Annelerin çalışması ve çocuk/çocuklar konusu....

Canim kimse calismaktan bahsetmiyorki.. cocugunu yatili bir sekilde anneanne babannede birakmaktan bahsediyorsun sen..is icin yani.. yoksa ev hanimlarimi is kadinlarimi cocuklariyla kaliteli vakit gecirebilio tartisilir ve kisiden kisiye gorede degisen bir durum ayni zamanda.. calisip cocugu anneanneye babanneye vermekle yatili birakmak farkli seyler.. een caliscan ama cocugumu anneanneye birakcam deseydin boyke tepkiler gelmezdiki.. cogu kisi o sekilde yapiyo zaten..ama yatili birakmak olunca isler karisiyo

Hemen hemen aynı durumdayız bu srne işten çıktım evdeyim. Çok iyi bir kolejden teklif aldım ama ben 2. Yi istiyorum. Yani karışık kafam. Size gelince buradakilere katılıyorum. Kreşe verebilirsinşz çocuğunuzu. Yaşı uygun. Araştırıp evinşze yakın güzel bir kreşe verirsiniz akşam da çocuğunuzla evde olursunuz. Böylece bsbanneyle çok içli dışlı olmazsınız

bakın,

benim konuma geliyorsunuz hiç bir bilginiz olmadan, hiç bir açıklama da yapmadan '' para için heralde '' gibi bir yorum yazıyorsunuz . sonra cevabınızı alınca da hazmedemeyip tekrar yazıyorsunuz . yazdığınız şeyler de doğru olsa bari . öncelikle bir sakin olun. benimle hayatımla karakterimle ilgili bana bu kadar öfkelenmenizi gerektirecek bir şey bildiğinizi düşünmüyorum . siz ve sizin gibi öfke dolu yorum yazan bir iki karakter sanırım sürekli evde olan sizden bir dk bile ayrılmayan ebeveynlerin eseri olsa gerek .

yazdıklarınıza gelince : 1.si evet evde çok sıkılmaya başladığı için babaannesiyle kalması onun için değişiklik olabilir mi diye sordum fikir almak istedim ama daha önce hiç babaannesinde kalmadı dememiştim zaten . dolayısıyla 1. kalınlaştırdığım kısımda yalan ya da yanlış bir şey bulmaya çalışmanız saçma olmuş

2.si çocuğum babaannesiyle vs kaldı ama zaten ben '' çocuğum babaannesiyle kalıyor çok mutluyum bayıla bayıla babaannesiyle bırakıyorum gündüzleri '' diye bir şey de belirtmedim . dolayısıyla 2. kalınlaştırdığım yazınızda da bir yanlışlık yok . çocuğum durumdan çok çok memnun bile olsa ya da ben çocuğumu babaannesi ile değil kendi evimde bakıcıya da bıraksam, kreşe de versem, işe gitmeyi de tercih etmiş de olsam yine de ayrı olduğum için üzülürüm . üzülmemem mi lazım . yani atıyorum şimdi ben işe gitmeyi tercih ediyorum diye çocuğumla ilgili üzülme haklarımdan endişelenme haklarımdan vaz mı geçmiş oluyorum .

banlanma ihtimali olmasa kim bilir neler yazacak kapasitede birisiniz . bunu kendiniz söylemişsiniz . dolayısıyla siz ve sizin gibi içi öfke dolu insanlar bilsin çocuğun toplum için olduğunu ve ona göre yetiştirmeyi . o yeter .

bu yazdıklarınızdan bile anlaşılıyor : çocuğunuz sizin gibi bir annesi olduğu için yani sabit düşüncelerle ya da önyargılarla hareket etmeyen bir annesi olduğu için çok şanslı olacak.... musmutlu ve aydınlık günler dilerim

benzin yol masrafı mı :) hee ben o cümleyi durup dururken kurdum o örneği durup dururken verdim zaten . yorumuzda yazıyorsunuz ama daha neye istinaden öyle bir örnek yazdığımı bile anlayamışsınız.... o yüzden siz nasıl isterseniz öyle düşünebilirsiniz

Son düzenleme:
Tabi kesin öyledir burda ki herkes ne yazdığını bilmiyor her yazılana bir cevabın var amma evladını bırakma bak tazim olur çocuğa diyoruz ona cevabım yok neden kendini düşünüyorsun çünkü sadece yok çok iyi bi ıste bla bla bla ben cevaplarını okudum gayet kaygısız birini gordum neyi neden yazdığını da gayet iyi anladım sen dert etme bence sen evladını dert et ben ne yapıyorum diye babaneye sig8nmak yerine hiç akıl karı mi düşün çocuğu bırakıyorsun iki gün eve getirip sevgi ihtiyacını mi gidereceksin bu mu bence sen anlamıyorsun biz değil

