Annelerinin yanına gelebildikleri için görümcelerimi kıskanıyorum

habersiz gitmek başka bişey, izin istemek, izin vermemek v.s. bunlar başka şey. ona bakarsanız ben bahçeye inerken bile eşime haber veriyorum, ama hiçbir yere gitmek için izin istemiyorum, çocuk muyum ben izin isteyeceğim?
şimdi siz eşinizin kısıtlamalarından memnunsunuz, sizin için tek başınıza annenize gidememeniz çoktan kabullenilmiş, istiyorsunuz ki eşiniz tatil günlerinde sizi annenize götürsün. bu beklentiniz normal mi sizce?
şurdaki kadınlardan kaç tanesinin kayınvalidesine gitme sıklığı kendisine bırakılsa ayda 1 den sık gider? emin olun çoğu hiç gitmez. o yüzden şükredin eşiniz sizi götürüyor, ben olsan götürmezdim bile, zaten karım ne desem itiraz etmiyor, tek başına dışarı çıkamazsın diyorum kırıp dizini oturuyor, neden izin günümü ayda 1 de olsa eşimin ailesiyle geçireyim, kendimi yorayım ki????

ah ahh bende de aynı dert var ama ben kıskanmıyorum sinir oluyoru sadece sinir mesela görümcem doğum yaptı 2 aydan fazla annesinde kaldı eşiyle (evine hiç gitmedi bile) doğalgaz faturası ödemesin diye... ayrıca bi pazara gider kaynanam kızı ve kendine tonlarca sebze meyve alır bende onlarda olurum ama içinden bana vermez (ALllah muhtaç etmesin ) ama insan olan ayırt etmez çünkü ben bişey yaptığım zaman asla ayırt etmem sürekli ya annesi onda yada görümcem annesinde ben anlayamıyorum ama tek bildiğim şu eğer imkan varsa senin ailende senin dibine taşınsın her gün birbirinixden çıkmayın ben öle bşey yapsam emin ol beni engellemeye çalışırlar ama kendileri maşallah ama bence senin eşin düşünücek bunu mesela annenleri özlemişssindir git diyebilmeli ...

şartlar herkes için eşit olamayabiliyo bazen ne yazıkki...
eşinle gitmen şartmı tek gitsen sorun çıkartırlarmı sana...

canım soyle bıseyde var.Allah hepımızın aılesıne uzunn omurler versın ama yarın oburgun ya annene bısey olsa hıc ıcın sızlamıcakmı ona gıdemedığın onu goremedığın gunlerın acısını kımden cıkaracaksın ozaman?suan bızım yapabıleceğımız ne nekadr sıklıkta gıdebılıyorsak aılemızı zıyaret etmek onlarla hasret gıdermek bunu suan yapalımkı sonra pısman olmayalım.bak esın hergun annesının yanında.canım esınle otur adamakıllı konus bence boyle olmaz.

sen onun annesi ile dip dibe yaşa kendi ailene gidince kocam beni çok kıskanıyor tek göndermiyor hayatımın anlamı moduna geç oldu
valla kusura bakmayın erkeklerin her dediğine peki kocacım peki canım diye koşarak giderseniz kapı önüne bile çıkarmaz haklılarda
ses çıkarmayan her zaman ezilir bu böyledir
kendimi annenin yerine koydum da kızım evlenecek bana ayda yılda bi gelecek sebepte kocam izin vermiyor diyecek bozulurdum yani lafımı da esirgemezdim

izin almaktı, haber vermekti muhabbetlerine girmeyeceğim de
bir akrabamın sürekli söylediği birşey var ki hiç aklımdan çıkmaz..
zamanında eşi kendi anne babasına doğru dürüst göndermezmiş. adam kendisi de götürmezmiş.
sebep de eşinin ailesini kafa yapısından dolayı beğenmemek-miş.
kadın şimdi elli küsür yaşına geldi, koca falan dinlediği yok tabi :)
ama annesi babası da vefat etti.
biz gibi gelinleri gördükçe 'anne babanıza gidin zamanınız varken, kocanızı da takmayın.
sonra ben gibi gidecek olursunuz bulamazsınız. sizin gibileri gördükçe içim sızlıyor der'
kocanızı takmayın kısmı tartışmaya açık olmakla birlikte, hep düşündüğüm bir mevzudur.
inş. keşke demeyiz ileride bu konuda diye k.v'me gitmek için zorlarım bazen eşimi..

