- 28 Mart 2017
- 16.592
- 67.936
- 598
- Konu Sahibi morhayaller
-
Neye gore yanlis kime gore yanlis. Herseyin en dogrusunu ben biliyorum algisindan vazgecin.hayatim boyunca hep dik kafali ve benmerkezli bir insan oldum. Bundan sebeple hayatimda beni mutsuz edebilecek kimse yok. Hic bir seyde yok. Bu forum birilerine ozveride bulundugu bulunmak zorunda kaldigi icin dibine kadar mutsuz insan dolu. Ben onlardan degilim. Kizim onlardan olmayacak. Umarim konu sahibide olmaz.Eminim çocuğunuzu sırf sizin yanlış yetiştirmeniz sonucu toplumdan dışlanmış görmek istemezsiniz...
O da sosyal cevresinin sorunu. Bu yuzden dislanirsa da sonuclarina katlanır.
Tabii,kimse yoksa sorun da yok,düz mantık,fakat çocuğunuzu baştan yalnızlaştırırsınız.Neye gore yanlis kime gore yanlis. Herseyin en dogrusunu ben biliyorum algisindan vazgecin.hayatim boyunca hep dik kafali ve benmerkezli bir insan oldum. Bundan sebeple hayatimda beni mutsuz edebilecek kimse yok. Hic bir seyde yok. Bu forum birilerine ozveride bulundugu bulunmak zorunda kaldigi icin dibine kadar mutsuz insan dolu. Ben onlardan degilim. Kizim onlardan olmayacak. Umarim konu sahibide olmaz.
Niye?uzun zamandir bu toplumdayim. Cigneyerek ama kendimi cignetmeden var oldum. Etkin bir sosyal çevrem var. Geldigim noktada akademik acidan basarili bir gecmisim oldu. Mutlu bir evliligim. Basarili birnis hayatim var. Ve simdiye kadar kendimden ödün vermedim. Sizler de cocuklariniza surekli taviz vermeyi boyun egmeyi paylasmayi ogretiyorsunuz. Sonra neden benim evladim eziliyor neden kaynanasinin agzinun kokusunu cekiyor neden malina sahip cikmiyor diye kafanizi taslara vuruyorsunuz. Bem cocuguma kendisini mutlu etmeyen bir sey icin kilini kipirdatmamayi ogretecegim. Ben kipirdatmadim cunku. Keske 30 sene sonra tekrar konusabilsek. O zaman durum degerlendirmesi yapardik. Ama su noktada bu konuyu uzatmak teoriden ote gidemeyecegi icin gereksiz bir hal aldi.Tabii,kimse yoksa sorun da yok,düz mantık,fakat çocuğunuzu baştan yalnızlaştırırsınız.
Toplumda çiğnemeden çiğnenmeden varolmanın yollarını öğretin bence,bu zor ama eminim daha çok işine yarayacaktır.
Yani hiç birşey yaptırmadı ise ailen sana, evde bir sorumluluk vermedi ise yorulma diye. Ailen çok ama çok hatalı. Hem göstermr yaptırma anlatma hem de lazım olunca iş bekle. Yok öyle bir dünya. Neden yorulasın ki iş yapmaktan okula gidiyorsun diye. Ailen hatalı bir kere.Ben nasıl böyle biri oldum anlamıyorum.
22 yaşındayım.(marifet değil tabi bunlar yanlış anlamayın beni çok utanarak yazıyorum kendimi değiştirmek istiyorum )
Annemle babam bana küçüklüğümden beri iş yaptırmadı kıyamadı bana okuldan geliyorum yorgun oluyorum falan diyerekten.
Küçükken ortaokul zamanlarımda tatilde köye akrabaların yanına gidince benle yaşıt kuzenlerime anneleri iş yaptırırlardı banada derlerdi bende zorla yapardım hiç sevmezdim.
Benim yaptığım işi kuzenlerim beğenmezdi küçümseyip sen bırak ben yaparım yapamıyosun falan derlerdi. Ayy sen anlamazsın bu işlerden beceremiyorsun işte daha yapamıyomusun gibi küçümserlerdi. Zaten merakım da yoktu sevmezdim bu sefer daha da sevmez oldum gram iş yapmak gelmez oldu içimden zamanla.
