Anne ve babamın sorumsuzluğu

Zeynepp20

sen bu kalbe iyi geldin benden hiç gitme
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
2.679
3.375
158
Kızlar çok Üzgünüm, çok ağladım gözlerim şişti sadece anlatmak istiyorum size
İki hafta önce abime kız istedik, kız isteme günü kız evinde annemin bir suratı var anlatamam size ne konuşuyor ne gülüyor somurttu oturdu (kız tarafı kesinlikle eminim kV kızı istemiyor diye algılamıştır). İsteme günü eve geldik ben uyardım böyle durma diye erkeklerin yanında ne konuşayım ayıp dedi, bir de kafamı kaldırıyorum biriyle (erkeklerden herhangi biri ile) gozgoze geliyorum ayıp dedi. Anne asıl ayıp olan senin öyle durmandı dedim tamam dikkat ederim dedi. Neyse nişan günü öyle davranmadı hatta kalktı gelinimiz ile oynadı bile güzel geçti nişan eğlendik. 1 hafta oluyor nişan olalı ne kız tarafını aradılar bizimkiler ne sordular ne de düğün tarihini belirlemek için konuştular (abimle kız 2 ay içinde düğün olsun istiyor) . Hafta içinde düğün salonlarına bakacaklarmış az önce şöyle bi konuşma oldu ve o kadar canım sıkıldı ki anlatamam. Annem mutfakta bulasik yıkıyordu abim geldi anne bi gelsenize dedi benle annemi masa'ya çağırdı noldu dedik
Abim: düğüne bizim taraftan kaç kişi gelir ?
Annem: hangi düğüne?
Abim: hasbinallah.... Hangi düğün olacak bizim düğüne?
Annem: Ne bileyim amcanlar gelir,halaların gelir, dayıların gelir......
Abim: yahu aşağı yukarı bi sayı söyle
Annem: 50 -100 kişi olur
Abim :
Ben: ne 50-100'ü nişan'a 50 kişiye yakın kişiyle gittik 250-300 olur
Bu arada hala konuşuyoruz annem bulaşık yıkamaya gitti tezgahın oraya biz hala konuşuyoruz abimle, ben anne Allah aşkına bulaşık kaçıyor mu gelde şu işi konuşalım dedim de öyle geldi. Odaya geldim kardeşime anlattım böyle oldu diye kardeşim "annem diyor ki geçen gün nişanı atsa kız tarafı sevineceğim inan ki" demiş o kadar şaşırdım ki anlatamam biraz konuştuk kardeşim ile abla anne ve babama bakma sen kendi hayatını kendin düzene koy onlar hep böyleydi bize karşı ilgisizler, sana gelen görücülere annem hep bi bahane buluyor farkında değil misin? En son gelen kadına "kadının ayağında çorabı yok, sen bilirsin ela ama ben beğenmedim, sonuçta kız bakmaya geliyorsun kılık kıyafetine dikkat eder insan" demedi mi? Böyle bi sebepten insan yok der mi dedi . Çok ağladım üzüldüm halimize kardeşlerime bana .... Eminim ki evlenelim istiyor ama olsun evlenelim diye bi çaba yok. Abim nişanlı düğün tarihini kararlaştırdınız mı diye soran bile yok. Bi konu daha öldü bugün o'da üstüne tuz biber oldu bi akrabamız bi düğünleri varmış ordan çıkmış bize gelmiş çay içmeye, kadın" geline kV KP beşi bir yerde taktılar, şimdi set takmiyorlar çoğu kişi beşi bir yerde takıyor hem gençler satarlarsa değer de kaybetmiyor sizde geline beşi bir yerde alın" dedi babam " ben emekli adamım nerden alayım beşi bir yerdeyi, annesi alsın taksın" dedi .
Kızlar bizim anne Babamız sorumsuz bize karşı çok üzülüyorum aglamaktan gözlerim şişti anne babalık böyle mi olur ALLAH aşkına. ....

Can sıkıcı bir şey ama ağlayıp kendinizi helak edecek kadar değil. Huyları öyle demek ki. Bu yaştan sonra değişmezler. Aslında sizin yönlendirmenizle biraz değişebiliyormuş anneniz, nişanda yüzünü asmamış, gelişme kaydetmiş. Demek sözünüzü biraz olsun dinliyor.

Onlardan olabildiğince az beklentili olup, değiştiremediğiniz konularda onları böyle kabul edip, kendiniz inisiyatif alın. Kendiniz plan program yapıp onlara tebliğ edin. Boşuna ağlayıp üzülüp sağlığınızı bozmayın.

annenizi alıp konuşsanız,niye böyle yapıyorsun deseniz? siz uyarınca dikkat etmiş bakın.

abiniz de düğün için fazla beklentiye girmesin bence,ne kadar az beklenti içinde olursanız onlardan o kadar mutlu olursunuz.

