Annem babam:(

Yukarda açıkladım.xnm
Öyle demiş de olabilirsiniz bu kadar telaş yapmayın ama kırıcı olmuş sadece biraz. Anne kız arasında olur yani demiş olsanız bile. Siz ne onları ne kendinizi bezdirmeden yanlarında olun hamilelik duygusallığı bunlar biraz da. Yoksa hislerinizde bi gariplik yok.

Birinin yanında olmak için kalmaya gerek yok.
Yürüme mesafesinde sürekli gittiğiniz ev için fazla dramatik olmuş.
Ama kimse de ruhum daraldığı için gidiyorum demez heralde insanım yüzüne. Hele bu kadar düşünen biri.

Ya hele ki ben ..ay nasıl yanlış oldu yazı duzeltemiyorumda

Hayir canım demeeim diyorum olurmu denirmi ..vicdan azabından ölürdüm heralde onu deseydim

açıklama yaptım yorgunmus duş alıp yatacak diye burda da var duş falan..benim ruhum daraldığı için gidiyoruz anne dedim ve indim gittik.
Gayet kal diye ısrar edince demişsiniz şimdi demedim diyorsunuz.
Bir insan neden demedigi seyi bende böyle dedim ve indm gittik der ki.

Gayet kal diye ısrar edince demişsiniz şimdi demedim diyorsunuz.
Bir insan neden demedigi seyi bende böyle dedim ve indm gittik der ki.
Valla hamileyim kimseye yalan borcum yok aklıma geldikçe aralara biseyler eklerken cümleler kaymış baya da cümle haline gelmiş ..neyseki o konuda vicdanım rahat şimdide diğer konulrda rahatlamasına ihtiyacım var

Sen aynı bensin cidden ya.

Ben hamile değilim ama aklım onlarda oluyor hep. Alt sokakta oturuyorlar. Yürüyerek 3 dakikada giderim. Arada gider kalırım canım ne kadar ısterse. Eşim karışmaz. Zaten cok yakın. Bazen günde iki kere kendi evime annemin evine gider gelirim. Hem çok yakın hem de Çoluk çocuk yok bende.

Ama hiç-bir zaman vicdanım rahat değil. Yeterince mutlu edemedim. Yeterince ilgilenemedim. Acaba üzüldü mü... kendini yalnız hisseder mi... herhangi bir şeye can-ı sıkılır mı. Eve gidersem kırılır mi.. bu ayranı icmezsem darılır mi... filan diye deliriyorum.(ki kolay kolay birbirimize gönül koymayız. Çok ciddi bir mesele olmasi lazım. Anneme babama hayatta küsemem)

Ikidebir de onlara bi şey olursa diye kurup kurup ağlıyorum. Ikidebir ağlıyorum

Sizden farklı olarak ben annem biriyle bir yere gittiği zaman çok seviniyorum. Gidip hava alması kendini yalnız hissetmemesi açısından.
Yani anne baba evimi o kadar benimsemiş haldeyim ki onların evde olup olmaması beni bağlamıyor. Orda olmak bana müthiş bir mutluluk ve huzur veriyor.

Fakat çok sık gitmek istemiyorum. Çünkü sonra kendi evime giderken ağlamaklı oluyorum hep. Zor geliyor her defasinda. Işin garibi camdan bakınca annemin evini görüyorum
. Dipdibeyiz de yarattığım drama bakın.

Sağlıklı bir ruh hali mi . Degil tabiki . Deliyim galiba... Bilmiyorum.

Sırtımda taşısam yine de rahat edemediler diye üzülüyorum.

Velev ki kolumdan tutup kapıdan atsalar bacadan girerim. yeter ki üzülmesinler. Kendilerini yalniz hissetmesinler.

Ne zamandır aklımda burda çok sevdiğim saydığım bir ablamız var. Onlara soracağım . Tecrübeleri ile yardımcı olacaklarını sanıyorum ikimize de.

derin sularda

Milana22

Canım aynı ben işte ...ama çocuk olunca öyle her kafana estiğinde git kal geri gel yapamıyorsun o çocuğunda düzeni bozuluyor..gitmeyincede böyle vicdanlarla aglamalar...aynı mahallede olmak mı kötü anlamadım..gurbettekiler bizim.kadar deli dusunceli değildir belkide ...aynı mahalledeyken iki günde bir gitmeseb kendini hayırsız evlat gibi hissediyorsun..en azından ben öyle...bazen kahvaltıdan sonra arayıp yolluyorum.nasillar keyifleri yerindemi..yerindeys bende Ogün evde analigimi gorevlerimi güzel yapiyorum.gonul rahatlığıyla mutlulukla ...ama hastalarda falan o ev bana zindan oluyor ...çoluğu çocuğu topalyip gidesim geliyor ...bir zqmqn sonra vakit gecireniyorum geri gelincede olmuyor

