Annelik mi kariyer mi?

Bu sartlarda annelik
Hic bir maddi zorlugunuz yok. Herhangi bir kurumda herhangi bir meslekte yapacaginiz kariyer onun ilk kelimelerini ilk adimlarini gormekten daha onemli olamaz. Elinizde hukukta var. Bakici da ne ugruna kalacak cocugunuz?

1. Begenin begenmeyin ben size iyilik yapiyorum, gozunuzu aciyorum, siz bulmus begenmiyorsunuz. O begenmediginiz memuriyet icin insanlar KPSS KPDS birbirini cigniyor. Cocukla daha cok vakit gecirmek istiyorsaniz da en ideal meslek de yazdim zaten, mesai saatleri gayet uygun ve surprizsiz. Bundan daha iyisini bulamazsiniz. Elinizdekinin kiymetini bilin, ziyan etmeyin diye ne gordumse onu yazdm. Ustelik dunyanin turlu turlu hali var, kocanizin yarin hastalanmayacagi ne malum? Tekrar tekrar yaziyorum, sartlari bu kadar iyi isi birakirsaniz kafanizi taslara vurursunuz. Istifa etseniz bile, ilk birkac ay 24 saati cocukla gecirirsiniz, daha sonra yetiskin yuzu gormeden evde oturmaktan kafayi siyirirsiniz. Her seyin dengesi iyi. 24 saat calismak da olmaz, 24 saat cocukla gecirmek de olmaz, sosyal ihtiyaclariniz da var, siz de insansiniz. Cocukla daha cok vakit gecirmek istiyorsaniz birkac ay ucretsiz izin alin, sonra ise donersiniz.

1.5. Evet kocamin durumu var, calismasam da olur, calissam da onun yaninda calisirim yazmissiniz; soyler misiniz bu koca parasina guvenmek degil de ne?

2. Ne yapayim ben sizin yerinizi yahu, zaten yazdim meslegim var; ustelik sizin kariyer planim koca parasi/koca isyerine yamanma ustune degil cok sukur. Kocanizin ofisinde fasulyeden takilacaginiza evde oturun bence daha iyi.

Ben direkt gecerdim valla bir arkadasim kari koca avukatlar ve kendi ofisleri var. Hem kazanilan para hic dışarı gitmiyor, emeginin karsiligina full kendin sahip oluyorsun hem de simdi o da dogurmak uzere bizim gibi dertleri yok. Esinin duyduğu saygi konusunda da bence tamamen iliskinin kalitesine bagli. Hic calismamasina ragmen cok saygi goren kadinlar da var. Kopek gibi calisip her gun hakaret isiten de.
Aman zenginin mali zugurdun cenesi

Siz gerçekten çok hadsiz birisiniz,sizin adınıza üzüldüm,meslekle olmuyor işte. Kelimeleri seviyesiz birinin aklına ihtiyacım yok tavsiyeleriniz size kalsın

Asla işini bırakma, ben de çalışan anne çocuğuyum, iyi ki çalışmış diyorum şimdi çünkü maddi anlamda çok sürprizler oldu hayatımızda ve annemin kazandığı ile geçirdiğimiz günler oldu. Ayrıca okulda da annem ev hanımı demek hiç hoşuma gitmezdi, annenle gurur duyardım.

elinde meslek ve gelirin olmasi cok iyi bizde kari koca avukatlik büromuz var cok rahat oluyoe bebegim 7 aylik mecbur kalmadikca gitmiyorm izin alma vs derdimiz yok kafamiza esiyo evde oturuyoruz o gun gitmiyoruz cok rahat meslek orasi dogru ancak bizde yatirim yaparken birsey alirken tereddüt ediyoruz gelecek ay ele ne gecer belli olmuyor birimiz sabit maas alsa en azindan cok daha rahat ederiz diyoruz okul +staj ve ruhsat gelme suresi staj baslama suresi derken 3.5 yili buluyor neredeyse bide bana kocamdan para beklemek ters gelir kartima yatani harcarim sunun parasini ver vs diyemem evde oturmak para gelmiyorsa cok da rahat olmaz bakici icin de kamera sistemi ile bu konuda uzman birine yaptirin cocugunuz 1.5 yasinda oldugu icin bakici ile mutlu mu degil mi anlarsiniz da

cevaplarınız bence de çok sert daha ılımlı olabilirsiniz
eş parası yeme kısmına katılmıyorum
konu sahibi de gayet güzel bir maaş alıyor ve illaki eşinin ofisinde katkısı vardır

bide bu arada KPDS sınavı kalkalı çok uzun yıllar oldu artık onun yerine YDS var

bence işinizi bırakmayın ama alabiliyorsanız ücretsiz izninizi uzatın derim
dünya hali belli olmaz
ikinizden birinin düzenli yatan maaşının olması bence çok büyük bir avantaj

Maddi durumunuz iyi ise bence çocuğu ihmal eeye gerek yok. Ilerde keske dememek icin bence rotanızı cocugunuza cevirin. Benim ihtiyacım olmasa inanın çalışmaz çocuklarım ile otururdum. Nacizane fikrim.

birkaç sene sonrada bunları gerçekleştirebilirsiniz ama çocuğunuzun size çok ihtiyacı var şimdi . Ben olsam kesinlikle çocuğum 4 yaşına anasınıfı yaşına gelinceye kadar çalışmazdım .

