Annelik mi kariyer mi?

Eve kamera kurup size cocugunuzun bakimini takip etme imkani sunan bakici firmalari var. Yani en azindan Antalyada oyle bir firma var. Yasadiginiz yerde var mi bilemiyorum ama bir arastirin ya da bakici ile konusup kendiniz kamera kurabilirsiniz.
Istifa konusuna gelince. Ben de cocuguma okul cagina kadar bakmak isterim ancak insanin yarin ne olacagi belli olmuyor. Istifa edersiniz okulunuzu bitirmenize bir engel dogar. InsAllah cok omur boyu mutlu olursunuz esinizle ancak olur ya hic ummadiginiz bir sebepten yollarinizi ayirmaniz gerekir ya da isi riske girer geliriniz dusebilir. Bunlari ozel sektorde calisiyor olsaniz soylemem ama su zamanda kamuda is bulmak oldukca zor. Cocugunuz okula baslayana kadar yarim gun calisma sistemi geldi diye biliyorum. Onu kullanabilirsiniz. Yarim maasla yarim gun calisir. Bakiciyi da yarim gun tutabilirsiniz.

İSTİfa ederim işi bırakırım hem çocuğa bakar hem okulu bitiririm diye düşünme o okul sakız gibi uzuyor ve bitmiyor. Benim okulum resmen kaplumbağa hızında ilerliyor. Alttaki derslerimi veremediğim oluyor. Ve kızım birdi iki oldu :)

bence çalışmaya devam et madem maddi durumunuz iyi kızın için hesap aç kendi maaşından yüklü bi miktarı onun iiçin ayır
ama işi bırakma bana sorarsan
benim bi arkadaşım bankacıydı bir kamu bankasında gayet iyi bir maaşa çalışıyordu kocası da çok iyi paralar kazanıyordu ama kız daha fazla çalışmak istemedi kocamın parası yetiyor gibi bir düşünceye kapıldı ve istifa etti
ve ne yazık ki şu anda kocasının çalıştığı firma iflas eşiğinde ellerinde avuçlarında ne varsa sattılar, ortaklıktan kaynaklı bir sürü borçla kalakaldılar şu anda işe de dönemiyor kız ne yapacaklar belirsiz
demem o ki Allah göstermesin ama yarın ne olacağımız belli değil
anne olarak kızının yanında olma isteğini anlıyorum ben de çok isterdim ben maddi yetersizlikten daha çok çalışıyorum ama düşünüyorum da eşim iyi kazansa da kızım için çalışmaya devam ederdim
hem bana gelen tavsiyelerden biri de şu sana da söyleyeyim kızımın bana şunun şurasında 2-3 sene daha evde olmama ihtiyacı var sonra okul başlayınca o da zaten evde olmayacak

Öncelikle işinizi sakın bırakmayın kimin ne olacağı belli ol.maz ortalık hukuk fakültesi öğrencisi ve mezunu kaynıyor bürolarda 1500 TL ye çalışıyorlar.ama sizin cevreniz farklıdır bilemem. İkincisi çocuğunuz için bı pedagogla görüşün her çocuk 1.5 yaşında krese uygun olmayabilir fakat mutlaka 3 yaşından sonra krese verin çünkü yıllardır kreslerle hasır neşir olduğum için içtenlikle söyleyebilirim ki siz çok çok verimli bı anne olsanız da çocuk özgüven sosyallik girişimcilik gibi özellikleri asilamakta yeterli olamazsiniZ.

+426536276544.....

Benim de maaşım ortalama 3.200 civari bisey suan ucretsiz izindeyim ama kendi kazandigim paranin baska olduğunu düşünüyorum... Eşim sagolsun hic sıkıntı cikarmaz onunda geliri iyi ama olmuyor iste kendi kazandigin gibi olamıyor. 2 aya kalmaz işe dönecem ama benim işin guzel yani ben saglik evinde bakiciyi yanimda calistiricam sabah gidip aksam gelicez. Ac degiliz açıkta degiliz cok şükür ama yaklaşık 1 aydir maas alacağım gunu bekliyorum

Kac yasindasiniz? Hukuk malesef eski tadini kaybetti. Bir ofise girip calissaniz, ilk önce en yorucu ve pis iş olan icrayi yapmak zorundasiniz. Ilk basamak budur. O da gercekten hem bedenen cok yorucu, hem de çok stresli bir iş. En azindan mesleginizin 8-10 yılına kadar istediğiniz parayı kazanamazsiniz. Kendi ofisinizi kursaniz, ofis kirasi, ofis mobilyasi, vergi açılışı, yanınıza bir çalışan, faturalar, vergiler derken, kazandiginizdan çok gideriniz olur. Eğer size muthis isler getirecek bir cevreniz yoksa.. Bu arada avukatim, eşimin kendi ofisi olmasina rağmen düzenli çalışmıyorum. Hamileyim ve bebegimi büyütmek istiyorum. Hic bir kariyer, bebegimin buyumesini kaçırmaktan daha büyük bir fayda saglayamaz ne bana, ne topluma. Ki sizin eşinizin de imkanlari iyiymis. Bir çocuğun kolejde okumaktan cok, yanında olan ve kaliteli vakit gecirebildigi bir anneye ihtiyacı var

