Annelik mi kariyer mi?

Geleceği olmayan, maaşı bakıcıya giden, çok yorucu, tüketici işlerde çalışmak yerine çocuk büyütmek mantıklı geliyor bana ama siz memursunuz hem de prestijli diyorsunuz. Bilemedim, ben olsam çalışmaya devam ederdim. Ama mutsuzum, okul bitince zaten istifa edeceğim diyorsanız sizin bileceğiniz iş çünkü sıkıntıları yaşayan sizsiniz. Biz ne dersek diyelim dış kapının dış mandalıyız, sizin kadar iyi değerlendiremeyiz.

Memuriyeti sevmiyorum,iş yerinde de bir sürü sorun var,avukat olunca istifa edeceğim aslında bu yüzden hukuk okuyorum

memuriyeti sevmiyorsunuz ama 1,5 yaşına kadar çocuğunuza bakmışsınız. avukat olsaydınız bu kdar bile zamanınız olmayacaktı.. başka çocuk düşünüyormusunuz?
bakın evde zaman şu şekilde ilerleyebilir hazır evdeyken 2.ciyide aradan çıkarayım. eh ilkine şu kadar ben baktım haksızlık olmasın ikinciyede bakayım ..
ücretsiz izninizi uzatma şansınız yok mu?
varsa ilk seçenek bunu düşünün derim.

yani işinizi bırakmayın derim. çalışırken avukatlığa geçiş yaparsınız yine. dünya hali bu neyi ne olacağını bilemeyiz. yarın öbürgün allah korusun eşinizin başına bi iş gelir. daha sağlam ayakta durursunuz. ben bayanların çalışması taraftarıyım.özellikle de memur luk gibi bi işi bırakmayın derim. bizim kurumda özel de avukatlık da tutunamayıp kurum avukatı var. maaşları da gayet iyi 6-7 bin alıyolardır. yani avukatlık belgesini alın kurumlar arası geçiş bile yaparsınız.

Avukat olunca hayatiniz uzun bir sure les gibi olacak, avukatligin calisma sartlarini biliyor musunuz? Eger kendinize bir avukatlik ofisi kurmayacaksanız bence avukatliga yonelmek icin simdiki sartlarinizdan vazgecmeniz sacma.

Avukat olunca hayatiniz uzun bir sure les gibi olacak, avukatligin calisma sartlarini biliyor musunuz? Eger kendinize bir avukatlik ofisi kurmayacaksanız bence avukatliga yonelmek icin simdiki sartlarinizdan vazgecmeniz sacma.
Eşimin ofisinde çalışabilirim,kendisi de avukat

Memuriyeti sevmiyorum,iş yerinde de bir sürü sorun var,avukat olunca istifa edeceğim aslında bu yüzden hukuk okuyorum

Avukat olunca hemen musteri bulacaginizi, kolayca odeme yapacaklarini mi zannediyorsunuz? Avukat olunca hayatiniz gulluk gulistanlik olmayacak, belki icra/borc takibi yapicaksiniz, dayak yemis, maddi manevi somurulmus kadinlarin bosanma davalariyla ugrasicaksiniz, belki tacize tecavuze ugramis cocuklarin davalariyla.....yani demeye calistigim hicbir is gulluk gulistanlik degil. Hele ki aradiginiz aksiyonsuz, sakin bir meslekse, o aradiginiz meslek avukatlik hic hic degil.

Hicbir is gulluk gulistanlik degil, bu 3. yazisim, bakin. Para kazanmak kolay degil. isiniz mis gibi, kizinizla iyi kotu vakit gecirebiliyorsunuz. Ben her aksam 7-8e kadar calisiyorum isleri bitirmek icin, bilgiayar muhendisiyim. Emeksiz yemek olmuyor, statu istiyorsaniz, para istiyorsaniz calisacaksiniz, bu kadar. istemiyorsaniz da istemiyorsunuzdur mizmizlanmayi birakin, evde oturun. Memurlugun en azindan mesai saatleri kisa. Siz elinizdekinin kiymetini bilmiyorsunuz, is prestijli demissiniz, maasi da iyi, para elinize kolay gecince simarmissiniz. Madem calismaya gonlunuz yok, oturun koca parasi yiyin o zaman, birakin o ise gercekten ihtiyaci olan biri yerlessin, simarikca elindekini begenmeyen siz degil.

