Anne olunca çekicilik yok mu oluyor

bekar ve kendine dikkat eden kendini bakımlı görmeyi seven bir kadın olarak ben de söylediklerinize tamamen katılıyorum. her insanın tercihi hayata bakış açısı farklı. fakat kendine özen göstermeyi seven her kadını "erkekler için yapıyorlar" diye yaftalamak da ayrı bir duygusal şiddet benim açımdan. bu aynı demek ki etek giydi teşhir ediyor, makyaj yapmış erkekler baksın istiyor ile aynı. ben evde çalışmam gerektiği zamanlarda hiç evden çıkmayacak olsam bile kişisel bakımım olmadığında -makyaj kastetmiyorum- o gün kendimi depresif hissediyorum, çünkü aynada kendimi gören benim, bir erkek beni görmüyor. şu konuda haklılar evet içinde yaşadığımız dünya kadına çok büyük standartlar yüklüyor, bunlarla hepimiz dönem dönem savaşıyoruz ben de 20li yaşlarımın başında savaştım. fakat bugün 33 yaşında bir kadın olarak kendime alışveriş yaparken bir saniye aklımdan "bunu erkekler beğenir mi" geçmiyor, ben kendimi içinde iyi hissediyor muyum beğeniyor muyum? olay bu. ama bu konu altında iş öyle bir noktaya döndü ki kendini iyi hissetmek için, aynada baktığında psikolojik olarak salmış görünmeyi sevmediğinden "istediği gibi" olmaya çabalayan her kadın "erkek sisteminin kölesi". bu bakış açısı çok yanlış.

Doktora ne dediler? Çöp atmaya giderken makyaj yapıyor mu? Doktor ne dedi? Kafalarına highlighter mı fırlattı? Konunun okuyan küçük kardeşlerle ne ilgisi var? Okuyan küçük kardeşler olunca çöp atmaya makyajlı gitmek doğru değil mi?

Beynim ağırıyor, kafam çok karıştı. Yumuşak tende vanilya kokusu kısmını kısık sesle söyleyince uuuu hareketlenmeler coşmalar oluyor.

bu konuda yazan başka üyelerin görüşlerine "dayatma" diyorsunuz fakat ben sizin "misyon edindim, görev edindim gözünü açacağım" cümlelerinizi bir kadın olarak "dayatma" olarak algılıyorum. çok sivri cümleler kuruyorsunuz, kendi görüşünüzün bu kadar %100 olması gereken olduğuna o kadar inanıyorsunuz ki farklı görüşte olanları "kurtarmayı" görev edinmişsiniz. sizin bu konuda nasıl bir yetkinliğiniz var ki diğer kadınları kurtaracaksınız pek anlayamadım. burası naçizane hepimizin kişisel görüşlerini sunduğumuz bir yer "ben misyon edindim" demek asıl dayatma bence.

Cidden bos kalinca evde makyaj yapacak kadar seviyor musunuz bu hayati Ne kadar sacma gelse de takdir etmisimdir su evde bile makyaj (hafif bir makyaj yapiyorum klasik mottodur ) yapanlari.
Yok Valla ben hafif değil baya kırmızı ruj bile sürüyorum diyorum ya tamamen zevk alma meselesi. Hobi gibi görüyorum, iyi hissettiriyor.

%100 az olmuş. Üzülüyorum napayım. Kadının kadına yaptığına, kadının kendini soktuğu cendereye üzülüyorum. Sizleri değil, bu girdaba kapılıp giden, kendini mecbur hisseden, bunları yapmazsa özgüvensiz olacağına, kocasının aldatacağına falan inanan kadınları kazanmaya çalışıyorum.

aslında sihirli cümleyi yukarıdaki farklı yorumlarda iki arkadaş yazmış

"iyi hissetmek"

bu iyi hissetmek de öğrenilen bir şey mi acaba

doğamız iyi hissetmeyi ne ile özdeşleştiriyor

dişisine hoş görünmek için kuyruğunu açan tavus kuşu da iyi hissediyor mu

ya da yelelerini savuran aslan

ya da şöyle soralım doğada avcı erkek iken yani süslü vücuda sahip olan, insanlarda neden süslü, bakımlı, kabul gören vücut kadını iyi hissettiriyor

mesela ben kendimi kırmızı rujlu iken ya da seksi kıyafetle iyi hissediyorum diyen kişiye bir sözüm yok ama neden o kendini öyle iyi hissediyor

ruj insan hayatına girmeden önce insanlar nasıl iyi hissediyordu ya da babaannem ucu dantelli paçalı donu ile kendini ne zaman iyi hissediyordu (dantelli paçalı donlarını da gözlerimle gördüm)

acaba dantelli paçalı don giydiğinde iyi hissedeceğini öğretmiş miydi toplum, kültür,

babaanneme jartiyer seksi desek kabul eder miydi ya biz paçalı ucu dantelli donları seksi bulur muyuz

konudan da bağımsız oldu ama cidden bu konuyu merak ediyorum, uzmanı olan arkadaşlar varsa makale vs önerirlerse okurum

