- 10 Ekim 2014
- 32.970
- 148.629
- 798
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Ashsjjsa celallenmedim yahu anksiyetem azdı öyle görünüyor olabilirim :) valla yaşamak konusunda hiç ağzımı açmayayım. Kimseyi intihara sürüklemek istemem :))
Ben de yazcaktim da yazmadim.Okuyanin bile psikolojisini bozar.
Benim de calisma gecmisim minicikte olsa var ve cidden özlemiyorum hic aksama kadar sinir olup eve gelmekten baska bisey degil gibi.
İş yerinde huzurlu olanlardan ve yaptigi işi hobi gibi severek yapanlardansiniz siz galiba.
7 yıllık bir çalışma hayatım oldu, rahatda bir isim vardı, hamileliğimin sonuna kadar çalıştım, doğumla beraber ayrıldım işten. Yaş aralıkları az 2 çocuğum var ama iş hayatını zerre özlemedim. Kendimi buldum işten çıkarak, esktra bir durum olmadığı sürece de dönmeye hiç niyetim yok.Ben de yazcaktim da yazmadim.Okuyanin bile psikolojisini bozar.
Benim de calisma gecmisim minicikte olsa var ve cidden özlemiyorum hic aksama kadar sinir olup eve gelmekten baska bisey degil gibi.
İş yerinde huzurlu olanlardan ve yaptigi işi hobi gibi severek yapanlardansiniz siz galiba.
Yoo işyerinde hiç huzurlu değilim, hobi olarak da yapmıyorum aksine hep söyleniyorum ahahjsjs. Benim genel olarak bir iç huzursuzluğu sendromum var zaten. Nerede değilsem orada mutlu olacağımı sanıyorum. Durduğum yerde mutlu olamıyorum. Hep "bir şey yapmam lazım" "ben niye buradayım" düşünceleri ile boğuşuyorum. Lakin kötü mü en kötü mü diye tercih yapmak zorunda olunca, kötüyü seçiyorum. Ev hanımlığı en kötüsü :)))
7 yıllık bir çalışma hayatım oldu, rahatda bir isim vardı, hamileliğimin sonuna kadar çalıştım, doğumla beraber ayrıldım işten. Yaş aralıkları az 2 çocuğum var ama iş hayatını zerre özlemedim. Kendimi buldum işten çıkarak, esktra bir durum olmadığı sürece de dönmeye hiç niyetim yok.
Idrakyollariiltihabi ise başlasa da mutlu olmaz gibi geliyor bana o zaman da dert edeceği başka şeyler olur, isteyerek yada değil ama genel tavrı bu sanki hayata karşı, yanlışsam düzeltiniz :)
Benimki de donuyor zaten o yuzden butun gunumu temizlige ayirmiyorum :) biraz mutfak, camasir, yemek, supurme, toplama falan. Haftada bir anca temiZlik yaparim. Hergun hergun temizlige mi geldik dunyayayemek yapsa, dağınık toplasa, evi süpürse, çamaşır katlasa tamam. Bir de evin düzeni, eşyanın çokluğu, evin ve eşyaların eski/yeni oluşu calisma suresini etkileyebilir. Ayrıca mesela benim evimde saklama alanları yetersiz. O yüzden kolay dağılıyor. Ben neredeyse 9 aydır büyük temizlik yapmıyorum. sürekli supurme-silme gibi genel temizlik yapabiliyorum ancak. böyle olunca ev gerçekten 2 günde eski haline donuveriyor.
Çalışmayı da tattım zira bir sure sonra çalışmak ta rutine biniyo o da sıkıcı oluyo yani cunku rutine bağlıyoBir de çalışsanız ne yapacaksınız çocukla ?
Eş falan yok kaçtı gitti diyorum seneler olduKonu sahibi çocuklarınız okul/kreş çağına gelmiş ise ise girip çalışın. Bahsettiginiz bu düzen bir ev kadının düzeni. Ve bir ev kadınının zengin kocası yoksa bu düzen kırılmaz. Gerçi çok pratik fikirler veren bir hanım vardı. Ama ben hayatta onun kadar pratik olabilen bir insan değilim. Siz de benim gibiyseniz size önerim şunlar olacak.
