Anne olunca çekicilik yok mu oluyor

Evet ben sıkıntılı bir tipim zaten :) ancak farkındayım sıkıntılarımın. Takıntılarımı "normal" görüp anlatmam mesela. Bir öneri olarak sunmam, normal kabul etmem. Mesela dün duşakabinin kararmış slikonlarını çamaşır suyu ile ovdum bir saat. Bunu yapmak çok elzem değildi, olmasa da olurdu. Ki bence bunu yapmak takıntı, normal değil.

Şimdi ben kalkıp "kadınlar isteseler evin her yerini parlatabilirler. Gayet de fırsat bulurlar. Yapmıyorlarsa kendilerinin eksikliği" demem. Çünkü anormal olan benim. O elzem olmayan eylem için elzem olanlardan feragat ettiğimin ve bunun önerilmemesi gereken bir davranış olduğunun farkındayım.

Ben bakkala bile makyajlı fönlü giderdim ama temelde bu davranış benim takıntılı bir insan olmamdan kaynaklanıyor deseniz mesela ya da diğer üç çocuklu aşırı çekici üye "ben tangam ile Tarhana çorbası yaparken kocamla fik fikliyorum ama kocam dört gün evde ve yardımcı alacak maddi güce sahibim" dese, he tamam der geçer buradaki üyeler.

Karşı çıkanlar, dalga geçenler diyor ki her şeyi bir arada yapmak mümkün değildir. Yapılacağını iddia edenler komiktir. Sırf hemcinsini yermek yahut kendini övmek için sarf edilen büyük sözler önü ardı düşünülmeden söylenen cümleler böyle tepkilere sebep olur.

Son olarak kadın kadındır, göz altı kapatıcısı babandır deyip sözlerimi sonlandırmak isterim. Bu son kapanış cümlesi size değil genele ahsjsjs.

yaa djfdksksd
Şu yorumun alnı olsa da öpsem
Hele son kısım

Son olarak kadın kadındır, göz altı kapatıcısı babandır

Çok güldüm idrak
Harikasın

Bir kuş bilimcisalladım tabii bilim ben de ne arar belgeselciyim yalnızca olarak yazayım, yuvayı dişi kuş yapar sözü de bizim ataerkil yapının uydurmasıdır.
Kuş dünyasında yuvayı erkek yapıyor, çoğu kuş türünde de muhteşem güzellikteki kuşlar erkek kuşlardır, dişi kuşlar daha sıradandır:)
Yuva yapan, dişiye kendini kanıtlayan hep erkek kuşlar.
Ayrıca hayvanlar aleminde tek eşliler de mevcut, bunlardan en bilindikleri Kuğular ve Penguenler, erkek kuğu kur yapar, yuvasını hazırlar, dişisini pamuklara sarıp sarmalar ve asla aldatmaz:) hep aynı dişiyle birlikte olur, erkek penguen ise yavrusu yumurtadan çıkana kadar kendisi taşır, dişi avlanmaya gider artık ne zaman gelirse:)))

Bakın şu cici kuşa dişiye kur dansı yapıyor :))

Konuya yorum yapacak olursam, anne olunca evet öncelikleriniz değişiyor, saçınızı taramaya bile vaktinizin olmadığı zamanlar da oluyor, uykusuzluktan yorgunluktan üstünüzdeki kusmuklu tişörtü dahi gözünüz görmüyor ama erkekler flört ederken "Seni her halinle seviyorum Müjgan" deyip sanki o Müjgan'la evlenmemiş gibi göbeğin çıkmış, saçların dağınık, seni beğenmiyorum havalarına girmeleri, hele de aynada kendi hallerine bakmadan, eve gelince koltuğa patates çuvalı gibi kendilerini attıklarının farkına varmadan, kaçak yapı gibi çıkmış göbeklerini, 1 hafta aynı çorapla ayaklarının bütünleştiğini görmeden, seni seviyorum dediğinizde heee tamam çekil penaltıyı kaçırıyorum dediklerini fark etmeden kadını eleştirmeleri de pek komik.

Bekarken benim de doğum kilosunu veremeyen kuzene bakışım amma da saldı kendiniydi. Zira her gün işe fönlü saç, makyaj topukluyla giderdim, manikürsüz elimi gören insan evladı yoktu.
Şu an bekarlıktaki yada evli ama çocuksuz halimden uzaktayım, zira tek sorumluluğum kendim değilim. Yetiştrmem gereken işler, evdeki işler, sürekli oyun isteyen bir çocuğum yoktu. Çocuktan sonra öğleni de atlayım diyemiyorum mesela çorbasını içmesi lazım. Bu akşam salata yer geçeriz diyemiyorum çocuk doymuyor zira, çamaşır makinesi bile iki günde bir çalışıyor çocuktan sonra. O çamaşırları iki günde bir katlamak bile mesai. Akşamları çocuk uyuyunca katlıyorum bazen o kadar vakitsizim.
Rica ediyorum çocuktan önce büyük büyük konuşmayın.

