• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelerin çalışması ve çocuk/çocuklar konusu....

Benim düşüncem şu ki bir kadın olarak eğitimime vs haksızlık etmiş olurum eğer evde kalıp yıllarca ev hanımı olarak hayatımı geçirirsem. Ve ben ileride kızımın da evli de olsa çocuğu da olsa her zaman kendi ekonomik özgürlüğünü eline almasını isterim bunlar tabii ki benim düşüncelerim herkesin düşüncesi yaşamı hayat tarzı farklı olabilir tabi. Burdan sonrasını sizin için demiyorum ama bazı yorumlara istinaden : benim çocuğuma olan sevgim nasıl sorgulanıyor ve ayrıca çocuğumu düşünmediğimi kimse söyleyemez . Acımasız eleştirilerde bulunmayalım lütfen empati yapalım .
İyi de bir sürü çalışan anne var. Kuzenim 6 aylık bebeğini bırakıp çalışmaya gidecek. Kendi evinde babaannesi bakacak. Biz size çalışmayın ekonomik özgürlüğünüzü kazanmayın demiyoruz ki, sadece çocuğu evden uzaklaştırmayın, bir çocuk gece annesiyle babasıyla uyumalı. Kreşe verin.
Çocuk yapıyorsak bazen fedakarlık da yapmamız gerekiyor bence.

Peki ne yapılmalı sizce, bu konuda hassas olduğunuz için düşünceniz benim için daha da önemli. Ne yapılmalı anne çalışmamalı çocuk en az 12 13 yaşına gelene kadar evde mi durmalı mesela Cidden soruyorum

cok yanlis dusunuyorsunuz
ben anneannemi cok aeverdim ama bunun sevgiyle alakasi yok , bu kadar insan size yapmayin yazmis , kusura bakmayin belki de bu konuda hassas oldugum icin boyle tepki veriyor olabilirim ama bir annenin evladina bunu yapmasini benim aklim almiyor

Bilmiyorum ki belki de haklısınızdır.... ama evimin içinde yine aynı huzursuzlukları yaratırsa bu sefer çocuk yine etkilenecek bu durumdan . Her açıdan zor inanın ki :cry: :cry:

Böyle dusundugunuz birine cocuk birakacaksiniz... hem de yatili... cok enteresan. Zaten maddi yonden ihtiyac yokmus suan. Alacaginiz maasla rahatca bir cozum bulabilirsiniz kres gibi.

="gulsen88, post: 54090786, member: 342778"]Tşkler sağolun haklısınız aslında, peki 2. Dönem verebilir miyim acaba yarım dönemde kayıt alıyorlar mı anaokulları bilginiz var mı acaba
Şimdi gidin pazartesi bile başlatırlar. Ama ben olsam yarım gün verirdim iki ay kadar. O sürede de babaanne gelsin. İki ay katlanılmayacak bir süre olmaz sanki. İki aydan sonra da çocuk kreşe alışınca tam gün yapardım..ve haklısınız kadının çalışmaması hem mesleğine hem de ailesinin yıllarca okusun diye verdikleri emeğe hıyanet
Şahsi fikrim.

Yok pazartesi tatil salı başlatırlar:))) ama kreşi de iyi araştırmak lazım. Sizin işe başlamanıza bir hafta var o arayı iyi kullanın.

Niye bahane arayayım. Benim o şekilde yazmamın sebebi : daha önceden hiç kreşe gitmedi kızım. Ben işe gidiyorum diye birdenbire onu tam gün kreşe daha önceden hiç bilmediği alışık olmadığı deneyimlemediği bir ortama bırakacağım. Ben bunun yerine şöyle düşünmüştüm : Başlayacağı zaman 2 hafta izin alıp onu ilk birkaç bir kaç saatliğine daha sonra 2 hafta dolana kadar yarım gün götürüp tekrar işe başladığımda da tam gün gitmesi.... benim düşüncem buydu . Tabi sizin düşünceniz tam tersi olabilir bir şey diyemem .
Krese baslamak sok etkisi mi yaratir cocukta?

Nasil yani? Neden sok etsin?

Bahane ariyorsunuz resmen.
Asil sebep ne?

Peki ne yapılmalı sizce, bu konuda hassas olduğunuz için düşünceniz benim için daha da önemli. Ne yapılmalı anne çalışmamalı çocuk en az 12 13 yaşına gelene kadar evde mi durmalı mesela Cidden soruyorum
iyi de yorumumda yazmistim , bende calisan anneyim , 16 senedir aktif ve yorucu bir iste calisiyorum , 9 yasinda ve 1 yasinda iki tane cocugum var
bakiciyla buyuttum oglumu , simdi de kizim evde bakiciyla , ben isteyim

ben herzaman kadinlarin calismasindan yanayim , hicbir kadina calisma demem ama oncelik cocuktur , cocugunuza cozum bulup oyle atilin is hayatina , sizin icin de en mantiklisi kres cunku cocugunuz kres yasina gelmis artik

ve bence calisan kadin daha verimlidir , cocuklarina daha iyi bir gelecek sunar , ve tum gun cocuguyla olmadigi icin aksam ve hafta sonlari cocuklariyla daha kaliteli vakit gecirir , her aksam cocugunuzun yaninda olmalisiniz , onu uzaga gondermek cozum degil