Bunda ağlayacak ne var Allah aşkına? Evlenmek isteyeni kimse tutamaz bir kere. Gelen görücülere sizin de içiniz ısınmamış ki olmamış. Annenizin bir lafıyla soğuyacak değilsiniz. Kardeşinizin düğün işine gelince anneniz istemiyor gibi sanki, sorumsuzluk değil bu bildiğin gönülsüz. Bir sebebi vardır muhakkak. Babanızın sözüne de bir şey diyemedim yani varsa vardır yoksa yoktur. İçinden ne gelirse onu takacak artık yapacak bir şey yok.

Oyyy geline üzüldüm şimdiden. İnşallah tahmin ettiğim kaynanalığı yapmaz.

Sizde bu kadar helak etmeyin kendinizi. Aşırıya kaçtıkça veya olumsuz tavırları oldukça uyarırsınız annenizi..

Su gorucunun giymedigi çorap cumlesinden konunuzu hatirladim. Siz calismiyormusunuz. Aileniz yapamiyorsa siz yapin aglayacak birsey yok. Bende nisanda takilacak saati kendim aldim annemlere verdim. Nisanimida kendim yaptim. Ustelik benim tarafim 10 lira takmadi bana okadar masraf yaptigim halde. Ne aglayip zirlicam. Abin yapamiyorsa sen yap hediye et. Bizde kimde varsa o digerine yollar hic lafi bile olmaz. Her anne baba bir değil. Ama dusuncelisi var dusuncesizi var işte

İstemediği için içinden gelmiyor annenin halbuki evladının yanında olmalı..
Ağlayacak birşey yok ama gerçekten sinir bozucu haklısınız

İki kardeş birlikte üstesinden gelirsiniz az olsun eksik olsun ağzınızın tadı bozulmasın.

Masa basinda dugun icin konusurken annenin bulasik yikamak icin tekrar gitmesi... Bir an kendi annem zannettim. Boyle bir olay yasanmadi ama benzerleri yasandi. Ben de evlilik arefesinde isim dolayisiyla 8 saatlik uzakta calisiyordum. Esim de ailemin yasadigi sehre 18 saatlik mesafedeydi. (otobusle) dugun icin babamla annemle telefonda konusmustum. Hicbir seyle ilgilenmedikleri icin dugun tarihini organizasyonu vs biz kendi basimiza ayarlamistik esimle ama mesafe uzak oldugu icin babamdan sadece davulcuyu ayarlamasini istemistim. Cunku dugun sezonu ve onceden anlasmazsak sorun yasayacagiz. Dugunumuze zaten 40 gun kala her seye karar verip uygulamaya basladik. Dugun tarihini, dugunu nasil yapacagimizi aileme anlatmama ragmen kimseye tarihten bahsetmemisler ve davulcu ile konusulmamis.dugune kisa bir sure kala bunu konustugumuzda babam dugun ne zaman belli degil nesini konusayim demisti. Tarihi soyledim dedigimde ise net tarih o muydu ne bileyim vs demisti. O kadar uzulmustum ki bu kadar ilgisiz olmalarina, cok aglamistim. Bekarken de evliyken de tipki senin ailen gibi bizim icin onemli olan seyleri cok relax karsilarlardi. Dogumumu ailemin evinde yapacagim ve kaygilar simdiden basladi. Benim icin onemli olan seyler annem icin simdiden oldukca onemsiz. Bu halleri beni kah uzer kah sinirlendirir ama senin kadar kafaya takmam. Cunku sevgilerinden eminim. Yapilari bu. Bizi ne kadar kirsa da onlar oyleler. Beklentileri dusurerek daha huzurlu olabilirsin.

Aile gerçekten şans işi , kimileri ailesi konusunda daha şanslı kimileri çok talihsiz oluyor maalesef
Bu devirde artık çoğu aile de maddi destek sağlamıyor çocuklarına, sanıyorum kolaylarına geliyor gençlerin kendi kendine didinip yuva kuruyor olması. Halbuki az da olsa , elden geldiğince gençlere destek sağlamak lazım diye düşünüyorum
Sizin durumunuz için annenizin müspet ya da menfi görüşü sizi etkilememeli artık meslek sahibi belirli bir olgunlukta hanımsınız.
Muhakkak ki onlar da içlerinden iyiliğimizi istiyordur fakat dışarıya yansıttıkları böyle ters davranışlar da oluyor maalesef , eski nesil kafa yapısına sahip olmalarına bağlayalım, çok takılmayalım.
Örneğin; siz çorapsız gelen teyzenin oğlu ile görüşmek isteseniz engel olur mu yoksa yalnızca olumsuz yorumlar mı yapıyor
Siz kendi içinizden gelen neyse ona göre hareket edin , olumsuz konuşmalardan hemen etkilenmemeye çalışınn derim
Umarım abiniz ve eş adayı çok mutlu olurlar Allah yardımcıları olsun
Sizin için de enn hayırlısını diliyorum , gözyaşlarınız mutluluktan aksın artık insallah :)

Bazen anneler hissediyor evliliğin yürümeyeceğini ya da yıpratıcı olacağını. Ancak sizinkisi başka bir durum gibi... Maddi sıkıntılarınız varsa onları dert edip nasıl yetişeceğiz kaygısına düşmüş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…