Bunun bir de hem kendisinin hem büyük çocuğun canlı derslerini ödevlerini takip eden ve eşi haftada altı gün çalışıp ayda iki kere seyahat eden versiyonu var o da benim

Ben bile bekarken çalışınca resmen prensesmişim diyorum hep.
Bekarken dediğin gibi çamaşır yok bulaşık yok varsa yoksa kendini süsle giyin, çalış gel.
Evlenince öyle değil ama şuan kendime vakit ayıramıyorsam en büyük sebebi ev işleri işte.
Bitmeyen bir sirkülasyon her daim yapılması gereken işler.
Bir de ne olursa olsun yapılması gereken yemek.
Daha bebe yok yani.
O olunca cidden huniyi takarım.
Ben hep diyorum annelere saygım sonsuz, çalışan annelere x2.
O yüzden doğurmadan konuşmak çok kolay.

Beğenilme çabası mıBen koca arıyorum demedim kocam zaten beni beğenmiş de evlenmiş değil mi?Niye kendimi beğendirmeye çalışayım.Biraz mantıklı olun.Sırf beğendi diye pijamalarımla mı dolaşayım saçlarım dağınık mı olsun..hee evet gördüm öff bu kafayla zor zaten

Bazi dişi kuşlar cikip "erkek kuscagiz bana kur dansi yapmak zooorundaa migggg?" Ne premsessiniz haa diyip köşede oturan kuşu secseler erkek kuşlar bu kadar ugrasir miydi bilmem ki.

Siz kime ne cevap yazdığınızın farkında mısınız yoksa öyle yazmış olmak için mi yazıyorsunuz ? Evet bunlar geçmişte çocukken takıntıydı ama şu an değil bir gün içinde neler yaşadığımı ben biliyorum siz değil artı olarak normal zeka seviyesine sahip her birey konuya yazdığım cevaplara bakarsa kimseye tavsiye vermediğimi e ben yapıyorum sende yapabilirsin gibi bir şey yazmadığımı anlar yine hiçbir mesajımda herhangi bir kısmı yerip bir kısmı övme amacı yok bence siz oturun düşünün taşının bu cevabı kime yazdığınızı çünkü bu cevabın muhatabı ben değilim kendi kendinize içinizde bir şeyler biriktirip yanlış insana kusmayın

Muneeee bana ortalama zeka altındasın dedi muneeeee

(şaka banlama)

büyük konuştuğum bir yer göremedim. bekarım, çocuğum yok aksine ama çocuğum olsa da aynı bekarken gibi olacağım diye bir iddiam da yok, öyle bir cümleye rastladınız mı? fakat şunu iyi biliyorum ki ister çocuk ister başka sebep depresyon vs, uzun süre sürekli kendimi normal alıştığım halden farklı görsem kötü hissederim. ben kendi hissimi söylüyorum, kişisel. herkes böyle hissetmeli demiyorum. ki çocuğa gerek olmadan da bekarken normal kişisel bakımlardan bile aciz kadınlar var, bu herkesin kendi kişisel kararı. burada böyle övülüyor diye evet bebek yüzünden 20 gün duş alamamış halimle çok barışırım diyemem, neden illa kendi bakış açınızı empoze etmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum.

Ben burada 20 gün duş alamadım diyen görmedim. Duş almak, temiz kıyafet giymek zaten herkesin yaptığı şey. Burada seksi kıyafet makyaj gibi ekstra vakit ve enerji isteyen şeyleri, isteyen herkesin yapabileceğini vurgulanmasına, kişisel tercih gibi gösterilmesine karşıyım.
Hele hele içine girmeden dışardan yapılan yorumlar komik ve yüzeysel oluyor

Bahsedilen şu; kendi alıştığınız haliniz çocuktan sonra değişiyor zaten. Bu sebeple insanlar depresyona giriyor çünkü hayat tepetaklak oluyor. Kimi boş oturmayı özlüyor kimi de bakımlı olmayı mesela. Ucundan kıyısından yakaladığınız kadar işte ama desteksiz eski hale dönebilmek bir süre mümkün değil.

Mesela doğumdan önce oturdum sayfa sayfa uyku eğitimi , emzirme okudum. Herkes bana emzirme harika çok güzel dedi. Ama meme ucu bile emzirmeye alışana kadar çatlıyor, kanıyor, süt kanalları sızlıyor, zonkluyor. Ağlaya ağlaya emzirdim ben haftalarca. Göğüslerim zonklar kanardı. Doğru tutturana kadar ter içinde kalırdım. Bunu da yaşamadan anlayamazdım. Emzirmeyi ben bu kadar acılı yorucu bilmezdim mesela.
Kalkıp yaşamadan gazel okumak kolay.

Gece gece butun yorumlari okudum yine korktum cocuk mevzusundan haa...
Boyle bebeklerin dertlerini anlatip anlatip sonra "bi guluşu yeter iyi ki var" diyorlar genelde ama yoook bu oyunlara gelmemeliyim.
O soguk caylari tek biz mi icmis olacagiz,olmaz oyle sey=/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…