Bak bunlar, normsl davranislar degil, once bunu kabul edin..Sonra kendi hayatiniza odaklanin.
Bi arkadasim annesinden neler cekti ya, maddi manevi ezdi kadin kizi. Evlendi yuvasini kurdu, 2 cocugu var. Annesine yilda 1 gider, hakli.. ne dedi biliyor musun, herkes der ya anne olunca annemi anladim, o dedi ki, anne olunca annemi anlamadim, ne aci.. Evlatlarini da mis gibi büyütüyor..incitmeden sevkatle, siddet fiziksel degildir her zaman,psikolojik siddet de bi evladi mahveder..
Anneniz sizi müstakbel eşin ailesinin yanında da böyle rencide ederse onlar da size benzer muamele ederler. Eğer kızın ailesi arkasında durmuyorsa eş evinde de eziliyor.. Anne babanız sizi aslanlar gibi savunursa karşı taraf da ayağını denk alıyor..Evlenmek cozum mu bilmiyorum ama artik evden de kurtulmak istiyorumbazen annem bir laf edip uzulunce agladigimi goruyor bunlar iyi gunlerin sen buna dayanamiyorsun ilerde esin kaynanan neler uapicak onlara nasil katlanicaksin diyor.Icimden insalah cok mutlu yuvam olur diykrim.annemi de Allaha havale ediyorum elimden baska bir sey gelmiyor
Öğretmenmişsin çocuk istismarı nasıl oluyor bilirsin diye düşündüm
Sence sen istismar edilmemiş misin?
Ve hala edilmiyor musun?
Kışın paranı biriktir 2 ay gez dolaş tatil yap eve gitme o annenin yüzüne bakmam ben olsam
Fiziksel şiddet duygusal şiddet şimdi de hala aynı..
Yaşın geçiyor bu muameleyi hakediyor musun
Annen de nasıl bir insansa hala sana küsebiliyor cehennemin dibine küssün önce insan olsun anne olsun.
Kardeşine aferin yedirtmiyor kendini
+10000Artık yetişkin bir insansınız. Maaşınız da var, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınsınız. Üstelik de doğuda görev yapıyorsunuz. Herkes yapamıyor sonuçta bunları. Anneninizin sizi ezmesine rağmen başarılı olmuşsunuz.
Sizin yerinizde olsam tatillerimi kendi evimde, turlarda, sosyalleşerek geçirirdim. Bu saatten sonra da kimseye hesap vermek zorunda da değilsiniz.
Bence mümkün olduğunca az görüşün.
Misafir kadin senin icin geldik demis ya acaba seni birisiyle mi tanistiracaklardi annen de ya karsi tarafi rededemedigi icin kabul etmek zorunda kaldida böyle bir taktik mi uyguladi acabaBabam cok seviyor annemi .Disariua o da sinirlidir eski askerdir.Ama anneme karsi cok sessiz sakin
Tabiki anne baba okutacak cocugu, brnim evladimi komsu mu okutacak..bu basa kakilacak sey mi, olmasi gereken zaten bu ki..Benim de annemle sorunlarım var ve ne zaman babamdan bu konuda yardım istesem “o senin annen, sinirli işte bilmiyor musun, yapar o öyle biri” diye suçu bende bulur. Annem de babam da “o kadar okuttuk meyvesini yiyelim” mantığıyla elimde avucumda ne varsa aldılar. Dışarı çıkarken hiç sormazlar paran var mı diye çünkü kalmadığını biliyorlar. Param yok derim harçlık isterim diye korkuyorlar heralde
Sürekli böyle yakınıp duruyorum. Sonra dedim ki salak mıyım ben? Para biriktirmeye başladım kimseye de söylemiyorum. Kim sorsa paramı alamadım yok diyorum. Ayrı eve çıkmayı düşünüyorum hatta farklı bir şehre yerleşeceğim. Annemle sorunlarımızı oturup konuşarak çözemeyiz. Psikolojik yardımla ne bileyim anne-kız terapisi diye birşey varsa anca öyle çözeriz. Ama canım anam psikolojik açıdan kusursuz olduğu için asla kabul etmiyor. O yüzdeeen defolup gideceğim. Çözemediğin sorundan kaçacaksın.
Dünyaya getirmiş, öyle ya da böyle büyütüp okutmuş.. Kadrolu köle sahibi olmuş aileler... Oh ne âla memleket....Tabiki anne baba okutacak cocugu, brnim evladimi komsu mu okutacak..bu basa kakilacak sey mi, olmasi gereken zaten bu ki..