Kamudan istifa etseniz bile geri dönebilme durumunuz var, ben olsam istifa ederim, hem okulumu bitiririm hem çocuğuma bakarım, okulu bitirince de işe dönmek için başvurumu yaparım, o arada stajı falan tamamlarsanız, kurum avukatı olursunuz en kötü, zaten bakıcı 1500 liradan başlar, sizin yetiştirdiğiniz gibi de olmaz, benim de bebeğim olacak, ben de ücretsiz izinden sonra acaba işe döner miyim bilmiyorum. Açıkçası bu işler maddiyata bakıyor.

Yamanmak mı? Ne kadar nezaketsizsiniz

Kres icin cok uygun yasi brn calsimadigim halde 3 yasina girmek uzereyken krese verdim.
Cocuklarla gecirdigi yasitlariyla paylastigi zaman cok daha verimliydi.
Isten ayrilsanizda kizinizin kaliteli zaman gecirmesini isteyip yasitlari ile olmasi gerektigini dusunup bir sure sonra krese vermek isteyebilirsiniz

Ailelerinizle yakın olsaydınız çok rahat olurmuş ama ben anne olmadığımdan mı bilmiyorum ama kreşe çok sıcak bakıyorum hem çocuğun sosyalleşmesi hem gelişimi için önemli olduğu kanaatindeyim. Kazancınız da çok iyiymiş kaliteli bir kreşe verirseniz bebeğiniz için çok iyi olabilir belki hem sizin için de iyi olur

Cocuğunuzu nasıl etkiledi benim 2,5 yaşında kızım var ben de düşünüyorum.
Evde cok sıkılıyor TV izlemek istiyor .

maddi açıdan sorun yoksa çocuğumu kendim büyütmek isterim. tabiki çocuk diyorum. ilk çocuğumu büyütemedim ama ikinci olursa kariyer maaş falan hiiiiç takmıcam

Annelik kariyer değil. Maddi durum müsaitse işi bıraktığınız için sıkılmayacaksanız çalışmayabilirsiniz.

Çalışın mutlaka.
İyi bir bakıcı ve kamera sistemi işinizi görür gibi

senin yorumlarını hep beğenmişimdir. ne düşündüysem yazmışsın..

Istifa etmeyi seçeceksiniz gibi bir his var içimde ama bence istifa etmeyin çalışmak kadını ayakta tutan şey hele de kamuda guzel bir kariyeriniz varmış kızınız için kreş düşünün bence çoğu aile zaten artık o yaslarda kreşe vermeye Başlıyor çocuklarını sonra hukuk bitince kariyerinizle ilgili kararları verirsiniz

Kendimi örnek vereyim;

Büyük oğlum 9 aylıkken işe başladım, kv baktı bir dönem. Çok sıkıntı yaşadık. İkinci oğluma kendim bakıcam kreş yaşına kadar dedim.
Şimdi ikinci bir yaşında, iş aramaya başladım bile , 2 yaşı bekleyemeyeceğim. Maddi olarak geçinsek de 2 maaşa alışmışız, sanki bir problem çıkacakmış gibi hissediyorum. Ev işlerini de hiç sevmem.
Sizin yerinizde olsam iyi bir kreş bulurum. Kendim götürür getiririm. İzin hakkım varsa da arada haftada 4 gün çalışıp 3 günü evde geçiririz.

İyi niyetiyle empati duygusuyla yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.
Yanlış anlaşıldığım bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Ben zaten 7 yıldır çalışma hayatındayım ve yaklaşık 2 yıldır ücretsiz izindeyim 3 ay sonra izin sürem bitecek dönmek zorunda kalacağım. Eşim 15 yıllık avukat ve kendi bürosu var,ben de 2 yıldır hukuk okuyorum aile şirketi kurabilmek ve sevmediğim alışamadığım memuriyetten kurtulabilmek için. Kolay mı ğeldim buraya? Hayır. Üç aşamalı sınavdan geçtim,kpss inğilizce kastım yıllarca uğraştım ama işsiz kalmamak için hayalim bu değildi,avukat olmak istiyordum 2015 te lys yi kazandım yerleştim çok şükür..
Ben demiyorum ki bundan sonra hiç çalışmayım. Benim derdim kızımın 4 yaşına kadar benimle güvende olması,o arada okul biter ben de avukatlık yaparım dedim. Evet radikal bir karar kamuyu bırakmak ama sevdiğin işi yapmakta hayati bir mesele bence..
Umarım anlaşılmışımdır. Sevğiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…