- çocuklarınızı servise verin
- akşamları çocukların ödevlerine yardımcı olması için bir lise/üniversite öğrencisi ile anlasın. Gelsin her akşam 2 saat çocuklarınız ile çalışsın.
- banyo işini eşinize yıkın
- her hafta 1 gün düzenli temizlikçi alın
- bunları finanse etmek için bir işe girin
- yemek pişirme işi dert, cocuklariniz olmasa disaridan soyleyin derdim ama buzluk önerisi yapan biri vardı onu uygulayın.
- sofra kur-kaldır ve bulaşık makinesi doldurma işlerini tum aile birlikte yapın.
Hepimiz aynıyızHer gunum aynı
Sabah kalk cocukları okula hazırla binbir nazlarını cek okula gotur eve gel ev işleri yemek bulasık camasır git geri okuldan al
Aksam yemeği sofra kur kaldır odevleri banyoları yarın yine aynısı
Bıktım ya hep aynı isler hergun aynı is sil bastan yap kafayı yicem
Aha benbende calisan bir kadin olarak (cocugum yok) simdiden seviniyorum- kismetse seneye cocugum olursa 12 ay evde kalicam diye :)
Rutinden çıksın diyeHafta sonu da etkinlik işi çıkarma kadına.
Her gün çocukları yıkıyor musunuz . Ben mi çok pisim acaba . Haftada iki yıkayın . Hayatı kendinize niye zorlaştırıyorsunuz. Kanepeleride yıkatın çok büyük bir meblag degilAynen seni okadar iyi anlıyorum ki bak bugun mesela koltukları silcem mecbur en son 3 ay once silmistim
kılıfları cıkmıyo mecbur elde silcem
Neden cunku ustunde cocukların cıkardıgı lekeler ve pis bi koku var
3 ayda koltuklar bu hale geldi
Cocuklu ev bu demek
Biri aksama biber dolma istedi oteki dolma asla yemez
Biri kıymalı makarna sever oteki kıymalı olursa yemez
Banyoya zor sokuyorum yıkanmayı sevmiyolar misal banyo savası var aksam yine evde
Bu da kafa yoruldum artık
Her gunum aynı
Sabah kalk cocukları okula hazırla binbir nazlarını cek okula gotur eve gel ev işleri yemek bulasık camasır git geri okuldan al
Aksam yemeği sofra kur kaldır odevleri banyoları yarın yine aynısı
Bıktım ya hep aynı isler hergun aynı is sil bastan yap kafayı yicem
[/QUOTE
üstüne bir de günde 10 saat çalış. üstüne sabah çocuğun anne lütfen okula sen götür ricalarına akşamdan yalanlar düşün. üstüne 5 aylık hamile ol. üstüne hafta sonu tatilinin yüzde 80 nini çocuğun ödevi , kursu, evin temizliğine ayır. daha sayayım mı? napalım sağlık olsun şükürler olsun diyoruz. aynı düşüncelerle dolu binlerce kadından biriyiz :)
İşin ile evin yakın olmalı. Yarım saat içinde işte olabilmelisin. Benim bir ara ev ile isim toplu tasima ile yarım saatti. Ama ben uyandıktan yarım saat sonra işte olurdum. Duşu da sabah yapardım ise de taksi ile giderdim 5dk falan sürüyordu. Şirketin hemen yanında kuaförüm vardı. Sabah fonumu de cektirirdim. Ona da 10dk yi asarsa kizardim. o sira da makyajimi da yapardim. Bir de simdikinden tam 15 kilo zayiftim. off be ne keyifmis. Param da var her akşam da gezmelerdeydim.
Gece de uyku tutmaz kitap okurdum. Her hafta 1 kitap bitirirdim.
Bizim evli arkadaşlar da aynı senin bahsettiğin hayatı sürerlerdi. Ben de hayatı kendilerine zorlastirdiklarina karar vermiştim. Gömleklerimi, pantolonlarimi da kuru temizlemeciye ütüye verirdim. Ooo bir de hafta da 3 - 4 spor salonuna giderdim. Off be ne hayatmis. Bu ne zaman bozuldu biliyor musun evlendim uzağa taşındım herşey bozuldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?