Bende de var Özge,ne çok susmuşum ne çok,birisi artık düzeltti kendini derken diğeri dozu artırdı,ya da artırmadı hep aynıydı da ben kaldıramaz olmuşum.
Normal bir cevabim bile facia gibi karşılanınca "dur bir dakika"dedim kendime,"bunu haketmiyorsun" sessize aldım kendimi.
Yapılabilecek bu kadar,yanlışını kimse kabul etmiyor,artı kıranlarla kusenler aynı,çözüm ne ben de bilmiyorum...
Çokuz cok,bir iki topik var ki adeta sonsuz bir liste oluştu böyle konularda...O kadar iyi anlıyorum ki o normal cevaba bile gelen tepkileri... İnsan bütün o anlarda "keşke doğurmasaydı" bile diyor içinden... Bir de biz sustukça değer bilineceğine daha da artmış şiddeti... de biz farkına varamadan yıllar geçmiş...
Ne diyeyim sabır... Vardır bir hikmeti muhakkak... Bir değiliz, beş değiliz ki baksana ne kadar çok kırık ruhlu çocuk olmuşuz meğer
Evli misiniz evlensem duzelir mi sizceYa söylemesi kolay gibi olacak ama bende de -bu denli olmasa da bir nebze benzeri var- yıllarca ben de her fırsatta ağladım, şefkat aradım ama nerdeee... Hasta oldum, doktora gittim, dönüşte de anlattım tek tek (ciddi bir durumdu bu arada)... dinledi dinledi ve sanki o kritik durumu yaşayan ben ve o değilmiş gibi normal hayatına devam etti, bir günden bir güne de sormadı "kızım nasıl oldun, gelişmeler ne diye?" e, ne yapayım atsan atılmaz satsan satılmaz. Yıllarca didindim, ev aldım ona, evlendim, para yardımına devam... of anlatsam neler neler... ama o bir kere bile "akıllı kızım" demedi, diyemedi... Niye, çünkü karakterinde defo var demek ki... Annem de olsa insan işte...
Her şeyi eleştirdi her şeyi... gençken gezerdim akılsız olurdum, çalışırdım iş yerimi kötülerdi, arkadaşlarımı beğenmezdi, yesem sorun yemesem sorun... sonra mesela Allah nasip etti namaza başladım onda bile eleştirecek yön bulabildi... kimlere uymuşum?Yahu hangi iman etmiş anne çocuğunun namaza başlamasından -kendisi de inançlı bu arada- keyif duymaz? Ama o duymaz, çünkü hep eleştirecek bir yön bulur kendine
Bazı şeyleri biz gözümüzde biz çok kutsallaştırıyoruz ve büyütüyoruz...
Şimdiki aklım olsa önce kendime yatırım yapardım, siz daha gençsiniz, en azından siz şimdiden akıllı olun... keşke o zamanlarda da KK olsaydıben de feyz alırdım...
İnanın yukarıda da dedim söylemesi kolay gibi olacak ama en iyisi takmamak... Çünkü afedersiniz bi yerinizi de yırtsanız o bundan asla üzülmeyecek hatta bilakis keyif duyacak, olan size olacak... siz siz olun, önünüze bakın... Allah sizin de yüzünüzü benim gibi eş tarafından güldürsün inşallah
Annem bilincine vardı ve elinden geldiğince onarıyor geçmişi,fakat babam şimdi de,hiç normal eleştiri almayınca hayatında,neden böyle diyorsun baba,kırıcı oluyorsun desem bile acımasızca eleştirip yine kendi küsüyor"birisi artık düzeltti kendini derken diğeri dozu artırdı" kısmına istinaden özel değilse eğer anne dışında da mı etken biri vardı?
Ben cok uzuluyorum anneleriyle arkadas gibi olan kizlari gorynce .Ne aci aslinda bi anne icin sinirini uzerimizden atmasalar belki tatli dilimizle her seyi halledicez ama olmuyorÇokuz cok,bir iki topik var ki adeta sonsuz bir liste oluştu böyle konularda...