sen de bundan bahsedebilirsin.
ileride gitmek istediğinde,
keyfin yettiğinde annemler orda olmazsa nasıl bakacaksın yüzüme falan gibi..

annem babamdan hep izin almak istedi. "hayatım şunu alayım mı" babam "hayır", "hayatım şuraya gideyim mi" babam "hayır"... babamın üstünde sonra başka taktik geliştirdi. şimdi ben şunu alıyorum, yada ben buraya gidiyorum diyor.. babamda ilginç hayır demiyor. ama eşref saatinde diyor. sen çalışmıyorsan canında sıkılıyordur, tek başına gidebilirsin. uzak diye gitme diyorsa bilmiyorum tabi...

Son düzenleme:
kendi eşimle bu konuda sorunumuz yok çok şükür. kendi ailesinede benim ailemede gideris...

Annem istanbulda esim kendisi olmadan gitmeme izin vermiyor. Baskasinin evinde yemekte yemedigi icin orda hep disarida yemek zorunda kaliyoruz yani asiri masrafli oluyor. Borcumuzda oldugu icin malesef 2 senedir annemi goremedim

Hele bunu hiç anlamadım, kayınvalidenin evinde yemek yemiyor. O evden çıkan biriyle evleniyor onun elinden yemek yiyor. Eşine "anasına bak kızını al" diye bir laf vardır anamın elinden yemiyorsan, benim elimden de yeme dediniz mi ?

annemler bize araba ile 45 dk uzaklıkta eşim kıskanç biri olduğu için yalnız göndermiyor eşim vardiyalı çalışıyor hem hafta içi hem hafta sonu gidebiliyoruz gitmek istese

Kızlar eş diye nasıl adamlar seçmişsiniz diyeceğim kocalarınız kıymetli olacak.

Kendinize hiç mi saygınız yok böyle bir hayatı kendinize reva görüyorsunuz diyeceğim. Annemlere gidememekten başka sıkıntımız yok yediğimiz önümüzde yemediğiniz arkamızda diyeceksiniz.

O zaman içtenlikle cevap verin "bu hayatlar hayalini kurduğunuz hayatlar mı" ?

Son düzenleme:
eşinin senin ailenin yanına tek gitmene izin vermemesi çok anlamsız bu kadar taviz verme canım onlar benim ailem özlüyorum onları görmek istiyorum ya gel beraber gidelim yada ben gideceğim de.mutlaka tartış kavga et demiyorum öncelikle iyilikle güzellikle konuş özlediğini görmek istediğini falan söyle ama baktın olmuyor sert çıkış canım herşeye tamam olur deme bu erkek milletinin kafası geç şarj ediyor ara sıra diş göstermek gerek

İzin almak değil de fikir danışmak olabilir belki. Annemlere gideceğim zaman ya "ben annemlere gidicem" diyorum ya da "bugün annemlere gitsek" diyorum. O da aynı şekilde soruyor çoğu zaman. Bizim iki aile de aynı şehirde olduğu için belki çok sıkıntı çıkmıyor. Bir insanın karşısındakini insan yerine koymaması bunu da başka komik bahanelerle örtmesi ne kadar acı. Üstelik bu insan hayatınızı beraber geçirdiğiniz, uğruna gözyaşı döküp acısıyla acılandığınız sevinciyle sevindiğiniz insan. Gerçekten çok acı...

