• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelerin çalışması ve çocuk/çocuklar konusu....

Işe 1 hafta sonra başlamayı teklif edin 10 gün 2 hafta kadar cocugu yarim gün kreşe başlatın alışsın . Ya da gelsin kv 1 ay yarim gün verin sonra tam gune geçersiniz varsa eşinizin izni o alsın o götürsün çocuğu. Yani 2 ay sonra işten elbette çıkabilirsiniz gönderebilirsiniz bunlar ihtimal ama bunu düşünüp çocuktan ayrılmak nedir? 3.5 yaşında aklı herşeye eren bir çocuğu akşam annesiz babasız yatırmak daha saçma değil mi? Cevremde bir sürü örnek var çocuk hasta olduğu için kreşten alan hepsinin psikolojisi mi bozuldu sanki?olmazsa alırsınız. Yani kusura bakmayın ikinci çocuğun yaş arasını sorarken ilk çocuğun psikolojisini düşünerek sormuyor musunuz şimdi kendi ellerinizle çocuğun psikolojisini bozacaksınız. Babası demiyor mu ben cocugumdan ayrı kalamam diye. Ayrıca ikinci çocuğu yapınca en iyi ihtimal 4.5 yaşında kreşe vereceksiniz o zaman tek maaşla nasıl vereceksiniz kreşe? Işte kafamda 1000 tane soru ben mi fazla pimpirikliyim millet mi çok rahat bilemedim

Peki ne yapılmalı sizce, bu konuda hassas olduğunuz için düşünceniz benim için daha da önemli. Ne yapılmalı anne çalışmamalı çocuk en az 12 13 yaşına gelene kadar evde mi durmalı mesela Cidden soruyorum
Anne çalışmamalı değil. Elbet çalışmalı ama çalışırken çocuğu başka birine yatıya bırakmamalı. Yani çok ama çok zor durum yoksa. Kreş çok daha güzel bir seçenek. Bende çalışıyorum ve kimsem yok burda. Çok şükür iyi bir bakıcı bulduk 3 senedir bakıyor kızıma. Kimseye yatılı göndermeyi düşünmedik bile. Çocuğunuz için kv ye katlanabilirsiniz bence 2 ay. 2 ay yarım gün kreş kv idare edilir. Sonra tam gün kreşe başlar.

Sizi de anneanneniz ya da babaannenize mi bırakmışlardı ? Ya da bıraktığı yeri sevmiyor muydunuz acaba o yüzden olumsuz etkiledi sizi yaa mesela benim kızım babaannesini seviyor bu yüzden de sıkılmaz belki diye düşünüyorum biraz da
Çok değişik bir bakış açınız var.
Mesele çocuğun istemediği bir yere bırakılması değil ki, anneden ayrı kalması.
Böyle bir çözümünüzün olmasını bile çok yadırgadım.

Perişan olmuştu derken ne gibi olumsuzluklar yaşadı. Düzeni hiç olmamıştır mesela eminim, ama psikolojik olarak da etkilenmiş miydi. Mızmız mı olmuştu mesela.... Bizde babaannesi dedesi çocuğumu çok seviyor çocuğum da onları seviyor ama evini de çok seviyor tabii ki.... off bilemiyorum naapçm yaa . Çocuğu olan anneler için çalışmak cidden hiç kolay değil. Şimdi nasıl yeğeniniz
siz bu cocuklari kvdeye birakmak icinmi dogruylrsunuz allah askina. krese verin bir anne cocugundan nasil hafta ici uzak durabilir..

Evet biraz zor oluyor 1 saatten fazla sürüyor oraya gitmesi. bir de dönmesi var 2 buçuk saat. biz o yola zor da olsa katlanırız da işte haftada kaç kere gidip gelcz kimbilir. Bir de Kızım haftaiçi orda kalck haftasonu getirck pazar akşamı yine götürcz vs. Tabi zor :cry: :cry:
bu sefer cumartesi gidecen sende orda kalcan hop pazar eve... sacma

2. Çocuğu düşündüğümde iş aramaktan vazgeçmiştim zaten yani evde olacaktım bir süre daha en az 1 yaşına gelene kadar . Ama iş imkanı çıkınca 2. Çocuk planımızı iptal ettik zaten . Bir çocuk daha yapıp onu da silivriye göndericem diye bir şey dememiştim zaten asla . Ben öyle ince düşünceli bir anneyim ki inanın ki ben de her açıdan düşünüyorum . 2. Çocuğu da zaten kendimden ziyade ya da kv için hiç değil en çok kızımın bir kardeşi olsun diye istiyoruz.... tek çocuk olmasın ona hayatının her alanında destek olabilecek bir kardeşi olsun diye düşünüyoruz . Insanları yargılamak bazı kişiler için ne kolay gerçekten çok şaşırıyorum bazı yorumlara . Size göre çok geniş düşünceliyim hiç umrumda değil ya o yüzden herkese danışıyorum burda bile konu açıyorum . Çünkü hiç umrumda değil çok rahatım .

