Annem benden utanmış.. (uzun konu lütfen okuyun)

senin pek sucun yok aslinda benim annem bana 3 kardesimi birakir ise giderdi ben 11 yasindaydim 19 yasinda evlendim bende sonra kücük kiz kardesime annem asla kiyamazdi o hasta basi agriyo o zayif bilmem ne simde de kiz kardesim 23 yasinda eve gelir gelmez yaptigi ilk is uyumak öyle daginikki ianazssin ama evlendi gecti ahahah elin oglu yaptirir adama sen sadece misafir icin deil kendin icin temizlik yap cevren temiz olunca daha iyi hissedersin inan düzenli olursan dagilmaz zaten bende takinti var aldigim seyi illa yerine katacam esim parfümün kapagini bile takmasa kizarim zamanla oda alisti kendin icin yap ben nefret ederim misafir icin temizlik yapmaktan annene gelince annedir o diliyle söyler icinde bise yoktur

Bu yasa kadar niye yapmadin? Kadin evet hakli .. bi insan kadin erkek farketmez kendini doyurcak kadar yemek bilcek temizlik bilcek. Ogrenmenin yasi yok

Baya baya tembelsin kizim olsan bana yardimci olmuyorsa oglum olsa dahi bu evden cikmani isterdim ne bok yiyorsan ye diye.. okuyorsun diye ne alaka kendine bahane arama annen hakli bu kadar simdi ban yerim bunu söyledim diye

mesele burda basliyo. biri demeden yapmaniz gereken seyi farkedip yapcaksiniz.

eve misafir geldiginde benim isim once bi kosede oturmakti. misafir acsa annem yemek yapardi. toksa ben kalkar cay demler kek yapardim.

ortaokula gectigimde annem bundan sonra ben utunu yapamam dedi, formalarimi ben utuledim. bi kac ay sonra butun utuyu ben yapmaya baslamistim. evlenene kadar da utu benim gorevimdi.

kimse bu niye utulenmedi de demedi. utu yapilacaklar bi yerde toplanirdi. ordan alir utulerdim. benim annem kabul etmezdi o soyleyince yapilan isi. ben demeden yapcaksin gozun izanin yok mu diye kizardi bide.

Bana da hiç ıs yaptirilmadi ama ben yine de arkamı toplar elimden gelen şeyleri yapmaya çalışırdım.

Sizde madem farkına vardınız, öyleyse bu saatten sonra başlarsınız.

Bu kadar rahatım içinde neden uzuyor ki okulunuz ? Tek sorumlulugunuz ders.

Baya baya tembelsin kizim olsan bana yardimci olmuyorsa oglum olsa dahi bu evden cikmani isterdim ne bok yiyorsan ye diye.. okuyorsun diye ne alaka kendine bahane arama annen hakli bu kadar simdi ban yerim bunu söyledim diye

Yok artık , baya baya evladınız ıs yapmıyor diye evden mi kovardiniz ?

valla erkek arkadaşım bile diyor tembelsin diye. yemek falan öğren diyo. yemek bilmeden evlenmeyi düşünmem zaten de kendimi bekarken geliştirmem lazım..

Burada onceliginiz aileniz. Evlenince hayli hayli yapmak zorundasınız ki erkek arkadaşınız da bilmiyorsa öğrensin yemek yapmayı.

Yada yemek ve temizlik için birini tutacak kadar iyi bir işiniz olmalı.

Sen bildiğin tembelsin. Evlensen o evi b.k götürür saka bir yana ama bu usengeclik tembelligi birakmassaniz huzurlu bir yuvaniz zor olur.

Bende hiç ev işi yapmadan büyüdüm uzun süre de bu tarz konularda beceriksiz ve tembel olduğuma inandım ama kadıncağız ağzıyla söylediği halde bir çay suyu koymamak tembelliği geçmiş bayağı ayıp olmuş.

Özellikle misafir geldiğinde aktif olun bundan sonra. Tabakları kaldırın, siz yemek yiyene kadar tabaklar kaldırıldıysa masayı silin, masa altını süpürün. Olmadı tüm işler kapıldıysa bir çay suyu koyun çay tepsisini hazırlayın ya da kahve yapmayı teklif edin. Maksat herkes birşeyler yaparken ortada boş boş duruyor gibi gözükmeyin.