Bu erkekler bu kadınlara az bile yapıyor. Neymiş, eşi annesinin yemeğini yemiyor dışarda yiyor diye 2 senedir annesine gitmemiş.Eşim böyle bişey yapsa bunu anneme de kendime de hakaret sayarım.

Bu erkekler bu kadınlara az bile yapıyor. Neymiş, eşi annesinin yemeğini yemiyor dışarda yiyor diye 2 senedir annesine gitmemiş.Eşim böyle bişey yapsa bunu anneme de kendime de hakaret sayarım.

Lütfen dışarıdaki ne idüğü belirsiz kebapçıların, restaurantların mutfakları, aşçıların elleri anne mutfağından, anne ellerinden daha temiz.

Başkasının evinde yemek yemeyen adam dışarıda da yemek yemez, kaldı ki anne evleri başkasının evleri değildir.

Sanmıyorum ki arkadaşımız bunu onaylasın ama bu kabulleniş niye ?

Klasikleşmiş laf " yuva kurmak kolay mı?" Peki soruyorum bunu adı yuva mı yoksa Auschwitz kampı mı ?

Tabi ki bu kaynamam pis diyenlerden farklı bir durum değil. Orada o pis kadının oğlu ile evleniliyor, burada elinden yemek yenmeyecek kadının kızı ile.

Tüm yorumları okudum çünkü çok ilginç geldi bu devirde hala kocasından izin alamadığı gerekçesiyle annesine gidemeyen kadınların varlığı...
Okudukça şaşkınlığım artıyor, kocası annesine göndermeyenler, maddi nedenle gitmeyenler, kocam annemin yemeğini yemiyor diye gitmeyenler v.s.
zamanın ne kadar hızlı geçtiğinin farkında mısınız? sizi binbir zahmetle doğuran, gecelerce uykusuz kalan, büyütüp evlendiren annelerinizin yaşlandığını görmüyor musunuz? ne kıymetli kocalarınız varmış ki onlar için annelerinizi 2. plana atabiliyorsunuz. size bensiz evden çıkamazsın diyen adam için en az 18-20 sene kahrınızı çeken, size ömrünü feda eden annenizi kendinizden mahrum bırakıyorsunuz.
Bir düşünün eğer varsa kızınız bir gün büyüyecek, evlenecek ve size "anne kusura bakma, kocam sana gelmeme izin vermiyor, ben de ona bişey demiyorum" diyecek
Allah düşmanıma yaşatmasın, düşününce bile kötü oldum...

Son düzenleme:
ben de anlam verememişimdir hiçbir zaman bu mevzuya.ne demek kocam anneme göndermiyor izin mi alacaksınız?onun ki anne de siz ağaç kavuğundan mı çıktınız?hiç bir zaman izin almadı eşimden almam da.o ne demek izin vermiyor.ailem 900 km uzağımda.özledim mi giderim.Allah korusun hastalık,ölüm engel değilse giderim.kimseye hesap vermem kimseden izin de almam.kusura bakmayın ama söz konusu anne ya.sağolsun kayınvalidem kızım keşke ailen azıcık yakın olsaydı sık sık giderdin,özlüyorsun onlar da özlüyorlar sık sık git der.çok samimidir sözlerinde.kendı kızı da yurtdışında olduğu için bilir özlemin ne demek olduğunu...

size çok kızdım yaa kendi görümcelerin geliyorya nedemekmiş göndermemek...ya gönderecek yada kendi götürücek 1 hafta boyunca ısrar et her an her dk soyl e gerekirse ağla zırla ama bu böyle gitmez.biride demiş yemeğini yemiyo o zaman bende onun annesinin yemeğini yemem...ne münasebet vala anneniz ne zaman ölecek belli mi anneniz ölünce inşallah gidebiliriniz...