Son düzenleme:
Bu kadarını bile okuyunca sabır dilerim yaşayanlara çocuk çok güzel bir şey ama bu işler gerçekten sabır işi bu arada sadece cinsellik açısından söylemedim

Ya anlamadığınız bu işte. Dayatma yok, hatta benim kocam hiç sevmez öyle süslü puslu şeyleri, fazla makyaj yapsam dik dik bakar ama ben seviyorum. Hatta kocamın beni aldatmasıni falanda öyle takacak bir yapım yok. Yazmayacaktim size ama dayanamadım. Kafanızda birşeye inanmissinız çok önyargılısiniz.

kendi çapınızda dalga geçtiğinizi falan sandıysanız sizi tebrik edeyim de havada kalmasın evet götürdüler çünkü sadece bunla kalmıyordum o en uç örnekti ve bunun için tedavi gördüm çeşitli takıntılarım vardı güzellik ve temiz olmakla ilgili ellerimin üstü sıvı sabunla yıkamaktan yara doluydu gece uyumadan saçlarımı düzleştirir öyle yatardım düz değilse uyuyamazdım hayatta daha sayabileceğim çok örnek var ama bunlarla eğlenebilirsiniz size yeteceğine eminim zira basit bir nemlendirici kokusu tercihi bile size şehveti çağrıştırdığına buna yorarak dalga geçebildiğinize göre benden daha sıkıntılı bir tipsiniz

Burada kimse "kendinize bakmayın, salın gitsin, hayat böyle daha güzel" demiyor ki.
Siz yazdığınız şeyleri kendi isteğinizle, kendiniz için yapıyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Önemsediğiniz kişi kendinizsiniz çünkü.
Ama konu sahibinin ilk mesajlarını okursanız kadınlar arası rekabetten, kocasıyla dışarıya çıktığında kocasının göreceği en güzel kadın olmaktan, 3 yıllık evlilikte bir gün bile fönsüz gezmemekten falan bahsediyor. Yaptığı şeyleri kendisi için değil, kendi deyimiyle "rekabet" için yapıyor. Ama ne çelişkidir ki eşi parfüm sıkmasına bile izin vermeyen bir adam.
Sonuç olarak kendisini iyi hissediyor olabilir ama iyi hissetmesinin sebebi kendisini sevmesi ya da kendisini öyle sevmesi değil; fönlü saçla kocasının onu daha çok sevme ihtimali.
Bu bir özgüven problemi bence ve "erkek sistemin" en sevdiği şeydir özgüvensiz kadınlar.

Siz öyle değilseniz niye bu kadar alınıp içselleştirdiniz durumu? Sözüm size, sizin gibilere ya da banu alkan stilinde gezenlere değil ki.

Bakın tekrar, açık ve bilale anlatır gibi anlatıyorum. Derdim burada yazılanları okuduğunda üzülecek, kendini yetersiz, eksik hissedecek, yorgunluktan geberirken kalkıp makyaj, spor yapmaya çalışacak, burdaki sözlerden etkilenip bunları yapmazsa evliliğinin yolunda gitmeyeceğini, kocasının ilgisiz kalacağını düşünecek insanlar. Derdim siz değilsiniz.

Ay ben artik su konuda bunlar kadinin gorevidir gorusune bile hak verecegim neredeyse,

tek dilegim

bari hasta olan, yeni dogum yapmis olan, lohusalikta uykusuzlukla mucadele eden kadini bari rahat biraksinlar ya.

Lohusa bir kadina kendini salmayacaksin demesek yetecek.
Salsin ya, 40 gun bari o da salsin kendini.

İlk sayfadan sonrasını okumadım ama bu kadar mesaj yazıldığında göre konu yine erkeklerin kadın üstünde baskısı olmasıncıların kadınlar üstünde baskı kurmasına evrilmiş demektir.

