• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik nasıl bir duygu ? Olmalı mıyım olmasam da olur mu ?

Konu başlığını düşünecek noktaya nasıl geldim bilmiyorum. Ama sonuç ; bu ikilem. Vaktim yok yaşım geç. Evli değilim . Bu sorumluluğu tek başıma alabilirim ama anne olmalı mıyım . ?
Bu arada şuan hamile falan değilim . Varsa öyle bir niyetim ( şansım ) son zamanlarım karar vermem lazım.
yaşınızı merak ettim herkes anne olmak zorunda değil ama o duyduyu tatmak istiyorsanız neden olmasın

Tamda bu merak ettiğim sorun yoksa neyi denedin ne hissettin ne yaşadın ?
Anneliği denedim neyi deneyecem allasen,geri iadesi yokmus mecbur ilgilendim.Tovbest. Neyse anaç bir insan değilim üşümüş mu,hasta mı olur,şunu yesin bunu içsin diye peşinde dört dönmedim,rahatim biraz dediğim gibi güzel bir şey sorunuz evlenmeden yapsam nasıl olursa haram,evlende yap.

Pişman da olabilirsin. Çocuğunu yine çok seversin onun için her şeyi yaparsın ama olmasa daha iyiymiş diyebilirsin. Çünkü çocuk gereksiz bir şey. Çocuk yapmak için çok geçerli bir sebep bulamıyorum ben. Düşünüyorum çocuğum olsa onun için her şeyi yapardım eminim çok da iyi bir anne olurdum ama buna ne gerek var ki?

Tüm hayatını bir insana adamaya , ölene kadar bir canlıdan sorumlu olmaya , her şeyini vermeye ne gerek var ki? Ürememe ne gerek var?

Beni hayata bağlayan bir şey yok , intihar etmek istemiyorum , tüm hayatımı bir insana adamak istiyorum. Sürekli aklımın bir köşesi onda olsun istiyorum. Kendimden önce hep onu düşünmek istiyorum diyorsanız , buna ihtiyacınız varsa yapın.

Bir insan yetiştirmeyi deneyimlemek için desem sağlıklı olacağı ne malum? Engelli olsa 10 kat daha zor o çocuğa bakmak.

Çok sevmek sevilmek için yapayım desem. Beni çok seveceği de kesin değil. Hem bu benim ömrümden ömür alacak bir sevgi olabilir.

Soyumu devam ettirmek desem. Ne soyu? Hiç önemi yok.

Yani çocuk yapmak için geçerli bir sebep yok. Ben bulamıyorum.

Bazı duyguları ne kadar anlatırsanız anlatın yaşamadan bilemezsiniz. Annelikte öyle bir duygudur işte. Yapıp yapmamak sizin kararınız. Ancak çocuk büyütmek zor iştir sabır işidir. İnşallah keşke demeyeceğiniz bir karar veririsiniz

Üstteki yorumların cogunu okumadım ve onun için yaşını imkanlarını pek bilmiyorum ama soruna cvp verecek olursam annelik dünyada tarifi olmayan bi duygu ki herseyi hayatı dahi onun mutlu olacağı şekilde yaşamaya başlıyorsunuz... onun için yaşınız gerek hayatinizla birlikte ona ayak uydurabileceginze inanıyor kendine guveniyorsan yap çocuk.. ki zaten annelik başka bi mertebe ya kim pişman olurki anne olmaktan????

Zaten bende şartları , imkanları , yaşı , ülke normlarını , erkeği , evliliği ve herşeyi bir tarafa bırakarak sadece bu konu üzerinde duruyorum şuan. Ben ne istiyorum ???

Bu arada cevap veren herkese teşekkür ederim. Bazılarının aman ne yaparsan yap dediğini de tahmin edebiliyorum. Ama insan başka bir bakış açısına ihtiyaç duyuyor bazen .

