bekar ve kendine dikkat eden kendini bakımlı görmeyi seven bir kadın olarak ben de söylediklerinize tamamen katılıyorum. her insanın tercihi hayata bakış açısı farklı. fakat kendine özen göstermeyi seven her kadını "erkekler için yapıyorlar" diye yaftalamak da ayrı bir duygusal şiddet benim açımdan. bu aynı demek ki etek giydi teşhir ediyor, makyaj yapmış erkekler baksın istiyor ile aynı. ben evde çalışmam gerektiği zamanlarda hiç evden çıkmayacak olsam bile kişisel bakımım olmadığında -makyaj kastetmiyorum- o gün kendimi depresif hissediyorum, çünkü aynada kendimi gören benim, bir erkek beni görmüyor. şu konuda haklılar evet içinde yaşadığımız dünya kadına çok büyük standartlar yüklüyor, bunlarla hepimiz dönem dönem savaşıyoruz ben de 20li yaşlarımın başında savaştım. fakat bugün 33 yaşında bir kadın olarak kendime alışveriş yaparken bir saniye aklımdan "bunu erkekler beğenir mi" geçmiyor, ben kendimi içinde iyi hissediyor muyum beğeniyor muyum? olay bu. ama bu konu altında iş öyle bir noktaya döndü ki kendini iyi hissetmek için, aynada baktığında psikolojik olarak salmış görünmeyi sevmediğinden "istediği gibi" olmaya çabalayan her kadın "erkek sisteminin kölesi". bu bakış açısı çok yanlış.Beni bir önceki mesajda alakasız alıntıladığınız için şimdi ben sizi alıntılıyorum bunun kocayla alakası ne ? Bence sizin bilinç altınızda ciddi sıkıntılar var 17 yaşımdan itibaren çöp atmaya dahi makyajsız çıkmadığım için defalarca ailem beni doktora götürdü ( okuyan küçük kardeşlerim varsa doğruluğunu asla savunmuyorum) o zaman kocam yoktu mesela ? ben öğrenciyken cebimde beş kuruş yokken youtube dan video izleyerek spor yapardım kocam yoktu mesela ? İç çamaşırlarımı ilk annem gördüğünde ufak çaplı bir kriz geçirmişti çünkü ona göre kocam yoktu bunları kime giyiyordum o zaman da param ve kocam yoktu ama garsonluk yapa yapa almıştım , üniversiteden beri otobüslerde hosteslik yapa yapa sürüne sürüne diyebiliriz bütün kişisel ihtiyaçlarımı karşılardım ve o yaşlardan beri saten geceliklere sabahlıklara özellikle bayılırdım kendimi mutlu hissettirirdi e koskoca yurtta onları da bir kocaya giymiyordum ya da bir kocaya giymek için mi o kadar uğraşıp aldım ? Benim en önemli görevim kendimi sevmek kendime sexi görünmek önce kendimi beğenmek ve ben sarkmış kilolu vücut beğenmiyorum bir gün bile geçse yıkanmamış saç fırçalanmamış diş yumuşak ve özellikle vanilya ya da hindistan cevizi kokusu gelmeyen ten beğenmiyorum bunlar benim beğenilerimle alakalı sizi aydınlatacaksa eşim veya sevgilim fark etmez cinsel hayata önem veriyorum yataktaki bakımıma dikkat ediyorum dolabımda en az 4 çift jartiyerim var bol hiçbir ev kıyafetim yok en salaş ev kıyafetim tayttır ama bilin bakalım neyim yok kocam ? Yani bunlar yine bir koca için değil kendim için ve en önemlisi ben o yere göğe sığdıramadıkları kocayı sırf mutsuz olduğumu hissettiğim için boşadım çünkü bana göre benden önemli olan hiçbir şey bu hayatta yok ve ben o aynaya baktığımda her sabah dinç vücudu güzel birini görmek istiyorum konu sahibi sormuş bende genel olarak yorumumu yazdım peki merak ediyorum sizi karın ağrınız ne ki benden bir sonraki üye bile herkese saldırdığınızı söylediğine göre ciddi sıkıntılarınız olmalı ?