Bu yüzden Elimden bir ev işi gelmez. Odamı hiçbir zaman düzenli tutmayı başaramam,yemek yapamam, çamaşır yıkıyıp ütü yapamam sakarlıkta bir numarayım.
Annem şunu yap dese de yapmam.inatçıyımdır birisi bir şeyi istese benden yapmam içimden gelmez yani. Yapmak da istemiyorum bir tabağı kaldırmak o kadar zor geliyo ki. Hep kendi istediğim şekilde yaşadım kendimi düşündüm bu zamana kadar. Annem babam ne düşünür ne ister diye düşünmedim hiç. Sanırım sorumluluk bilinci ile alakalı.
5 günlüğüne yatılı kalmaya akrabamız geldi. Ben evde hiçbir iş yapmadım. Annem dışarıdan biz gelene kadar çay koy işte ev süpür falan dedi yapmadım. Odam da dağınıktı. ilgilenmedim misafirlerle.
Bu yüzden annem bana rezil ettin beni çok utandım senden dedi.
Bu zamana kadar hiçbir iş yaptırmadım sana benden görürsün de yaparsın diye dedi. Görgü görmedin mi sen bizden dedi. Aile değilmiyiz biz iş bölümü yapamıcaz mı dedi. Kendi çamaşırını yıka hiçbir işini yapmıcam artık dedi. Babana annene bir çay bir tabak koymak hizmetçilik mi geliyo sana ben neyim o zaman dedi..
Çok ağır konuştu ben çok üzmüşüm ailemi. Okulum da bir sene uzayacak daha bilmiyolar. Yaşımın olgunluğunu kazanmak istiyorum. İnsanlar bile yaşımın saygınlığını göstermiyolar beni kale almıyolar. Hani bu kişi olgun birisi davranış olarak desinler istiyorum.
Nasıl kendimi değiştirebilirim? Benimle gurur duysunlar istiyorum ama nasıl başarıcam bunu? Ailem benden utanmasın istiyorum...
Evet,30 yıl sonrasını görebiliyorum,"bir ayaksesi bekliyorum,insan yüzüne hasretim,çocuklarım da gelmiyor,niye gelsinler ki,,ben onlara BEN BEN BEN demeyi öğrettim,şimdi hasta ve yaşlı annelerine neden zaman ayırsınlar ki"diyen bir kadın var orada.Niye?uzun zamandir bu toplumdayim. Cigneyerek ama kendimi cignetmeden var oldum. Etkin bir sosyal çevrem var. Geldigim noktada akademik acidan basarili bir gecmisim oldu. Mutlu bir evliligim. Basarili birnis hayatim var. Ve simdiye kadar kendimden ödün vermedim. Sizler de cocuklariniza surekli taviz vermeyi boyun egmeyi paylasmayi ogretiyorsunuz. Sonra neden benim evladim eziliyor neden kaynanasinin agzinun kokusunu cekiyor neden malina sahip cikmiyor diye kafanizi taslara vuruyorsunuz. Bem cocuguma kendisini mutlu etmeyen bir sey icin kilini kipirdatmamayi ogretecegim. Ben kipirdatmadim cunku. Keske 30 sene sonra tekrar konusabilsek. O zaman durum degerlendirmesi yapardik. Ama su noktada bu konuyu uzatmak teoriden ote gidemeyecegi icin gereksiz bir hal aldi.
Unutma ki dunyayi benciller yonetiyor.Evet,30 yıl sonrasını görebiliyorum,"bir ayaksesi bekliyorum,insan yüzüne hasretim,çocuklarım da gelmiyor,niye gelsinler ki,,ben onlara BEN BEN BEN demeyi öğrettim,şimdi hasta ve yaşlı annelerine neden zaman ayırsınlar ki"diyen bir kadın var orada.
Ben minnet etmedim ki kimseye çocuklarım etsin,o boyunduruğun altına girmemek için eşimin ailesinin tüm imkanlarını tepip,kendi ailemden de yardım almadan yepyeni bir hayat kuran insanlarız biz.