Şöyle açıklayayım o zaman. Şuanda eşimin aldığı maaş bize yetiyor maddi olarak çok da çalışmak zorunda değilim. Ama çocuğum kreşe gitmiyor ekstra ödediğimiz bir 1000 tl 1500 tl yok mesela kreş için. Ama kreşe verip sonra işten çıksam yine de kreşe devam etsin desem bu maddi olarak zora sokar bunu demek istemiştim. Umarım şimdi açıklayabilmişimdir. Bir insanın bir insana derdini anlatabilmesi ne zormuş tabi kimse detaylarını bilmiyor ki . Siz de haklısınız ne diyim .

Karar verin isterseniz maddi anlamda sıkıntınız var mı yok mu?
Bana biraz sanki hem iş hem çocukla rahat edemeyeceğinizi o yüzden biraz kafa dinlemek istiyormuşsunuz gibi geldi. Eylül’e 9 ay var. Bir çocuk maddi anlamda sıkıntı yokken neden ailesinden ayrılmak zorunda kalıyor? Babaannesini sevebilir emin olun anne babasından daha çok sevmiyordur.
Ve kreşe bırakmanız şok etkisi yapmaz aksine evden uzaklaştırmanız şok etkisi yapar.

akşam 5'te işten çıkıyorsanız kreş ya da bakıcı düşünün, helak etmeyin çocukcağızı yollarda. 2. çocuk için ben 5 yaşa kadar yolu var diyorum. Benim kardeşimle aramda 5 yaş var. Ben ilk okulu bitirdim o başladı, ben üniversiteyi bitirdim o başladı ... böyle gitti, aynı anda 2 tane üniversiteye hazırlanan, üniversiteye giden evlat olmayınca biraz ailem de maddi manevi rahat etti.

Anladım tşkler örneğiniz için ve çok geçmiş olsun çalışıyor musunuz şuan

yani bu olmaması gereken bir çözüm. Benimde oğluma kayınvalidem bakmıştı çalışırken. 2 sene ben baktım. Sonra kayınvalidem baktı. Oğlum eşimin tarafının ilk torunuydu. Ölürlerdi onun için. Böyle bi sevgi olamaz. Kayınvalide benden bile kıskanırdı o kadar çok severdi. İlk işe başlayacağım zaman biraz bakıcı aramıştım. Kalp krizi geçirecekti torununa baktırmıyorlar diye. 3 ay kadar benim evime geldi gitti. Oğlum ona iyice alışınca 1 sene kadar da kendi evine sabah bıraktık akşam aldık. Neyse çok uzattım. Oğlum onları çok sever çok eğlenirler kayınvalidem ne isterse pişirir ne isterse alır. Kızkardeşin ameliyat olduğu için 3 gece yanında kalmak zorunda kaldım. Sabahları işe gittim oğlumu 3 günün sonunda gördüm. Ve geldik yattık oğlum 1 hafta boyu geceleri sabaha kadar kustu. Doktora götürdük tüm tetkikleri yapıldı hiç bişey çıkmadı. Sonra doktor bana son zamanlarda hayatında bişeyler değişti mi olumsuz bişey yaşadımı diye sordu. Psikolojik büyük bi ihtimalle dedi. 3,5-4 yaş aralığındaydı. Çocuklar olmadık şeylere ummadığınız tepkiler verir

Şöyle açıklayayım o zaman. Şuanda eşimin aldığı maaş bize yetiyor maddi olarak çok da çalışmak zorunda değilim. Ama çocuğum kreşe gitmiyor ekstra ödediğimiz bir 1000 tl 1500 tl yok mesela kreş için. Ama kreşe verip sonra işten çıksam yine de kreşe devam etsin desem bu maddi olarak zora sokar bunu demek istemiştim. Umarım şimdi açıklayabilmişimdir. Bir insanın bir insana derdini anlatabilmesi ne zormuş tabi kimse detaylarını bilmiyor ki . Siz de haklısınız ne diyim .
Mesajlarınızda öyle demiyorsunuz ki. Çalışmasam da gönderebilirim diyorsunuz, “işe gitmesem bile kreşe gitmesini düşünüyordum” demek ne demek sizce? . Ayrıca 1500 lira ne kreşi? Daha uygun, güzel kreşler de var.

