anneler bi fikir verin..

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Anneler ve anne adayları 4.5 aylık bebeğim var.. İşe baslarsam aşağı yukarı yarım gün çalışacağım. Ama hazırlanmam gereken bir dil sınavı da mevcut. . Şimdi sorun şu ; en azından bebeğim 1 yaşına gelene kadar ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum. . Eşim seçimi bana bıraktı. . Bi kaç bakıcı denedim ama yok yok içime sinmedi.. Kimisi De aman yarım gün için maaşından olma çalış diyor. . Sizce ücretsize mi ayrılmak yoksa çalışmak mi daha mantikli ????

Seni gördüğümde
Bebekten emin olamaman geliyor aklıma
Aldırmayı düşünüyordun

Şimdi bebeğim diyorsun, ve bu beni umutlandırıyor, mutlu ediyor.

Durduk yere senin adına seviniyorum görünce,

Konuyu okumadım, yazmak içinden geldi :))

Maddi olarak ihtiyacın yoksa izine ayrıl. Çocuğun ilk senesi çok önemli bana kalırsa. İlk gülmesi, ilk emeklemesi, yürümesi, anne-baba demesi... Çocuğunun ilklerini kaçırma, sonra işe devam edersin.

İzne ayrıl sınava çalış
bomba gibi dön

Ama bir yıl sonra kim bakacak

Bence bakıcı bakacaksa ne kadar küçük alışıp düzen kurarsa o kadar iyi

Çocuğun aklı erdikçe yeni düzene uyum sağlama süreci uzar

Eğer çalışmaman bütçenizi çok zorlamayacaksa otur evinde. Bir de evde küçük çocuk varken ders çalışmak çok zor, hem iş hem ders yetişmeyebilir. Evinde ol, fırsat bulduğun anlarda ders çalış. Ben evimde 2 sene geçirdim kızımla, işe yeni başladım. Şimdi iyiki de almışım 2 sene iznimi diyorum...

Kimse annenin yerini tutmaz. Çocuğun sana ençok ihtiyaç duyduğu zamanlar. Bebeğine bak

Ucretsiz izin gibi bir sansiniz varsa mutlaka alın derim ben.Hele anneanne babaanne degil bakici ise kesinlikle alın. Yazik o kadar kucuk bebek..size ihtiyaci var onun paraya degil.henuz konusamiyor bile.hele bi derdini anlatabilecek duruma gelsin.annenin yaninda olmasi paha bicilemez.benim ilk oglumda mecbur ise baslamam gerekiyordu o yuzden 14 aylikken krese verdim.inanin 6 senedir vicdanim sizliyor.simdi 2.bebek 3 aylik olmak uzere ve 2 sene ucretsiz izin alip bakmaya kararliyim.bizim bile anne olarak sabrimizin tukendigi anlar oluyor bakıcınin olmaz mi.Nacizane fikrim budur.Sevgiler.

boşanma aşamasına geldiğiniz ve sizi psikolojisi bozuk diye suçlayarak bebeği almaya çalışan eşinize güvenip ücretsiz izine ayrılmak ne kadar mantıklı bir seçim olabilir

Eger aldirsaymisim hayatımın hatasını yapardım. . Ona aşığım. . Buraya ne kadar çok seviyorum ben çok aşığım ben yazsam az kalır. .

maaş mi evlat kokusu mu bilemedim ... ben izinden yana kullanıyorum oyumu.

İzin diyorum
Bende şimdiden işi bıraktim ki tekrar dönebilecekmiyim onu bile bilmiyorum
Dil sınavına benimde hazırlanmam doktoraya dönmem lazım
Hayallerime ara verdim
Evladını iyi yetiştirmek maddiyatın kariyerin falan önüne geçiyor bence
En azından 2 yaşına gelene kadar mümkünse anne bakmalı
Sonrası için bakıcı düşünülmeli

Ben kariyeri bir kenara biraktim cocugumu kendim istedigim gibi buyutuyorum. gecen kuzenim de cocugun en cok sey ogrendigi sirada neden bakiciya birakalim dedi sevindim boyle insanlarin cogalmasina. Zorunluluk yoksa bebeklere anne veya babalari bakmali.

Sabah ise giderken yavrum bir an beni birakmiyor nasil yapisiyor annem annem diye ben de gelcem diyor kizim ben gelecegim diyorum anliyor dedigimi iki gozu iki cesme acikli agliyor yuregim dayanmiyor uzuluyorum aklim onda kaliyor.

Ücretsiz izin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…