Beni bir önceki mesajda alakasız alıntıladığınız için şimdi ben sizi alıntılıyorum bunun kocayla alakası ne ? Bence sizin bilinç altınızda ciddi sıkıntılar var 17 yaşımdan itibaren çöp atmaya dahi makyajsız çıkmadığım için defalarca ailem beni doktora götürdü ( okuyan küçük kardeşlerim varsa doğruluğunu asla savunmuyorum) o zaman kocam yoktu mesela ? ben öğrenciyken cebimde beş kuruş yokken youtube dan video izleyerek spor yapardım kocam yoktu mesela ? İç çamaşırlarımı ilk annem gördüğünde ufak çaplı bir kriz geçirmişti çünkü ona göre kocam yoktu bunları kime giyiyordum o zaman da param ve kocam yoktu ama garsonluk yapa yapa almıştım , üniversiteden beri otobüslerde hosteslik yapa yapa sürüne sürüne diyebiliriz bütün kişisel ihtiyaçlarımı karşılardım ve o yaşlardan beri saten geceliklere sabahlıklara özellikle bayılırdım kendimi mutlu hissettirirdi e koskoca yurtta onları da bir kocaya giymiyordum ya da bir kocaya giymek için mi o kadar uğraşıp aldım ? Benim en önemli görevim kendimi sevmek kendime sexi görünmek önce kendimi beğenmek ve ben sarkmış kilolu vücut beğenmiyorum bir gün bile geçse yıkanmamış saç fırçalanmamış diş yumuşak ve özellikle vanilya ya da hindistan cevizi kokusu gelmeyen ten beğenmiyorum bunlar benim beğenilerimle alakalı sizi aydınlatacaksa eşim veya sevgilim fark etmez cinsel hayata önem veriyorum yataktaki bakımıma dikkat ediyorum dolabımda en az 4 çift jartiyerim var bol hiçbir ev kıyafetim yok en salaş ev kıyafetim tayttır ama bilin bakalım neyim yok kocam ? Yani bunlar yine bir koca için değil kendim için ve en önemlisi ben o yere göğe sığdıramadıkları kocayı sırf mutsuz olduğumu hissettiğim için boşadım çünkü bana göre benden önemli olan hiçbir şey bu hayatta yok ve ben o aynaya baktığımda her sabah dinç vücudu güzel birini görmek istiyorum konu sahibi sormuş bende genel olarak yorumumu yazdım peki merak ediyorum sizi karın ağrınız ne ki benden bir sonraki üye bile herkese saldırdığınızı söylediğine göre ciddi sıkıntılarınız olmalı ?
bu konuda yazan başka üyelerin görüşlerine "dayatma" diyorsunuz fakat ben sizin "misyon edindim, görev edindim gözünü açacağım" cümlelerinizi bir kadın olarak "dayatma" olarak algılıyorum. çok sivri cümleler kuruyorsunuz, kendi görüşünüzün bu kadar %100 olması gereken olduğuna o kadar inanıyorsunuz ki farklı görüşte olanları "kurtarmayı" görev edinmişsiniz. sizin bu konuda nasıl bir yetkinliğiniz var ki diğer kadınları kurtaracaksınız pek anlayamadım. burası naçizane hepimizin kişisel görüşlerini sunduğumuz bir yer "ben misyon edindim" demek asıl dayatma bence.Kocayla alakası yok ki. Kadının kadına yüklediği misyona kızıyorum ben. Anne olsan da sporuna devam edeceksin, göbeğin memen sarkmayacak her daim kocana seksi görüneceksin dayatmasını reddediyorum. Bir kadının en önemli görevi kocasına seksi görünmek değildir. Bunu söyleyen -sizin konunuzda ya da başka konularda- gördüğüm her mesaja karşı durmayı görev edinmişimdir belki. Tek bir kadını bu bataklıktan kurtarmak, gözünü açmak kârdır benim için.
Yok Valla ben hafif değil baya kırmızı ruj bile sürüyorumCidden bos kalinca evde makyaj yapacak kadar seviyor musunuz bu hayatiNe kadar sacma gelse de takdir etmisimdir su evde bile makyaj (hafif bir makyaj yapiyorum klasik mottodur ) yapanlari.
%100 az olmuş. Üzülüyorum napayım. Kadının kadına yaptığına, kadının kendini soktuğu cendereye üzülüyorum. Sizleri değil, bu girdaba kapılıp giden, kendini mecbur hisseden, bunları yapmazsa özgüvensiz olacağına, kocasının aldatacağına falan inanan kadınları kazanmaya çalışıyorum.bu konuda yazan başka üyelerin görüşlerine "dayatma" diyorsunuz fakat ben sizin "misyon edindim, görev edindim gözünü açacağım" cümlelerinizi bir kadın olarak "dayatma" olarak algılıyorum. çok sivri cümleler kuruyorsunuz, kendi görüşünüzün bu kadar %100 olması gereken olduğuna o kadar inanıyorsunuz ki farklı görüşte olanları "kurtarmayı" görev edinmişsiniz. sizin bu konuda nasıl bir yetkinliğiniz var ki diğer kadınları kurtaracaksınız pek anlayamadım. burası naçizane hepimizin kişisel görüşlerini sunduğumuz bir yer "ben misyon edindim" demek asıl dayatma bence.