Onlar yeniden varolmaya şahit oldular,ezmeden ve ezilmeden yaşayacaklar inşallah,sizin gibilerin bencil çocuklarına rağmen hala dünya ve insanlık için umut var çok şükür
Evet,30 yıl sonrasını görebiliyorum,"bir ayaksesi bekliyorum,insan yüzüne hasretim,çocuklarım da gelmiyor,niye gelsinler ki,,ben onlara BEN BEN BEN demeyi öğrettim,şimdi hasta ve yaşlı annelerine neden zaman ayırsınlar ki"diyen bir kadın var orada.
Ben minnet etmedim ki kimseye çocuklarım etsin,o boyunduruğun altına girmemek için eşimin ailesinin tüm imkanlarını tepip,kendi ailemden de yardım almadan yepyeni bir hayat kuran insanlarız biz.
Onlar yeniden varolmaya şahit oldular,ezmeden ve ezilmeden yaşayacaklar inşallah,sizin gibilerin bencil çocuklarına rağmen hala dünya ve insanlık için umut var çok şükür
Unutma ki dunyayi benciller yonetiyor.
Sosyal çevre sosyal olmaya devam edecek, yalnız kalan dışlanan sizin çocuğunuz olacak. Yani sosyal çevrenin sorunu değil çocuğunuzun sorunu aslında. Kimse sizin çocuğunuzla arkadaşlık edemiyor diye karalar bağlamaz ama çocuğunuz arkadaşsız kalırsa ciddi problemler yaşar.
Bu yönetme merakı yüzünden oldu demek ne olduysa:))Unutma ki dunyayi benciller yonetiyor.
Ah ahh. Çok doğru yazmışsınız. Bizim hocamız özellikle bizi bu konuda uyarmıştı. Aman diye. Çünkü çocuk intikamcıdır. Kendini yetiştirirken kim hata yapmışsa ilk o kişiye düşman olur demişti. Nitekim buradaki konulardan da çok net görebiliyoruz.
Kim bizi yaraladıysa ya da sebep olduysa ilk o kişilere öfkeliyiz.
Evlenmekte sorun olmaz ya,hazır çorbayı karıştıramayan da evleniyor artık.Asıl sorun bakış açısında...Yapamiyorum diye bisey yok canim sen rahata baya baya alismissin bir kiz cocugu kendi icinden gelerek annesini taklit eder.Bende 24 yasimdayim iki cocugum war ve annem yoktu benim yaptigim yemekleri internetten ogrendim.Bilmedigimi bilene sordum.Boyle olursan evlenemezsinde bunu bil.Sen aslinda yazdigin yaziyi tekrar don oku sorunuda anliycaksin net belli farkindasinda.Bu yazdiginin tam tersi olursan 10 numarasin simsiden kolay gelsin...
Evlenmekte sorun olmaz ya,hazır çorbayı karıştıramayan da evleniyor artık.Asıl sorun bakış açısında...Yapamiyorum diye bisey yok canim sen rahata baya baya alismissin bir kiz cocugu kendi icinden gelerek annesini taklit eder.Bende 24 yasimdayim iki cocugum war ve annem yoktu benim yaptigim yemekleri internetten ogrendim.Bilmedigimi bilene sordum.Boyle olursan evlenemezsinde bunu bil.Sen aslinda yazdigin yaziyi tekrar don oku sorunuda anliycaksin net belli farkindasinda.Bu yazdiginin tam tersi olursan 10 numarasin simsiden kolay gelsin...
Evlenmekte sorun olmaz ya,hazır çorbayı karıştıramayan da evleniyor artık.Asıl sorun bakış açısında...
Mesajı yazan arkadaşın çocuğu için üzüldüm, kendisine de acıdım.
İnsanların kendi hayatları, kendi tercihleri ama olan çocuklara oluyor malesef.
Arkadas o hazir corbayi almayi bile istemiyor problem buuuuEvlenmekte sorun olmaz ya,hazır çorbayı karıştıramayan da evleniyor artık.Asıl sorun bakış açısında...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?