Annelik nasıl bir duygu ? Olmalı mıyım olmasam da olur mu ?

off sinirim bozuldu resmen .
gözlerim doldu yeminle.
bir tek cümleyle bu kadar güzel özetlenebilirdi.
rahatladım ama elim kolum kalkmıyor hala.
kaldığım yerden devam edebilecek enerjim yok.
Küçükken babaannemin diktiği filizlenmiş soğanlara bakıyorduk.Bunlar çürümüş babaanne dedim.Dedi ki,"kızım onlar anne gibidir,yavru büyütürken çürürler".Mecazi de olsa gerçeğe bir gönderme aslında.Evlat,elimizde kalanların en güzeli.Fakat bizden geriye ne kalıyor,o tartışılır

az şişmiştim bu tam oldu:))

Karsinizda ki kisi cocuk bir kere olduktan sonra her turlu sorumlulugunu akacak bir yapida olabilir. Ama is oraya gelene kadar da yaninizda durmasi onemli. Ben evlenene kadar cocuk fikrini hic dusunmezdim. Hatta evlenirken de cok dusundum. Sonra cocuk istedim hemen olmadi tedaviler vs gorduk.
Ama yasiniz kritik hemen olmayabilir, yumurtlama takibi yapmaniz gerekecek belki de tedavi gormeniz gerekecek.
Karsinizda ki kisi cocuk istemiyorsa bunlar nasil yapilir bilemiyorum. Esim yanimda olmasa cok daha zor gecirirdim o gunleri.
Bu konuyu zaten sorguluyorsaniz bana esasen cocuk sahibi olmayi isteyecekmissiniz ama sartlardan dolayi isteyememissiniz gibi geldi.
Inanin bunu sorgulayan bir insan olarak bilincli bir anne olursunuz zayen

O 5 yıl sonraki halinim merhaba:) hala istemiyorum.

Sartlariniza bagli. Erkek arkadasiniz evli degilse, sizin de maddi manevi her seyiniz annelige elveriyorsa neden anne olmayasiniz? Anne olmak icin evlenmeniz sart degil. İnsan kimseye es olmak istemeyebilir ama bu anne olmasina da engel olmamali diye dusunuyorum. Yasiniz kucuk degilmis,bir mesleginiz varsa,kenarda kosede paraniz varsa yani hic kimseye muhtac olmadan cocugunuzun yasamini idame ettirebilecekseniz anne olun. Evlenmeyi beklerseniz cok gec kalabilirsiniz ayrica evlenmek zorunda da degilsiniz. Hayat sizin,dilediginiz gibi yasayin. Sadece cocuk yaptiginiz kisi evli olmasin,yeterli bana gore

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…