Son bir senedir tık yokBunca libidoya sevgiliniz yok mu yani
Bu kadarını bile okuyunca sabır dilerim yaşayanlara çocuk çok güzel bir şey ama bu işler gerçekten sabır işi bu arada sadece cinsellik açısından söylemedimÇocuğunuz kücükse her an uyanabilir diye düşünebiliyorsunuz, en olmadik bir anda başlayan ağlama sesiyle bitebiliyor herşey. Hatta bazen çocukların uyanma saati yakın diye düşüncede bırakıyorsun gibi gibi, daha da yazmayayım
Seksi kıyafet, gecelik, küçük oyunlar zor ihtimaller özellikle ilk 2-3 yıl, uyku sorunu olmayan, akşam yatıp sabah kalkan mucizevi bir bebek değilse çocuğunuz. Bunları da yaşamadan bilmeniz zor tabi.
Ya anlamadığınız bu işte. Dayatma yok, hatta benim kocam hiç sevmez öyle süslü puslu şeyleri, fazla makyaj yapsam dik dik bakar ama ben seviyorum. Hatta kocamın beni aldatmasıni falanda öyle takacak bir yapım yok. Yazmayacaktim size ama dayanamadım. Kafanızda birşeye inanmissinız çok önyargılısiniz.%100 az olmuş. Üzülüyorum napayım. Kadının kadına yaptığına, kadının kendini soktuğu cendereye üzülüyorum. Sizleri değil, bu girdaba kapılıp giden, kendini mecbur hisseden, bunları yapmazsa özgüvensiz olacağına, kocasının aldatacağına falan inanan kadınları kazanmaya çalışıyorum.
kendi çapınızda dalga geçtiğinizi falan sandıysanız sizi tebrik edeyim de havada kalmasın evet götürdüler çünkü sadece bunla kalmıyordum o en uç örnekti ve bunun için tedavi gördüm çeşitli takıntılarım vardı güzellik ve temiz olmakla ilgili ellerimin üstü sıvı sabunla yıkamaktan yara doluydu gece uyumadan saçlarımı düzleştirir öyle yatardım düz değilse uyuyamazdım hayatta daha sayabileceğim çok örnek var ama bunlarla eğlenebilirsiniz size yeteceğine eminim zira basit bir nemlendirici kokusu tercihi bile size şehveti çağrıştırdığına buna yorarak dalga geçebildiğinize göre benden daha sıkıntılı bir tipsinizDoktora ne dediler? Çöp atmaya giderken makyaj yapıyor mu? Doktor ne dedi? Kafalarına highlighter mı fırlattı? Konunun okuyan küçük kardeşlerle ne ilgisi var? Okuyan küçük kardeşler olunca çöp atmaya makyajlı gitmek doğru değil mi?
Beynim ağırıyor, kafam çok karıştı. Yumuşak tende vanilya kokusu kısmını kısık sesle söyleyince uuuu hareketlenmeler coşmalar oluyor.
bekar ve kendine dikkat eden kendini bakımlı görmeyi seven bir kadın olarak ben de söylediklerinize tamamen katılıyorum. her insanın tercihi hayata bakış açısı farklı. fakat kendine özen göstermeyi seven her kadını "erkekler için yapıyorlar" diye yaftalamak da ayrı bir duygusal şiddet benim açımdan. bu aynı demek ki etek giydi teşhir ediyor, makyaj yapmış erkekler baksın istiyor ile aynı. ben evde çalışmam gerektiği zamanlarda hiç evden çıkmayacak olsam bile kişisel bakımım olmadığında -makyaj kastetmiyorum- o gün kendimi depresif hissediyorum, çünkü aynada kendimi gören benim, bir erkek beni görmüyor. şu konuda haklılar evet içinde yaşadığımız dünya kadına çok büyük standartlar yüklüyor, bunlarla hepimiz dönem dönem savaşıyoruz ben de 20li yaşlarımın başında savaştım. fakat bugün 33 yaşında bir kadın olarak kendime alışveriş yaparken bir saniye aklımdan "bunu erkekler beğenir mi" geçmiyor, ben kendimi içinde iyi hissediyor muyum beğeniyor muyum? olay bu. ama bu konu altında iş öyle bir noktaya döndü ki kendini iyi hissetmek için, aynada baktığında psikolojik olarak salmış görünmeyi sevmediğinden "istediği gibi" olmaya çabalayan her kadın "erkek sisteminin kölesi". bu bakış açısı çok yanlış.
