- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
Bence hauatimda gordugum ennnnnnnn guzel duugu. 5 bucuk aydir anneyim geride kalan butun senelerime bedel. Mukemmel birsey bu duygu. Ama tabiki evlilik varken olmasindan yanayim.Konu başlığını düşünecek noktaya nasıl geldim bilmiyorum. Ama sonuç ; bu ikilem. Vaktim yok yaşım geç. Evli değilim . Bu sorumluluğu tek başıma alabilirim ama anne olmalı mıyım . ?
Bu arada şuan hamile falan değilim . Varsa öyle bir niyetim ( şansım ) son zamanlarım karar vermem lazım.
Kendimce 2 bebekli bir anne olarak söyleyeyim.
Her Allahin günü gençliğim gitti, 5dk oturmayacak mıyım, yemek yiyip banyo yapamayacak mıyım, normal bir insanın asgari şartlarına sahip olamayacak mıyım diye kendi kendime söyleniyorum ve çoğu gece ağlıyorum.
Balkonda oturup geçen arabaları izleyip 'siz gezin anca ben kapana kısıldım 'diyorum.
Ama sabah uyanan büyük bebegim üstüme yatıp gözlerimi açmaya çalışınca, küçük bebegim onca insan içinde bir tek bana bakınca hepsi geçip gidiyor.
Tabi ağlamalar ve zorluklar başlayınca bu düşünceler geri geliyor.
Hiçbir zaman mükemmel anne duygularına sahip olamadım, doğum yaptığım an vahiy gibi bana yüce annelik gelmedi.
Evet dünyada her şeyden çok seviyorsunuz, kaş kirpik sevilir mi ama izlemeye doyamıyorsunuz kılı tüyü bile ama farklı bir duygu değil bana göre.
Sevginin aşırısı sadece.
Ama bence çocuk büyütmek 2 ebeveyn tarafından gerceklestirilecek bir eylem.
Bu sayede zorlukları atlatilabiliyor.
Eşim olmasaydı timarhanedeydim, bunu tek başına basaran kadına da şapka çıkartırım.
Tamamıyla aynı fikirdeyimNeden evlenmiyorsunuz, 4 yillik iliskiniz var, sartlariniz maddi manevi uygun?
Bence sakincasi yok evliliksiz cocugun ama
1. Toplumu goruyorsunuz gittikce radikal Islama kayiyor, sizce sizin cocuga rahat verirler mi?
2. Yalniz basina cocuga yetmek manevi olarak zor, lohusayken hamileyken duygusal olarak hassas oluyorsunuz, yaninizda birini isteyebilirsiniz.
3. Siz yeterli olabilirsiniz kendiniz icin, ama cocuklari saglikli ruhsal gelisimi icin erkek figurune de ihtiyaci var. Babasiz cocuklar hep eksik kaliyor. Cocuk istemeniz normal ama cocugu bilerek babasiz dunyaya getirmek bana bencilce geliyor.
Bu sebeplere dayanarak evlenin gitsin diyorum madem adam orda ya da degil cok da umrunuzda degil.
Size helal olsun demekten başka bir şey kalmıyor bana.Tımarhaneden bildiriyorum,az araları olan 3 çocuğumu tamamen kendim büyüttüm
Kendimi tamamen bir tarafa bırakarak
Vazgeçmediğim tek lüksüm kahve molalarıydı
Artık biraz rahatladığımda,kendimi bıraktığım yerde bulamadım
Beklemekten sıkılıp,ben benden çoktaaan gitmişim
Bazen düşünürüm,evlattan başka kim ve ne için yapılabilir bu vazgeçişler?
Sevgisiyle dünyayı sarmalayan kadınlar da vardır,dünya belki onlarla ayakta duruyor,ama onlardan değilim,o kesin...
Sağolun,nasıl baktım,küçük emerken büyükleri yedirip,bir yandan kitaptaki resimleri anlatarak.Gözucuyla da tv izliyordumSize helal olsun demekten başka bir şey kalmıyor bana.
Ben iki bebekle kafayı yedim hele bir de 3 tane off offf.
Ben tek başıma bakacak güçte değilim, eşim evde olduğu her an büyüge bakıyor olmadığında ise ailemizden biri oluyor.
Artık bakıcımız olacak başka çaremiz yok, siz nasıl 3 küçük çocuğa baktınız aklım hayalim almıyor.
Bu misafirlik meselesi de cilkindan çıktı artık.
Yok bebek görme, ev görme, sizi özledik, çocukları merak ettik vs vs.
Valla çok düşünen varsa dediğiniz gibi yapsın bir tencere yemek gelsin tek başına yardım etsin, çocuk baksın vs.
Bu dünyada başkasına yük olmaktan fazla nefret ettiğim hiçbir şey yok.
Karnim burnumda kucagimda 1 yaşımda bebekle gittiğim misafirliklerde bile bana hizmet edilmesine müsade etmedim hatta ev sahibine yardım ettim, ederim de.
Bir insanın yükünü 5 dk da olsa hafifletebiliyor olmak güçlü kılıyor beni.
Başkasına iş çıkarmayı seven hatunlar, duyun sesimizi.
Artık biraz rahatladığımda,kendimi bıraktığım yerde bulamadım
Ben 21 yasindayim 3 tane cocugum var zor mu zor ama guzel yanlari o kadar cok ki unutturuyor zorlugunu birlikte o kadar cok egleniyoruz ki herseyi unutuyorum dogru ya da yanlis o kismi tartismaya acik ama cocuklarimla birlikte buyuyorum keza esimde oyle harika bi duyguKonu başlığını düşünecek noktaya nasıl geldim bilmiyorum. Ama sonuç ; bu ikilem. Vaktim yok yaşım geç. Evli değilim . Bu sorumluluğu tek başıma alabilirim ama anne olmalı mıyım . ?
Bu arada şuan hamile falan değilim . Varsa öyle bir niyetim ( şansım ) son zamanlarım karar vermem lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?