Anneligin nasil bir duygu oldugunu herkes farkli tasvir edecektir.
Cok guzel harika esi benzeri yok vs vs evet.
Cok zor ilk gunden baslayan zorluk artarak devam ediyor.yemesi icmesi hastaligi atesi.....ve rol model olmak.en zoru bu.insan yetisiyor bir kadin bir erkek yetisiyor.sana baka baka gore gore ne yaparsan taklit ederek.
Kizim 9 yasinda bazen kendimi görüyorum butun kapris zitlasma inat gibi huylarim birebir onda.
Yedigine ictigina dikkat etmen gerekiyor.
Okudugun kitaba
Izledigin filme
Giydigin kiyafete
Cunku surekli gozlemliyor.
Sigara icme anne ölürsün.
Alkol almamak lazimmis anne yesilay kolu anlatti anne
Dovme yaptirirken acimadi mi anne
Neden göbeğini deldirdin ki anne
Sen zaten guzelsin estetik doktoruna gitme anne
Butun bu yaptiklarim zihninde kaziniyor.
Tamam ben hayatta bir kadin olarak yasamak istedigim herseyi yasadim diyorsan eger anne olmak paha bicilemez.
Anne korkuyorum yaninda uyuyayim mi demesi
Arkadaslrina seni gururle gosterip bu benim annem derken sana hayran bakislari
Cani acidiginda senin caninin daha cok acimasi
Iyi olsun iyi insanlarla karsilassin diye dua eden anneme pifff derken simdi ayni dualari ediyor olmak tarifsiz iste

Siz bu düşünce ile yalnız başınıza ölüp gidebilirsnz ne demek o öyle evlenirsem pişman olur muyum ? Yolun karşısına geçmeliyim ama acaba araba çarpar mi gibi oldu buda ?yaşayarak öğreniriz birçok şeyi belki şimdikinden daha mutlu olursunuz belki çok pişman pismanlikginda aşaması vardır kendi içinde neye göre pismanlik belki iyi bir eş olur iyi bir baba olamaz işte iyi bi Baba da olsaydı die pişman olabilirsnz değişir yani zaman anlatır size herseyi .... bir diger konu yaptığınız şey ne kadar aykırı da olsa sizin hayatınız sizin günahınız kimseyi ilgilendrmz tabi bizim toplumumuzda yanlış karşılanr haliyle :KK66:

Yaşım geç diye çocuk yapılmaz. Bunu kalpten istemek lazım. Zira çok zor.

Bana sorarsanız ben asla tek başıma çocuk büyütmek istemem. Çünkü ne kadar zor olduğunu anladım. İnsan çok bunalıyor, patlayacak duruma geliyor. Ama karşında seni anlayamayacak, sana ihtiyacı olan bir bebekse bu durumda yardım edecek birileri şart. Çok şükür orada da eşim devreye giriyor. O benim sağ kolum..

Yani bence tek başıma bebek sorumluluğu alırım demek bana göre ya bilmemekten ya da efelikten..
He sorumluluktan kasıt maddiyatsa o da bir yere kadar geçerli.. :işsiz:
Evet kesinlikle benim de iki bebe var masallah iflahimi kesiyorlar akşam eşim gelince nasıl rahatlıyorum yada hafta sonları aynen tek başıma şu zamanda büyütmek kolay değil birde çevre acımasız çocuklar çok merhametsiz en ufak açığını bulduğunda fena hirpaliyorlar birbirlerini o yüzden çok zor karar vermek

Zaten bende şartları , imkanları , yaşı , ülke normlarını , erkeği , evliliği ve herşeyi bir tarafa bırakarak sadece bu konu üzerinde duruyorum şuan. Ben ne istiyorum ???

Bu arada cevap veren herkese teşekkür ederim. Bazılarının aman ne yaparsan yap dediğini de tahmin edebiliyorum. Ama insan başka bir bakış açısına ihtiyaç duyuyor bazen .
Yo kesinlikle normal sorun ama söylediğim gibi pismanlik da farklı bi bakış açısı mesela bazı şeylerin kisitlancak bu konuda pişman olma riski bazı kadınlarda dha çok o yüzden ne konuda tereddutunuz var onu sormak lazım söze :)

Ayrıca evlat gibisi.varmı? Sanki cennetin. Bütün konuları onda hakim allah isteyen herkese nasip etsin insallah ;)

Bunları dert ederim. Zaten bu kararı vermek o yüzden çok önemli benim için.

işte o zaman bir kere değil bin kere düşünmeniz lazım,
eskiden aman babane dediğim milyonlarca şeye banane diyemiyorum artık mesela,
zor bişey bu, çok ağır,
onsuz yaşayamam dediğim biri var hayatımda, bu hepsinden ağır.
güzel mi çok güzel, ama bu kadar ağır bir şeyi kaldırma için çoook büyük bir motivasyon gerek.

