Annem bana o.pu dedi !

Malesef korkunc bir hakaret bende az duymadim annemden bu tip hakaretler.benim tarzim degldr makyaj vs yani oldun olasi sevmem. O hakaretler hakedecek en ufak bir hareketim de olmadi ama karsidaki kisiseni in citmek istyrsa hakareti bir arac olarak kullanyr. Sende annenin ettgi hakareti ve iftirayi haketmedin tabiki ama o bu sozleri seni yaptgndan vzgecrmek icin kullanyo ve kafasndaki imaji dillendryo.(kirmizi ojeli kadin =kotu kadin ).sen evde istedgn makyajni ypabilirsin namaz kilamayacksan sevyrsan ojenide sur.bu kadar baskiya ne gerek var.guya egitim verylar. Disarda makyaj benim kafa yapimada uygun degil mesela ama bunu dillendrmenin uslubu olur bir de bi yastan sonra cocugada birey olarak davranip saygi duyup cocugun kararlarina mudahalenin bir limiti olmasi gerektgni bir turlu anlamiyr kimi aileler. Yapacagin sey onlarin olgun olmayan hareketlerine olgunluk ve mesafe ile karsilik verip sana saygi duymalarini saglaman. Ben annemle ancak mesafeli bir iliskiyle devam edeblyrm...malesef...

Benim annemde senin annen gibi herseyime müdahale ederdi. Ruj sursem,o ne oyle pis karılara mi ozeniyosun? Azcik allik sursem, hemende yanaklari pembelestirmissin hayirdir nereye gidiyosun? Saclarimi boyasam, ay ne igrenc oldun. Kozmetik magazalarina sokmuyodu hic. Gicik oluyodummmm. Evlendim,kurtuldum çenesinden simdi bülent ersoy gibi geziyorum

Konunu biliyorum ben de yazmıştım. En kötüsü anlayışsız aile. Sabret ve en büyük tavsiyem mesleğini edin ayrıl o evden.

Cidden sok oldum.Genc kizim bende 18 oldum sayilir.Eyeliner bol rimel rujsuz disari cikmam.Bu benim or*spu oldugumumu gosteriyor.Kirmizi siyah oje surerim hep.Cok kisitlaniyorsun cok.Sonra evden kacmak icin yanlis biriyle evlenirsin mazallah

Tatlım boşver bu yaşta ne makyajı tazecik tenin var daha bir nemlendirici yeter.annenin üslubu hiç hoş değil ama yine de sukret başında bir annen var...

Seninkisi ergenlik falan değil bariz ailen sorunlu. Sonra kızlar neden yanlış evlilik yapıyor bilmem ne. Limonkiz para kazanmaya başladıktan sonra uzaklaş ailenden en doğrusu bu olacaktır.

hey allahım ya 20 yaşında kocaman kızsın makyajda yapacaksın giyineceksin de mesela bn braz makyajı abartsam erkek kardeşim ne o düğüne mi gidiyon der babam hemen kayırır beni sanane yakışmış kızıma benim dye. annemse en kaliteli makyaj malzemelerini alır.

Kendisini en hakli en her seyi bilen en akilli en dogru biliyor. Biktim artik ya. Kac kere msnde konusmalarini yakaladim hala israrla ben o kadinlarla konusmadim diyebiliyor anneme. O kadar olay yasadik, annemin maasini alip gizliden ev almis, kollarini morartmis bilmem ne bu kadar seyin ustune hala kendisi hakli ya. Moralim bozuldu sabah sabah allah islah etsin.
baban ,annene bunu yapıyorsa o evden bir an evvel kurtul.

Son düzenleme:
Üni. Ikinci sınıftayım deyince rahatladım. Kapanmanı istemiyorlar mı peki? Annen çok çok mutsuz bir kadın ve hayatta istediği arzuladığı hiç birşeyi yapamamış, bu öfkesiyke ve tavrıyla dışarı atıyo şimdi. Yapacağın bişey yok dinliceksin susacaksın.

Universite bitince he deyip gecmekten baska yapacak bir seyin yok. Benzerlerini yasadim. Ama bitti 3 yildir parami kazaniyorum evliyim. Hayatina sokacagin insana cok dikkat et. Ailen seni boyle baakiyla yetistirdigi icin istemsiz olarak bilincaltin seni baskici tiplere yonlendirir. Dogru insanin bu oldugunu sanirsin. Ama hayatin iyice sarpa sarar. Bu sacmaligi da yaptim sen yaslarda ama hemen anladim hatami. Hayatina ailen mudahale ediyor elimizden geldigi kadar bundan korunmaya kurtulmaya calisiyoruz ama asla farkli bir erkegin sana bunu yapmasina izin verme. Makyaja kiyafete arkadaslarina karisan adamlardan uzak dur.

Umarim meslegin farkli sehirlerde is bulabilmene uygundur.