Yalniz sunu da yazayim, o burun kivirdiginiz 4500 tlye muhtac kalabilirsiniz dunyanin turlu turlu hali var. Ulkemizin hali hic belli degil, esiniz isten cikartilabilir, cemaatci vs seklinde iftiraya ugrayabilir, haksiz yere isinden olabilir hatta hapse dusebilir; hic degilse hastalanip calismayacak duruma gelebilir. O zaman keske gul gibi isimi birakmasaydim diye kafanizi taslara vurmayin??

Bildigim kadariyla tekrar uzatilabiliuor.2 yil gibi bir suresi var arastirin isterseniz.yinede tam emin degilim yalniz

Kendi ofisleri varmis cherry. O yuzden calisma sartlari yine rahat olacak.

Benim eşim de avukat. Ben de sonradan hukuk okudum aynı zamanda makina mühendisiyim. İş çocuk ve okul çok zor olur maddi olarak sizi zorlamazsa işten istifa edin.

Is ve annelik diyorum , oyle bir baslik atilmis ki sanki calisan kadin olunca annelik yapamiyoruz

15 yildir is hayatindayim , 9 yasinda ve 8 aylik olmak uzere iki tane cocugum var

Ilk esimdrn oglum bebekken ayrildim eger calismiyor olsam herhalde bebegimle sokaklara duser dilenirdim

Keske erkeklerde is mi babalik mi ikilemi yasasa , sadece kadinlarin bu dusunceye itilmesine sinir oluyorum

Maddi durumunuz iyiyse yatili bakici alin , hem tum ev isini yapar hem de bebege cok guzel bakar
Evin her odasina kamera koyun , tanesi 150 tl kameralarin
Gun icerisinde telefondan girer bakarsiniz kontrol edersiniz
Calisan kadin olmak iyi bir anne olmaya engel degildir , hatta tam tersi calisinca cocukla cok daha verimli vakit gecirildigini dusunuyorum

Okul bitince memuriyetliği bırakcaksınız, şimdiden bırakıp çocugunuzla vakit geçirin bence

Kendi ofisleri varmis cherry. O yuzden calisma sartlari yine rahat olacak.

Orasi bana daha da ters aslinda. Cunku konu sahibesi esiyle "ortak" calismayacak, adam cok daha tecrubeli, ortak/esit olamicaklar. Konu sahibesi adamin esinin yaninda calisacak. Belki adam konu sahibesi icin fasulyeden calissin iste diye dusunecek, belki de yaninda calisan oldugu icin saygisini kaybedecek...yani disarda calisip para getiren, ekmegini kazanan bir esle; yanimda calisan nasil diyeyim benim kanatlarim altinda korunakli, fanusta calisan, hicbir zorluk cekmeyen bir ese duydugum saygi ayni olmaz gibime geliyor. Tabi bu benim fikrim, ote yandan adam duruma oh ne guzel hayatimizi birlikte kazaniyoruz, birbirimize her alanda destek oluyoruz seklinde de bakabilir. Ustelik konu sahibesinin derdi de zaten bu degil, cocuguyla daha cok vakit gecirmek. Tabi ki konu sahibesi de farkli, ama 24 saat cocukla vakit gecirince , baska yetiskin gormeyince, calismaya alismis bir insan patlayabilir. Bir de dedigim gibi dunyanin turlu turlu hali var, en basitinden adam hastalanabilir...memurluk da diger mesleklere gore daha kolay ve zahmetsiz para (benim fikrim) ben olsam vazgecmezdim.

Pardon da bu kin ne,tanımıyorsunuz beni de şımarıklık yok koca parası vs,hayırdır iyi misiniz siz, veya yerimde olmayı diliyor da olamadığınızın kıskançlığı mı bu anlamadım neyin öfkesi,valla pesss.. biraz cam açın temiz hava alın papatya çayı filan için

Tabiki kariyer,ilerde evliliğinize bişey olsa çocuğunuz emeğinizi değil paranızı sorgular.
Duygusal davranmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…