- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Bazen bi cocuga en buyuk zarari kendi ailesi veriyor.. Ozguveniniz surekli yok ediliyor bu laflarla tabi sorun yasarsiniz, tavsiyem ozguvenle ilgili kitapevlerinde kitaplar var, alip okuyunGenel huyu bu ise mesafeli durun, herseyinizi anlatmayin.
Bir birlikteliğin varmı peki ?Evlenmek cozum mu bilmiyorum ama artik evden de kurtulmak istiyorumbazen annem bir laf edip uzulunce agladigimi goruyor bunlar iyi gunlerin sen buna dayanamiyorsun ilerde esin kaynanan neler uapicak onlara nasil katlanicaksin diyor.Icimden insalah cok mutlu yuvam olur diykrim.annemi de Allaha havale ediyorum elimden baska bir sey gelmiyor
Ozguvenim hic yok inanin ki.Arkadaslarim tarafindan maddi manevi birnsuru zarsra ugradim.Oyle sindim ki.Kimseye bir sey diyemez hale geldim.Aileme arada maddi yardim da yapiyorum..Kardesim ofis acti masrafi cok oldu .2 binden fazla hibe ettim gozumde de yok.Sonra bir gun kardesime hediye alayim dedim anneme sen bir sey yapma senden kimse bir sey ustemiyor .Sen sonra basimiza kakiyorsun dedi.Ben bugune kadar baslarina hic bisey kakmadim .Maasim ortada zaten bu ay babama da 2binden fazla yardim ettim.Biriktirdigimden harcadim cogu seyi.Bu ay param bitti dedim diye basa kakmis oldumBazen bi cocuga en buyuk zarari kendi ailesi veriyor.. Ozguveniniz surekli yok ediliyor bu laflarla tabi sorun yasarsiniz, tavsiyem ozguvenle ilgili kitapevlerinde kitaplar var, alip okuyun
Bi subayla konusuyorum.Arkadasim tanistirdi.Iyi biri gibi ama bilmiyorum.Annesu babasi var onun da ama yok gibindiyor.Uvey anne buyutmus .O da ailesinden cok kopuk .Bir birlikteliğin varmı peki ?
Her eş kaynana annenin bedduasındaki gibi değil tabiki , yalnız ileride eşinle ilk sorununda annenin diyeceklerini tahmin edemiyorum .
Kim size ne kadarlik destek oluyorsa o kadarlik yapin. Cunku bazen yap yap elde var 0. Psikonet yayinlarinin kitaplari var, hemen bi baksana..Ozguvenim hic yok inanin ki.Arkadaslarim tarafindan maddi manevi birnsuru zarsra ugradim.Oyle sindim ki.Kimseye bir sey diyemez hale geldim.Aileme arada maddi yardim da yapiyorum..Kardesim ofis acti masrafi cok oldu .2 binden fazla hibe ettim gozumde de yok.Sonra bir gun kardesime hediye alayim dedim anneme sen bir sey yapma senden kimse bir sey ustemiyor .Sen sonra basimiza kakiyorsun dedi.Ben bugune kadar baslarina hic bisey kakmadim .Maasim ortada zaten bu ay babama da 2binden fazla yardim ettim.Biriktirdigimden harcadim cogu seyi.Bu ay param bitti dedim diye basa kakmis oldum
Bakayim sagolunKim size ne kadarlik destek oluyorsa o kadarlik yapin. Cunku bazen yap yap elde var 0. Psikonet yayinlarinin kitaplari var, hemen bi baksana..
Yapamam ki.herkesin icinde bagirir cagirir rezil ederNiye ağzının payını vermiyorsunuz? Demek yemek yapabimiyorsunuz? Eh? Sizi dövüp ezip duracağına zamanında birseyler öğretseymis o zaman. Elalem annesinden öğrenir genelde böyle şeyler. Onun elleri hangi armutlari toplamis. Siz bari okumuş etmiş insansiniz. İsterseniz yardımcı tutarsiniz, ama annenizin ot olması kalıcı. Hic kendini ezdirme elalemin yaninda. Yapıştır cevaplari. "Evet zamanında bi halt öğrenemedim. Zamanında annem bizi hayata hazırlamak yerine dövüp ezmekle meşguldü" diyin. Yapin bir iki kere bakın çenesini bir daha açıyor mu öyle
Evet ilk sene kendime harclik birakip kalanini hep yolladim.Sonra buradaki uyelerinnyorumlariyla kestim benden kotusu olmadi.o zamanda yine cok iyi degildi aramiz.Simdi zor durumda kaldikca yardim ediyirum ama yetmiyor onlara demek ki.Aileniz paranızı yemek istiyordu sanırım yiyemedikleri için sinirleniyorlar.
