Annem beni küçük goruyor

Bir birlikteliğin varmı peki ?
Her eş kaynana annenin bedduasındaki gibi değil tabiki , yalnız ileride eşinle ilk sorununda annenin diyeceklerini tahmin edemiyorum .

Bazen bi cocuga en buyuk zarari kendi ailesi veriyor.. Ozguveniniz surekli yok ediliyor bu laflarla tabi sorun yasarsiniz, tavsiyem ozguvenle ilgili kitapevlerinde kitaplar var, alip okuyun
Ozguvenim hic yok inanin ki.Arkadaslarim tarafindan maddi manevi birnsuru zarsra ugradim.Oyle sindim ki.Kimseye bir sey diyemez hale geldim.Aileme arada maddi yardim da yapiyorum..Kardesim ofis acti masrafi cok oldu .2 binden fazla hibe ettim gozumde de yok.Sonra bir gun kardesime hediye alayim dedim anneme sen bir sey yapma senden kimse bir sey ustemiyor .Sen sonra basimiza kakiyorsun dedi.Ben bugune kadar baslarina hic bisey kakmadim .Maasim ortada zaten bu ay babama da 2binden fazla yardim ettim.Biriktirdigimden harcadim cogu seyi.Bu ay param bitti dedim diye basa kakmis oldum

Bir birlikteliğin varmı peki ?
Her eş kaynana annenin bedduasındaki gibi değil tabiki , yalnız ileride eşinle ilk sorununda annenin diyeceklerini tahmin edemiyorum .
Bi subayla konusuyorum.Arkadasim tanistirdi.Iyi biri gibi ama bilmiyorum.Annesu babasi var onun da ama yok gibindiyor.Uvey anne buyutmus .O da ailesinden cok kopuk .

Niye ağzının payını vermiyorsunuz? Demek yemek yapabimiyorsunuz? Eh? Sizi dövüp ezip duracağına zamanında birseyler öğretseymis o zaman. Elalem annesinden öğrenir genelde böyle şeyler. Onun elleri hangi armutlari toplamis. Siz bari okumuş etmiş insansiniz. İsterseniz yardımcı tutarsiniz, ama annenizin ot olması kalıcı. Hic kendini ezdirme elalemin yaninda. Yapıştır cevaplari. "Evet zamanında bi halt öğrenemedim. Zamanında annem bizi hayata hazırlamak yerine dövüp ezmekle meşguldü" diyin. Yapin bir iki kere bakın çenesini bir daha açıyor mu öyle

Kim size ne kadarlik destek oluyorsa o kadarlik yapin. Cunku bazen yap yap elde var 0. Psikonet yayinlarinin kitaplari var, hemen bi baksana..

Yapamam ki.herkesin icinde bagirir cagirir rezil eder

Annenizde aşağılık kompleksi var. Sizin üstünüzden egosunu tatmin ediyor. Böyle tiplere cevap verince susup sinerler, kardeşinizde yaşanan durum gibi. Mesleğiniz var, maaşınız var iki ay boyunca bu şiddete maruz kalmak zorunda değilsiniz. Turlara katılın gezin tozun. Hesap sormaya kalkarsa senin paranla gezmiyorum çok şükür bir de sana hesap mı vereceğim diyin ağzının payını verin. Anne diye her şeyi alttan almak zorunda değilsiniz. O herkesin içinde size lâf söyleme hakkını kendinde görebiliyorsa cevabını alması da çok normal. Yıllarca sizi ezip sindirmiş. Bir kere cesaret edip cevabını verin bak nasıl geri adım atacak görün. Benim de kızım var, eğer ilerde ona böyle davranırsam, karşımda dik dursun. Ben bile olsam kimseye kendini ezdirmesin isterim. Tekrar söylüyorum anne olması; onu kutsal bir varlık yapmıyor.

Aileniz paranızı yemek istiyordu sanırım yiyemedikleri için sinirleniyorlar.
Madem paranızı yiyemiyorlar evlenip gitmenizi bekliyorlar ki evden bir boğaz kesilsin o da olmayınca iyice sinirleniyorlar.

