• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem benden utanmış.. (uzun konu lütfen okuyun)

morhayaller

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2019
27
27
3
28
Ben nasıl böyle biri oldum anlamıyorum.
22 yaşındayım.(marifet değil tabi bunlar yanlış anlamayın beni çok utanarak yazıyorum kendimi değiştirmek istiyorum )
Annemle babam bana küçüklüğümden beri iş yaptırmadı kıyamadı bana okuldan geliyorum yorgun oluyorum falan diyerekten.

Küçükken ortaokul zamanlarımda tatilde köye akrabaların yanına gidince benle yaşıt kuzenlerime anneleri iş yaptırırlardı banada derlerdi bende zorla yapardım hiç sevmezdim.

Benim yaptığım işi kuzenlerim beğenmezdi küçümseyip sen bırak ben yaparım yapamıyosun falan derlerdi. Ayy sen anlamazsın bu işlerden beceremiyorsun işte daha yapamıyomusun gibi küçümserlerdi. Zaten merakım da yoktu sevmezdim bu sefer daha da sevmez oldum gram iş yapmak gelmez oldu içimden zamanla.
Bu yüzden Elimden bir ev işi gelmez. Odamı hiçbir zaman düzenli tutmayı başaramam,yemek yapamam, çamaşır yıkıyıp ütü yapamam sakarlıkta bir numarayım.

Annem şunu yap dese de yapmam.inatçıyımdır birisi bir şeyi istese benden yapmam içimden gelmez yani. Yapmak da istemiyorum bir tabağı kaldırmak o kadar zor geliyo ki. Hep kendi istediğim şekilde yaşadım kendimi düşündüm bu zamana kadar. Annem babam ne düşünür ne ister diye düşünmedim hiç. Sanırım sorumluluk bilinci ile alakalı.

5 günlüğüne yatılı kalmaya akrabamız geldi. Ben evde hiçbir iş yapmadım. Annem dışarıdan biz gelene kadar çay koy işte ev süpür falan dedi yapmadım. Odam da dağınıktı. ilgilenmedim misafirlerle.

Bu yüzden annem bana rezil ettin beni çok utandım senden dedi.

Bu zamana kadar hiçbir iş yaptırmadım sana benden görürsün de yaparsın diye dedi. Görgü görmedin mi sen bizden dedi. Aile değilmiyiz biz iş bölümü yapamıcaz mı dedi. Kendi çamaşırını yıka hiçbir işini yapmıcam artık dedi. Babana annene bir çay bir tabak koymak hizmetçilik mi geliyo sana ben neyim o zaman dedi..

Çok ağır konuştu ben çok üzmüşüm ailemi. Okulum da bir sene uzayacak daha bilmiyolar. Yaşımın olgunluğunu kazanmak istiyorum. İnsanlar bile yaşımın saygınlığını göstermiyolar beni kale almıyolar. Hani bu kişi olgun birisi davranış olarak desinler istiyorum.
Nasıl kendimi değiştirebilirim? Benimle gurur duysunlar istiyorum ama nasıl başarıcam bunu? Ailem benden utanmasın istiyorum...

Resmen 18 yaşıma dönüp kk ya konu mu açtım diye düşündüm.
45 yaşımdayım ve daha yeni annemden helallik aldım gençliğimde çok yordum seni diye.
O da kuzum ya anneler hiç evlatlarına gönül koymaz ben de çok söylendim sana dedi.
Eh karma da işleyecekti tabi dağınıklıkta benim gençliğimi aratır bir oğlum var.söylensem de biliyorum ki yaş,hormonlar,ergenlik bir geçsin ortalık bir durulsun her şey yerine oturuyor.
Sen şimdiden farkına varmışsın yavaş yavaş annene destek ol istersen.

Bu durumu icerleyip öz eleştiri yapmak bile bir ilerlemedir bence. Anneniz de bu huyunuzdan şikayetçi olsa da sizinle evladı olduğunuz için de gurur duruyordur elbet. Sinirlendiği için öyle demiştir. Bazı şeyleri kendimize olan saygimizdan yapmalıyız. üşengeçlik bekledikçe büyüyen bir huy. bunun üstesinden gelin. Kendinize günlük basit plan yapabilirsiniz. kimse bunları güle oynaya yapmıyor ama zamanla kendinize alışkanlık kazandırabilirsiniz.
ben de sizin kadar olmasa da annesinin kıyamadığı pek iş yapmayan biriydim. Acı gerçeklerle ilerde elalemin deyişiyle karşılaşmaktansa varsın anneniz beni rezil ettin desin.

22 yaşındasın okuyosun bişiyler biliyo olman lazım. Yapmadığın için böyle düşünüyosun. Yavaştan yavaştan başlasan başarırsın aslında. Kendini tembelliğe vermişsin sen. Yoksa kadının başaramayacağı bisey yok canım kendimden biliyorum ;) 7 aylık evliyim baba ocağında yemek yapmazdım bilmezdim der çıkardım işin içinden. Ama evlenince herşeyi dört dörtlük yapıyorum çok şükür . ;)

Tabii ki anneniz haklı, akıl var mantık var misafir geleceğini bildiğiniz hâlde yaptığınız hoş değil..
Valla benim anneme olsa tlf elinden düşmez herşeyi biliyon işe gelince mi bilmiyon deyip azarlar :))))

Bana da ailem hicbir is yaptirmazdi ama sorumluluk sahibi olmami saglamislardi , ikisi birbirinden cok farkli seyler
Madem durumunuzun farkindasiniz , biran once degistirin , evde sofra toplamak yada sofrayi kurmak herkesin sorumlulugudur madem o evde yasiyorsunuz annenize hizmetci muamelesi yapmayi birakin

Yapamamak diye birsey yok. Ben evlenene kadar mutfaga girmis degildim. Annem, babam 1 bardak kahveyi bile benden istemez birbirlerinden isterlerdi.
Hicbir ev işine elimi surmeden evlendim, odam hep daginik olurdu. :) Yapamamaktan degildi.

Simdi arkami toplayan olmayinca gayette ben topluyorum, yemegimi de yapiyorum. Buyuk şeyler degil, eli kolu tutan herkesin yapabilecegi seyler bunlar illa kucuklukten başlaman gerekmiyor. Amma abartmissin sanki bir rahatsizligin, hastaligin varda yapamiyor gibi.

Gorumcem gibisin demek ki ailene karşı bnm ki evlendi hala aynı kendi işini yapar evinde , anasının evinde yatar yediğini kaldırmaz . Bu iş bilmezlikten değil alışmışsiniz bedava yaşamaya onlar gör örnek al diye beklemiş siz yüz bulup astar da uydurmuşsunuz

Yaptiklarin utanilacak bisey deil ama baya baya tembelsin.zamanla olabilcegini düsünüyorum bazi seylerin.bide boyle giderse evlenince asiri zorlanirsin.

valla erkek arkadaşım bile diyor tembelsin diye. yemek falan öğren diyo. yemek bilmeden evlenmeyi düşünmem zaten de kendimi bekarken geliştirmem lazım..

Back
X