Annelerin çalışması ve çocuk/çocuklar konusu....

Bebeginizi sizden ayirmayin. Kres ayarlayin. Olur mu oyle sey. Gelecekte nasil aciklayacaksiniz bu durumu ona. Cok kurumsaldi ise degil sana kiydim mi diyeceksiniz. Yazik o yavruya. Ayrica kendinizden ayirarak bir cocuga bakmayi dusunuyorsaniz lutfen ikinciyi yapmayin

Güzelim burdaki anneler maşallah her konuda bilgi sahibi..O kadar muhteşem o kadar süper çocuklar yetiştiriyor ki, o nedenle tecavuz,adam öldürme, hırsızlik,fesatlik swvgisizlik bu kadar çok toplumda..çocuk için en doğrusunu yine sen bilirsin,iç sesini dinle..dene yanil.herkes doğruyu o şekilde buluyor..ben ne yapardım kendi şartlarımda diye sorarsan kreşe verirdim.ama dediğim gibi tek doğru yok ..

O yaşta bir çocuğun anne baba sevgilisine ilgisine ihtiyacı var. Bu yaşları geri gelmeyecek ki. Çalışmak tabi ki olası , ama çocuğu cezalandırmak olur babanne evine göndermek. Tam gün bir kreşe Yada oyun odasına bırakabilirsiniz veya güvenilir bir bakıcı bulabilirsiniz.

Sizin icin sizde kalma ihtimali bile olmayan birine çocuğunuzu emanet etmeyi asla düşünmeyin.Üstelik bu kadar süre!
Aynen evde istemediğiniz birine en değerlinizi bıralmak
Kres bence
Sonra iş yerinde bir yıl dolunca yeni gebelik o arada kadın bulun ikinciye bakan kadın büyüğü de korur.

Ben 3 kardeş biliyorum. Küçük kız ailesiyle kalıyordu,büyük kız ve oğlan anneanneyle .
Şimdi hepsi evli çocuklu.
Anneanneyle kalanların anneleriyle ilişkisi ana-evlat ilişkisinden başka her şeye benziyor.
Şimdi değil de çocuğunuz büyüyünce işler karışacak...

Kesin yazılmıştır ara ara okudum malum her sayfayi okumak mümkün değil

Konu Sahibinin kreş düşünmeme sebebi nedir acaba?

Kesin yazılmıştır ara ara okudum malum her sayfayi okumak mümkün değil

Konu Sahibinin kreş düşünmeme sebebi nedir acaba?
İş ya olmazsa çocuk kreşe alışamazsa o sebeple şok yaşarsa bir de işten çıkmak zorunda kalırsa da çocuk tekrar bilinmeze sürüklenirse

İş ya olmazsa çocuk kreşe alışamazsa o sebeple şok yaşarsa bir de işten çıkmak zorunda kalırsa da çocuk tekrar bilinmeze sürüklenirse

Hahahahaha ay pardon güldüm ama :)

Hayırlısı olsun o zaman aman nolcak versin babaanne kendi çocuğu gibi bakar onlar da sevmeye giderler :)

Cocugun yani bence annenin yanıdır. Yaninizda bakım yapabilecek secenekleri araştırın. Anne sevgiside disiplinide başkadır.

Masallah size vallahi gelip sarılasim geldi hem güzel bir kariyeri olup evladını büyütmek için ara veren annelere hayranım mecburiyeti olan annelerde asla sözüm yok konu sahibi icin yapacak birşey yok çünkü çok donuk herkes diyorki çocuğun çok küçük olmaz ayrılmamalı dediği bahaneler hep aynı ha birde benzin yol masrafı veriyormuş ya artık ne yapmak isterse evlat onun

Anladım tşkler örneğiniz için ve çok geçmiş olsun çalışıyor musunuz şuan

Şu anda ikinci çocuğumu doğurduğum için evdeyim. Büyük 5 küçük 1 yaşında. Küçük 2 yaşına gelene kadar evdeyim bi aksilik çıkmazsa. Sonra iş hayatı. Bu sefer bakıcı bulurum diye düşünüyorum. Büyükte kreşe yani anaokuluna gidiyor. Emin olun iyiki vermişim anaokuluna diyorum. Çocuğumun duruşu konuşması herşeyi değişti.çok faydalı oldu onun için

Yaaa cokk teşekkür ederim güzel düşünceniz için evet şu anda iş bulmak zor farkındayım uğraşıyorum düşünüyorum piyasa zor ekmek aslanın kuyruğunda bazen pes edesim geliyor bazen de isyan ama diyorum ki sağlıklı bir evlâdım var ona sarilabiliyorum hersey onun icindi yine calismam onun için hakkımızda hayırlısı olur insallah

Bana çocuğu Silivriye göndermek çok mantıksız geldi. Daimi olarak çocuk orada babaanneyle yaşayacak. Ne o? Anne baba çalışıyormuş... Çalışan milyonlarca anne var, ille çocuğu tee nerelere göndermeye gerek yok. Evinize bakıcı getirin veya kreşe gönderin. Bir de 2. çocuk diyorsunuz, tek çocuğun üstesinden gelemezken... onu da mı babaanne evine göndereceksiniz? Böyle iş olmaz ki. Çalışınca şartlar bunu gerektirecekse çalışmayın daha iyi.