Kariyer iyi para çocuğundan onemli olmasa gerek..Bide cocugumla kaliteli vakit geçiriyorum bıdı bıdııı sen cocugunla ayni evde olda oyun oynama kendini emin ol daha mutlu hisseder..icim acıdı yaaa sen nasil kıyıyorsun.o çocuğun canı sıkılacak orda kalcak iki yaşlı oyun mu oynatacak..ayrica sen cocugu 2 güne bir alcaz falan diyorsun ya hikaye anca haftasonu görüşürsünüz.3 yaşındaki bebekten fedakarlık bekliyorsun kaynanan size gelsin çocuğun oraya gitmesin..en mantiklisi kreş işi bırakırsan bile çocuğunu evinde kendi yanında büyültürsün.. ya ben nisanliyken yeğenim 2 yaşındaydı ve cok seviyordu beni biz ona benim evden gideceğimi nasil üzülmeden anlatırız diye dusunuyorduk

Haftada 1 mi ??? Hangi iş bunu göz e aldırabilir ki ?
2.cocugu yapmayı düşündüğünüz göre maddi durumunuz iyidir diye düşünüyorum . Ise de girecekmişsiniz neden kreşe vermiyorsunuz ?

Ne alakası var . Çocuğu olup çalışan bir sürü anne var . Neden kafanız da ya babanne evinde bakacak ya da ben çalışmiycam diye fikir oluşmuş ki ? Başka seçenek yok mu yani ? Çocuğa ters tepki yapar diye düşünmüşsünüz tüm gün kreş. Peki o zaman soruyorum günlerce annesini babasını görmeden yaşamak mi ters tepki yapar yoksa kreşte kendi yaşıtlarınla etkinlikler yapması mi ? Tabi ki mesleğinizi yapın evde oturmayın ama vu düşünceniz çok çok yanlış. Ayrıca şunu da eklemeliyim ki o yaşlı insanlar kendi evlerinde yatılı olarak çocuk bakmak zorundalar mı ? Bana sanki biraz çocuğun sorumluluğundan uzaklaşmak istiyormuşsunuz gibi geldi kreş fikrine bu kadar soğuk durduğunuz için .

Bana laf salatası yapmayın ya..vermeyin çocuğu babanneye ayrı kalmayın off ne zormuş bişeyleri anlatmak

Bence siz bu konuyu kendi vicdanınızı rahatlatmak için açmışsınız. Ama kusura bakmayın. 100 kişiye sorsanız 90'ı çocuğu babaanneye bırakıp ara ara gidip görmeyi yanlış bulur. Evet çocuk bakımında tek doğru yoktur. Ama kesin yanlışlar vardır. Buradaki çoğunluk sizi ikna edemediyse bir pedagoga danışın hiç değilse. Gerçekten üzüldüm bebeğinize.

Ayrıca daha 1 bebeğe bakamazken (evet çocuğu babaanneye bırakmak bakmak değildir) ikinciyi düşünmeniz de komik geldi.

Sizin mantığınıza göre babaannenin de ev hanımı olmaması, temizlik yapmayıp tv izlemeyip çocuğunuzla ilgilenmesi gerekiyor o zaman. Öyle mi?
Burda kimse oturun evinizde demiyor ki size. Gerçi siz yazın da çocuğunuzu göndermişsiniz daha önceki yorumumda dediğim gibi, büyük ihtimal “zaten yorulacağım, kafa dinlerim” mantığıyla babaanneye bırakmak size daha mantıklı geliyor. Sonuçta sizin çocuğunuz. İstediğinizi yaparsınız.

zaruri haller dışında çocuklar anne ve babalarıyla aynı evde uyumalılar. bakın,
uyumalılar diyoruz yani herkesin tabiki de sosyal bir hayatı olmalı ve eve dönülünce de kaliteli vakit geçirilmeli
nice ev hanımları biliyorum klişesiyle bir şeyleri çözemezsiniz. vicdan rahatlatmaya mı geldiniz kavga etmeye mi geldiniz fikir almaya mı geldiniz önce ona karar verin
her halükarda çocuklar anne ve babasıyla aynı evde uyumalı.

