Annelerin çalışması ve çocuk/çocuklar konusu....

Ben lisede hafta içi yatılı kalmıştım ailemden ayrılmıştım. O zamanın en iyi okullarındandi üstelik ben istemiştim gitmeyi. Ama bir kaç ay sonra gördüm dünyanın kaç bucak olduğunu yalvardım yakardim eve gelip gidebilecegim bir liseye almadılar beni. Hala içimde dert hala içimde yara. Hala annemlere ofkeliyim ben üvey mıydım diye. Belki konunuzla çok alakalı değil ama bir çocuk icin aileden ayrılmak bence çok büyük bir travma. Lisede okurken kendi kendime yeminler ederdim çocuğum hiçbir yerde yatılı kalmayacak diye...
Bu yüzden konunuzu okuyunca çok üzüldüm. Çocuğun annesi ailesi kim? Çocuk çok elzem bir durum yoksa niye aileden ayrı kalıyor? Bunu bu durumu yaşayan biri olarak kimse izah edemez bana.

Yani diyeceğim şu ki ben çocuğunuzdan çok daha büyüktüm ama içimde öyle bir yer etti ki aileden ayrı kalma unutamıyorum. Ailemle aramda duygusal olarak kaldiramadigim bir mesafe koydum o dönemden sonra. Canım cicim desem de hep içimde. Bunu lütfen düşünün

Çocugun yaşayacağı travma,yollarda çekeceği rezillik bir yana , hiç bir mecburiyet yokken bir anne çocuğundan nasıl ayrı kalmayı düşünebilir,nasıl böyle bir seçeneği değerlendirir aklim almiyor.

Mesele çocuğun sikilmamasi, babaanneyi çok sevmesi değil,cocuklarin yeri anne babalarının yanıdır,bitti.

Çalışmak istiyorsanız krese verirsiniz,binlerce çalışan kadının yaptığı gibi.

Kreşe ver emin ol daha iyi olacak benim oğlum hem annem yakınımda hem kv ama yetmiyolar 3 yaşında daha geçen hafta başlattım kreşe ha benimki yarım gün gidiyo ama çok iyi yaşıtlarıyla oynar en aZından sakın ayırma ben 2,5 yaşında ücretsiz iznim bitince döndüm şuan bana soruyo beni neden bırakıp gidiyosun diye bide kalmalı bırakcaksın yazık

ikinci çocuk şart değil ki? illa istiyosanız da bir iki seneye yine yapabilirisiniz. yaşınız 29muş. geç değil.

ama işe başlıycam diye çocuğu kayınvalide evine bırakıp günaşırı görmek bana mantıksız geldi. kreş ya da bakıcı düşünün.

Ben 13 yasinda yatili okula gittim hic sizdeki gibi bi durum olmadi bende.. aksine kendimi savunmayi ve kendi basimin caresinebakmayi ogrendim..o yasta camasirimi bile kendim yikiyordum dusun.. bende kendim istemistim.. ogrencilik hayatimin en guzel yillariydi :)

Bende sizin gibi düşünürüm hep
Eğitim almış, emek vermiş insanlar iş hayatından kopmamalı
Ancak bu düşünce çocuk olduğunda değişiyor
Çocuk yapmadan önce kariyere başlanacak, bir şeyler oturacak ancak bir evladınız olmuşsa hayat artık sadece sizin değil, bu aşamada çocuk eğitiminizden çok daha önemli. Bizim ailede ablam bahsettiğiniz şekilde büyüdü annem Almanya'da çalışırken ben doğunca ablamı Türkiye'ye göndermiş, 6 yıl anneannem bakmış, 3-4 ay da bir görüşmüşler. Annemle ablam arasındaki mesafe ömür boyu kapanmadı, annem öldü hala ablamın onunla ilgili sorunları bitmedi, evlat anadan ayrı olmaz bunu önceliğe alıp planları ona göre yapmak lazım. Yerinizde olsam işe başlar, çocuğu kreşe verir, ikinci çocuk fikrini de biraz ertelerdim. İşler rayına oturunca ikinciyi planlarsınız

Günaydın size. Anne olmam gerekmiyor bu tip konulara cevap vermek için. Evet saçmalamışsınız yazık olmuş kızınıza anne babadan bir şekilde uzak yaşamış üzüldüm. Çalışıyorum ayrıca o kadar yol tepmeniz de anlamsız. Ben bu şekilde düşünüyorum annem iyiki bizi hiçbir yere bırakmadı. Kendinize iyi bakın.