arkadaşım alınma ama sesini çıkarmazsan daha çok kıskanırsın. herkesin bi eşref vakti herşeyin bi söyleme şekli vardır. baktın olmuyor kavgayı bile göze alcan. anne ya bu gezme değil arkadaş değil anne. ağaç kavuğundan mı çıktık biz sen anasıyla otur onun canı sıkılıyormuş yok evde erkek yokmuş. hiç unutmadığım bişeyi anlatayım sana ramazan bayramının haftasına evlendik biz peşinden kurban annem biz ve kaynanam aynı şehirde yaşıyoruz. ben ertesi gün kurban diye arabamız olduğu ve 30 dk da gidebildiğimiz halde akşamdan gittim büyükler diye. eltimle beraber yaşıyor kaynanam yalnızda değil. ertesi gün onlar kurbana bende eltimle evde orayı süpür tatlıyı şekerle sarmayı pişir oyalandık. etleri alıp geldiler doğradık poşetledik temizledik. ertesi gün (yani bayramın ilk geceside onlarda yattık) kahvaltıda annemlere gidelim kahvaltıdan sonra dedim. ne acelem varmış amca dayı gezilcekmiş kaynanam söylüyor oğluda onaylıyor. yeni gelinim neyse dedim amca dayı hala gezdim ikindi oldu kendi kızları geldi onlarlada oturdum daha doğrusu hizmet ettim. hadi dedim eşime yanlarında anneme gidelim aaaa daha gitmediniz mi dedi görümcemin biri. koridorda hazırlanıyorum ana oğul mutfakta kaynanam eşimi dolduruyor 3. gün gitsem nolurmuş zaten anneme yakın ev tutmuşum o zaman eşim hayır dememiş de böyle olacağı belliymiş. cinlerim tepeme çıktı ama büyük bir sabırla elini öpüp çıktık evden arabada eşime duyduğumu söyledim bi güzel kavga ettik (ilk kavgamız). seneye ramazanda annen de oğlunu beklesin dedim içimden. annemlerle 10 -15 dk aramız görmüş de bunların olacağını yakınımda ev tutulcak yoksa vermiyorum kızımı diye tutturmuş annem. 1 yıl geçti geldi ramazan bayramı hayatım annemlerin evi yakın hem sizin bayrama özel kahvaltı adetiniz yok annemlere gidelim önce dedim tamam dedim kaynanam arefeden arayıp kudurdu bayramda 100kere aradı dur tatlı dur misafir öğle sonuna kadar kalkmadım. arabada kavga ettik geç kalmışız yaaaaaa nasılmış dedim eşime gördün mü? kaynanama gittik kaynım nerdesiniz dedi çok sakin ama ciddi annemlerdeydik bende bir annenin tek kızıyım bayramda anneme gitmeyim mi şükredin aynı şehirdeler yoksa hiçbir ramazan bayramında göremezdiniz dedim. halada her ramazan ilk günü anneme giderim öğleden sonra kaynanama her kurbanda sabah kaynanama gider akşama etimi alır dönerim. kaynanam da gördü pabuç pahalı gıkı çıkmıyor artık

yani demem o ki herşeyi göze alıp sesini çıkaracaksın. gelmesin kendi seni göndersin. kızlar baştan koyacaksınız tavrınızı yada kabulleneceksiniz. ben boşanmayı bile göze almıştım anne bu gerekirse onlarda ağırlığını koyacak. izin almak ne üstünden patrondan izin alırsın eşler konuşur karar verir. kusura bakma ama iplerin kendi elinde olsun. eşinle ailenin arasında bi problem olması lazım bu tepkiye

Son düzenleme:
o yemek yememk de bahane kaynımda bunu bahane eder gitmez eşide dayısının kızı. param yok arabayla uzun yol gitmedim korkarım diğer bahaneleri. bu yaz kardeşinin düğününde gördük ki uzun yolda araba da kullanır yemekte yer. eltimde yaşlandı huyu değişti diye kendini kandırır. bahane bunlar bahane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…