Çocuğu huzurlu büyütmekte çalışan annenin düşünmesi gereken 2 durum var bence, birincisi düzen oluşturmak ikincisi bu düzende az da olsa kaliteli vakit geçirmek.

Bu çözümde düzen zaten yok, bir o evde bir bu evde, bir anne var bir yok, bir kendi yatağında yatacak bir koltukta belki, gibi gibi 2 günde bir değişen bir durum.

İkincisi kaliteli zaman, yani çok iyimser görüyorum bu konuda da sizi, şimdi 2 gün görmediğiniz çocukla hadi hop vir saat kaliteli zaman geçirelim diyemezsiniz, çocuk sizi görmediği zamandaki tüm duygusal sorunlarını yansıtacak size, tam bunları çözüp bağlanmaya başladığınız zamanda da (ki bazı sorunlar öyle bir günde çözülmüyor, ben de sizin gibi iyimser takılıyorum) ayrılma vakti gelecek.

Bu arada çalışan anneyi/babayı destekliyorum, konunun çalışan/çalışmayan ebeveyn kavgasına dönüşmesine hiç gerek yok, size bunu yapmayın diyen çoğu kişi zaten çalışıyor veya çalışmasa da kariyer hedefi yapıyor.

İki yakın arkadaşım bu şekilde büyümüş..biri anneannesinde diğeri babaannesinde kalmış (eskiden kreş/okul öncesi eğitim olanağı herkesin ulaşabileceği yayginlikta degildi), ikisi de şu an meslek sahibi çoluk çocuk sahibi kadınlar.Diştan baksan ozenilecek konumda ,mutlu/mesut insanlar....ama öyle değiller.(Otorite karşısında duramiyorlar, aşırı vericiler ve eşleri tarafindan cidden eziliyorlar) Annemler gelecek mi?Ya beni unuturlarsa ya artık annem sevmezse beni diye korkardim demişti bir tanesi.Oburunu babaannesi korkutmus yaramazlık yaparsan bir daha annen baban gelmez demiş. Aile olarak tekrar bir araya gelmeleri kardeş olunca olmuş.Yani ilkinde çözümsüz olan anneler bir bebekleri daha olunca çözüm bulmuşlar.Siz böyle birşey yaşadığınızda çocuğunuzun kardeşine yönelik nasıl duygular içerisinde olacağını su an dusunebiliyor musunuz?

Bu konuya son ve genel bir yorum yapıp bir daha da yorum yapmıyorum . Özellikle bu mesajım milleti burada galeyana getirmeye çalışan konuyu doğru olmayan noktalara taşıyan bir kaç kişiye . Isteyen inansın isteyen de inanmasın .

Burada yorum yazan insanların yarısı bir kaç arkadaşın düşüncelerinden etkilenerek yorum yapmış anlaşılan o kadar herkese cvp vermeye çalışmama rağmen saldırgan tavırlarla benim yazdıklarımı değil o 1-2 arkadaşın yazdıklarını doğru kabul edip yorum yazmışlar . Ben mi bileceğim onlar mı bilecek benim hayatımla ilgili olanı biteni .

Fabric minenet gibi üyeler başta olmak üzere bu tarz yorum yazmış tüm üyelerin abartılı düşüncelerinizin yanlışları :

1. Ben çocuğu babaannesinde bırakıp bütün hafta gitmiyorum sadece haftasonları gidiyorum diye bir durum yok .

Ben çocuğu babaannesinde bırakıp 2 günde bir alıyorum diye bir durum yok .

Haftaiçi sadece babaannesiyle kalması ve bizim de salı perşembe ve cuma günleri giderek sadece cumaları çocuğu eve almamız pazar günü de tekrar babaanneye gitmemiz durumu var . ( hatta bazı haftalar her gün bile gittik )

2. Babaanneye bırakarak rahatıma bakıyorum diye bir durum asla yok .

Çocuğumun silivride babaannesiyle kaldığı süre zarfı zaten geçmişte 3 4 ay olmuştu ve bu süre zarfında silivriye git gel yapmaktan artık işte vesaire ruh gibi dolaşmaya başlamıştık çünkü git gel yol 2 buçuk saat ve bunu hemen hemen her gün yaptığınızı düşünün. Ve sabahları 5te kalkıp yollara düştüğünüzü düşünün . Çok mu rahatmışız gibi görünüyor cidden . Ben çok rahat etsem zaten gelip buraya konu bile açmam zaten çok da kaygısızım ya size göre rahat rahat gidip bırakırım çocuğu değil mi . 1 gün gitmediğimiz zaman olduysa da o zaman aklınız çocukta kalıyor bu sefer yine rahat edemiyorsunuz ama bundan bahsetmiycm bile siz şartlandığınız için inanmazsınız çünkü .