Yok dogu da calistigim icin gorev yerine gitmeden hep akrabalar komsular felan gelirler her sene gitmedenMisafir kadin senin icin geldik demis ya acaba seni birisiyle mi tanistiracaklardi annen de ya karsi tarafi rededemedigi icin kabul etmek zorunda kaldida böyle bir taktik mi uyguladi acaba
Savunsam her sey dahs kotu oluyor .Daha cok bagiriyor bi yerde susacagimi biliyor cunkuValla kusura bakmayın anneniz ama aşırı patavatsız ve nerde ne konuşması gerektiğini bilmiyor. Kaç yaşında kadınsınız ne ayıp. Size de anlam veremedim neden kendinizi savunmuyorsunuz?
O zaman yazları da gitmeyin yanlarına. En kesin çözüm. Sorarlarsa “annemin laflarını çekeceğime yalnızlığı, sıcağı çekerim” deyin.Savunsam her sey dahs kotu oluyor .Daha cok bagiriyor bi yerde susacagimi biliyor cunku
Annemle iletisimim.o kadar zayif ki.Her seyi bagirarak kuserek halletnek ister.Benim konustugum biri var haberleri yok daha.Yani ortada evlilik gibi bir durum yok simdiden dugunun olursa birnsey yapmam cocugun olursa bakmam ona gore yap gibi seyler söylüyor uzuluyorumm bi beklentim yok ama surekli surekli boyle seyler konusmak yipratiyorBu arada siz ağırlığınızı koydukça, onu önemsiz hissettirdikçe bakın görün nasıl da belli bir zamandan sonra pervane olacak sizin etrafınızda... Böyle ezen tipler alttan alta ezilmeye de bayılırlar!
Annemle iletisimim.o kadar zayif ki.Her seyi bagirarak kuserek halletnek ister.Benim konustugum biri var haberleri yok daha.Yani ortada evlilik gibi bir durum yok simdiden dugunun olursa birnsey yapmam cocugun olursa bakmam ona gore yap gibi seyler söylüyor uzuluyorumm bi beklentim yok ama surekli surekli boyle seyler konusmak yipratiyor
Bende de var Özge,ne çok susmuşum ne çok,birisi artık düzeltti kendini derken diğeri dozu artırdı,ya da artırmadı hep aynıydı da ben kaldıramaz olmuşum.Ya söylemesi kolay gibi olacak ama bende de -bu denli olmasa da bir nebze benzeri var- yıllarca ben de her fırsatta ağladım, şefkat aradım ama nerdeee... Hasta oldum, doktora gittim, dönüşte de anlattım tek tek (ciddi bir durumdu bu arada)... dinledi dinledi ve sanki o kritik durumu yaşayan ben ve o değilmiş gibi normal hayatına devam etti, bir günden bir güne de sormadı "kızım nasıl oldun, gelişmeler ne diye?" e, ne yapayım atsan atılmaz satsan satılmaz. Yıllarca didindim, ev aldım ona, evlendim, para yardımına devam... of anlatsam neler neler... ama o bir kere bile "akıllı kızım" demedi, diyemedi... Niye, çünkü karakterinde defo var demek ki... Annem de olsa insan işte...
Her şeyi eleştirdi her şeyi... gençken gezerdim akılsız olurdum, çalışırdım iş yerimi kötülerdi, arkadaşlarımı beğenmezdi, yesem sorun yemesem sorun... sonra mesela Allah nasip etti namaza başladım onda bile eleştirecek yön bulabildi... kimlere uymuşum?Yahu hangi iman etmiş anne çocuğunun namaza başlamasından -kendisi de inançlı bu arada- keyif duymaz? Ama o duymaz, çünkü hep eleştirecek bir yön bulur kendine
Bazı şeyleri biz gözümüzde biz çok kutsallaştırıyoruz ve büyütüyoruz...
Şimdiki aklım olsa önce kendime yatırım yapardım, siz daha gençsiniz, en azından siz şimdiden akıllı olun... keşke o zamanlarda da KK olsaydıben de feyz alırdım...
İnanın yukarıda da dedim söylemesi kolay gibi olacak ama en iyisi takmamak... Çünkü afedersiniz bi yerinizi de yırtsanız o bundan asla üzülmeyecek hatta bilakis keyif duyacak, olan size olacak... siz siz olun, önünüze bakın... Allah sizin de yüzünüzü benim gibi eş tarafından güldürsün inşallah
Bende de var Özge,ne çok susmuşum ne çok,birisi artık düzeltti kendini derken diğeri dozu artırdı,ya da artırmadı hep aynıydı da ben kaldıramaz olmuşum.
Normal bir cevabim bile facia gibi karşılanınca "dur bir dakika"dedim kendime,"bunu haketmiyorsun" sessize aldım kendimi.
Yapılabilecek bu kadar,yanlışını kimse kabul etmiyor,artı kıranlarla kusenler aynı,çözüm ne ben de bilmiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?