Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet buna hazırım.
Neden evlenmiyorsunuz, 4 yillik iliskiniz var, sartlariniz maddi manevi uygun?
Bence sakincasi yok evliliksiz cocugun ama
1. Toplumu goruyorsunuz gittikce radikal Islama kayiyor, sizce sizin cocuga rahat verirler mi?
2. Yalniz basina cocuga yetmek manevi olarak zor, lohusayken hamileyken duygusal olarak hassas oluyorsunuz, yaninizda birini isteyebilirsiniz.
3. Siz yeterli olabilirsiniz kendiniz icin, ama cocuklari saglikli ruhsal gelisimi icin erkek figurune de ihtiyaci var. Babasiz cocuklar hep eksik kaliyor. Cocuk istemeniz normal ama cocugu bilerek babasiz dunyaya getirmek bana bencilce geliyor.
Bu sebeplere dayanarak evlenin gitsin diyorum madem adam orda ya da degil cok da umrunuzda degil.
Evlatlık alınan bir çocuğun zaten yuvası yok. Terkedilmiş bir çocuğa sahip çıkmak kadar güzel bir şey var mı? Bunu kim yadırgayabilir? Yada çocuğunu bırakmış bi baba varken ortada, kadın çocuğuna sahip çıktıysa ne denilir? Bunlardan bahsetmiyorum.Evlatlik alan, veya babasiz cocuk büyüten kadinlar dışlamıyordu türkiyede?
Diyelim öyle...sizce helede biz kadinlar dişimizle tirnagimizla buna karşı gelmemiz gerekmezmi?
Ne yani? Babasiz cocuk tühh pis kaka cocukmu? Damgami alninda? Kadinin imkani varsa niye büyümesin çocuğunu güzel bir şekilde?
kesinlikle katiliyorum.tek basina buyuturum demeyin cok zor cok.6 yil ugrastan sonra ilk kizim geldi ikincisi de surpriz yapti pesinden geldi.aralari 2 yas 4 ay.cok cok zorlandik ama simdi kucuk kizim 6 aylik olacak tadindan yenmez oldu.buyuk kizim da uc yasina girecek onlar benim herseyim.hep hayalimdi duamdi iki kiz annesi olmak.cok sukur Rabbime.Isteyen herkese nasip etsin Allahim.Yaşım geç diye çocuk yapılmaz. Bunu kalpten istemek lazım. Zira çok zor.
Bana sorarsanız ben asla tek başıma çocuk büyütmek istemem. Çünkü ne kadar zor olduğunu anladım. İnsan çok bunalıyor, patlayacak duruma geliyor. Ama karşında seni anlayamayacak, sana ihtiyacı olan bir bebekse bu durumda yardım edecek birileri şart. Çok şükür orada da eşim devreye giriyor. O benim sağ kolum..
Yani bence tek başıma bebek sorumluluğu alırım demek bana göre ya bilmemekten ya da efelikten..
He sorumluluktan kasıt maddiyatsa o da bir yere kadar geçerli..![]()
Teşekkür ederim. Bu sorularınıza cevap verirsem buradan iş başka yerlere gider. Ben bunu şuan istemiyorum. Cevabını aradığım şey net. Herşeye herkese karşı ben ne yapmalıyım.
Ama bu sizin elinizde olmayan bir seçenek olurdu. Sevgililiğin hiçbir hükmü ve yaptırımı yok. Her şey vicdana kalmış. Manevi tazminat davası açabiliyorsunuz sanırım. Ama boşanırken kazanacağınız diğer haklar sizin durumunuzda geçerli olmuyor. Birde nufüsa kayıt meselesi var. Nolucak babalık testiyle mi gidilecek? Bunlar işin teorik kısmı.Merak ettiğim sorulardan biri de bu . Neden sorumsuzluk. Babası ile evlenmiş ve günü geldiğinde boşanmış ve o çoçuğu bir şekilde yine yalnız büyütmek zorunda da kalabilirim .
Çocuğa görmesi gereken ilgiyi sevgiyi şartları sağladıktan sonra. Babası ile istediği bağları geliştirebilmesine karışmadıktan , buna müsade ettikten sonra neden ?
O zaman yazdigim 3 numarayi bir dusunun
- Hamilelikte lohusalikta yalniz olmayi problem edinmeyecekseniz
- Cocuga baba modeli olabilecek dede, dayi varsa
olabilir, neden olmasin....yalniz yurtdisina yerlesme ya da adamin en azindan cocugu nufusuna gecirmesi durumu olur mu? Cocugun baba adi hanesi bos kalmasin.
Ama bu sizin elinizde olmayan bir seçenek olurdu. Sevgililiğin hiçbir hükmü ve yaptırımı yok. Her şey vicdana kalmış. Manevi tazminat davası açabiliyorsunuz sanırım. Ama boşanırken kazanacağınız diğer haklar sizin durumunuzda geçerli olmuyor. Birde nufüsa kayıt meselesi var. Nolucak babalık testiyle mi gidilecek? Bunlar işin teorik kısmı.
