Annem bana o.pu dedi !

3 kuruşluk kadınlar derken? Ne kadar ayıp yaa.

Kızına rimel sürdü diye 0...u diyen bir anne ne kadar çirkin bir şey.

Herkes anne baba olmamalı gerçekten.

Ben onu annesine laf soyleyen kadinlaricin dedim.Mesela sen de laf etmissinhrkes anne olmamali falan annesine ona o... dememis o..kadinlr gibi demis.220 yasinda ergenligi tam atlatamamis ve sinirlee olayi anlatmis bi kizinameseleyi ne kadar realist anlatacagini dusunuyorsunuz tamamen duygusal.Inanin zamaninda annem daha cok muhafaza etmeye calisti benim ben cok daha agir konustum onunla ama buyuyunce anliyor insan ki her dediggi dogru her yapmaya calistigi korumak dogruyu gostermek icin..sonra insanin icinde sadece vicdan azabi kaliyor

Bilemiyorum bir ben miydim acaba saçma olduğu halde bu kurallara uyan?
Herkes cillop gibi gezerken ben pala bıyıklarla geziyordum, bıyıklı diye dalga geçerlerdi. Travma mı yaşadım hayır.
Herkes saçlarını modelden modele sokarken ben kıvırcık saçımdaki perçemleri düzeltemiyordum. Arkadaşsız mı kaldım hayır.
Öyle bakımsız paspal bir şeydim. Ne kaybettim hiç...
Ancak annem bana bu kuralları koymadan önce nedenini de anlattı. Kendisi oldukça süslü bir kızmış. Ojesiz ve saçlarını sarmadan dışarı çıkmazmış. Sonunda ortaokulda okulu bırakmış. Çok pişman olmuş açıktan falan okumuş ama geç anlamış biraz. Endişeleri vardı doğal olarak. Süse püse antipatisi olmuş.

Şimdi 8. Sınıfa giden bir kardeşim var. Henüz makyaj yapmasına falan izin yok ama takıp takıştırınca bile gözümde o masumluğu gidiyor. Bilemiyorum onu hep öyle çocuk göresim var, o yüzden oje falan sürse sinirleniyorum...

kırmızı oje sürünce o... mu olunuyormuş ilginç, kafa geçen yüzyılda kalmış demekki, üzgünüm ama annen düzelmez, yeni fikirlere iletişime kapalı bi insan olduğunu düşündüm, yani konuşarak bir yere varamayacağın insanlardan... umursamamaya çalış

Üniversiteye gidene kadar annemde bu kadar abarti olmasa da makyaja asla izin vermezdi ama üniye baslayinca değişti annem bazi seyleri kabul etmeye basladi bazen hala söylenir boyle daha güzelsin sürme kapkara gözüne der ggeçer... Hele nisanlandktan sonra hic karismaz. Sadece nisanlimda annemin kafasında nasil izin veriyo sana boyle der güler geçer:) senin anne biraz abartmis ama takma kafaya bence uniyi disarda okuyosan sende onların yaninda sürmeyi ver . ben öyle yapardim annemin gönlü olsun diye surmezdim yaninda. Görmemezlikten gel.

Ayy o... ne ya ben kucucuk yigenime oje sürerim bakar bakar sonra silerim ayy makyajsız hayatta yapamam o ne yaa

Ne kadar kisitlanirda bence okadar ilgi ceker
benim annem tam aksine herzaman bakimli olmamizdan yanaydi ben oje sevmezdom fakat ablama oje alirdi renk renk
iste herkesin bakis acisi farjli
bu tarz seyler icin boyle bir hakaret cok agir olmus

Evet, herkes anne baba olmamalı. Bunun birçok örneğini görüyoruz zaten. O...pu gibi olmuşsun ne demek sizce? Hakaret anlayışınız çok değişik hakikaten.

Bir rimel sürünce kimse kötü yola düşmez ya da hiç makyaj yapmıyor diye kimse dünyanın en mükemmel insanı olmaz. Bu nasıl zihniyet onu da anlamadım.

Yaşın büyüdükçe karışmaya devam ederler çünkü onların hala evladısın..evlensen yine laf ederler.sen artık bir bireysin doğruyu yanlışı biliyorsun.yaşamın senin elinde özenmek süslenmek senin de hakkkın .
Bu baskılardan kurtulacağını düşünmüyorum..ne desek boş.

Yorum yazan herkese tesekkur ediyorum. Herkese tek tek alinti yapamiyorum malesef

Oncelikle sundan bahsedeyim, tek tarafli duygusal yazilmis diyenler olmus. Ben olayi oldugu gibi anlattim. Kaldi ki anlatmamis olayim, ne kadar kavga edersek edelim o.pu demesi normal karsilanamaz benim nazarimda. Saka yada ciddi.

Kuslugu fazla uzatmadim zaten, anneymis dermis zaten bisey dememis uzatmayayimmis. Aldigim cevap bu, saka yaptim diyor bir de ki kesinlikle saka olarak soylemedi orda.

Ben ailemi bu sekilde kabulleniyorum zaten, giyimimde yasayisimda bir anormallik yok her ne ladar onlarin tam istedigi gibi olmasa da. Fakat tamamem onlarin istedikleri gibi olsaydim su an kapali, erkeklere selam bile vermeyen biri olurdum. Kapali olmak kotu degil elbette ama bunun icin zorlanmam cok anlamsizdi. (Zorlanmak derken okuldan alinmakla tehdit edilmeyi falan kastediyorum).

Bu kadar siki yonetim altinda bazen ben de nefes almak istiyorum takdir edersiniz ki. Makyaj yapan biri degilim normalde sadece kirpik takintim icin rimel surerim. Evde oyle disarda boyle bir kiz da degilim gizli gizli makyaj yapip mini etekler de giymem ailemi nolursa olsun kandirmak istemiyorum cunku. Ama dedigim gibi mefes almak istiyorum bazen, disarda da degil evde. Makyajdan kastim da 10 kat fondoten degil ki bir rimel belki bir kalem o kadar.

Şok oldum gerçekten. Benden 1 yaş küçüksün ve bu kısıtlamaya bu laflara nasıl dayanabiliyorsun?
Öncelikle bu sabrın için tebrik ediyorum seni.
Annenin o yaptığı tavırlar çok normalmiş gibi,or...u demesi sana garip gelmiş. Ama o kadar kısıtlayan bi anne der zaten bunu. Bence sen artık annenle babana büyüdüğünü anlatmaya çalış.
Üniversiteyi keşke başka şehir falan seçseydin.

o kelimeyi nasıl ne ruhla ne şekilde söylese söylesin hiç hoş bir kelime değil heleki çz kızına bunu demesi bunu yakıştırması bile çok kötü...oje sürenler demek onun gözünde o kelime ne kadar inancı olursa olsun kimse kılık kıyafetiyle yaşam tarzıyla yargılanamaz kimde ne olduğunu kimse bilemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…