Çok tşkler yorumunuz için çok sağolun ne güzel bir yorum. Inanıyorum ki bizde de böyle olacak . Allah kısmet ederse

ben de çalışan bayanım ve aynenn sizin düşündüğünüz gibi bayanların çalışması taraftarıyım. ama bunu yaparken evdeki çocuktan ayrı kalmak bana göre korkunç bir fikir.

ben kreş yaşına kadar çok zorlandım.annem ve kv baktığı halde. kreşe verince birden hayat güzelleşti çok şükür

böyle düşündüğüz için tebrik ediyorum çok tşkler öneriniz de gayet mantıklı geldi....
Şimdi gidin pazartesi bile başlatırlar. Ama ben olsam yarım gün verirdim iki ay kadar. O sürede de babaanne gelsin. İki ay katlanılmayacak bir süre olmaz sanki. İki aydan sonra da çocuk kreşe alışınca tam gün yapardım..ve haklısınız kadının çalışmaması hem mesleğine hem de ailesinin yıllarca okusun diye verdikleri emeğe hıyanet
Şahsi fikrim.

Lütfen yalvariyorum size çocuğunuzu babaannesinde sizden ayrı bırakmayın kreş e yollayın ama akşam evine dönsün

Kesinlikle çoğu uazdığınızla aynı düşünüyorum çok tşkler yorum için

iyi de yorumumda yazmistim , bende calisan anneyim , 16 senedir aktif ve yorucu bir iste calisiyorum , 9 yasinda ve 1 yasinda iki tane cocugum var
bakiciyla buyuttum oglumu , simdi de kizim evde bakiciyla , ben isteyim

ben herzaman kadinlarin calismasindan yanayim , hicbir kadina calisma demem ama oncelik cocuktur , cocugunuza cozum bulup oyle atilin is hayatina , sizin icin de en mantiklisi kres cunku cocugunuz kres yasina gelmis artik

ve bence calisan kadin daha verimlidir , cocuklarina daha iyi bir gelecek sunar , ve tum gun cocuguyla olmadigi icin aksam ve hafta sonlari cocuklariyla daha kaliteli vakit gecirir , her aksam cocugunuzun yaninda olmalisiniz , onu uzaga gondermek cozum degil

Anlıyorum yardımcı olmaya çalışıyorsunuz aslında. Ama bizim yaşadığımız yerde maalesef yok daha aşağısında.... Devlet anaokulları var ben oraya götüreyim diye düşünmüştüm evdeyken, ama işteyken oraya veremem saatler uymuyor özellerdeki saatler gibi esnek değil devletteki saatler....

Mesajlarınızda öyle demiyorsunuz ki. Çalışmasam da gönderebilirim diyorsunuz, “işe gitmesem bile kreşe gitmesini düşünüyordum” demek ne demek sizce? . Ayrıca 1500 lira ne kreşi? Daha uygun, güzel kreşler de var.

benim kardeşim 2 bucuk yaşında kreşe gitmişti annem öğretmendir. Annaneme bırakmıştık onu biz başka şehirdeydik ama gittik ertesi gün geri aldık yapamadık onsuz hemen kreşe verdik sonra düzenimizi oturttuk. Üstelik o zamanlar bulunduğumuz şehirde kimsemiz de yoktu. çalışıp çocuk bakmak çok da zor değil başka seçenekleri düşünmeden önce yanımda olmasını sonuna kadar zorlarım ben.

Çocukluğumuzu unutuyoruz galiba. Dünya iyisi bir anneannem vardi. Ilkokul cağlarındaydım. Yaz tatilinde deli gibi anneannemlere gitmek istedim. Beni gönderdiler. Müstakil ev, salıncak kuruldu, istediklerim yapiliyor. Disardan bakınca gel keyfim gel gibi görünüyordu ama, az öteye git deseler içim nasıl burulurdu. Nasıl özlemiştim hatırlıyorum. Burnumun diregi sızlıyordu sanki. Sanki annesiz babasiz kalmis gibi hissetmistim. Ne bileyim çocukluk iste. Benim için iyi bir tecrübeydi. Bir kere büyüktüm ve kendim istemiştim. Ayrıca bir aylık bir süreçti.

Ama devamlı olsaydı bunun için ailemi suçlardım. Ne anneanne ne babanne annenin yerini tutmaz. Anne kızar dokunmaz da babanne kas kaldırır dokunur. Çocuğunuza bunu yaşatmayin. Zorunlu haller olur, hastalık ölüm o mecburi. Bunun dışında hiçbir sebep bunu gerekli kılmaz.

Ne güzel ne kolay yazmışsınız yaa . sizin de ileride bir çocuğunuz olduğunda onu bir dk bile yalnız bırakmazsınız inşallah sürekli her an herşeyde yanında bulunursunuz ve inşallah da hiç sizden nefret etmez . Hayatta bazen hiç bir şey planlandığı gibi olmayabiliyor . Ama sizin hayatınızda herşey yolunda gitsin . Nadir de olsa Bazı yorumlar ne kadar acımasızca . Şaşırıyorum . Yine de, ben kendi adıma kötü bir niyetiniz olmadığını varsaydığım için, tşk edeyim .

Konu sahibi kusura bakma ama senin çocuğun olsaydım senden nefret ederdim.
Bırakma onu.. paradan işten daha önemli onun sana muhtaç olan minicik yüreği

Back
X