Bu yorumlarıma sinirlenecekler olabilir ama bu üyenin eski konularında ailesinin ondan habire para istediğini ben çok net hatırlıyorum. O zaman da vermeyin yaranamazsınız demiştim.

Evet ilk sene kendime harclik birakip kalanini hep yolladim.Sonra buradaki uyelerinnyorumlariyla kestim benden kotusu olmadi.o zamanda yine cok iyi degildi aramiz.Simdi zor durumda kaldikca yardim ediyirum ama yetmiyor onlara demek ki.

Bak bunlar, normsl davranislar degil, once bunu kabul edin..Sonra kendi hayatiniza odaklanin.
Bi arkadasim annesinden neler cekti ya, maddi manevi ezdi kadin kizi. Evlendi yuvasini kurdu, 2 cocugu var. Annesine yilda 1 gider, hakli.. ne dedi biliyor musun, herkes der ya anne olunca annemi anladim, o dedi ki, anne olunca annemi anlamadim, ne aci.. Evlatlarini da mis gibi büyütüyor..incitmeden sevkatle, siddet fiziksel degildir her zaman,psikolojik siddet de bi evladi mahveder..

yazları 1 haftalığına git.. diğer zamanlarda da yurtiçi yada yurtdışı tatil yada kültür turları yapın.. çok samimiyet tez ayrılık getiriyor demekki ....siz ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsınız bunu kullanın lütfen .. aileniz olduğu için saygıda kusur edilmez yada ettirilmez ama sizde birey olarak saygıyı hakediyorsunuz...

Evet ilk sene kendime harclik birakip kalanini hep yolladim.Sonra buradaki uyelerinnyorumlariyla kestim benden kotusu olmadi.o zamanda yine cok iyi degildi aramiz.Simdi zor durumda kaldikca yardim ediyirum ama yetmiyor onlara demek ki.
Para versen de vermesen de kotuysen, en azindan vermeyip kendin ye, gez toz turlara katilip..

Hic zannetmiyorum. Öyle kişiler dışarıya hep kendileri için iyi bir imaj çizmeye gayret eder. Dökülmeye başlarsanız tirsar. Her insan annesi tarafından kac yaşına gelse gelsin sevilip kabul edilmek ister. Ama madem anneniz hastalıklı tavirlarini halen sürdürüyor, sizin de cevap hakkınız var. Baskalarin yanında yapmak istemiyorsanız yalnizken söyleyin "Bir daha beni başkalarının yanında küçük düşürmeye çalış, bak ben ne cevaplar veririm. Bir gör." diyin

Nilsu Nilsu kendine gel,bunu kendine yaptırma...
Benim annem de diyordu öyle şeyler,sanki dilermiş gibi,gerçekleşecek sanıp korkuyordum,hiçte öyle olmadı.
Yani oldu da eşim beni ezdirmedi,kendine karşı da ben ezilmedim.
Esin kaynanan ne yapacakmış,yapsa annen memnun mu olacak,korkma,eşini insana saygısı olanlardan seç yeter...

Ne kadar acı ya.Ben sinif ogretmeniyim.Meslektaslarim genelde cabuk ofkelnen tipler.Cocujlara bi kere olsun bagirmadim .Bagirmadan kizmadan da egitim oluyormus bunu anladim hem de okula girdigim anda tum ogrenciler servisimi bekler iner inmez kucaklarla beni.Umarim ileride annem olursam cocuklarima da boyke davranirim.Annem bana rol model olamadi

Insallah iyi insanlaea denk gelirim zira kendimi savunamiyorum.

Aklin basinda. Mis gibi de anne olursun, mis gibi de yuva kurarsin, daha evlenmeden yine olumsuz konusulmus, iyi de gecinirsin esinin ailesiyle..hem iyi bi k validen olursa da super olur :)) Bak mesela, benim k validem iyidir, Allah razi olsun, severim ben, herkes kotu degil. Kendine güven, enerjini kendi hayatina ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…