- 15 Temmuz 2016
- 917
- 583
- 103
- 29
- Konu Sahibi gencanneee
-
Oncelikle sagolun ve emeginiz yorumunuz icin cok tesekkur ederimKonu sahibi seni en iyi ben anlarim bende de var 4 dene 3 yasinda Allah bagislasin.. onerilere gelecek olursak
:) ev tipi kaydirak bizde de var işe yariyor
Diger bi onerim cikartmali kitaplar pepe nin vs a101 bim e uygun fiyatlı geliyor cok eglenceli resimlerdeki eksikleri bulup yapistirmak cok eglenci ve guzel vakit geciriyor
Diger onerim o yaslardaki cocuklar icin 2 3 10 parcali pazzle lar oluyor onlari yapıyoruz hem zeka gelistirici hem birlikte cok guzel oluyor yine a101 bime uygun geliyor
Diger onerim bir anaokulu öğretmeni tanidiginiz var ise ki benim ablam var o konuda sansliyim cocuk sarkilari ogrenip boyle el kol hareketli patates adam parmak oyunlu vs onlarla da cok guzel eğleniyorlar hepsi katilir
3. Kazayla oldu ama iyiki olmus bal oglumBenim 3. Yolda daha sen ne ara yaptın kız hadi ikinci erken süpriz olmuş belli 3.yü nasıl düşündün kız Allah sabır versin anacım ben kendimi deli sanırdım sen benden de deli ve hızlı çıktın
Benim büyük 6 küçük yani artık ortanca oluyo 4 yaşında 3. De martda gelcek bizim aktiviye aramaya vaktimiz kalmıyo biyik 1e gidiyo malum dersler ve ödevler oyuna zor vakti kalıyo sözde ödev yasaktı demi ortancayı krwyşe vermedim iki okul arası hamilelik çekilmezdi seneye anaokuluna gitcek
Benimkiler aktivite aramıyo resim hastası kızlar yeterki bi kağıt bi boya bulsunlar onlara yetiyo parka yazın da çıkamıyoruz biz çiftlerden ve köpeklerden çocuklara kalmıyo zaten hani belediye de zaten sevgililer eğlensin diye yaptığı için biz gidemiyoruz
Seninkiler küçük çeşitli oyunlar kurabilirsin mesela bi arkaaş duruma koymuş masanın ucuna pet bardak bantlamış pinpon topunu yuvarlayarak içine sokmaya çalışıyolar hani şu tvdeki yarışmadaki gibi vb şeyler yapabilirsin vakit bulursak bizde yapcaz ama tatili bekliyoruz tatili full oyun ve gezmeyle geçircez inşallah
Sizinde enerjinize hayran kaldım aslında bende de enerji vardı da bi süredir ödevler mi hormonlar mı sömürdü bilmem seni kıskandım valla hani sen eğlence arıyosun bense girip aylarca çıkmayacağım bi delik ruhum yorgun3. Kazayla oldu ama iyiki olmus bal oglumbizde apartmana ait park var kapali etrafi, yesillik alani bile var piknik yapiyoruz yazin hic evde durmuyoruz neredeyse. Hatta orda yemek yiyip eve cikip banyo yapip dogru yataga gidiyor benimkiler cok yoruluyorlar cunku. Iste yazi boyle gecirince kis berbat geliyor bize. Ama soylediginiz oyuna bayildim deneyecegim cocuklarda bayilacak eminim. Tabi en kucugum pinpon topunu isirip bardagi cekistirmezse
Kisin bosta kalinca esime sariyosam demekbak bastan belirteyim tamamen espri yapiyorum; konunu okuduktan sonra aklima helen ilk sey esiyle de kis aktivitileri bayagi yogunmus dedim. enerjiyi iyi atmislar. :)
valla eger ben de genc evlenip genc cocuk sahibi olsaydim 3 hatta 4 coxuk yapardim sanirim. Allah bagislasin.
instagramda veya pinterestte yaslarina uygun ev ici aktiviteler bulabilirsin ben oyle yapiyorum.