Yalnız 8 ocakta işe başlıyorsan acilen kreş bulman lazım. Kreş bulmak da ciddi mesele. Benim kızım 2.günde alışmıştı ama ben işe başlamadan 1 ay önce başlattım kreşe. Ayrıca bunun hastalanması vs.var. hadi ben devlet memuruyum, rahatlıkla izin alabiliyorum, siz alabilecek misiniz? Yarım gün bakıcı ve yarım gün kreş daha mantıklı sanki?

Şartlariniz geregi cocugunuzu silivriye göndermeniz bana göre yanlış bir tercih.Kreş veya güvenilir bir bakicı en mantiklisi.Ben başka türlüsünü düşunemezdim hem cocugum hem de kendim icin, ozlerdim yavrumu dayanamazdim yani okudum kariyerim olsun ekonomik özgürlük gibi sebepler bu noktada etkisiz olurdu

3,5 yaş kreş yaşı.

Oğlum 2 yaşında kreşe başladı, kısmet olursa küçük daha erken başlayacak kreşe. Bugüne kadar anne ya da baba gece yanında olmadan sadece 2. Doğumumda kaldı, baba yurtdışındaydı çünkü, o yanımızda olsaydı refakatçi olarak onu değil annemi isterdim, çocuk babayla kalsın diye.

Bence bazı çözümler insana plan aşamasında kolay gelse de oluru yok yani göremiyorsunuz. Siz hiç çocuğunuzu yatılı bıraktınız mı ki bu çözüm size mantıklı geldi? Ben hiç bırakmadığım için belki de çok enteresan geliyor, bunu çözüm olarak düşünmek bile.

Çocuklarımın yaş arası 3 yaş, ilk bir yılımız feci zordu, ama sanki bir kaç aydır toparladık gibi hissediyorum, o yüzden ben de yaş arasından memnunum şuanda.

Çocuğunuzla aynı çatı altında değilken rahat edebilecek misiniz?
Ben yapamazdım. Kreş seçeneğine yoğunlaşın bence..

işte bazı insanlar bunu algılayamıyorlar maalesef bir durum hiç bir kişide aynı sonucu yaratmaz . ben de çalışmaya başladığımda kızım 10 aylıktı . 2 buçuk yıl çalıştım . kızım yeri geldi evimizde anneannesiyle, yeri geldi babaannesiyle birlikte kaldı . ama net şunu söyleyebilirim ki çalıştığım süre boyunca, son 6-7 aydır çalışmadığım süreye kıyasla, çocuğumla çok daha kaliteli vakit geçirdik . ve benim çocuğum her zaman mutlu sevgili bir çocuk oldu, çok dışa dönük, kendini acayip iyi ifade eden, uyanık, 3,5 yaşında olmasına rağmen duruma ortama kişiye göre hareket etmeyi çok iyi bilen bir çocuktur . şaşarsınız .

bu konudaki yorumları okuyunca cidden merak ettim burada hiç mi yok annesi işteyken anneannesiyle/babaannesiyle kalmış ama annesini babasını da çok seven çocuk ??? yoksa çocuklar sadece kreşe bırakıldıklarında mı mutlu oluyorlar....

ben buraya yorum yazmış bir kaç kişinin aksine, bunların değişken durumlar olduğunun bilincinde bir anneyim . esas olan şudur, bir çocuğun mutluluğunu sadece sevgi sağlar . annesiyle babasıyla olduğu süre boyunca anne ve babasının sevgisini hissetsin, anne ve babasının ona verdiği değeri hissetsin, anne babayla kaliteli vakit geçirebilsin . çocuklar için esas olan budur .

ben nice ev hanımları biliyorum . 7,24 evdeler ama evde ev işleri yapmaktan tv izlemekten telefonla konuşmaktan internete bakmaktan çocuklarının yüzüne bakamıyorlar . acaba biz çalıştığı için belli sürelerde çocuğunun yanında bulunmayan annelerin çocuklarına mı yazık yoksa sürekli evde olan ama bu şekilde davranan annelerin çocuklarına mı yazık ??? bu yazık olma durumu sadece çocuğun yanında bulunup bulunmamaya bağlı bir kavram değil iştee ama anlayabilene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…