Annem benden utanmış.. (uzun konu lütfen okuyun)

ya şehirdeki ev işi nedir ki. tabak çanak kaldırmak yıkamak temizlik nedir ki. gerçekten yeni nesil berbat durumda. otorite yok, adap yok, empati yok. buraya gelmişsin dertlenip o da bir şey ama cevap sorunun içinde saklı. nerde hatalı olduğunu biliyorsun. ilk yapman gereken şey empati. annen hizmetçi değil,kimse hizmetçi değil. bir aile isen sen de bir şeyler yapacaksın ve yaparken farkında bile olmayacaksın. insanlara halini hatrını soracaksın, saygılı olacaksın. öyle vurdum duymaz olmayacaksın. o zaman herkes gurur duyar seninle. çünkü sen insan olmayı başarmış olursun.
 
Siz baya baya tembelsiniz. İnat falan saçma bir bahane tembelim diyin siz kendinize daha doğru bir yaklaşım olur. Tembel olmanızda bir sıkıntı yok şu şartları taşıyorsanız: Allah vergisi şahane bir vücut ( 50 yaşında 30 unda gösteren türünden), ailenizde size bol bol bakıcı be hizmetçi tutacak para varsa ya da tembellikle bol para kazanacak şahane bir iş bulduysanız ve o parayla temizlikçi, aşçı, bakıcı tutabiliyorsanız, karşınıza çıkan erkek ‘tembel kadın sevmem’ gibi bir seçiciliği yoksa hiç korkmayın tembelliğe devam. Ancak yukarıdaki donanım yoksa maalesef hiç kimse (eş, arkadaş, dost, komşu ve hatta yeri gelince aile iz bile) çekmez sizi. Ki eşiniz ve çocuk faktörü gelecekteki en büyük imtihanınız olur. Ama madem siz zaten farkındasınız ve değişmek istiyorsunuz öncelikle 1 hafta hergün yatağınızı toplamakla işe başlayın küçük adımlarla ilerleyin. 1 hafta sonra yatak 🛏 + oda düzeni, sonraki hafta yatak+oda düzeni+ kahvaltıya yardım... sonraki hafta yatak+oda+kahvaltı+bulaşık+alışveriş+yemek+ temizlik şeklinde ekleyerek devam edin. Gözünüz korktuysa ve aman kim uğraşacak diyorsanız en başta yazdığım şartlara sahip olmaya çalışın yoksa buradan yazarsınız kocam pasaklıyım diye beni boşuyo, yok çocuğum sürekli hastalanıyo, yok çocuğun boğazına yerde bıraktığım X bi şey kaçtı, kayınvaldem sağda solda benim dedikodumu yapıyo, yok kimse bana gelmek istemiyo... liste uzayıp gider. Seçim sizin kolay gelsin.
 
Elbette ki bütünüyle okudum,aynı fikirdeyim üstelik.
Kızım herşeyi öğrensin isterim.
Demek istediğim evlenirler,sorun olmaz çünki gençler birbirinin ömür boyu gözlerine bakacak,cafelerde gezecek sanıyorlar.
Ama cicimayları geçince "eşim sen ne biçim kadınsın dedi,çorbam bile lezzetli olmuyor"vs vs.
Vaktiyle anne evinde öğrenilse bu zorluklar çekilmez.
 
Kesinlikle,insan bıkıyor,kendine sabrı ve hevesi azalıyor.
 
Sizinle ayni yastayim sanirim en iyi ben anlarim sizi ama anneniz cok hakli. Size kiyamayip is yaptirmamislar ama sizde resmen bunu suistimal etmissiniz. Kadin bibkere cay koy demis onu bile yapmamissiniz. Bunun tembellikle alakali oldugunu sanmiyorum sanki insan yerine koymamissiniz annenizi. Kucucuk cocuklar bile odasini duzenler oyuncaklarini toplar ailesine ufak islerde yardim eder. Sizinki biraz fazla rahatlik
 
Allah aşkına ev supurmenin ya da toplamanin neyini ogreneceksin ? Yemek yapmayi ogrenmek istiyorsan ac bak internetten yarin evlenince cok zorlanacaksin, zamanında annenin sana kiyamamasi da bir hata benim annem bana pirinc pilavini yapmayi öğrettiğinde 12 13 yasindaydim iyiki ozamandan bu zamana ogretmis tmm evlenmeden once calisiyordum yorgunluktan yapasim gelmiyordu gece 11 de evde oluyordum ama evlendigimde 2.5 sene birlik oturdum kv ile hic bir zorluk çekmedim her konuda o yuzden biran once toparlan annen yuzune vurmaz ama ileride kv olacak kisi senin annenin yuzune seni vurur unutma
 
Hİç de annen haklı falan değil sizi bu kadar sorumluluk duygusundan yoksun yetiştiren onlar. Şimdi niye şikayet ediyorlar ki
 
Aynen oyle...
Annesi ogreteni olmayip etrafindan ogrenen internetten arastiran bir suru kizlar var.Yeterki istek olsun azmetsin hirs yapsin.İnsanin icinde olcak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…