisi ben o yere göğe sığdıramadıkları kocayı sırf mutsuz olduğumu hissettiğim için boşadım çünkü bana göre benden önemli olan hiçbir şey bu hayatta yok ve ben o aynaya baktığımda her sabah dinç vücudu güzel birini görmek istiyorum konu sahibi sormuş bende genel olarak yorumumu yazdım peki merak ediyorum sizi karın ağrınız ne ki benden bir sonraki üye bile herkese saldırdığınızı söylediğine göre ciddi sıkıntılarınız olmalı ?
Çocuğunuz kücükse her an uyanabilir diye düşünebiliyorsunuz, en olmadik bir anda başlayan ağlama sesiyle bitebiliyor herşey. Hatta bazen çocukların uyanma saati yakın diye düşüncede bırakıyorsun gibi gibi, daha da yazmayayımHiçbir mesajımda böyle olmalı gibi bir öneri yok zaten kişisel görüşlerim olduğu yazıyor tek bir genellemem var oda kimse hadi olsun bitsin istemez demem ve bunu hala savunuyorum oldu bittiye getirilen bir şeyi bence kimse istemez görev gibi hadi yapalım gibi iki taraf da arzulandığını özel olduğunu bilmek ister bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?