3. Kreş düşünmüyorum diye bir durum asla yazmadım . Kreş ben geçmişte bile düşünmüştüm 2.5 yaşlarındayken kreşe verdim fakat kreşte olumsuz etkilenmeye başlaması sonucu 1 ay bile dolmadan almıştım. O zaman küçüktü ama artık bu yaştan sonra gidebilir . Sadece bunu aman pazartesi işe başlıycm babaanneyle kalmasın da herhangi bir kreşe bırakayım daha iyi şeklinde yapmıycm . araştırarak en uygun şekilde ve tarihte başlatacağım .

4. Ben buraya kavga etmeye gelmedim . hatta yazdığım konuyu bile tekrar bir okudum ben garip ya da yanlış anlaşılacak bir şey mi yazmışım diye . Normal bir konuda burada fikir danışmak istemiştim ama konuyu bambaşka yerlere getirdiniz anlamak istediğiniz gibi anladığınız . Gerçek olmayan şeyler söylediniz . Kavga etmeye gelen kişiler belli . Yalnız dikkat edin sizin burda gerçeği yansıtmayan şeyler yazmanız benim hakkıma girmeye girer dikkat edin .

5. Kayınvalidemlerin yaşadığı yerde kızımla yaşıt sürekli görüştükleri 3 arkadaşı daha var . Burada hiç arkadaşı yok hepsi okulda .

6. Burda ne dememi istiyorsunuz :

Ben çocuğu babaannesiyle güle oynaya bırakıyorum.

Çok mutluyum çok rahat ediyorum .

Çok para kazanıyorum hiç çocuğu düşünmüyorum .

Para gitmesin diye kreşe vermiyorum babaannesiyle bırakmak daha az maliyetli olduğu için babaannesiyle bırakıyorum.

Vs vs vs.

K.bakmayın bunların hiç biri doğru değil . Bu da bu konuya yazdığım son mesajdır .

Kaliteli yorumlar yazan herkese teşekkürler onları dikkate alacağım mutlaka ve mutlu yıllar....

Yadırganan şey sebepleriniz degil, ruh halinizi de elbette kimse bilemez, yadırganan aklınızda böyle bir çözümün olması.
Her çalışan anne az veya çok mutlaka zorlanıyor ama eminim çoğu başka bir yere bırakmayı değerlendirmiyor bile.

Vazgeçmenize sevindim.
Kolaylıklar dilerim.

Tebrikler!!!
Gönlünüze göre bir yorum buldunuz sonuçta. Bunca yorumun içinde bir görüş ve methiyeler düzülmüş. Çünkü o önyargılarla hareket etmiyor. Diğer tüm yorum sahipleri önyargılı demek. Bunca insana nezaketsizlik ettiniz hanımefendi. Ayrıca önyargı bir düşünceye körükörüne bağlanmak demektir. Bu sifati kim hakediyor bir düşünün. Çocuk anne babayla uyumalı diyen ama kreş, bakıcı, babannenin eve gelmesi fikirlerini sunan bu kadar kadın mi, yoksa ama ben daha önce de bırakmıştım hiç bir şey olması diyen siz mi? Biraz aklı selim düşünün. Çocuk sizin çocuğunuz. Bu durumdan ilk elden biz etkilenmeyeceğiz. Siz etkileneceksiniz.

Evet hepimize de toplu bir ayar vermiş kendince bizim fikrimiz yok ya başka üyelerden görüp saldırmışız gibi aslında kendisiyle çelişiyor farkında değil açlıktan oluyo değilsen çalışma bir müddet her gün onca yolu gitmek marifet degilki sonuçta çocuk ayrı evde kalıyor mu evet konu bitti ki daha öncede yapmış zaten şu ona guveniyormusve şu ilgimi çekti burda kaç kadın dediki bak yapma yazık etme biz bu şekilde büyüdük annemle el gibiyiz ama direniyor çocuk onun bizlik bir durum yok madem eleştiriye bu denli kapalı neden konu açıyor kaldı ki herkes sayfalarca aynı şeyi demiş daha ne olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…