Madem paranızı yiyemiyorlar evlenip gitmenizi bekliyorlar ki evden bir boğaz kesilsin o da olmayınca iyice sinirleniyorlar.
Bu yorumlarıma sinirlenecekler olabilir ama bu üyenin eski konularında ailesinin ondan habire para istediğini ben çok net hatırlıyorum. O zaman da vermeyin yaranamazsınız demiştim.
Bak bunlar, normsl davranislar degil, once bunu kabul edin..Sonra kendi hayatiniza odaklanin.Yapamam ki.herkesin icinde bagirir cagirir rezil eder
Para versen de vermesen de kotuysen, en azindan vermeyip kendin ye, gez toz turlara katilip..Evet ilk sene kendime harclik birakip kalanini hep yolladim.Sonra buradaki uyelerinnyorumlariyla kestim benden kotusu olmadi.o zamanda yine cok iyi degildi aramiz.Simdi zor durumda kaldikca yardim ediyirum ama yetmiyor onlara demek ki.
Yapamam ki.herkesin icinde bagirir cagirir rezil eder
Annem oyle sindirdi ki beni.Ben ne yapsam sanki yanlis yapuyormusum gibi geliyor hayatta.Bazen seviniyorum oncs seye ragmen ogretmen oldum diye .Annem oyle bir laf ediyor ki .Keske ölseydim diyorum.Yazin geliykrum annemin yuzunu gormeyim diye genelde bos bos avm de dolaniyorum eve gitsem bir sey desem yanlislikla tamamen suc kavga cikacak cunku biliyorum .Arkadas ortaminda bile oyle oldum annemin sayesinde tamamen sindim.Aman birine yanlis bir sey demeyim aman kims3 kirilmasin modundayim hep.Biri bana kirilsa ufaktan ben bunu da kendime dert ediyorum sonra annem beni mahvetti
Evlenmek cozum mu bilmiyorum ama artik evden de kurtulmak istiyorumbazen annem bir laf edip uzulunce agladigimi goruyor bunlar iyi gunlerin sen buna dayanamiyorsun ilerde esin kaynanan neler uapicak onlara nasil katlanicaksin diyor.Icimden insalah cok mutlu yuvam olur diykrim.annemi de Allaha havale ediyorum elimden baska bir sey gelmiyor
Ne kadar acı ya.Ben sinif ogretmeniyim.Meslektaslarim genelde cabuk ofkelnen tipler.Cocujlara bi kere olsun bagirmadim .Bagirmadan kizmadan da egitim oluyormus bunu anladim hem de okula girdigim anda tum ogrenciler servisimi bekler iner inmez kucaklarla beni.Umarim ileride annem olursam cocuklarima da boyke davranirim.Annem bana rol model olamadiBak bunlar, normsl davranislar degil, once bunu kabul edin..Sonra kendi hayatiniza odaklanin.
Bi arkadasim annesinden neler cekti ya, maddi manevi ezdi kadin kizi. Evlendi yuvasini kurdu, 2 cocugu var. Annesine yilda 1 gider, hakli.. ne dedi biliyor musun, herkes der ya anne olunca annemi anladim, o dedi ki, anne olunca annemi anlamadim, ne aci.. Evlatlarini da mis gibi büyütüyor..incitmeden sevkatle, siddet fiziksel degildir her zaman,psikolojik siddet de bi evladi mahveder..
Insallah iyi insanlaea denk gelirim zira kendimi savunamiyorum.Nilsu Nilsu kendine gel,bunu kendine yaptırma...
Benim annem de diyordu öyle şeyler,sanki dilermiş gibi,gerçekleşecek sanıp korkuyordum,hiçte öyle olmadı.
Yani oldu da eşim beni ezdirmedi,kendine karşı da ben ezilmedim.
Esin kaynanan ne yapacakmış,yapsa annen memnun mu olacak,korkma,eşini insana saygısı olanlardan seç yeter...
Aklin basinda. Mis gibi de anne olursun, mis gibi de yuva kurarsin, daha evlenmeden yine olumsuz konusulmus, iyi de gecinirsin esinin ailesiyle..hem iyi bi k validen olursa da super olur :)) Bak mesela, benim k validem iyidir, Allah razi olsun, severim ben, herkes kotu degil. Kendine güven, enerjini kendi hayatina ver.Ne kadar acı ya.Ben sinif ogretmeniyim.Meslektaslarim genelde cabuk ofkelnen tipler.Cocujlara bi kere olsun bagirmadim .Bagirmadan kizmadan da egitim oluyormus bunu anladim hem de okula girdigim anda tum ogrenciler servisimi bekler iner inmez kucaklarla beni.Umarim ileride annem olursam cocuklarima da boyke davranirim.Annem bana rol model olamadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?