Eşinizin maddi durumunun iyi olması sizin işinizden istifa etmenizi gerektirmez
Sonuçta hayatta boşanma ya da ölüm var
Bence kadın işini bırakmamalı ki işiniz gayet iyi.
8-5 çalışıyorsunuzdur zaten
E bu durumda günlük bakım desteği yeterli
Zaten çocuğunuz en fazla 5 yaşına gelince okul öncesi eğitime başlayacak ve sizden ayrılacak.
Kreş de bence sosyalleşme için iyi bir fırsat
1 sene daha evde bakıcı sonrasında kreş olabilir.

Maddi durumun iyiyse gerçek bir bakıcı hatta yatılı olabilir,birde eve yardımcı çalışan alırsınız. Siz keyifli keyifli çalışırken evde işlerin yolunda olduğunu bilmek akşam eve gittiğinizde yapmanız gereken tek şeyin çocuğunuZla ilgilenmek olduğunu bilmek size mutluluk verecektir. Ben doğumdan çok kısa süre sonra çalışmaya başlamak zorunda kaldım.. evde işler yerindeydi size verdiğim örnekteki gibi.. benimde keyfim yerindeydi.. işi bırakmak gibi düşünce aklımın ucından bile geçmeZ,az emek harcamadım bugüne gelebilmek için. Mesele sadece para kazanmak değil benim için.. iyi para kazanıyorum ama eşim benden çok daha iyi kazanıyor. Çalışmadığım zaman aynı standartlarım hiç boZulmadan devam eder ama trilyonerde olsa benim umrumda olmaz gerekirse bin lira kazanırım ama kendi param diye gerekirse tek masada harcarım.

Hayatta her an hersey olabilir . Ben ikizlerimi birakip döndüm isime .Ayni zamanda orgunden okuyorum bende sizin gibi.Pisman olmamak icin mesleginizi birakmayin .Bakici da cok korkulacak birsey yok .Hassas davranmanizi anliyorum ama en kotu ihtimalleri dusunun.Beseri olan babaya bitmeyen diplomaya guvenmeyin garantici olun.

Bende çalışan bir annenin çocuğu olarak söylüyorum bunları . İş stresiniz çocuğuda etkileyecek . Onun sizin kurallarınıza göre yetişmesi gerek . Onla bunla kalınca onların anlayışınas göre yetişecek belki sizin istemediğiniz huylar edinecek .

ben de çocuğuma çok bağlıyımdır ama işinizi bırakmayın bence maddi durumunuz iyiyse çok özel kreşler var 0 yaşdan başlayan oralara gönderebilirsiniz

Kariyerimiz neden var, cocugumuza iyi bir gelecek sağlamak için. Kendimizi garantiye almak için. Bugün evliyiz ama yarın ne gösterir bilinmez. Üstelikte bu kadar siz çabalarken.. İşinizden kopmayın.

Bu fikre aynen katılıyorum. Üstelik kamuda çalışıyorsunuz. Bence de kullanabileceğiniz kadar izin kullanın. İşyerinizde problemler olduğunuz söylemişsiniz. Her işyerinde problem var artık malesef. İşi bırakmanız için bir gerekçe olmamalı işyerindeki problemler. Hukukçu arkadaşlarımdan avukatlığın çok stresli olduğunu duyuyorum bu arada. Tabiki seçim sizin.

Canım zaten ucretsiz izin bitince 1 sene süt iznin olacak evin de çalıştığın yere yakinsa cok rahat halledersin. Ayrica hakkin varsa cocuk okula başlayana kadar yarim mesai yarım maaş ile çalışmayı düşünebilirsin. Bir de ikinci cocuk istiyorsan bir dogum izni daha patlatirsin o arada ikisini de buyutursun :) son bir ihtimal de memuriyetten istifa ettikten sonra belli bir sure sonra geri dönüş hakkın var çocuğun ilkokula baslayinca donebilirsin. Hangisi icine daha cok sinecekse onu yap artik.

İyi planlamışsınızda hayat bazen, planladığımız gibi ilerlemiyor....
Dünyaya gelen her bebek anneye çok bağlıdır
Aynı şey anne içinde geçerli..
Hangi kararı verirseniz pişmanlık duymamız dileklerimle

Ben, evde bebeği varken keyfi olarak çalışmaya (mecburiyetten çalışanları tenzih ediyorum) çok karşıyım. Bebeğin sadece anneye ihtiyacı olduğu dönemde onu bakıcıya veya buyuk annelere bırakıp gitmek biraz sorumsuzca geliyor. Bu resmen işimi çocuğuma tercih ediyorum demek (benim gözümde). Benim için kariyer çok önemli olsaydı çocuk yapmamak gerekirdi. Çocuk 4 yaşına gelir krese başlar tamam ondan sonra tabi ki çalışsın ama daha bebekken annelik sorumluluğu, maddi olarak daha "iyi" bir yasama kıyasla daha ağır ve onemli bence. Çok daha zor şartlarda yasayip, ruhuyla kişiliğiyle harika yetiştirilmiş cocuklar var. Parayla satın alınamaz bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…