Kızlar çok Üzgünüm, çok ağladım gözlerim şişti
sadece anlatmak istiyorum size
İki hafta önce abime kız istedik, kız isteme günü kız evinde annemin bir suratı var anlatamam size ne konuşuyor ne gülüyor somurttu oturdu (kız tarafı kesinlikle eminim kV kızı istemiyor diye algılamıştır). İsteme günü eve geldik ben uyardım böyle durma diye erkeklerin yanında ne konuşayım ayıp dedi, bir de kafamı kaldırıyorum biriyle (erkeklerden herhangi biri ile) gozgoze geliyorum ayıp dedi. Anne asıl ayıp olan senin öyle durmandı dedim tamam dikkat ederim dedi. Neyse nişan günü öyle davranmadı hatta kalktı gelinimiz ile oynadı bile
güzel geçti nişan eğlendik. 1 hafta oluyor nişan olalı ne kız tarafını aradılar bizimkiler ne sordular ne de düğün tarihini belirlemek için konuştular (abimle kız 2 ay içinde düğün olsun istiyor) . Hafta içinde düğün salonlarına bakacaklarmış az önce şöyle bi konuşma oldu ve o kadar canım sıkıldı ki anlatamam. Annem mutfakta bulasik yıkıyordu abim geldi anne bi gelsenize dedi benle annemi masa'ya çağırdı noldu dedik
Abim: düğüne bizim taraftan kaç kişi gelir ?
Annem: hangi düğüne?
Abim: hasbinallah.... Hangi düğün olacak bizim düğüne?
Annem: Ne bileyim amcanlar gelir,halaların gelir, dayıların gelir......
Abim: yahu aşağı yukarı bi sayı söyle
Annem: 50 -100 kişi olur
Abim :
Ben: ne 50-100'ü nişan'a 50 kişiye yakın kişiyle gittik 250-300 olur
Bu arada hala konuşuyoruz annem bulaşık yıkamaya gitti tezgahın oraya biz hala konuşuyoruz abimle, ben anne Allah aşkına bulaşık kaçıyor mu gelde şu işi konuşalım dedim de öyle geldi. Odaya geldim kardeşime anlattım böyle oldu diye kardeşim "annem diyor ki geçen gün nişanı atsa kız tarafı sevineceğim inan ki" demiş
o kadar şaşırdım ki anlatamam biraz konuştuk kardeşim ile abla anne ve babama bakma sen kendi hayatını kendin düzene koy onlar hep böyleydi bize karşı ilgisizler, sana gelen görücülere annem hep bi bahane buluyor farkında değil misin? En son gelen kadına "kadının ayağında çorabı yok, sen bilirsin ela ama ben beğenmedim, sonuçta kız bakmaya geliyorsun kılık kıyafetine dikkat eder insan" demedi mi? Böyle bi sebepten insan yok der mi dedi . Çok ağladım üzüldüm halimize kardeşlerime bana .... Eminim ki evlenelim istiyor ama olsun evlenelim diye bi çaba yok. Abim nişanlı düğün tarihini kararlaştırdınız mı diye soran bile yok. Bi konu daha öldü bugün o'da üstüne tuz biber oldu bi akrabamız bi düğünleri varmış ordan çıkmış bize gelmiş çay içmeye, kadın" geline kV KP beşi bir yerde taktılar, şimdi set takmiyorlar çoğu kişi beşi bir yerde takıyor hem gençler satarlarsa değer de kaybetmiyor sizde geline beşi bir yerde alın" dedi babam " ben emekli adamım nerden alayım beşi bir yerdeyi, annesi alsın taksın" dedi .
Kızlar bizim anne Babamız sorumsuz bize karşı çok üzülüyorum aglamaktan gözlerim şişti anne babalık böyle mi olur ALLAH aşkına. ....