Ay kiyamam ama karninda bi can tasiyorsun. Kolay mi rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah. Inanin diger mesajlardada yazdim. O kadar saglik sorunlari yasadim evlatlarimla kucuk yasta zor tecrubeler edindim. 19 yasinda damagi olmayan bi bebegi 10 ay besledim. Agzina protez damak sokup cikarmayi ogrendim. Hatta sunu anlatayim size bir gun cok bunaldim ikisini kv birakip 1 2 saatligine esimle ciktik dondugumde oglumu severken damaginin yarik oldugu kisimda bisey farkettim. Meger mehve suyu pipetinin posetini agzina sokmus ve yarik kisimda kalmis. Acilen esime cimbiz aldirdim kullanilmis olmamasi adina. Oglumu yatirdim kimse bakamiyor bana canini acitmadan gule oynaya aldim oglumun ayrigindan o poseti. Sonrasinda 1 saat araliksiz agladim. Yani isin ozu saglik olsun da inanin gerisi bos. Simdide bu enerjimi cok sukur sikintilarimdan kurtulmus olmama borcluyum. O gunleri unutup eglenmek gulmek cocuklarimla doyasiya yasamak istiyorum. Bi ic dokme oldu iyi geldi bu arada gozlerinizi yorduysam ozur dilerim :)Sizinde enerjinize hayran kaldım aslında bende de enerji vardı da bi süredir ödevler mi hormonlar mı sömürdü bilmem seni kıskandım valla hani sen eğlence arıyosun bense girip aylarca çıkmayacağım bi delik ruhum yorgun
Canım sen bosta kalma aman, yorsun seni veletler ne bulursanız yapın
Ay evet alt komsum sorunlu biri zaten biraz kosturunca hemen evime cikiyor.Benimki size basit gelebilir ama. Ben yeğenlerimle saklambac ile yakalamacilik oynuyorum. Küçük olani (1buçuk yaşında ) olayı anlamiyor ama biz koşturunca o da pesimizde koşturuyor.
Ama çocuklar çığlık çığlığa koştukları içjn ya da ayak seslerinden sikayet edenler olabilir .
Tesekkur ederim :)) aslinda bende avrupa amerika gezmek isterim. Neyse belki cocuklarim buyuyunce onlarla gezerim artik :)))Ahahahahaha yarıldım bu yoruma :) çok efsane olmuş. Ben 30 oldum hala korkularım var. Helal olsun gerçekten ben konu sahibinin yaşındayken düşünüyorum da Avrupa Amerika geziyordum ülkeleri keşfediyordum :) ayrıca cevval biri gibi helal olsun o enerjisine
Ohooo daha dur bakalim :)))(Okurken yoruldum
Yok olur mu annelik zor katlanılıyo onlar için nedense koymuyoda benimki kansızlıkdan ilaçları da içiyorum ama yok yani düşük aşırı düşük olanı da tahlillere verdim 3gündür ruh gibi dolaşıyorumAy kiyamam ama karninda bi can tasiyorsun. Kolay mi rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah. Inanin diger mesajlardada yazdim. O kadar saglik sorunlari yasadim evlatlarimla kucuk yasta zor tecrubeler edindim. 19 yasinda damagi olmayan bi bebegi 10 ay besledim. Agzina protez damak sokup cikarmayi ogrendim. Hatta sunu anlatayim size bir gun cok bunaldim ikisini kv birakip 1 2 saatligine esimle ciktik dondugumde oglumu severken damaginin yarik oldugu kisimda bisey farkettim. Meger mehve suyu pipetinin posetini agzina sokmus ve yarik kisimda kalmis. Acilen esime cimbiz aldirdim kullanilmis olmamasi adina. Oglumu yatirdim kimse bakamiyor bana canini acitmadan gule oynaya aldim oglumun ayrigindan o poseti. Sonrasinda 1 saat araliksiz agladim. Yani isin ozu saglik olsun da inanin gerisi bos. Simdide bu enerjimi cok sukur sikintilarimdan kurtulmus olmama borcluyum. O gunleri unutup eglenmek gulmek cocuklarimla doyasiya yasamak istiyorum. Bi ic dokme oldu iyi geldi bu arada gozlerinizi yorduysam ozur dilerim :)