Diğer işleri de yavaş yavaş öğrenin. Hiç biri atla deve değil zaten ben aklıma gelen temel noktaları yazacağım alta. Misafirlikte ev sahibinin isteğine uyulur her işe atlanmaz ama kendi evinizde kimsenin sen beceremiyorsun diyip elinizden iş almasına izin vermeyin. Bazı insanlar kendilerini çok becerikli göstermek için yapıyorlar bunu ama bir yer silme/süpürme/toz alma da yanlış yapabileceğin, beceremeyeceğin birşey yok. Herkesin kendi tarzı var sadece.

Temel noktalara gelince:
Çamaşır: Renklilerle beyazlar ayrı yıkanır. Beyazlarda da havlular ve iç çamaşırları beraber yıkanmaz. Bazı insanlar renklileri de kotlar, koyu renkliler, canlı renkliler vs. Diye ayırıyor ama ben gerek görmüyorum ve buna rağmen hiç boyayan kıyafetim olmadı. Zaten dış kıyafetleri düşük derecelerde yıkamak hem tasarruf açısından hem de kıyafetlerin erken yıpranmaması açısından daha iyi ve 30-40 derecelerde yıkanan kıyafetler renk vermiyor. İç çamaşırları havlular ve nevresimler 90 derecede yıkanır çünkü bakterilerden arınmaları gerek. Yıkamanın temel kuralları bunlar.

Kurutmaya geçersek kurutucunuz varsa bunun kullanımı biraz daha riskli çoğu kumaş türünü çektirme ihtimali var. O yüzden eğer sevdiğin ya da kaliteli olduğunu bildiğin bir kıyafeti kurutucuya atıyorsan mutlaka annene sor ya da etiket talimatlarına bak.kurutucu yoksa asılacaksa, asmadan önce kıyafeti şöyle güçlü bir şekilde silkeleyip as ki ütülemesi kolay olsun kırışıklıkları açılsın. Ütü yaparken de suyunu doldurmayı unutma. Kıyafetlerin kumaşına göre ütüyü ayarı yapmayı unutma. Ütüyü bıraktığında mutlaka dik konumda bırak bitti gitti. Bir de nevresim gibi büyük parçaları katlayıp ütülemeyi dene daha kolay oluyor.

Temizlik: bu konuda da zor birşey yok. Hafta ortasında birgün max. iki saatini ayırarak evi derli toplu bir hale getirebilirsin çok büyük bir evde yaşamıyorsan. Elin hızlandıkça 1 saatte halledersin bu rutini. Şimdi önce banyodan başla. Küveti, tuvaleti, lavaboyu biraz çamaşır suyu döküp kendi fırçalarıyla fırçala ve bırak. Yanına bir jumbo çöp poşeti bir sepet ve bir toz bezi alıp oda oda gezmeye başla. Çöpler çöpe, o odaya ait olmayan eşyalar sepete, toz beziyle de çalışma masası, saksı çiçeklerinin durduğu raflar gibi yere kırıntı yapabilme ihtimali olan şeylerin hızlıca üstü silinecek. Sonra hızlı bir süpürge, vileda, toz beziyle görünen yerlerin tozunu alma bitti gitti. En son fırçaladığın lavaboyu durulayıp, sifona basıp, duş alırken küveti durularsın ev derli toplu olur. Bulaşık yıkadığın zamanlarda da süngerle tezgahın üstünü, ocağı filan da temizlersin bitti gitti. Bir de bulaşık makinesini sen boşalt bundan sonra böylece mutfakta ne nerede öğrenirsin.

Temizlik yapmaktan nefret ederim. Annem de küçükken verirdi işi elime ama beğenmez tekrar alırdı kendi yapardı. Her öğretme aşamasında böyle yapınca inatlaşmaya başladım. Hala da sevmem. Şu an kendi odam temizlenmedi ha göz kararı ortalığı toplarım ama ayrıntı işe hala giremiyorum. Yemek yaparım. Annemin inatlaşarak öğrettiği en iyi beceri oldu tabi iyi değilim ama hamur açma vs yapabiliyorum. Yemek kolay eğer müdahaleci bi annen yoksa benimki gibi bu nefesyemektarifleri sitesi var ya da pratik yapılan tatlılar kahvaltılıklar mezelerden başlayabilirsin. Elin alıştıkça devamını getirirsin. Zaten sulu yemeklerin temel mantığı benziyor birbirine. Pilav vs ölçü önemli tarifi tam alırsan yaparsın.