Son düzenleme:
Ya biseyler yazarım da ucunda ban var. Basta vereyim babaannesine değişiklik mi olur demissiniz sonra yazın yani 3 yaşındayken 6 ay kaldı bisey olmadi demissiniz sonra biri demiş ki verme üzülürsün evet üzülürüm demissiniz tamamiyle saçma sapan cevaplar. Bir tane mantıklı insan kalsın babaannesiyle ne olacak dememiş sayfalardır o cevabı bekliyorsunuz neden kreş değil dendiğinde eylülü bekliyorum falan neden eylül cevap yok. Kalkmış bana burda ahlak dersi. Ne yaparsanız yapın meselesi değil bu çocuk yetiştirmek, kaldı ki sormuşsunuz cevaplamışız. Keşke avrupa olsak ya bazı ebeveynler çocuğun kendi için değil toplum için olduğunu bilse yaptırımlardan korksa

madem tüm cevaplara olumsuz cevap veriyorsunuz ne diye fikir sıruyorsunz burda?

Ben de 13 yasimdaydim onları ben de öğrendim sonra üniversitede çok daha uzak bir yere gittim ama 13 yaşında çocuğun da yeri anne yanıdır bence.

3buçuk yaşındaki çocuğunuzu hergün görmemek sizi üzmez mi,onu da...
Doğru bir düşünce değil bana göre.
Kreşe vermek en sağlıklısı.

İkinci çocuk fikrini "iş" için ertelemek de aynı oranda yanlış.
Bana göre tamamen.....

Bazen inanamıyorum insanların çalışma aşkı için çocuklarını ikinci plana atmalarına...

Bence işyerine yakın bir yerde ki kreşe verin ve çıkışta alın beraber eve dönün. Hem çocuk için güvence olur bak ben senin yakınında çalışıyorum ve birşey olursa hemen buraya gelebilirim diyebilirsiniz kızınıza. İkinci çocuk içinde bulunduğunuz işyerinde ki deneme sürecini geçince düşünebiliriz. Sonuçta kimse sizi hamile kaldı diye işten çıkartamaz.

Bakin bend e çocuğum doğunca isten ayrıldım ve benim hem annem hem kayinvalidem vardı bakabilecek ki hala varlar şükürler olsun neden ayrıldım biliyor musunuz?isim evime çok uzaktı dönüş yolum 2.5 sattı buluyordu döndüğümde oğlum uyumaya yaklaşan bir saatte olacak ya da uyumuş olacaktı o güzel günler elimden kayıp gidecekti şimdi oğlum 20 aylık iş arıyorum bulduğumda başlayacağım bende oldukça eğitimli biriyim ve turkiyenin sayılı şirketlerinden birinde çalışıyordum kariyerimi kestim attım neden oğlum bensiz uyumasin diye siz eğer yeterli bi donanım ve tecrübeye sahipseniz kısmetinizde de varsa bir ekmek kapısı açılır size ben hep rabbimden isterim dua ederim çünkü ben evlâdım için bunu yaptım bir daha o günleri gelmez çünkü evet ben de çok zorlandım çalışma hayatını çok seviyorum ama oğlundan daha çok değil bizim de maddi sıkıntılarımız oluyor ama kısıyoruz size tavsiyem babaannesine degil krese vaerin ha o bizi zorlar derseniz de ise simdi baslamayin ama cocugunizun kres yasi gelmis benimki cok kucuk kres icin allahın izniyle tez vakitte hayırlı bir isim olursa annemle kayinvalidem bakacak kreş yaşında da gidecek binlerce çalışan annenin çocuğunun gittiği gibi

Çocuk psikolojisi kitabıda mı karıştırmadın hiç kuzum? Evde acayip sıkılan çocuk altmış yaşındaki kadının yanında kafa mı dağıtacak ? Siz o işe girmeye de çocuktan haftanın bilmem kaç günü uzak kalmaya da çoktan karar vermişsiniz. Anneliğinizi tartamam fakat empati gücünüz çok düşük. Ve çalışmaya öyle odaklanmışsınız ki yorumların hepsini bir şekilde savuşturmak üzerine ilerlemiş, ilerliyor konunuz.

Benim oğlum 21 aylık ve nasip olursa Eylül 2018 'de 2,5 yaşında olacak.
Bende çalışmaya başlayacağım ama asla çocuğumu birine bırakma düşüncesi yok aklımda.
Şimdiden kreş hazırlığı yapıyorum.
Siz de çocuğunuzu kimseye bırakmayın öyle uzun süre.
Kreş ayarlayın derim.

Ne kadar acı. Ufacık çocuk babannesiyle yaşayacak. Haftasonları evci çıkacak.

Kusura bakmayın ama ben sizin mantıklı bir insan olduğunuza inanmıyorum. Mantıklı bir insan bu yolu seçmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…