- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
Kreşe ver emin ol daha iyi olacak benim oğlum hem annem yakınımda hem kv ama yetmiyolar 3 yaşında daha geçen hafta başlattım kreşe ha benimki yarım gün gidiyo ama çok iyi yaşıtlarıyla oynar en aZından sakın ayırma ben 2,5 yaşında ücretsiz iznim bitince döndüm şuan bana soruyo beni neden bırakıp gidiyosun diye bide kalmalı bırakcaksın yazıkPerişan olmuştu derken ne gibi olumsuzluklar yaşadı. Düzeni hiç olmamıştır mesela eminim, ama psikolojik olarak da etkilenmiş miydi. Mızmız mı olmuştu mesela.... Bizde babaannesi dedesi çocuğumu çok seviyor çocuğum da onları seviyor ama evini de çok seviyor tabii ki.... off bilemiyorum naapçm yaa . Çocuğu olan anneler için çalışmak cidden hiç kolay değil. Şimdi nasıl yeğeniniz
Krese ver gunduz oynar gelir aksam koynunda olur en azindanEvetbeni de ayrı üzer kesinlikle su getirmez bir gerçek
Ben 13 yasinda yatili okula gittim hic sizdeki gibi bi durum olmadi bende.. aksine kendimi savunmayi ve kendi basimin caresinebakmayi ogrendim..o yasta camasirimi bile kendim yikiyordum dusun.. bende kendim istemistim.. ogrencilik hayatimin en guzel yillariydi :)Ben lisede hafta içi yatılı kalmıştım ailemden ayrılmıştım. O zamanın en iyi okullarındandi üstelik ben istemiştim gitmeyi. Ama bir kaç ay sonra gördüm dünyanın kaç bucak olduğunu yalvardım yakardim eve gelip gidebilecegim bir liseye almadılar beni. Hala içimde dert hala içimde yara. Hala annemlere ofkeliyim ben üvey mıydım diye. Belki konunuzla çok alakalı değil ama bir çocuk icin aileden ayrılmak bence çok büyük bir travma. Lisede okurken kendi kendime yeminler ederdim çocuğum hiçbir yerde yatılı kalmayacak diye...
Bu yüzden konunuzu okuyunca çok üzüldüm. Çocuğun annesi ailesi kim? Çocuk çok elzem bir durum yoksa niye aileden ayrı kalıyor? Bunu bu durumu yaşayan biri olarak kimse izah edemez bana.
Benim düşüncem şu ki bir kadın olarak eğitimime vs haksızlık etmiş olurum eğer evde kalıp yıllarca ev hanımı olarak hayatımı geçirirsem. Ve ben ileride kızımın da evli de olsa çocuğu da olsa her zaman kendi ekonomik özgürlüğünü eline almasını isterim bunlar tabii ki benim düşüncelerim herkesin düşüncesi yaşamı hayat tarzı farklı olabilir tabi. Burdan sonrasını sizin için demiyorum ama bazı yorumlara istinaden : benim çocuğuma olan sevgim nasıl sorgulanıyor ve ayrıca çocuğumu düşünmediğimi kimse söyleyemez . Acımasız eleştirilerde bulunmayalım lütfen empati yapalım .
Bir çocuğu işe giderken babaannesiyle bırakmak size göre dünyanın en saçma durumu olabilir ama bana göre hiç değil . Ki ben 6 ay öncesine kadar zaten çalışıyordum . kızım 1 yaz babaannesiyle kaldı . biz de bir gün gitmediysek diğer gün mutlaka gittik. Arabamız var çok şükür trafik olmadığı sürece 1 saatlik mesafe . Cuma günleri aldık kızımı eve . pazar tekrar gittik . Orda olduğumuz tüm geceler orda kaldık sabahları 5te kalkıp buraya geri döndük hazırlandık işe gittik . Kızımı kreşe vermeyi de denedim 2.5 yaşındayken o zaman olumsuz etkilendiği için 1 ay bile dolmadan vazgeçtim kreşten babaannesiyle mutluydu çünkü orda kendi yaşıtında arkadaşları da vardı çünkü . o anda onun için en iyi seçenek oydu çünkü . Hiç tanımadığım bir bakıcıyla 1 yaşındaki 2 yaşındaki çocuğu evde yalnız bırakmayı aklımın ucundan bile geçiremedim çünkü . Ben ne saçma şeyler yapmışım meğerse . Bişey sorcm, Siz anne misiniz ? Umarım çocuğunuzla ilgili muhteşem kararlar alan bir anne olursunuz hayatınızın her döneminde . Hiç saçma şeyler yapmazsınız mesela . Ben anaokulunu zaten burada konu açmadan önce de düşünüyordum bir çok yerde yazdığım gibi . Burda konu açtığım için anaokulu ya da kreşten haberdar olmadım . Sadece dönem başında başlar diye düşünüyordum fakat buradaki " özellikle bunu deneyimlemiş anne adaylarının yorumlarına istinaden " bunu daha erkene alabilirim fikri gelişti o kadar . Tabii ki herkes istediği yorumu yapabilir ama anne olmayan, ya da böyle bir durumu yaşamamış, ya da hiç çalışmamış ev hanımı olan hiç kimse burada gelip hiç tanımadığı biri hakkında ahkam kesemez . Yapıcı bir düşüncesi varsa söyler . Olumsuz bir düşüncesi varsa da söyleyebilir ama haddini aşmadan üslubuna dikkat ederek yapmalı bunu . Hanımefendiler böyle yapar değil mi ? Sonuçta burdaki herkesin davranışları o çok sevdikleri herkesden çok değer verdikleri çocuklarına da örnek oluyor öyle değil mi..... şimdi iyi akşamlar size .
