Anne ve babamın çocuk isteği

Bak sana yine yaşadığım bir olayı anlatayım
Kaynanam kızım niye çocuk yapmıyorsunuz artık diye soru sorarken ben birden lailahe illallah muhammeden rasulullah diye bağırdım tam o sırada da ezan okundu. Ölüm sessizliği kaynanam 5 dakika boyunca sustu
Ezan bitince dedim ki anne ezan okunacağı malum oluyor arada ceyelana geliyorum kusura bakma.
Esime demiş ki cinnetin perileri cinleri mi var

ahahahhaah süpermiş. efsanesin valla ya

Aynısını ben de yaşamıştım. Kendi ailem değil de eşimin ailesi her gittiğimizde alttan alttan mesaj veriyorlardı. Bir gün iyice bozuldu sinirlerim. Kayınvalideme “ Çocuğumuz olmazsa ne yapacaksınız? Boşanmamızı isteyip de oğlunuzu başka biriyle mi evlendireceksiniz?” diye sordum. “Yok kızım, olur mu öyle şey?” falan demeye başladı. Kim olursa olsun, kimsenin karışmaya hakkı yok. Herkes sınırını bilsin. Yaşadığım olaydan sonra tüp bebek tedavisi görmemiz gerektiğini öğrendik. O yüzden kimin ne yaşadığını bilmedikleri için ahkam kesip duruyorlar. Gerektiğinde lafınızı esirgemeden söyleyeceksiniz. O zaman susmasını öğreniyorlar çünkü.

Ben tup bebek tedavisiyle hamile kaldim. Ailem dahil kimseye soylemedim sureci. Size de tavsiyem soylememeniz. Bu sirada ailemden degil ama alakasiz insanlardan cocuk yapin baskisi gordum ben de malesef. Tutup da bu insanlara cocuk olmuyor desem daha berbat bi durum. Hem aciyacaklar hem de surekli sorarak daha cok strese sokacaklardi. En dogru karar tedaviyi aile dahil kimseye soylememek. Belki sizi anlayan bir yakin arkadas, o kadar. Ben yapi olarak sert mizacli oldugum icin hadsiz yorum yapanlati terslerim. Ailem de beni bildigi icin hic sormadi

Doktora gittiniz mi? Sorun varsa tedavi olursunuz.

Kimseye anlatmak zorunda degilsin.Annene anlatsan dert ortagin olabilir.Ama senden cok da dertlenebilir.

Annelerimiz de sevmek istiyor torun gormek istiyor.Bilse bu kadar uzuleceksiniz sormaz ki.

Allah tez zamanda hayirlisini nasip eder insAllah.

bende zaten daha çok stres olacağımı bildiğimden söylemek istemiyorum. tüp bebek tedavisine geçsek belki anca.

Doktora gittiniz mi? Sorun varsa tedavi olursunuz.

Kimseye anlatmak zorunda degilsin.Annene anlatsan dert ortagin olabilir.Ama senden cok da dertlenebilir.
benden çok dertlenir didikler sorar eminim.ondan biraz daha beklemek istiyorum.söylemek için.

Aman ne takıyorsunuz ya. Bizim insanlarımız her şeye burunlarını sokarlar.

Lise bitti, üniversiteyi ne zaman kazanacaksın dediler. Üniversiteyi kazandım, ne zaman bitecek dediler. Üniversite bitti, işe ne zaman gireceksin dediler. İşe girdim, hani evlilik dediler. Evlendim, şimdi de ne zaman çocuğunuz olacak diyorlar. Eminim ilkini yapınca ikincisini de soracaklar.

Bende kimseyi takmadan, kendi kafama göre yaşadım hep. He dedim, geçtim. İnsanları takmayın, kendi mutluluğunuza bakın. İnşallah tez vakitte bebek haberinizi de alırız.

keşke milletin ağzı toba olsa da büzsek kapatsak.artık yaz geliyor şu an soranlara tatil planımız var de , yaz sıcakları bir geçsin bakalım de ertele.valla ben en son yengeme çok bebek görmek istiyorsan otur kendin yap dedim bozulursa bozulsun.bir sorunumuz yok ama istemiyoruz yani zorla mı.

amin inşallah ya

ne kadarlık evlisiniz ve yaşlar kaç
Rabbim hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

Bizde oyleyiz canım aileleri de anlıyorum ama yipranmak istemiyorsanız lafinizi söyleyeceksiniz onlar da tekrar acamayacak

bende zaten daha çok stres olacağımı bildiğimden söylemek istemiyorum. tüp bebek tedavisine geçsek belki anca.

benden çok dertlenir didikler sorar eminim.ondan biraz daha beklemek istiyorum.söylemek için.
Merhaba canım. Ben de pcos var. Bir kızım var. İkinci için çok baskı yapıyorlardı. Eşimin ailesi. İşte yeter bir tane az kardeşi olsun. Kızım en ufak bir ses yükselmesinde hemen diyorlardı. Kardeşi Yok onun için yanlız sıkılıyor. Biz bir yıl denedik olmadı en son kaynanam onları az az aramaya başladım. Aradığım zaman da eşim ile beraber konuşuyorduk. Eşimin yanında asla konusunu açmıyorlardı. O sordukça hep hayırlısı diyordum. Belli bir zaman sonra kendisi de fark etti sormamaya başladı. Ben dedim ben rahatsızım saçım çok dökülüyor önce saç için tedavi olacam. Doktor bu sürede korunmak için doğumkontrol hapı verdi kullanmam için diye. Herkese hep böyle söyledim. İşin aslı pcos için tedavi oluyordum. Doktor folik asit ve bir diyabet ilacı verdi. Ondan öncede 10 kilo verdim. Şimdi hamilelik şüphesi var doktor randevum iki hafta sonra ozaman herkese açıklıyacaz şimdilik kimse bilmiyor. Test pozitif çıktı ama yinede doktordan sonra söylemek istiyoruz. Sizde stres etmemek için başka bir şey söyleyin. Eğer çocuk olmuyor derseniz daha çok üstünüze gelirler. Daha çok üzülürsünüz. İnşallah rabim en kısa zamanda önce karnına sonra da kucağına versin

yapınca da bıtmıyor kı bu kez ıkıncıyı arayı acmadan yap dıyorlar
yapsanız da kurtulamazsınız
musade edınde ne zaman yapacagımıza bız karar verelım deyın
bıraz utanmaları lazım herseyde sorulur mu yahu zamanı gelınce olur zaten atlı mı kovalıyor nedır

Sana tavsiye kendi aileme bile söyleme. Sorular hiç bitmez. Doktora git, şunu ye bunu iç, filancanın doktoru var oraya git, bel çektir göbek çektir hiç bitmez ucu bucağı yok.. Şimdilik istemiyoruz de geç ben öyle yaptım

ne kadarlık evlisiniz ve yaşlar kaç
Rabbim hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
amin kuzum 30-33 yaş
çok çok çok sevindim sanki kendim hamileymişim gibi. Başka kimse anlyamaz bu hissi yaşayandan başka. Umarım bu ay tutmuştur diyorum bat 2 nisan bekliyorum

Kızım 3-4 aylıktı kv ikinci çocuktan bahsediyordu. Bazen cahillik paçadan akıyor ve ben tiksiniyorum bu insanlardan. Senin gelinin de torunun da ölümden döndü bi ölçüp biçerek konuş. Yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…