Siz öyle değilseniz niye bu kadar alınıp içselleştirdiniz durumu? Sözüm size, sizin gibilere ya da banu alkan stilinde gezenlere değil ki.Ya anlamadığınız bu işte. Dayatma yok, hatta benim kocam hiç sevmez öyle süslü puslu şeyleri, fazla makyaj yapsam dik dik bakar ama ben seviyorum. Hatta kocamın beni aldatmasıni falanda öyle takacak bir yapım yok. Yazmayacaktim size ama dayanamadım. Kafanızda birşeye inanmissinız çok önyargılısiniz.
Bakın erkeğe yüklediğiniz görev sadece temiz olmak, kişisel temizliğine dikkat etmek. Bu ekstra bir şey değil. Kadın erkek şu devirde her insanın zaten yapması gereken şeyler. Kendine saygı değil bu, gereklilik.
Kadına yüklediğiniz spor yapmak, makyaj yapmak, fit olmak, fönlü saç, manikürlü el (tüm konunun özeti siz dediniz demiyorum).
Ben de diyorum ki bunları kadının görevi olmaktan çıkarın artık. Güzellik algılarınızı değiştirin. Makyajsız da, kilolu da, kısa da, uzun da olsanız karşınızdaki insan sizi seviyor istiyorsa zaten güzel ve seksisiniz.
İnanın gergin değilim. Mutfakta eşimle oturmuş kahve içiyoruz şu an, burada yazılanları okuyorum ona, fikrini soruyorum falan. Gayet relax bir anımdayım anlayacağınız.
Oğlym uyudu.
Buradakilere uydum şu an jartiyerle nohut yemeği yapıyorum, aşırı iyi hissediyorum.
ya da şöyle soralım doğada avcı erkek iken yani süslü vücuda sahip olan, insanlarda neden süslü, bakımlı, kabul gören vücut kadını iyi hissettiriyor
Benim hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bir fikrim var :) Ya da belki vardır ama haberim yok.
Dediğiniz gibi, doğaya baktığımızda rekabet hep erkekler arasında. Bu rekabet için kiminin tüyleri parlak, kiminin yeleleri var, kimi kuşlar süslü taşlar toplar dişilerine, kimi balıklar parlak taşlarla yuva yaparlar. Amaç hep dişiyi etkilemek. Çünkü dişiler süslü, parlak ve güzel renkli ve erkeği güçlü, başarılı gösteren şeyleri severler.
Biz insanlar ise zekamız ve alet kullanabilme kabiliyetimizle istediklerimizi elde edebiliyoruz. Saçımızı boyayabiliyor, makyaj yapabiliyor, rengarenk ojeler sürebiliyor, istediğimiz takıyı alıp takabiliyoruz. Ama hayvanlar bunu yapamıyorlar.
Yani bence dişi tavus kuşunun elinden gelse erkeğin totosundaki tüyleri yolup kendisine takardı
Anlıyorum tabiki benimde kilo korkum var iki tane normal dogum yaptim bir sarkmam olmadi birinde 9 kilo birinde 7 kilo aldım cunku dikkat ettim kilo almadigim icin catlagimda olmadi her istediğimi yemedim cunku suan gobegimde yok çünkü sut olsun diye başkalarını dinleyip tatlıya sarilmadim doktorun dediğini dinleyip normal beslenip suyumu cok ictim aksine dahada zayıfladım ama ben kendimi boyle görmek istediğim icin dikkat ettim esim ya beğenemezse diye düşünmedim ben ikimizin çocuğunu taşıdım sonucta elbette 9 ay değişiklik yaşadım ama bu dönemlerde uzaklasmadi benden bence bu tek bi görüşe bağlı değil bazıları esini kilo aldı diye bazilarida karnında canlı var diye yaklaşmıyor nerden bakarsan bak sacma işlerBeni böyle düşündüren ekşi sözlükte denk geldiğim bi başlık oldu.
Bunun gibi bikaç tane daha var.bazı erkekler o kadar hayvan ki neler yazmışlar kadın artık anne olunca kadın gibi gelmiyor vs.evlenip çocuk doğurduktan sonra çirkinleşen kadın
sen hobi olarak bir doğur, sabahtan akşama bebek emzir. ondan sonra gel yeniden konuşalım.eksisozluk.com
Sonra bir de bebek sahibi bi arkadaşımın söyledikleri oldu, anne olunca cinsel organ sarkıyor ya da karın da kesi iziyle yaşıyosun çatlaklar oluyor heryerinde göğüslerin sarkıyor kilo alıyorsun vs.kendini beğenmemen çok normal yani doğum sonrası demişti.
İşte hamile kalınca mutluluğuma ister istemez bunları duymak biraz gölge düşürdü.
Yine de en önemlisi sağlıklı bi bebeğimin olması tabi ki sürekli bunu tekrarlıyorum ama gel gitlerimi anlamışsınızdır. hepimiz kadınız ve benzer hisler taşıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?