Çok fazla abartmışsınız durumu. Ağlayacak üzülecek hiçbir şey göremedim. Allah başka dert vermesin.

annem 7 senedir tek basina damin deliginde yasiyor fenalaşsa koşacak kimse yok evde en azindan babaniz anneniz sag can senligi oluyorlar birbirlerine bu kadar uzulecek bir sey yok

Az önce bir hafta kaldığım bir sokak ötedeki,annemin evinden geldim.Ablamda burada o bir sokak otede cok sık gorusuyoruz. Arkadaş çevreleri baya geniş hamd olsun. Ama ben de siz gibiyim,yetemiyirmusum gibi,kendilerini yalnız hissediyorlar gibi.Daha genç sayilirlar ama ölümden korkuyorlar mi ki gibi gibi bı dünya soruyla boguyorum. Gün içinde içinde gidemeissem kızım var bir yaşında,baba gel kızımı banyo yaptıralım diyorum,sırf canı sıkılmasın diye. Aslında kendim çok güzel yıkarım ama babam yalnız yikayamiyorum.saniyor. Anneme bahane bulmama gerek yok,çay var gel diyorum geliyor. Babam sıkıntı benim. Sigamiyor hiç bir yere

Bu msjı eşim böyle yapıyor diye yazsanız yorumlar daha sütoğlanlıktan çıkammaış olurdu. Siz de sütkızlıktan çımamamaış oluyorsunuz ama hamileliğin de etjisi vardır bence.

Simdi bazen bir pankart ile sokak sokak gezmek istiyorum. Üstüne kocaman: Anneler, Babalar! Sizin çocuklarınızın da en az sizin kadar hayatını yaşamaya hakkı var!
Bunu neden mi söylüyorum: Bir cok ebeveyn çocuklarına daha mecbur bir durum yokken böyle bir "mağdurum, yaşlıyım, yalnız kaldık" imaji veriyor. Halbuki çoğunlukla herkes zamanında kendi yolunu çizmiş. Yurtdışına bile çıkmış, ama konu kendi çocuğu olunca ördek aile gibi takılmayı istiyor. Yalnis anlaşılmasın: büyüklerimize saygı sevgi sonsuz. Ama onlarda insanlara hayatlarını kurup sürdürmeye fırsat vermeli. Konu sahibi hamileliği yüzünden de ekstra hassas tabi. Sizde nasil rahat ediyorsaniz öyle davranın. Ama kendi hayatınız ve yuvanız da hakkınız

Rabbim başka dert vermesin ...

Valla hamileyim kimseye yalan borcum yok aklıma geldikçe aralara biseyler eklerken cümleler kaymış baya da cümle haline gelmiş ..neyseki o konuda vicdanım rahat şimdide diğer konulrda rahatlamasına ihtiyacım var
Hm yanlışlıkla oldu diyorsun. O zaman diğer konuda bence bu kadar çok takılma zaten sürekli gidiyorsun. Bu kadar üzülmeye gerek yok. Herkes bir gün yuvasını kuruyor. Benim aiem uzakta baya bende böyle düşünürüm arada am yakinimda olsalar dusunmezdim.

Kuzum konuyu okumadım , etiketledigin icin yorumunu okudum kesinlikle saglikli degil ama bir konuyu okuyup tekrar yorum yapacagim

Konuyu okudum , benim cocuklarim buyuduklerinde boyle hissetseler cok uzulurdum , ebeveynlerin ile saglikli bir baglanma yasamadigini dusunuyorum
Evlatlik goreviylr anne babanin gorevi cok farklidir birbirinden , bunu karistirmak da saglikli bir durum degildir
Benim ailem binlerce km uzakta , babam cok hasta , annem tek basina babama bakiyor ben bile senin gibi degilim , elbette ozluyorum , uzuluyorum hallerine ama ben evlat olanim ve ayni zamanda kendi evlatlarimin annesiyim , onceliklerim farkli , hayatik farkli , bir bireyim , ailem tarafindan da oyle yetistirildim , yani bana normal gelmiyor bu hissettiklerin ve durumun kuzu , bence yanlis baglanma ile ilgili biraz arastirma yap istersen ozelden de konusabiliriz bu mevzuyu

Canım bende kalmıyorum rahat edemiyorum herkesin kendine göre düzeni oluyor sayılı kaldım çok nadir kendini suçlu hissetme bu gayet normal

Bilmiyorum canım içimde derin bir vicdan azabı ...hayırsız evlat hissi..sen sağlıklı düşünüyorsun ozaman neguzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…