Evlensen biraz değişir,fakat sen kendini değiştirmezsen eskiye döner.Evli misiniz evlensem duzelir mi sizce
Ben şimdi annemle iyiyim,cunki artık elinin altında değilim,sorunu çözemezsem sessiz moda girebilirim,bunu da istemiyor,iyiyiz epeydir...Ben cok uzuluyorum anneleriyle arkadas gibi olan kizlari gorynce .Ne aci aslinda bi anne icin sinirini uzerimizden atmasalar belki tatli dilimizle her seyi halledicez ama olmuyor
Resmen assaliyo sozle taciz bu annemde olsa deliririm Vala o ne oyle dusmanmi Annemi Belli deil tavrini koy çok ezilirsin yoksa insanin bir sure sonra özguveni kalmaz1 kere denedimnsen alingamsin dedi.Kizlar alingan felan degilim inan ki.Universiteyi gec kazandm ikinci senemde sinava giricrm girmeden gecen sene gerizekali gibi yapmadin bu sene yap bari dedi sinava alinmadsn .Alingam degilim ama icimden cikmihor cok sogudum artik
Haklısınız bence tavrınızı koyun.Kizlar bugunku derdim de annem .Herkesin icinde ozellikle misafir varken beni ezmeyi cok seviyor bir kardesim daha var benden 1 yas kucuk .O sinirli hemen parliyor laf veriyor diye ona bir sey demiyor.26 yasindayim ben .Ögretmenim dogu da .Yazin ailemin yanina geliyorum.Dün misafir vardi herkesin icinde "Nilsu gelince bir seviniyorum gidince bin seviniyorum bi gitseydi o gidince tum isler bitiyor " dedi.Neyse dedim ses cikarmadim.Sonra okumaktan konu acildi misafirin cocugu okumak istemiyormus .Annemnde bana dondu "aman okumasinlar bisver okuyunca maasim olunca kendilerini adam oldum saniyorlar okumakla adam olinmuyor dedi ." Neyse dedim sustum balkona ciktim..Sonra misafir teyze geldi biz senin icin geldik gel bizim yanimiza dedi.Gittim odaya çay da getirdim .Bu sefer de konu evlilikten acildi..Annem yine laf vurdu "hic bi sey beceremiyor nilsu da herkes evlendi evde kaldi bizim kiz dedi .Gerci evlense iş bilmez yemek bilmez milletin basina bela mi edicem evde kalsin boyle daha iyi dedi .Kizlar cok agladim misafirler gidince niye beni kucuk dusuruyor ki.Ucak biletini aldik babam da misafiler gidince annenle bende mi gelsek dedi .Ben de yok isyemiyorum tek basima giderim dedim.Sabah da bana küsmüş oyle deidgim icin yüzume bakmadi.Konusmak istemiyotum annemle de sizle paylasmak istedim
Evli misiniz evlensem duzelir mi sizce
Insallah cok tesekkur ederim.Sizde hep mutlu olursunuz insallahEvet evliyim güzel kardeşim... ve hamd olsun çok mutluyum... sizin için de kalben dua ettim... Allah evliliğinizde yüzünüzü güldürsün inşallah.
Insallah cok tesekkur ederim.Sizde hep mutlu olursunuz insallah
Ben olsam annemle net konuşurdum.Kizlar bugunku derdim de annem .Herkesin icinde ozellikle misafir varken beni ezmeyi cok seviyor bir kardesim daha var benden 1 yas kucuk .O sinirli hemen parliyor laf veriyor diye ona bir sey demiyor.26 yasindayim ben .Ögretmenim dogu da .Yazin ailemin yanina geliyorum.Dün misafir vardi herkesin icinde "Nilsu gelince bir seviniyorum gidince bin seviniyorum bi gitseydi o gidince tum isler bitiyor " dedi.Neyse dedim ses cikarmadim.Sonra okumaktan konu acildi misafirin cocugu okumak istemiyormus .Annemnde bana dondu "aman okumasinlar bisver okuyunca maasim olunca kendilerini adam oldum saniyorlar okumakla adam olinmuyor dedi ." Neyse dedim sustum balkona ciktim..Sonra misafir teyze geldi biz senin icin geldik gel bizim yanimiza dedi.Gittim odaya çay da getirdim .Bu sefer de konu evlilikten acildi..Annem yine laf vurdu "hic bi sey beceremiyor nilsu da herkes evlendi evde kaldi bizim kiz dedi .Gerci evlense iş bilmez yemek bilmez milletin basina bela mi edicem evde kalsin boyle daha iyi dedi .Kizlar cok agladim misafirler gidince niye beni kucuk dusuruyor ki.Ucak biletini aldik babam da misafiler gidince annenle bende mi gelsek dedi .Ben de yok isyemiyorum tek basima giderim dedim.Sabah da bana küsmüş oyle deidgim icin yüzume bakmadi.Konusmak istemiyotum annemle de sizle paylasmak istedim
Size tuhaf gelebilir ama bazı anneler kızlarıyla yarış halinde olup onları kiskanabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?