Canım benim sende zerre sorun yok şu yazdığın kadarıyla.
Ailenin bakış açısı hoşuna gitmiyorsa kendi yolunu kendin çizmelisin. Üniversite 2. Sınıf öğrencileri senin anlattığın tablodan bambaşka bir dünyada yaşıyor. Bikaç seçeneğin var, ya annenin hadsizliğini duymazdan görmezden gelip kendi kararlarını kendin almaya ve uygulamaya başlarsın. Ya bir an önce mezun olduktan sonra başka bir şehre gidip yaşarsın. Ya da tamamen boyun eğer, onların uygun gördüğü kişiyle de evlenip bu sistemi ölene kadar devam ettirirsin.

O evde yasadgn surece ister istemez o evdeki yazili olmyn kurallara uyarsin meslegni edinip kendi evine ciktgnda artik senin kurallarin gecer...

Annenizin kötü bir niyeti yok bence ama tabi ki o şekilde kızması kötü olmuş. Siz de inatlaşmayın alttan almaya çalışın bir gün nasıl olsa karışamayacak :)

Ben de şuna hastayım ya. Konu sahipleri gelir derdini yazar bazı üyelerde kendi rahatlıklarından bahsederler. (Yol gösterenler için değil bu yorumum yanlış anlaşılmasın.) Senin rahatlığının dert sahibine faydası yok arkadaşım...

Canım benim yorumum annen böyle grmüş annen kendini geliştirmek istemediği sürecede böyle gider malesef.
Bence oku , mesleğini eline al. Ve annenin de kötü niyeti yok sadece tarzı yanlış.

ailen normal degil yani sana bu yasattiklarinin hicbirisi normal degil
zaten hicbir akli basinda anne kizina o sekilde hitap etmez
tek yapacagin ayaklarin uzerinde durup o hapisten kurtulmak
yaptigin seyler o kadar masum seyler ki makyaj oje yani
ilginc valla

Gülerek veya ciddi olarak söylemesi önemli değil bence.
Bir annenin kızına söyleyebileceği bir kelime değil.

Hikayeyi tek tarafli dinliyoruz tabiki. Kendin demissin agresif cevap veriyorum diye, yuz goz olmussunuz yani.
Olaylarin ve ailenle baginin toparlanmasini istiyorsan, onlarin sana guvenmelerini saglaman gerekir. Belliki o konuda biraz sikintilisiniz. Oyle olmasa sayet, annen bi rimel yada oje yuzunden bukadar uzerine gelmez.
Alttan almayi ogrenmek zorundasin. Sozlerinden cikmamalisin. Bir sure onlari sasirtacak derecede uyumlu olduktan sonra, annenle oturup konus. Izin iste, rimel icin mesela. Yada biraz fazla ozgur birakmasi icin. Ama adim adim olmali isteklerin, abartmadan. Anneninde senden istekleri varmi, ogren. Istediklerini yap, yapamayacagin seyler hakkindada konus.

Genc kizlarin fazla basina buyruk olmalarindan yana degilim. Senin yaslarinda bende ozgurluk sinirlarimi zorlardim, ama annemle babam bana (sonsuz) guvenirler elhamdulillah, o yuzden gereksiz buyumezdi ufak tefek seyler. Surme diyorsa surme bir sure, incilerin mi dokulur.

Neden genc erkeklerin degilde genc kizlarin ozgurlugunden yana degilsiniz?genclerin basina buyruk olmalarindan demek bu kadar mi zor?

Canim annen eminim ki kotulugun icin yapmiyordur onlari yani kendince dusundugu birsey var demekki. birseye kizmistir o yuzden o lafi demistir.yani annen sonucta kotu davran soyle boyle yap diyemem. Allah korusun annene bisey olduğu zaman kotu sozlerine pisman olursun oyuzden sabret.sonradan pisman olacagin sozler soyleme sakin

Söylediği söz hoş olmayabilir bunda hemfikirim
Ancak her ailenin bir yapısı ve görüşü var
Bu ailenin evladı olduğuna göre, kendi ayaklarının üzerinde duruncaya kadar onların kurallarına tabisin
Ancak bir sana ve yorum yapan arkadaşlara diyeceğim şu ki ; o senin annen ! Hayatında hiç kimse seni onun kadar düşünmeyecek, hataları bu gerçeği değiştirmez. Gün gelir yuvadan uçarsın, canın ne istiyorsa yaşarsın ama asla ve asla annenden uzak kalma. Her zaman bir şekilde gönlünü yapmaya çalış. Ne hakkını ödeyebilirsin, ne yerini doldurabilirsin. Anne onlar, neler neler duyduk büyürken, ağır bir küfür yakışıksız ama herkes bi düşünsün annelerimizden neler duymuşuzdur, çok büyütme olayları, annen varken hayattayken bunun tadını çıkar sana makyaja, ojeye bile mal olsa, sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…