Çocuk yapmayı planladığınız, hayatınızı çocuk sayesinde birbirine bağlamayı düşündüğünüz bir adamla neden evlenmek istemiyorsunuz? Bi imza sizden bir şey eksiltmez. Aranızdaki bağı resmiyete döker. Sizi bu mu ürkütüyor? İstediğiniz zaman kapıyı vurup gidebilme özgürlüğü mü arıyorsunuz?
Adam her türlü nufusuna geçirir. Çok ta iyi bir baba olur. Bunlardan şüphem olsa zaten düşünmezdim. Ama yurtdışına çıkmam söz konusu değil. Burada bir ailem bir düzenim ve çok çok sevdiğim iki tane yeğenim var.
Durum buyken neden evlenmediginizi hala cozemedim, adam evli mi?
Çocuk yüzünden bağlıyorsunuz demiyorum. Adam çocuğunu görmeyecek mi? Zaten aranızda o bağ her zaman var olacak. E seviyorsunuz da birbirinizi. Evlenmek kadar boşanmakta çok normal. İleride ayrılık kararı alırsanız yine bir inzayla sonlandırırsınız. Neden evlilik istemediğinizi anlayamadım halaBen çocuk yüzünden adamı bağlamaya çalışmıyorum ki . Adam değil sorunum ayrılık her türlü olacaksa olur.
Çocuk yüzünden bağlıyorsunuz demiyorum. Adam çocuğunu görmeyecek mi? Zaten aranızda o bağ her zaman var olacak. E seviyorsunuz da birbirinizi. Evlenmek kadar boşanmakta çok normal. İleride ayrılık kararı alırsanız yine bir inzayla sonlandırırsınız. Neden evlilik istemediğinizi anlayamadım hala
Ay ben şu kadarını söyliyim. Eşim 10 dakikaya işten dönüyor. Ben 1 saattir onu keşke hemen gelsen diye darlıyorum. Genelde sakin olmama rağmen, nefes almaya ihtiyacın var şuan. Biliyorum, eşim gekdiğinde kızım beni görmeyecek. Tek başına çocuk büyütmeyi hiçbir kadın tercih etmez emin olun.Ben istemiyorum demedim. Onun istemediğini biliyorum. Şartlar dedim , herşeye herkese karşı derken bunu diyorum .
İş başka bir yere gidecek artık bunu da biliyorum : ))
Az sonra çıkıcam yarın şehir dışına çıkıyorum. Bakalım pazartesiye kadar neler dönecek bu cevaptan sonra : )))
Ay ben şu kadarını söyliyim. Eşim 10 dakikaya işten dönüyor. Ben 1 saattir onu keşke hemen gelsen diye darlıyorum. Genelde sakin olmama rağmen, nefes almaya ihtiyacın var şuan. Biliyorum, eşim gekdiğinde kızım beni görmeyecek. Tek başına çocuk büyütmeyi hiçbir kadın tercih etmez emin olun.
Evlenmek istemeyen bir erkek içinde sorumluluktan kaçıyor derim rahatlıkla. Ayrılmayı düşünmek gerekirken çocuk planlıyorsunuz :)
Son gelişmeleri yazın. Merak ediyorum kararınızı. :)
Ama sevgiliniz o zaman birlikte olduğu her kadını bu düşünceye sürüklese yada düşünmesine vesile olsa yada kadın kendi hür kararıyla bunu düşünse hepsinden evlilik dışı birer ikişer çocuk yapıp hayatına mı bakacak? Evin içinde birlikte yaşayan 2 ebeveynle uzaktan destek olan ebeveny arasında dağlar var. He mecburi bu hayatı yaşayan var. Birde bunu onlara sormak lazım. Bakın bi bdvye. Sırf çocuğu babasıyla birlikte olsun diye dünyanın zulmünü görüyor kadın, yinede gitmiyor evden. Gitmesi gerekiyor, asla doğru değil. Ama çocuğunun babaya olan muhtaçlığı her türlü mantığının önüne geçiyor.Aslında sorumluluktan kaçtığını düşünmüyorum. 2 tane çocuğu var zaten . Sizler nasıl evladım bir yana dünya bir yana diyorsanız o da şuan böyle düşünüyor. Orta da olan 2 çocuk onların hissiyatları , gelecekleri nasıl etkilenecekleri onun için çok çok önemli . öylede olmalı zaten. onun bir çocuğa ihityacı yok şuan varsa benim var. İşte benimde var mı. Eger var kararı alırsam biliyorum ki ( allah şaşırtmasın ) o herşeyi yapar. Biz beraber olmasakta.