Ya biseyler yazarım da ucunda ban var. Basta vereyim babaannesine değişiklik mi olur demissiniz sonra yazın yani 3 yaşındayken 6 ay kaldı bisey olmadi demissiniz sonra biri demiş ki verme üzülürsün evet üzülürüm demissiniz tamamiyle saçma sapan cevaplar. Bir tane mantıklı insan kalsın babaannesiyle ne olacak dememiş sayfalardır o cevabı bekliyorsunuz neden kreş değil dendiğinde eylülü bekliyorum falan neden eylül cevap yok. Kalkmış bana burda ahlak dersi. Ne yaparsanız yapın meselesi değil bu çocuk yetiştirmek, kaldı ki sormuşsunuz cevaplamışız. Keşke avrupa olsak ya bazı ebeveynler çocuğun kendi için değil toplum için olduğunu bilse yaptırımlardan korksaBu ne cüret yaa . Bu yorumu ne hakla yapıyorsunuz . Biz silivriye git gel yaparken harcadığımız benzin parası aylık ne kadar biliyor musunuz siz mesela ! ! Ne kadar çirkin bir yorum . Benim konuma bir daha yorum yapmayın lütfen . Heralde sizin aklınız fikriniz parada . zira insanın fikri neyse zikri de odur .
madem tüm cevaplara olumsuz cevap veriyorsunuz ne diye fikir sıruyorsunz burda?Şuan, bir süre kayınvalidemin bize gelmesi, o sırada da kızımın anaokuluna başlama durumlarının ayarlanması, daha sonrasında da ilk zamanlar yarım gün şeklinde başlayarak tam gün gitmeye başladığında da kayınvalidemin kendi evine gidip bizim de kendi hayatımıza devam etmemiz mantıklı geliyor..... ne de olsa 5te çıkıyor olacağım 5i çeyrek geçe de alırım kızımı evimize geçeriz.... şuan bu fikir en mantıklı gelen
Ben de 13 yasimdaydim onları ben de öğrendim sonra üniversitede çok daha uzak bir yere gittim ama 13 yaşında çocuğun da yeri anne yanıdır bence.Ben 13 yasinda yatili okula gittim hic sizdeki gibi bi durum olmadi bende.. aksine kendimi savunmayi ve kendi basimin caresinebakmayi ogrendim..o yasta camasirimi bile kendim yikiyordum dusun.. bende kendim istemistim.. ogrencilik hayatimin en guzel yillariydi :)
Bence işyerine yakın bir yerde ki kreşe verin ve çıkışta alın beraber eve dönün. Hem çocuk için güvence olur bak ben senin yakınında çalışıyorum ve birşey olursa hemen buraya gelebilirim diyebilirsiniz kızınıza. İkinci çocuk içinde bulunduğunuz işyerinde ki deneme sürecini geçince düşünebiliriz. Sonuçta kimse sizi hamile kaldı diye işten çıkartamaz.Merhaba herkese,
Bir önceki konumda iş mi bebek mi diye bir tercih aşamasında olduğumdan bahsetmiştim. Hem kendi fikirlerim hem de O konuya gelen yorumların ışığında aldığımız karar doğrultusunda bebek konusuna öncelik verecektik bu aydan başlayarak. Ve ben o konumdan sonra yeni bir iş başvurusunda falan bulunmamıştım.
Fakat daha önceki başvurularımdan biri olan baya büyük kurumsal bir şirket beni görüşmelere vs çağırdı. Ingilizce sınavları, kişilik testi hepsinden geçtim. Bugün de bana bir iş teklifiyle geldiler.. 8 ocakta başlamamı istiyorlar. Bu yerin çalışma şartları cidden çok iyi. 5 iş çıkış saati.... haftasonları tatil.... büyük bir ihtimalle kabul edip başlayacağım.
Ama;
3 buçuk yaşındaki çocuğumu şuan için babaannesine bırakacağım mecburen. Babaannesi de Silivri'de oturuyor. Biz Istanbul'dayız. Her gün gidemeyeceğiz oraya. Bir gün gideceğiz diğer gün gidemeyeceğiz büyük bir ihtimalleBenzer bir durumda olan var mıdır acaba ? Çok zor oluyor mu anne için ve çocuk için. Yoksa " bir şey olmaz aksine değişiklik olur onun için " mi dersiniz.... ( bu arada belirteyim benim için babaannenin bizde kalma ihtimali yok maalesef )
Ve ikinci bir konu da işe başlayacağım için dolayısıyla 2. Çocuk fikri başlamadan bitti gibi oldu şuan içinçocukları olan anneler; 2 çocuğunuz arasında kaç yaş fark var, yaş farkı dolayısıyla yaşanan olumsuzluklar oldu mu, nasıl anlaşıyorlar ve sizler durumdan memnun musunuz.....
Kendimi bir garip hissediyorum. işe sevinemedim bile. kafam karıştı biraz.
Değerli düşünceleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum....
Valla ben kendim istedim annem istemedi o zmn babamda kizimin karari dedi ve yolladi :) iyi oldu benceBen de 13 yasimdaydim onları ben de öğrendim sonra üniversitede çok daha uzak bir yere gittim ama 13 yaşında çocuğun da yeri anne yanıdır bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?