Bazı kadınlar istiyor ki kendi dünyaları, kendi zihniyetleri neyse başkasına da onu empoze etsinler, yok öyle bir dünya. Bu tip gestapo kadınların kadınlara yaptığı baskıyı erkekler yapmıyor. Bakımlı diye kadınları dövecekler neredeyse.

Feminazi neymiş görün.

1 yaş atağında olan bebemle şuan size sesleniyorum 1 dk odasında yanlız bırakıp wc ye gittim . Geri döndüğüm zaman çocuk koltuğunu camın önündeki peteğe ittirip üzerine oradan da peteğin üzerine çıkmış Camdan tutmuş etrafa bakıyordu . Sabahta anlamsızca kendini yerden yere attı 2 odanın perdesini yıkayıp astım bu dertte bu demek oluyor ki bugün çekici olamayacağım

ya da şöyle soralım doğada avcı erkek iken yani süslü vücuda sahip olan, insanlarda neden süslü, bakımlı, kabul gören vücut kadını iyi hissettiriyor

Benim hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bir fikrim var :) Ya da belki vardır ama haberim yok.
Dediğiniz gibi, doğaya baktığımızda rekabet hep erkekler arasında. Bu rekabet için kiminin tüyleri parlak, kiminin yeleleri var, kimi kuşlar süslü taşlar toplar dişilerine, kimi balıklar parlak taşlarla yuva yaparlar. Amaç hep dişiyi etkilemek. Çünkü dişiler süslü, parlak ve güzel renkli ve erkeği güçlü, başarılı gösteren şeyleri severler.

Biz insanlar ise zekamız ve alet kullanabilme kabiliyetimizle istediklerimizi elde edebiliyoruz. Saçımızı boyayabiliyor, makyaj yapabiliyor, rengarenk ojeler sürebiliyor, istediğimiz takıyı alıp takabiliyoruz. Ama hayvanlar bunu yapamıyorlar.
Yani bence dişi tavus kuşunun elinden gelse erkeğin totosundaki tüyleri yolup kendisine takardı

çok hoş, özellikle son cümleniz :)))) çok beğendim

işte biz insan hissiyatımızla süslenmenin dişisel olduğu kanaatindeyiz :))))

alet kullanma zeka vs var da işte hala aslında doğada olanın aksine biz yani kadınlar süsleniyoruz, rekabet ortamı vs dense de aslında o süslü, güçlü erkek hayvan zaten tüm dişilere yöneliyor, dişiler erkeler arasında seçiyor ama erkek tek eşli değil

acaba diyorum işte biz hala o seçen erkeğin seçtiklerinden biri olmamak için mi bu kadar kasıyoruz, yani işte aman memen sarkmasın deniyor

sokakta vs bir sürü sarkık memeli kedi köpek var, yavrularını emziriyorlar sarkıyorlar ama hala da yeni yavrular yapıyorlar yani erkeklerden ret yemiyorlar

ama insanlar aman kendimizi iyi hissedelim, çevrede beğeni uyandıralım ya da kocamız başkalarına gitmesin diye (gerekçesi aslında önemli değil ) sürekli doğadan uzaklaşma çabasında, olduğundan farklı olunca daha iyi olacağımızın garantisi de yok aslında

mesela ben primatları da merak ediyorum kök boyası ile tüylerini boyuyor mu diye zira benim saçım kızılımsı mesela

orangutanlarda vs var mıdır tüylerim beyazladı bir ceviz kabuğuna sürünsem de rengi değişse diyen :)))

Anlıyorum tabiki benimde kilo korkum var iki tane normal dogum yaptim bir sarkmam olmadi birinde 9 kilo birinde 7 kilo aldım cunku dikkat ettim kilo almadigim icin catlagimda olmadi her istediğimi yemedim cunku suan gobegimde yok çünkü sut olsun diye başkalarını dinleyip tatlıya sarilmadim doktorun dediğini dinleyip normal beslenip suyumu cok ictim aksine dahada zayıfladım ama ben kendimi boyle görmek istediğim icin dikkat ettim esim ya beğenemezse diye düşünmedim ben ikimizin çocuğunu taşıdım sonucta elbette 9 ay değişiklik yaşadım ama bu dönemlerde uzaklasmadi benden bence bu tek bi görüşe bağlı değil bazıları esini kilo aldı diye bazilarida karnında canlı var diye yaklaşmıyor nerden bakarsan bak sacma işler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…