Tesekkur ederim :)) aslinda bende avrupa amerika gezmek isterim. Neyse belki cocuklarim buyuyunce onlarla gezerim artik :)))
Hakli olabilirsiniz aslinda. Okuyunca mantikli geldi yani. Kendileride surekli oyun buluyorlar fakat enerjilerini atamayinca cildiriyolar. Ne bilim bende farkli aktivite arayisi icine giriyorum. Kis aylarimiza care olacakÖncelikle Allah kolaylık versin yaşları çok yakın hemen hemen beraber oynarlar yalnız ben sürekli çocuğa aktivite bulma taraftarı değilim. Çocukların sıkılması da gerekli ki yaratıcılıkları gelişsin kendilerini oyalayacak bir şey bulsunlar sürekli bir şey sunarsanız elbet bir yerde tıkanacak ve sonra çocuk hiçbirşeyden memnun olmayacak. Biraz kendi çabalasın bırakın sıkılsınlar bir çok pedagog da aynı şeyi söylüyor. Kış ayları böyle geçiyor evde. Bunu da öğrensinler benim tercihim bu yönde ki oğlum haftasonları evde kreşten önce de evde tek başına olmasına rağmen kendi kendine oyunlar kurup oynar. Arada ben de katılırım ya da dışarı çıkarız. Ama genel olarak kendini oyalayabiliyor. Sürekli önüne bir şey sunarsanız. Hazıra alışacaktır kendini zorlamayacaktır. Benim düşüncem bu tekrar belirteyim.
Benimde kucugum uayniyor gece ama emmeyi birakti malesef hic memeye duskun bi bebek olmadi. Zorla emzirdim sonra bi saglik sorunu yasadi pipisinde et buyumus cisini yapamadi o ameliyat falan derken emmek istemedi sagarak verdim bi sure daha oyle idare ettik. Ben sabah kalktigimda cocuklarda kalkmis oluyor. Onlari doyuruyorum sonra oyuncaklari dokuyorum ortaya onlardan sıkılana kadar odalari toparliyorum. Evi supurmeye baslmadan makineyi calistiriyorum o sirada camasirlarda yikanmis oluyor. Tabiki evi tam 4 kisi supuruyoruz biri kabloya asiliuor biri zirt pirt supurgeyi kapatiyor biride elimdeki hortumun pesinde oluyor supurdukten sonra yemeklerimide ocaga koyuyorum onlar piserken diger islerimi halllediyorum saat oglen 12 dedimi benim isler bitmis oluyor genelde. Sonrasi cocuklarla geciyor iste
Tesekkur ederim :) eger istiyorsaniz tabikide yapabilirsiniz bence. Tabi calismadim o yuzden o ikisi nasil idare edilir bilmiyorum ama. Yasim gercekten en buyuk avantajim. Cocuklarin enerjisi hic bitmiyor malum ayak uydurmak zor oluyor. Eger illa cocuk sahibi olmak iatiyorsaniz geciktirmemenizi tavsiye ederim. Cevremden hep gec anne olunca enerjilerinin kalmadigini soyleyenleri duydum. Istisnalar vardir tabiki. Ama bende bazen keske genclik yillarimi doyasiya yasadiktan sonra anne olsaydim diyorum. bilmiyorum ortasi nedir :))İnsallah canım valla takdir ettim doğrusu :) ben de hep çok çocuklu ailelere imreniyorum yasım 30 hem çalışıp hem yapabilir miyim bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?