Pişman da olabilirsin. Çocuğunu yine çok seversin onun için her şeyi yaparsın ama olmasa daha iyiymiş diyebilirsin. Çünkü çocuk gereksiz bir şey. Çocuk yapmak için çok geçerli bir sebep bulamıyorum ben. Düşünüyorum çocuğum olsa onun için her şeyi yapardım eminim çok da iyi bir anne olurdum ama buna ne gerek var ki?

Tüm hayatını bir insana adamaya , ölene kadar bir canlıdan sorumlu olmaya , her şeyini vermeye ne gerek var ki? Ürememe ne gerek var?

Beni hayata bağlayan bir şey yok , intihar etmek istemiyorum , tüm hayatımı bir insana adamak istiyorum. Sürekli aklımın bir köşesi onda olsun istiyorum. Kendimden önce hep onu düşünmek istiyorum diyorsanız , buna ihtiyacınız varsa yapın.

Bir insan yetiştirmeyi deneyimlemek için desem sağlıklı olacağı ne malum? Engelli olsa 10 kat daha zor o çocuğa bakmak.

Çok sevmek sevilmek için yapayım desem. Beni çok seveceği de kesin değil. Hem bu benim ömrümden ömür alacak bir sevgi olabilir.

Soyumu devam ettirmek desem. Ne soyu? Hiç önemi yok.

Yani çocuk yapmak için geçerli bir sebep yok. Ben bulamıyorum.
Aynı düşünceler vardı bir ara bende
Bu dünyaya benden bir iz bırakmak istedim. Kızımı doğurdum.
Hayatımda yaptığım en doğru en aşk dolu şey.
Annelik yaşamadan anlasilabilecek birsey değil inan.
Gece korkup uyanıp o minicik ellerini yüzümde bulmam. Yüreğimi o minicik ellerin ısıtması. . Beni gördüğü an ki heyecanı mutluluğu. ......
Buna layık olan her kadın anne olmalı. .
Bu muhteşem şeyi aşkı yaşamalı. .

Konu başlığını düşünecek noktaya nasıl geldim bilmiyorum. Ama sonuç ; bu ikilem. Vaktim yok yaşım geç. Evli değilim . Bu sorumluluğu tek başıma alabilirim ama anne olmalı mıyım . ?
Bu arada şuan hamile falan değilim . Varsa öyle bir niyetim ( şansım ) son zamanlarım karar vermem lazım.
Cnm hiç takılma böyle şeylere. Bak ben evliyim öyle çok da büyük problem yok aslında ama çocuk olmuyor.bende artık hiç umursamıyorum. Son bi iki bisey var onlarada baktırcaz sonra tamamen bırakacağız bu işleri.
Çocuk insanın hayatının ilk önce gelen gerçeği değil ki.
Cocuk cocuk die ugraşan on senenin sonunda cocuk sahibi olan ve çocuk oldugu sene ayrılan ciftler gördüm ben.
Anasına babasina ata mı lan bunlar at at bunlar diyenler gördüm.
Rabbim inan her seyin en hayırlısı bizlere nasip ediyor.
Bak keyfine.
İnşallah karşına adam gibi adam çıkar evlenirsinde mutlu olursun.

Aynı düşünceler vardı bir ara bende
Bu dünyaya benden bir iz bırakmak istedim. Kızımı doğurdum.
Hayatımda yaptığım en doğru en aşk dolu şey.
Annelik yaşamadan anlasilabilecek birsey değil inan.
Gece korkup uyanıp o minicik ellerini yüzümde bulmam. Yüreğimi o minicik ellerin ısıtması. . Beni gördüğü an ki heyecanı mutluluğu. ......
Buna layık olan her kadın anne olmalı. .
Bu muhteşem şeyi aşkı yaşamalı. .

Ben bunun çok ayrı bir şey olduğunu tahmin edebiliyorum.

Ama bunu yapmak için bir sebep yok benim için. Yaptıktan sonra artık herşeyin o.

Back
X