benden beteri de varmış gerçekten . bende iş yapmam ama o kadar da değil arada bir evi süpürür bulaşık makinasını boşaltır çamaşırları katlarım başka bir şey pek yapmam . Annem arada arar su koy yoldayım makarna yapalım der , arar ocağa patates koy haşlansın der bunları yaparım . ama neden annen aradığında çay koymadığını anlamadım sebep ne yani

Bugun oglum cikardigi pantolonunu filan katlayip koydu.. masallah. Kardesi kusunca bugun islak mendille silmeye filan kalkti.. sildirmedim tabiide.. nasil mutlu oldum biliyo musunuz:)) o katlanmis minicik pantolonu gorunce helal olsun dedim, konustukkarim bosa gitmiyor dedim. Birseyler yapabildiklerini gordukce mutlu oluyorum ben.

Inat ettim cayi koymadim demissin ya...aslinda yaptigin hersey kendine. Ogrendigin de. Yapmaya yapmaya tembellik huy haline gelir.
Kimse kimsenin hizmetcisi degil, herkes de severek yapmiyor. Ama yapilmak zorunda. Nasil okula giden derslere calismak zorunda ise, insan da yasadigi evi de temiz tutmali. Kuralsiz yasam yok malesef. Kurallar olmasa toplumda kaos olur. Senin ozgurlugun baskasinin ozgurlugunu kısıtladıgin yerde biter.
Annen de senin hizmetcin degil. Onun kendine ayiracagi vakti olmali. Arkani toplayarak gecirdigi vakitle kendine ayiracagi vakitten caldirmis oluyorsun aslinda.
Aile icinde yardimlasma olmali; yoksa aile kavrami diye bir sey olmaz. Herkes bencil olur, "bana ne ben yapmam o yapsin" derse hayat sizin icin giderek zorlasir.
Simdiki genclik prens ve prensesler seklinde yetistirildigi icin etrafta empati kuramayan, sadece kendini dusunen, paylasmayi bilmeyen egoist bir nesil var. Istisnalari vardir elbet.
Universitedeyim ben. Ogretim uyesiyim. Nesil o kadar tembel ki yazmaya bile useniyor cocuklarimiz, tahtanin fotografini cekiyorlar. Onune durup selfie ceken bile var... Buyuklerimizin " agac yasken egilir" atasozu gercekten cok dogru.

İşte malesef son 15-20 yıl aileler çocuklarını aman sen hiç birşey yapma yeterki oku diye diye böyle yetiştirdiler. Bence kız ya da erkek fark etmez çocuklarımızı yemek yapabilecek, en azından kendi alanını temiz tutabilecek çocuklar olarak yetiştirmeliyiz. Sen kızına ya da oğluna hiç bir sorumluluk verme, 22 yaşına kadar odasından tut her türlü temizliğine kadar sen yap, kusura bakma bu senin eserin annesi...

Bir eleştiri değil ama ; peki yetiştireceğiniz bu oo kadar dik başlı çocuk okul hayatında, arkadaş ilişkilerinde, içinde bulunması gerekn iş ortamı vb. topluluk halinde çalışılması gereken ortamlarda o dik başlılığı yüzünden sorunlar yaşamayacak mı ? Tamam başına vur ekmeğini al tarzı çocuklar yetiştirmeyelim de o kadar da dik başlı çocuklarda yetiştirmeyelim bence. bunun bir orta yolu var.

O da sosyal cevresinin sorunu. Bu yuzden dislanirsa da sonuclarina katlanır.

Bu tembellik ve sorumsuzluk oluyor. İş yaptırılmamış olmak falan değil. 4 yaşında çocuklar bile yedikleri tabağı bardağı kaldırabilecek yeterlilikte mesela. Atom parçalamıyorsunuz.
Koskoca kadınsınız, ailenize ayak bağı olmayı bırakın. Ben anneniz olsam ben de utanırım.

Aaa lütfen Sevde,burada "annesi eşime hiç bir iş yaptırmamış,önüne koymuş kaldırmış" diye eleştirenler,sıra kendilerine gelince "baba evinde prenses gibiydim,babam suyumu bile önüme getirirdi"yazıyor gururla,onları inciteceksin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…