Burdan sonrası genel msjdır : Olumsuz yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın . Çünkü Kimse benim çocuğumu düşünmediğimi sevmediğimi ima bile edemez bunu sorgulayamaz bile . Asıl saçma ve acımasız yorum yapanlar hayatlarına daha çok sevgi alsın ki negatif enerji yerine pozitif ederji yayabilsinler

herkese tşkler yorumları için .

çocuk neden evinde olmayacak? çok saçma bu dediğiniz.
kreşe verin veya bakıcı ayarlayın bir de ikinci çocuğu düşünüyorsunuz onu da mı silivriye gönderecektiniz?

Şuan, bir süre kayınvalidemin bize gelmesi, o sırada da kızımın anaokuluna başlama durumlarının ayarlanması, daha sonrasında da ilk zamanlar yarım gün şeklinde başlayarak tam gün gitmeye başladığında da kayınvalidemin kendi evine gidip bizim de kendi hayatımıza devam etmemiz mantıklı geliyor..... ne de olsa 5te çıkıyor olacağım 5i çeyrek geçe de alırım kızımı evimize geçeriz.... şuan bu fikir en mantıklı gelen

9 sayfa boyunca istediğiniz tavsiyeler sonucu herkes kreş demiş. Bir kişi bile babaanne dememiş. Siz şimdi ne yapmaya karar verdiniz peki?

3.5 yaşı tamda kreş yaşı.. neden kreş seçeneğini düşünmüyorsunuz??

Kreş bul
Çocuğunu bırakma
Güven sorunu oluşur
İlerde çekersin
Kv hiç baktırma bulaşma asla
Sonradan çocuğuna ben baktım olur
Olmadı eve bakıcı ayarla
Sakın sakın!

Bir öğretmen olarak kreş diyorum.
Ayrıca kresi ilkokul gibi düşünmeyin ha eylül de başlamış ha şubatta fark eden bir şey yok.Okuma yazma öğrenmeyecek sonuçta çocuğunuz.
Ayrıca durumu çok abartıyorsunuz çalışma saatleri uzun olan haftada 1 gün izni olan daha yasina girmeden bebeğini kreşe vermek zorunda olan anneler var.
Babaanne çok çok kötü bi fikir herkesin hayatını zorlaştıracak bi fikir kesinlikle.
Bir de kamera sistemi olan kresler var cocugunuzu her dakika izleyebileceğiniz aklinizda olsun.

Şuan, bir süre kayınvalidemin bize gelmesi, o sırada da kızımın anaokuluna başlama durumlarının ayarlanması, daha sonrasında da ilk zamanlar yarım gün şeklinde başlayarak tam gün gitmeye başladığında da kayınvalidemin kendi evine gidip bizim de kendi hayatımıza devam etmemiz mantıklı geliyor..... ne de olsa 5te çıkıyor olacağım 5i çeyrek geçe de alırım kızımı evimize geçeriz.... şuan bu fikir en mantıklı gelen

Kv ile konuştunuz mu

Hayır derse b planı yapın zira zamanınız kısıtlı

Ne güzel ne kolay yazmışsınız yaa . sizin de ileride bir çocuğunuz olduğunda onu bir dk bile yalnız bırakmazsınız inşallah sürekli her an herşeyde yanında bulunursunuz ve inşallah da hiç sizden nefret etmez . Hayatta bazen hiç bir şey planlandığı gibi olmayabiliyor . Ama sizin hayatınızda herşey yolunda gitsin . Nadir de olsa Bazı yorumlar ne kadar acımasızca . Şaşırıyorum . Yine de, ben kendi adıma kötü bir niyetiniz olmadığını varsaydığım için, tşk edeyim .
Vazgeçeceğini düşünerek rahat yorum yaptım. Kusura bakma kırdıysam. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

canim sana benzer durumu uzun sure yasadim mecburiyetten. ve en son oglumu krese verdim. ve inan öyle rahat ettim ki. evet maddiyat zorluyor ama manevi yönden katkısı hem çocuğa hem bana çok fazla. Kv falan içli dişli olmalar özel hayatın zarar görmesi ve bir sürü sıkıntıdan kurtuldum . ve kreşte cocuk paylaşmayı bir çok şeyi öğreniyor yaşıtları ile. bu sadece tavsiye dusun karar ver cnm

Canım çocuğun durumuna bağlı olarak 3 gün oryantasyon oluyor yarim gün sonra tam güne geçiliyor. en fazla 1 hafta 10 gün kv gelir kalır sonrada herkes ke di hayatına. benim kv küstü bu yüzden sonra barıştı kendi kendine. bol şans mutlu hayatlar

Merhaba iki cocukannedi olarak soyluyorum yeri geliyor maddi zorluk cekiyorum ama cocuklarimi birakmak yani ayri kalmak beni dusuncedi bile etkiliyor ki benimde bi meslegim var yani zorlasam calisabilirim ama calismiyorum tabi herkesin sartlari farkli yasam tarzi farkli ama lutfen iyi dusunun!Ikinci soru benim cocuklarim arasinda 5.5 yas var evet biraz zor birinin istedigini biri istemiyor zooor gercekten ama yani kardes duygusu onlara yeter yani bir sekilde yola giriyor Allahim yardim etsin herkese butun cocugu olanlara ve isyeyenlere:KK25:.

Back
X